АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 160
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • Русе
Привет, почитателки на АС и др.романтични К-драми!
Наскоро Ви открих и се наслаждавам на всеки пост, клип или инфо. Вие сте достатъчно изчерпателни и не мисля, че мога да вметна мнение различно от Вашето.
Имам само един въпрос, който не ми дава мира. Възможно е да сте го "разкостили" по-рано, но не откривам такива следи. Затова, ако повтарям, моля за извинение! Та въпросът е: В Уикипедия.орг. под снимките на артистите от АС и инфото от реализацията на сериала пише, че са 20 епизода + 2. Питам: за какви други 2 епизода става въпрос? Знам, че феновете упорито толкова години натискат за продължение (каквото са направили китайците) , дори има "уловки"(компилации от др.филми), които уж показват , че се работи в тази посока. В случая мен ме вълнуват тези 2 епизода....
Хубава вечер и приятни почивни дни на всички фенове!

# 661
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Добре дошла, Уинона Hug
Бързала си да ни прочетеш и си минала на бегом тази тема, в която, на 27-а и 28-а страници съм обяснила подробно, че всъщност няма други серии, освен 20-те. Ето постовете ми -
https://bg-mam.ma/p/1552330/46588107
https://bg-mam.ma/p/1552330/46590194

Много друга информация можеш да намериш в първия пост на темата, като обърнеш внимание на "нашата история дотук" Wink.

На всички приятно гледане след малко на епизода по Лейдито!

# 662
  • пак на Рив Гош
Не я отписвайте Конг Хьо Джин. Може да не е типчна красавица и героините ѝ често са малко странни, но като актриса е добра и наистина си заслужава да се видят някои от сериалите ѝ.
А, не съм я отписала, даже имам май още 2 нейни сериала сред 350те в списъка ми за гледане Joy
Може би наистина ще трябва да й дам шанс, както дадох на Jo Jung Suk и на Go Kyun Pyo... все пак трябва да има равенство Grinning

Я, мадам ДжинБин в замъка Шантий!

# 663
Уинона, радвам се, че се реши да пишеш.
Използвай Нашата история дотук от първа страница за да намериш темите в които сме разкостили конкретно АС - герои, актьори, история, отношения, музика, липсващи кадри, видеа зад кадър. В първата тема, в която сме писали (започнахме през август 21г. някъде към 27 стр. мисля са първите постове на Проф за АС) трябва да има и линк към филм за сериала. Предполагам това е едната допълнителна серия.
Обаче в момента някои от нас гледаме АС по лейдито за енти път и ако имаш желание да споделяш мнение и впечатления аз поне ще се включа.
Разбирам, че сега за пръв път гледаш АС. След финала ще сложа да видиш снимка, а има и видео в което актьора в ролята на 4ия принц разказва за заснети финални кадри, но не излъчени поради режисьорско решение.
Освен АС гледала ли си друг корейски сериал?

Последна редакция: сб, 08 юли 2023, 22:07 от Рори72

# 664
Наистина Криси, това е моята рецепта  😂Не ми ли допадне до 5-6 серия не се насилвам излишно и преминавам към финала.

Загледах сериал от списъка на 2в1 - Scent of a Woman. Като понатрупам впечатления ще споделям.

Уинона, настигна ни😅 Включвай се смело.

# 665
  • Варненска клюкарка
Уинона добре дошла! Каквото те интересува питай, тук винаги има кой да отговаря на въпроси.
Рории, предполагам че искаш да кажеш за писанията ни от 2022 а не 21...
Другата седмица  вероятно трябва да съобщят кой ще е новият уикеннд сериал, дано да е някой от тези които не съм гледала. Гледам от тук от там АС, но странно колко бързо се изниза времето, а с Легендата имам чувството че се провлачи половин година.
В някакво видео тези дни ми попадна Минчо на летището, мисля че беше от пристигащите и го споменаваха с някаква жена, поне това разбрах от корейските приказки, на 2 пъти споменаха женско име и някаква се мярна доста по-назад от него, но го снимаха в много близък план, буквално изпълващ целия кадъра и почти нищо не видях от ставащато зад него, стори ми се и че не беше много дружелюбен под черната маска и нахлюпената над очите козирка на шапката, и как изобщо го познаха че е той. Датата беше от юни. Бинчо пък ми излезе на заминаване, много елегатен, с дънки бяла тениска и леко, светло якенце, спря се да поздрави, даже си махна  за момент маската, зад него имаше охрана която се качи зад него на ескалатора. Но  не знам дали е актуален, че май напоследък е с дълга коса и брада, точно както най не обичам, макар и да си личи че е много поддържана, както и той самия. Знаете как е в Шортс, всеки взима нещо и го нарязва и иди разбери какво е от кога е и т.н.... В ЮК още ли носят маски на обществени места?
Наминах при рускините да нагледам какви ги къдри ДжГ и веднага съжалих, не знам какво си е правил, но ми заприлича на жена, особено и заради дългата коса. Мисля че кризата на средната въдраст ужасно го е налазила.

ПП Марги, добре изглеждат ГГ, ще чакам впечатления. За кой списък от 2в1 говориш, за онзи с главни чешити ли?

Скрит текст:
Аз тези дни едно че съм без моя комп, но и на телефона избягвам да се взирам в субтитрите на видеата, минавам ги само като изображения защото съм с много ниско кръвно и ми прималява още повече, ако чето ситен шрифт. Онзи ден почти припаднах с 80/52, а в момента пак имам чувството че се нося като балон по въздуха...

# 666
Белл, не отлитай! Wink
Скрит текст:
Ще прозвуча, като кореец, ама ... храни се добре! Laughing Колкото и да е добре човек да изглежда добре, много по-важно е да е здрав. Не стой гладна, и не избягвай мазнините. Почерпи си душата с хубав черен шоколад или с шоколадов сладолед. Времето е идеално за това. Hug

Според репортажите, които Dispatch редовно пуска от летище Инчон, зяпачите са без маски, а и голяма част от пътуващите. Маски си слагат точно селебритата, белким не ги познаят. Преди два дни момчетата от Атийз се тупнаха там с маски, а момичетата от ЛеСерафим без. Да не говоря, че едни и същи селебрита ту се появяват със, ту без. Къде им е до настроението, къде са нарочни решения за повдигане нивото на тайнственост, съответно нивото на шум в мрежите. Не знам как стои въпросът за специални изисквания при събития със събиране на множество хора, т.е. дали е избор на организаторите или правителствено разпореждане. Защото в последно време виждам и маскирани и немаскирани. Отделно, въздухът им понякога е толкова лош, че е по-добре да си с маска. Peace

# 667
  • Русе
Здравейте, момичета! Прекрасна неделя Ви желая!
Първо, благодаря за бързия отговор! Спрях да се лутам като лудото емотиконче кое къде да търся и укротих нервата. Simple Smile
Второ: имам толкова много да ви чета, че ,дори и по диагонал да го направя, все ще съм назад с материала. А и се страхувам да не Ви изнервя.
Като 3-то, отговарям: АС е втория сериал, първо минах "Хуаранг". Далеч в миналото по Тв-то даваха корейски криминален сериал и не го броя, защото през работно време мярвах нещо си за корейски шпиони - Севера срещу Юга. Хуаранг ми стана интересен и заради историческия елемент( за който и понятие си нямах), и заради сюжета. Само Главната не ми стоеше добре, но разбирам ефекта, който е търсил режисьора - малко комедия за да не става прекалено досадно. То май във всички сериали го използват?!
АС ме грабна със сбитото съдържание ( тук не намерих "локума" от турските), с изумителния кастинг и превъзходната игра на всички, най-вече на Джун Ги. Момичета, аз не го гледам по телевизията, не обичам дублаж и това се отнася за всички филми. Джун Ги има изключителен тембър,с който ми бръкна в душичката. Признавам си без глад, бой и скубане!!! В АС не видях преиграване (може и да има, аз не видях) и интонационно корейските гласове много се покриваха с българските емоции. Не знам дали някой друг е забелязал това - ако е да, извинете за повторението!
Леле, много писах, обещавам да е за последно! А сега, освен че трябва да ви чета, съм забелязала един интересен списък от сериали на стр.1. Wink

# 668
Е, да де, 2022г.Ама последните дни не съм на център. Преди карах с кола (стигала съм до 60/40 кръвно), но сега заради пролетните проблеми колата ми е забранена и ми е голям зор в добавка с 2 антибиотика наведнъж.
Уинона, ние сме гледали с бг и руски субтитри и руски дублаж АС и смея да твърдя, че превода на лейдито е много хубав. Обаче на 4и са му избрали дублиращ глас, който хич не му отива и е някак безизразен и дразнещ. Но това ми е гледане 10+, вече не знам колко пъти станаха и се кефя на превода и гледането на ТВ екран, че иначе съм през телефон и не обръщам внимание на гласовете на дубльорите. Ако проявяваш интерес към останалите сериали, филми и реалитата с Джун Ги с превод на БГ и руски дай знак и ще те затрупам на лични с линкове и инфо. Той е под номер 1 в списъка ми с любими актьори и това не се е променило, въпреки че не харесвам твърде кльощавата му външност в момента и дългата коса, която пусна заради Артдалските хроники. Имаше питане към феновете дали да я подстриже и те казаха не, та затова в момента изглежда добре само с шапка. А в старите теми има и линкове към интервюта.

# 669
Ама в момента друг глас дублира ДжГ, не е този от първите серии. Поне на мен така ми се струва.

Уинона, на няколко пъти предлагах на момичетата, да пусна сериите на АС със субтитри, за теглене, но, след поне по 10-тина гледания от всяка от нас, нямаше желаещи. Обаче и аз като Рори намирам превода и дублажа на Бтв на АС за много добър. Освен това в сериите със субтитрите има едни липсващи моменти, които в сериите с дублажа ги има, за сметка на други липсващи. А може и да се заблуждавам. Белл и Рори повече знаят, че ги бяха разнищили.
В момента все още от активния линк в подписа ми можеш да си дръпнеш "Тайната градина". Тук кодово му казваме "бъркане в панталонките/гащите на Профи".
По независещи от нас причини линковете към СуперКдрама не водят доникъде. Но реших да ги запазя, в случай, че се променят нещата със сайта.

# 670
  • Русе
Е, да де, 2022г.Ама последните дни не съм на център. Преди карах с кола (стигала съм до 60/40 кръвно), но сега заради пролетните проблеми колата ми е забранена и ми е голям зор в добавка с 2 антибиотика наведнъж.
Уинона, ние сме гледали с бг и руски субтитри и руски дублаж АС и смея да твърдя, че превода на лейдито е много хубав. Обаче на 4и са му избрали дублиращ глас, който хич не му отива и е някак безизразен и дразнещ. Но това ми е гледане 10+, вече не знам колко пъти станаха и се кефя на превода и гледането на ТВ екран, че иначе съм през телефон и не обръщам внимание на гласовете на дубльорите. Ако проявяваш интерес към останалите сериали, филми и реалитата с Джун Ги с превод на БГ и руски дай знак и ще те затрупам на лични с линкове и инфо. Той е под номер 1 в списъка ми с любими актьори и това не се е променило, въпреки че не харесвам твърде кльощавата му външност в момента и дългата коса, която пусна заради Артдалските хроники. Имаше питане към феновете дали да я подстриже и те казаха не, та затова в момента изглежда добре само с шапка. А в старите теми има и линкове към интервюта.
Рори72, благодаря! Леле, колко по-кльощав е станал ЛДГ, при положение, че за АС е смъкнал повече от 10 кг?!! И тези Артдалски хроники...какво е това? Нов проект?От публикуваната му филмография "Илджиме" е с много лошо качество при мен, започнах "Цвете на злото"( гледам го в подходящо настроение), май има бг.превод на "Адвокат над закона", но той май по съдържание се покрива с "Втори живот" (дано не бъркам). Гледам момчетата от АС колко много им отиваха прическите във филма, отделно какви са сладури в съвремието...!!! Голяма работа за коафьорите!!! И грима също!!! Ненатрапващ, естествен, без нищо "кифленско"!!! Що ли така?

# 671
Хрониките на Артдал са фентъзи, като ЛДжГ се снима във втория му сезон. Доколкото помня, играе младия ГГ от първия сезон вече като зрял ГГ. Не съм ровила да видя по какви причини, но вместо първоначално предвиденото му тръгване през юни, сега срещам инфо за излизане евентуално през септември. Първи сезон го има с бг суб във Вбокса. Пуснат е със заглавието "Хрониките На Асдал".
Така и не ми стана ясно защо при английското изписване ту е Артдал, ту Асдал.
Последната информация е, че "Season two of Arthdal Chronicles, titled "Arthdal Chronicles: The Sword of Aramoon," will premiere on Netflix on Sept. 9 and will consist of twelve episodes, each airing on a weekly basis. Jun 11, 2023"
Тук повече за първия сезон - https://www.imdb.com/title/tt8750956/

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 12:08 от profi_1

# 672
Профи, аз на телефона не мога да тегля и гледам само онлайн, но ако можеш запази ги. АС е много специален за мен и теб. Има някаква разлика в гласа, но според мен е същия БГ актьор, но вече по-изразителен.
Хрониките 2и сезон са 8г. след края на първи и било съвсем нова история със същите герои.
На фен срещата в Япония на 05.05.23г. е обявено, че втори сезон на Артдалските хроники ще се излъчи през септември. Във вбокс сериалите на Джун  са с прилично качество. Илджиме го гледах с доста добро качество 3 пъти и ако искаш ще ти пратя линка. Отново моя живот с Джун, Адвокат отвъд закона също с Джун и Добре дошъл втори живот с Рейн нямат нищо общо. Харесвам и трите сериала, но тези с Джун са ми в списъка с любими и съм ги повторила вече. След време и ще потретя. Изпитвам истинско удоволствие да гледам сериалите и филмите на Джун затова повтарям и потретвам.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 13:20 от Рори72

# 673
  • Варненска клюкарка
Уинона, не съм го коментирала, но и за мен усещането за корейската интонация е същото за което пишеш и ти. Много пъти ми е идвало да се изкажа по въпроса че напоследък корлейци ми звучат по познато до нашенската интонация, отколкото като засека нещо българско по телевизиите, то и затова са ми толкова фалшиви нашите и сричането им, че даже не дочаквам подробности и веднага сменям канала....  И други прилики откривам в някои традиции, наред с големите разлики, наскоро бях споменала за обичаите при смърт и нещо което изключително много прилича на българския прощъпулник... Така е,много са им естествени актьорите, няма превзетост, нито мусене от типа "аз съм голямата звезда, вие кои бяхте", а в сериалите им се снимат наистина много големи звезди. Много са талантливи- всичките спортуват, доста от тях и бойни спортове, всички пеят, някои особено добре, свирят на музикални инструменти, играят страхотно, имат уникално чувство за хумор и са доста интелигентни, като говоря не само за актьорите от АС, а за един много по-широк кръг с който се запознавам от десетина месеца... Отделно са едни таки винаги спретнатички и чистички, фини и дискретно елегантни, няма нищо натрапено и кифленско, което бях свикнала да виждам на едно друго място.  Цвете на злото според моя вкус е добър избор, не знам до коя серия си, но действието така се разгръща, че нищо от началото на историята не е такова каквото изглежда, а аз много си падам по такива обрати, които ме държат на щрек и не ми позволяват да скучая. Да, ДжГ (много хора тук така съкращаваме името ДжунГи, че много  Джуновци, много нешо, на самите Джуновци пък им даваме други съкратени имена Joy) е много слаб, много повече от АС, направо е останал едно джезве кокали, останалото коса и козметика, видимо е прекалил и с някакви процедури за подмладяване....

Изгледала съм 2 сериала с дублаж и субтитри и мога да потвърдя че преводът като художекствена стойност е много добър, има разминавания с имената обаче, а гласовете по-скоро са до вкус и възприемане. Примерно ако за пръв път гледам дублираната версия, а не със субтитрите, сигурно няма да ми направи впечатление озвучаващия ДжГ. За главния в ТГ дубльорът е много на място - сдълбок, млад и изразителен тембър, но въпреки това покриваше малка част от интонацията на главния чешит. Гледам ги дублираните, дублажът обикновено е по-подробен.

Проф,
Скрит текст:
аз отдавна не се отдавам на разни екстремни лишения, но тези дни стана доста топло, в отпуск съм и се поразходих повечко, моите успяха да ме заведат и на плаж, въпреки че хич не обичам да стоя на слънце и ей го на резултата. Даже като ми го измериха толкова, вече се бях посъвзела, не искам да си представям какви низини може би е видяло кръвното ми онзи ден. Пия кола, но точно лятото не си падам много по нея. По лошото е че при такова екстремно падане правя и спазъм на ретината и зрението силно се влошава, започвам да виждам кръгове и всичко става някак размазано и жълто на цвят. Абе взела съм мерки, пия повече течности ама ще мине време докато го стабилизирам на 90/60 с каквото може да се каже че съм свикнала...

ПП Някой сеща ли се от кой сериал беше тази песен? Защото ми липсваш предполагам е заглавието и. На първа страница от няколко месеца е без  уточнение от кой сериал е, да го попълним за новата тема. Купища романтики ми озвучава тази песен в Шортс + още няколко популярни мелодии...

https://www.youtube.com/watch?v=DGITM1V_Z44

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 14:22 от Беллора

# 674
Уинона, точно така, питай спокойно.  Няма смисъл да се луташ. Е, ако разполагаш с време и имаш желание не е лошо да се върнеш към старите теми, но тогава рискуваш да ни изпуснеш в настоящата и да ти се отще да ни гониш. И съкращенията ни да не те притесняват, ще разясняваме. Joy
За ДжГ съм на същото мнение- има уникален тембър, няма как да не го забележи човек. Kissing Heart Това е първото от което се впечатлявам, което пък ме подсеща как изпаднах в тих ужас като разбрах, че собствения ни глас за нас е с различно звучене, околните чуват друго. Flushed Joy Като свикнеш с мисълта разбираш, че не е толкова страшно, но аз не бях  Joy

Не само в АС, и от други сериали ще останеш очарована, че не разтягат локуми, няма някакви чак толкова големи нелепици, недоразумения които да влачат до края на сериала.

Скрит текст:
Бел, щом това наричаш стабилизиране страх ме е да предположа колко по-надолу е било. И аз съм с ниско кръвно,  оправя ме  най-бързо кафе без захар, но прекалявам...

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 14:52 от Margarita N.

Общи условия

Активация на акаунт