АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 666
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • Варненска клюкарка
Проф, браво за инженерно-техническата мисъл Joy

Докато ми пуснете линковетеп аз загледах снощи друго, но ги запазвам, защото ми се гледа и Джи, а помня и Крис като разксаза за тоя сериал.

Изпуснатт ли се пъэрвите серии на някой К-сериал после трудно се прави връзката нататък, говоря за тези с по-наситено действие, по-развлачените както и да е. Обикновено в началото гледат да наблъскат де що е възможно имена и истории. Аз винаги гледам много внимателно началото без да се отклонявам със странични дейности, че после върви ги търси кои какви бяха....

Аз загледах това, отдавна му се канех
A Witch's Love / Любовта на Вещицата
https://www.vbox7.com/play:bfc1106722?p=playlist&id=2356430

Ама не го видях на първа страница, макар че ти го изпратих с други линкове за там.
Снощи и ние имахме някакъв проблем с телевизията, насичаше, скъса ми невите вместо да отворя Войото,  направо минах на В бокса с Пако. Този по Лейдито ще го наваксвам през уикенда.

Пако, във Вещицата е като врабче, много е млад и един такъв тъничък и миловиден ....Всъщност и доста напреднах, някак успя да ме разсъни сериала и като прескочих  Лейдито, го изгледах до 4-та серия.
Толкова комично започна, че почти през цялата първа серия се смях с глас. Пако е студент по медицина (ужасс Joy ) който си докарва доходи докато работи почасова работа - услуги от рода на сменяне на крушки, капещи кранове, някакви проблеми с кабелите вкъщи такива нещща. Ако го повикат да се прави на дядо колед също... Каката е на 39 старши репортер в известна жълта медия, надута и проклета, страшилище за стажантите. Актрисата не е красавица, но определено има силно присъствие на екрана. Сериалът започна с какта и асистента и преоблечени като гимназисти. Влязоха в едно училище където на посещение беше известен актьор, суперзвезда популярен като най-верния съпруг, най любимия благотворител, лице на разни фондации, кампании  и организациии -  любимецът на народа, от студенти до възрастни хора. Това беше фасадата. главната и асистента и го наснимаха на среща с любовницата му, учителка от същото училище, от която той имаше извънбрачна дъщеря. В същото училище Пако провеждаше курс с хватки за самозащита, а по-късно някъде навън го играеше и дядо Коледа за деца сираци, пристигнали в Сеул на еднодневна екскурзия. Дядо Коледа ама през март.... В схватка с пазача, който много внимателно беше попил указанията на Пако за обезвреждане на нападатели, когато ги хванаха, боя го отнесе асистента и, а  главната някак успя да се откачи  и да открадне един от подаръците за децата- колело и да избяга с него и картата памет със снимките. Пако тичаше след нея по многолентовия път и крещеш лелче лелче (впрочем Аджума означава леля, ясно се чуваше от устите на децата които крещяха след каката) Така се добра до редакцията и имаха нова среща с Пако и децата там - каката им срина представата за дядо Коледа.... Той не можа да си плати наема и го изхвърлиха заради това че тя провал ролята му на добрия старец и не му платиха и се пренесе за няколко дни у богат приятел, и така се оказаха съседи с каката, но това го разбраха по-късно. Понеже беше много  проклета и екипът и не я понсяше, решиха да и скроят гаден номер, много унизителна ситуация, платиха на приятеля на Пако да се направи че много я харесва и той игра ролята, а накрая публично отказа да я целуне, нарече я леля и че не е закъсал до там, тя направо изпадна в ступор и Пако който приятеля беше поканил там на безплано пиене, се подразни от сценката, въпреки че и имаше зъб и веднага я позна, реши някак спонтанно да и помогне и за да я измъкне от положението, отиде  на сцената при притеснената кака и я нацелува. Заведе я у тях и така.... На другия ден имаше случки които случайно ги приближиха още един към друг, размениха си погрешка телефоните, докато Пако оправяше електричеството при врачката при която беше каката, нея пък майка и я заведе тям. Вечерта заради преживянот тя доста си пийна, Пако я намери за да си вземе телефона, но му се наложи да изпие последните шотове, за да не се налива каката повече, тръгна да я прибира че тая пущина не можеше да си стои на краката и така тя ужасно пияна, той горе-долу се озоваха в онази прочута сцена в леглото в която Пако хвърли много огън и каката разбра че когато е започвала да мисли за момчета, той е бил още в пелени Joy По нататък за втори път видях Пако в гардероба на жена, този път се криеше от майка и, но се наложи да и се представи рошав и с различни чехли на краката. Разобличиха актьора, започнаха да се харесват, Пако беше компенсиран от шефа на изданиуето заради това че отмъстителния екип на каката навреди на неговия бизнес за дребни услуги и го взе на работа като асистент на каката за 3 месеца. Преживяха преследване, побой, каквито неща има в К-сериалите, т.е. по нещо от всичко - романтики, комедия, крими....Това е много набързо разказано.

Бел, хайде да са в комплект 😜
Скрит текст:

[/spoiler]
Бел, линкове и от мен. Докато публикувам и Профи е донесла.
Подозрителен партньор, бг суб
https://it-bg.org/pages/clips/query/Suspicious%20Partner/stranica/1.html (по-рано някой го сложи в темата, оставям го пак )

Аз гледам тук
https://www.vbox7.com/play:1c6d5cdd69?p=playlist&id=2276638#
Хубав комплект Heart

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 11:49 от Беллора

# 316
Марги, най-много ми хареса твоя превод на заглавието: Момчета по-красиви от цветя. Тук за мен има заигравка с понятието красота, защото на пръв поглед са красиви външно и лоши по характер, но всъщност са красиви като хора. А най-красиво е приятелството което ги свързва, грижата един за друг и за любовта на главните, която ги направи по-добри хора всички.
За мен целият приятелски кръг са главни герои в историята. В първите серии много ме дразнеха крясъците на главната и може би затова не усещах химия между нея и момчетата. Сега съм на друго мнение. Усещам химия не само в двойката, чиято любов води сюжета, но и химия между всички членовете на приятелския кръг - 4 момчета и 1+1 момиче. За известно време имаше и още едно момиче, което по сценарий беше пречка за главните, но героинята всъщност е интересен и добър човек и приятел и ми хареса и нейното присъствие в историята. Много красива двойка са приятелката на главната и един от приятелите на главния. Греят като слънца един до друг, а и тяхната история макар и показана на заден план също е много красива и нежна.
https://youtu.be/Xe9DYv1598o
Тази сцена я дават като изрязана, но пък е като запознаване с главните герои.
https://youtube.com/shorts/NAd0jTeYlI0?feature=share
Но липсва приятелката на главната. Актрисата в нейната роля много прилича на красивата актриса, която играе кралицата във Вампирите. Даже си мисля, че е тя.

Изобилие от хубава музика
https://youtu.be/Gp5bLVX3GAU
https://youtu.be/MX01-u9fntE
https://youtu.be/DeFCoOuJQ0o
https://youtu.be/zGHqLOfIgLo
https://youtu.be/nGK1P5tUfh0
https://youtu.be/x0PnbIsdoHs
https://youtu.be/pT8LbpHh30g
https://youtu.be/1Az7a2BJ9Dw
https://youtu.be/HViMkfKbJRc
https://youtu.be/2JVGPqO8RGM
https://youtu.be/djQgfI-epEA
Героинята, която беше пречка пред главните, но някак не може да не я харесаш
https://youtu.be/pF9uBAYxL0c
Песента, която привлече интереса ми към сериала
https://youtu.be/7gC4Dj9IqrQ
Целият албум
https://youtu.be/B3qJg401KvI

Гледала съм 5 сериала с Минчо. В единия ролята е съвсем мижава. В Наследниците ми беше почти незабележим като герой заради скръбната девойка, а и там за мен имаше много по-интересни герои от неговия. Много го харесах в Ловеца, защото харесах сериала и химията им с Минка. Обаче мисля, че от тези 5 образа на Минчо най-много го харесвам в Момчета по-красиви от цветя. Може би заради силната химия между приятелите от Ф4, същата като химията на Ча и Корай и Ча и Арас. Много съм доволна, че попаднах на песента, която ме грабна и поисках да изгледам и сериала. Има още 3 сериала, които са в списъка ми, заради песен. Вярвам че песните няма да ме подведат.

На някой ако му се разказват тайландската и китайската версия на Момчета по-красиви от цветя с удоволствие ще ги прочета - кое е общото и кое е различното, но не искам да гледам другите версии.  Опитах да загледам китайската версия на АС, но не можах. Стори ми се ужасно скучна и безинтересна, главната, която трябваше да е младо момиче излежда като 40г. жена, а актьорите с бръснати глави изглеждаха като пешки на шахматна дъска - абсолютно безлични като външност. Но не ми хареса не защото са китайци. Много харесах китайците и китайския филм Никога не казвай сбогом. Но китайците и китайския АС ме издразниха много, вероятно защото вече бях гледала много по-добрата корейска версия и затова реших че история, която ме е грабнала и развълнувала няма да я гледам в други версии. Харесвам Гордост и предразсъдъци с Кийра Найтли и Матю Макфийдън, но колкото и да харесвам Колин Фърт не можах да загледам версията с неговия г-н Дарси.

Установих и други заемки на идеи от корейски сериал в ОС. Но и в двата по свой начин тези моменти ми харесват много и не ме дразни приликата. То и в самите корейски сериали си има заемки от други сериали. Например в Наследниците има прилики с този сериал.

Установих още, че формулата 16-20 серии за разказването на една история е най-добра. Колкото и да ми хареса сериала 25 серии ми се видяха излишно много. Сигурно докато са излъчвали първите серии са снимали последните и заради високия рейтинг са добавили удължаване на историята. Но няма нужда от това.

Новият сериал по лейдито нещо не ме грабва след заинтригуващата 1а серия. За мен нито историята е разказана увлекателно, нито главните са убедителни като двойка. Тъй като 3та серия на повторението беше започнала преди 10ч. ми се губи, защо главния си мисли, че след няколко дни ще се върне към предишния си живот. Друг е въпросът, че в този живот според мен героят му е по-свестен и щастлив човек. Знам, че всички други харесват Рейн, но на мен неговата красота не ми влиза в очите и като актьор не ми въздейства. Ако не ме интригуваше мотива с преминаването в нещо като паралелен живот нямаше да продължа и до 5та серия, въпреки че приех правилото на Белл и за мое правило.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 16:38 от Рори72

# 317
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, сигурно си имала нужда от обедно кафе за събуждане. Иначе щеше да намериш Любовта на вещицата под номер 9  в списъка на първа страница. Wink

Рори, главният в сериала по Лейдито нещо засичаше съвпадения в часове и време по дни, и така стигаше до изводи, че еди кога си ще се случи еди какво си. След пропуснатите части от първа и изцяло пропуснатата втора серия изобщо не се и опитах да го разбера какво точно си навързва като събития.

# 318
Уж и аз гледам същото, но моята вещица няма никаква прилика с вашата Joy Тук са истински.Бабата носи гореши супи, девойката щраква с пръсти и сменя сфетофара. Ще си го довърша, забавен е.
https://youtu.be/o0v8pwAefl4
   Не слагам линкове за гледане, защото гледам в телеграм. Да не помислите, че ми се свидят Joy

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 18:14 от Krissttinna

# 319
Бяхме убедени, че си скръндза Mr. Green Joy

# 320
  • Варненска клюкарка
Крис, каква е тая версия, корейска ли е?. В моята версия каката е в централната роля, а Пако и акомпанира, все едно единият е песента, а другия е музиката, доплват се, но понеже каката е ярка като присъствие, мисля че от видяното засега и Пако най ми харесва в сравнение с други свои роли. Ще видим нататък как ще е.  Днес следобяда съм си вкъщи и на спокойствие успях да прекарам още 4 серии, ама снощи много късно си легнах и май днес няма да мога да изгледам повече.

Проф, вярно, не знам що се оглеждах в 2016та, а първото заглавие за 2014 ми извади очите току що Joy

Рори, сериалът и на първа страница в линковете е със заглавие Момчета по красиви от цветя. Кои са останалите момчета които участват? Минчо май нещо не е моят актьор, вече в 3 сериала го гледам и не ме грабва, макар че харесвам лицето му и големите му очи. За Наследниците съм като теб, всички други герои и истории ми бяха по-интересни от главните, но според мен вината не е в актрисата, а е  недостатък на сценария. Там Минчо ми харесваше докато бяха в щатите, но като забиха в това училище, голем хора играещи деца ме отегчиха до смърт.  С интерес следях темата за йерархията в общществото, отношенията между различните групи  хора, штново имаше наложен брак, такива неща...Не можах да се филмирам с Ловеца, Минчо ми харесваше докато тичаше див като Маугли из джунглата, ама после не беше моето, но една от песните в стил мелодичен рок ми стана много любима и често си я пускам и на ММ му хареса да я чува. В Легендата забелязах че чосонските дрехи му стоят много добре, а те рядко опиват на някого, но историята започна да ми харесва доста късно- чак в 13-та серия. И понеже вече съм навъртяла 5 сериала с ДжГ, 4 с Пако и 3 с Минчо, следващия ще е с някой друг.  Надявах се Анджи да поразкаже нещо от Империатрицата че е доста дълъг и още не смея да го подхвана....
Не мисля че е възможно в движение да решават да удължават сериал, особено с решение към края, по-скоро е възможно обратното. Телевизиите имат график обхпващащ поне 4 месеца напред, т.е. следващ сериал вече има дата за премиера, отпечатани са и се въртят реклами, поканени са определени журналисти на рекламни пресконференции и новия проект е в изчакване, част от актьорите чийто сериал е на екран, вече имат предварителни договори за нови участия и подобни спешни съчинения са много малко веротни. По-коро толкова е бил предварително уточнения сезон.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 20:22 от Беллора

# 321
За Илджиме изрично е обявено, че заради големия зрителски интерес и рейтинг над 30% ще бъдат добавени две серии. От там ми хрумна за Момчетата, защото въпреки, че ми хареса много 25те серии ми се струват твърде много и имаше една изсмукана от пръстите история на финала. Просто излишен пълнеж.

Английското име на сериала е Boys before flowers. Не знам английски, но знам отделни думи и че before означава преди, но в ютуб ми е излизало и като over, което е някакъв предлог и затова се чудех за точния превод.

Не мога да намеря инфо за имената на актьорите, но с изрусената коса е Ким Хюн Джунг и е певец от група.

На мен ми харесва да гледам актьори, които харесвам. На Джун съм изгледала всички сериали и филми (без холивудския) като всичко без три сериала съм го гледала минимум два пъти, някои от тях три пъти, АС повече от 10 пъти и ми доставят голямо удоволствие все едно, че гледам за пръв път. По мой начин и Два свята ги гледах със субтитри и дублаж целите, а някои от сериите на Легендите и 7-8 серии от ТГ по интернет и по лейдито. Гордост и предразсъдъци и като книга съм го чела много пъти и филма, който харесвам съм го гледала сигурно повече от 10 пъти. Не ми е важно да е непозната история, а да ми е кеф да гледам.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 21:40 от Рори72

# 322
  • пак на Рив Гош
Беллора, сериалите с "вещицата" са различни, но заглавията им са преведени еднакво Rolling Eyes.
Този с Пак Со Джун и каката е Witch's Romance и е от 2014та година. Аз съм изгледала всички негови сериали от 2015та насам, но на този още се назландисвам, заради голямата възрастова разлика на актьорите. По принцип нямам нищо против "нуна"-романсите (където Тя е по-възрастна от Той), но понякога разликата ми идва твърде много.
Другият е Witch's Love и е от 2018та.

Рори, за мен името на сериала е заигравка с термина "flower boy" - термин за красивите млади момчета (даже на моменти и малко женствени), като противопоставка на мъжете от "мачо" типа. Затова и преводът "Момчета по-красиви от цветя" ми се вижда много сполучлив. Демек, те са дори и над цветята.
Аз съм гледала само китайската версия от 2018та, наречена "Градината на метеоритите" (има и още една версия със същото име, но тя е тайванска и е от 2001ва). Гледах я малко с едно око, докато щерката я гледаше и даже я бъзиках, че си губи времето с такива безумия... после тя ме нави да изгледаме заедно един корейски сериал, за да добия представа какво представляват... и отиде коня в реката Joy
Та, в Градината на метеоритите мисля, че сюжетът следва сходна на основната линия в корейския - Тя е бедно момиче, попада в училище за богати, успява да настъпи Главния от Четворката (хубавия Дилън Уонг) по мазола, дърлят се известно време, после Той почва да си пада по нея, както и един от Неговите Приятели, естествено семейството Му е против връзката им, защото не може така, кой ще поеме семейния бизнес, пък и трябва да увеличим богатството... После в един момент историята стана много по китайски - Тя остана без вести от него, по едно време разбра, че май уж е в Лондон, последва го в Лондон, там й се стовариха един куп нещастия на главата, но Тя нали е окумуш момиче, успя да се оправи, намериха се с Него, помириха се с фамилията и всички заживяха щастливо.
Между другото, и аз в един момент повече харесвах образа на Приятеля му, беше много по-симпатично момче от типа "хубав, дръпнат и проклет" на Главния. Още не бях съвсем запозната с този типаж от сериалите Joy и само се чудех защо Тя си пада по Него, а не по Приятеля.
А четиримата актьори са в корейската версия са:
Lee Min Ho (И Мин Хо) - Goo Joon Pyo
Kim Huyn Joong (Ким Хюн Джунг) - Yoon Ji Hoo
Kim Bum (Ким Бом) - So Yi Jung
Kim Joon (Ким Джун) - Song Woo Bin

Аз сигурно няма да гледам този сериал, понеже никак не си падам по И Мин Хо.
Но пък, харесам ли някой актьор, минавам през голяма част от филмографията му. За да може някой от тях да влезе в списъка ми с любимци, един от критериите е (плюс още няколко други), да съм го гледала поне в 3 сериала и да ми е харесал и като актьор, и като външност.
(а "Гордост и предразсъдъци" ми е една от любимите книги. Няма да казвам колко спин-офи и фен-фикшъни съм изчела, плюс голяма част от адаптациите на екран, някои по няколко пъти... даже ходих и по следите на Джейн Остин в Англия Joy)

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 22:48 от Роца

# 323
  • Варненска клюкарка
Роца, знам че става въпрос за различни сериали, но не схванах и другия ли е корески. До тук е забавен и каката и Пако много добре си подават топката, на мен от 4 неговип сериала тука като че ли най ми харесва.
И аз много обичам книгата Гордост и предразсъдъци, не помня колко пъти съм я чела.

Рори, ясно, ами случва се понякога превод да не е свсем точен.
Гледате ли сериала по Лейди? Аз си взех дозата от Вещицата и разцъках да видя серията по Лейдито. Още имат време, но сякаш ми е някак много разхвъляна историята или все още не ми е достатъчно интересна и не мога да потъна в нея. Но пък дублажа има напредък. До тук 3 пъти долових под българския как главната извика оппа на мъжа си- единия път нашите го замениха с името на главния и два пъти го нарекоха скъпи. Можело значи! Още съм в потрес от превода на оппа в 16та серия на ТГ където имаше напоително обяснение от ГГерой за това обръщение и ни в едната посока звучеше както трябва, ни в другата. Каза на любимата си че ако още веднъж я чуе да нарича друг мъж батко ще го смята за изневяра, а в това няма логика -  в българския език батко си е батко обръщение към някой по голям на години мъж. Но продължението беше още по-игубено в превода "аз съм твоя батко" т.е любимия и мъж и е батко...  Или пък във филосовската част в последните мигове от сериала, когато каза че любимата му вече си имала нов батко и и се нахвърли в леглото. Моето усещане в този момент заради тези думи, беше че все едно пяксък ми изскърца между зъбите....Представям си опулените очи на дубльорите в тоя момент каква глупост е трябвало да кажат, но работата си е работа, ние зрителите да му мислим.... То  и феновет на  айдълите съвсем нямат предвид батко като крещят в истерия и припадат по любимците си ама това  е друга тема Joy
А в първа серия на новия сериал омотаха валутите и изкараха някакви застраховки в милиони и милиарди долари вместо вонове, ама хайде, това някак по-бързо преминава като смисъл....

АФК е с доснимани 2 допълнителни серии, но само защото са били влезли в в летния сезон и каналът не е имал летен сериал. Окото им нямаше да мигне и да оставят сериала и без познатия ни финал със стрелбата.  Кривата ни първа любимка, едва са я навили да заснеме тези допълнителни две серии, в крайна сметка се е съгласила и го е направила за няколко дни само. Няма данни и за какви пари са я накарали да си наруши графика, защото от няколко месеца е имала договор за нов сериал и там е трябвало да разместят нещата за да може тя да доснима това което са я навили допълнително. Трябвало е да пътува и е отложила пътуването. В третия сезон остават само няколко от познатите ни лица, понеже по време на втория те също подписват договори за нови продукции, но някои от тях ги зануляват на първите серии и двама успяват да се върнат, преди да занулят третия сезон.... Но това са някакви редки изключения, а принципа и другаде по света е подобен.  Слава Богу, повечето им проекти на корейците приключват там докъдето са предвидени че иначе представям си що за тъпотии могат да накаканижат, подобно на едно друго място като решат да правят нови сезони. По тоя повод щях да питам Марги не е ли срещала някой корейски кон, като видях турския за пръв път много се смях Joy

# 324
Преди мноого години, когато някои от вас даже не са били родени, и кака ви Профа още беше невинно момиченце, по нашата, единствена тогава, телевизия даваха английския сериал Гордост и предразсъдъци. Ама колко харесвах господин Дарси! А и онази Елизабет Бенет беше красива като кукла. Да не говорим за завладяващата любовна история. Десетки години по-късно, покрай филма с Кийра Найтли, потърсих кадри от онази стара реализация и останах леко озадачена и разочарована. Не знам какво съм му харесвала тогава на онзи мистър Дарси Joy. Че и Лизи някак не ми се струва същата. Днес не бих го забелязала чак толкова. Но все пак вече са ми минали пред очите Колин Фърт и Матю Макфейдън. Wink Или просто красотата на разказаното от Джейн Остин прави участващите в него по-красиви.

Белл, ами оппа си е точно батко. Друг е въпросът какви нюанси и смисъл има думата в корейския, които ги няма на български. Бих казала, че нямаме подходяща дума за заместител на оппа. Трябва нюансите да се усещат според ситуацията, в която е използвана. Но не съм убедена, че непременно трябва да се замества с други думи.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 23:25 от profi_1

# 325
Профче, не съм много по-малка от теб и също имам бегли спомени за този сериал май от 6 серии. Трябва нещо да ме е впечатлило защото точно този сериал стана причина да взема книгата от библиотеката. После си я купих и я четях отново и отново, както гледах АС отново и отново преди да премина на друг сериал. Но толкова харесах Кийра Найтли като Елизабет, че когато Крис сложи линк към версията с Колин Фърт неговата Елизабет ми избоде очите с външния си вид и се отказах.

Новият сериал в днешната серия ми се видя по-интересен от 2 и 3та серия. В търсене на любовта беше така. Серия или две интересни, следващите 1-2 не, правех пауза пауза 1-2 дни и отново. Ако е интересна серията гледам и на другия ден, ако не пропускам.

Роца, и аз хич не харесвах Минчо. Беше ми антипатичен и то много. Бодеше ми очите в клиповете в ютуб. Обаче в Легендите в историческите дрехи и осанката на благородника видях нещо в него и спря да ми е антипатичен. Даже ми стана симпатичен и в съвременното му превъплащение. В Наследниците предполагам, че заради партньорката му, която за мен е най-антипатичната корейска актриса, която съм видяла до момента някак не го забелязах като герой въпреки, че беше главен. А в първия му общ сериал с Минка играе епизодична роля на лигаво богаташко синче и се появява много рядко, така че там няма какво да му се оценява. Но в Градския ловец много ми хареса. Може и Минка да е виновна, защото тя химичи с всички, с които играе, но с тази му роля започнах да го харесвам колкото харесвам Пако. И сега след като изгледах Момчетата слагам тази му роля на първо място от петте в които съм го гледала. Но забелязах, че клипове с него, които не са от сериал т.е. когато не е в роля не мога да гледам, защото са скучни за мен. И на снимки не ми е интересен, но когато е в образ има нещо в него, което привлича и задържа вниманието. И Суки ми беше много антипатичен от клиповете в ютуб, особено до Айю, но в Два свята заради химията му с Хьо Джу ми стана симпатичен. А още по-симпатичен и като визия, и като герой ми беше в епизодичната му роля в ТГ.

# 326
  • Варненска клюкарка
Проф нюанси има и те трябва да се нагаждат според необходимостта от определен смисъл. Ти би ли нарекла мъжа си батко? Самата ти казваш че преводът не трябва да е буквален, това имам предвид и аз. Едно "скъпи" би било много по уместно в случая. Иначе знаем че страшни безумия могат да се получат с един буквален превод, то все едно да си го превеждаме  с Гугъл, затова са преводачите да нагласят нещата да звучат смислено и повечето пъти го правят. В случая който описах не са и се получава това безумие, за което говорех горе. Затова отбелязах че в новия сериал са сложили  подходящата дума в устата на главната и  така тя като се хвърли на мъжа си звучеше логично. В края на краищата в повечето езици такива определящи по възраст названия няма и хората там си нагаждат с имена, подходящи думи,   или оставят направо корейската дума. Става въпрос че в споменатия превод въобще не бяха си направили труда с 2 приказки да обяснят на дубльорите какво казват. "Хьонг" го бяха оставили да си е хьонг, но подозирам че са си мислили че е лично име 😂

# 327
Ъхъ. Специално за оппа може и да е по-добре да не се опитват да я превеждат. Но това си е мое усещане. Все пак съм предварително информиран човек за значението и употребата на думата. Не знам как биха ми изглеждали нещата, ако не бях.

Ох, на друга вълна съм. От одеве не мога да спра да слушам новата песен на Дара. Много е добра. Heart Eyes
https://www.youtube.com/watch?v=FkqLcOFkfhg

# 328
Роца, забравих да напиша, че от това което си написала историята е същата като в китайския вариант до момента в който главната намира главния в чужбина. В корейската след това има още препятствия, като едно от тях със съвсем малка промяна е повторено в Наследниците. В корейската версия и 4те момчета по свой начин са достойни да бъдат обичани от добри момичета, макар че едното е наследник на някаква мафиотска групировка. И двамата влюбени в девойката я заслужават, но на нея повече й отива именно този който е и нейния любим. С другия показаха връзка от типа мъжко-женско приятелство. Сродни души без тръпка от нейна страна.  при него се получи приятелство с тръпка, но без да се стигне до разрушаване на приятелството с главния. Твърдя че е възможно мъжко-женско приятелство от този тип  от личен опит.
Нещо подобно като в Моето момиче. Но там определено по-симпатичен и подходящ  за главната е отхвърленият герой на Джун. Самата актриса в кратко интервю след последната серия казва, че ако е зависело от нея героинята й щяла да избере този който сценаристите отхвърлят. Има заимствани идеи от Моето момиче, но са преработени и не дразнят. Докато в Наследниците почти 1:1 е повторена историята със заминаването/скриването на девойката и откриването й от момчетата влюбени в нея. Според мен оригиналът на този момент е по-добър, но след това има едно разтягане в болницата с избирателната амнезия и даже се сетих за коня на Марги, но не продължи дълго като в турските сериали. Затова смятам, че има едни 2-3 излишни серии заради високия рейтинг.

Роца, а къде гледаш имената на актьорите. Няколко актриси ми се сториха познати в т. ч. и главната и искам по имената им да проверя къде са играли, но както и да изпиша името на сериала в гугъл не ми се появява информация за актьорския състав.

За тези, които скоро не са били в зоопарк
https://youtu.be/eOIRt8u7wo0
Продължава да е "алчен", въпреки сеанса с гуруто
https://youtube.com/shorts/E5HCntuiMT4?feature=share

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 15:30 от Рори72

# 329
Ако ви липсва любимия ми кон да го разходя малко, а който не го е виждал да знае за какво си говорим 😂

За пръв път го донесе Бел от руските групи, после си го намерих в Туитър и го доведох пак във форума. Който и да го е видял се е посмял, това си е реалната ситуация при турските сериали. Колкото и обещаващо да започнат с натрупването на епизодите успяват да ги съсипят.

Корейския кон как да изглежда... Нещо такова например -

Първите епизоди или ще са малко скучни, или ще изобилстват от персонажи, понякога е трудно за разгадаване по какъв начин са свързани; нататък на човек му се изяснява чрез ретроспекциите или историята се заплита, става интересно и ти се иска да продължиш; така до финала, който мен лично се случва да ме разочарова и да не ми е достатъчно вълнуващ. Така, всичките ги поставих под общ знаменател 😆

Стигнах до 11-12 епизод на Подозрителен партньор, но май началото и краят ще са ми достатъчни. Криси ако може да ми преразкаже малко по средата 😜 Мъртъв ли е наистина бившия на ГГероиня и какви са мотивите за убийството му?

Роца, и аз така. Заради възрастовата разлика на Пако с каката във Вещицата не мога да реша все още гледа ли ми се...

Общи условия

Активация на акаунт