АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 158
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, под самия клип пише - ОСТ е от Heartstrings
https://en.wikipedia.org/wiki/Heartstrings_(South_Korean_TV_series)

Има го преведен във Вбокса
https://www.vbox7.com/play:925a5a810e
Има го и на други места - Струните на сърцето

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 14:50 от profi_1

# 676
Бел, забравих да ти отговоря.  Да, сериалът който започнах е от този списък- Scent of a Woman.

# 677
  • пак на Рив Гош
Профи, Беллора, за маските - последните изисквания за маски (в транспорта) в Корея са отпаднали през март тази година. Но много хора продължават да ги носят, къде от превенция, къде по навик, къде заради лошото качество на въздуха или летящите полени. Освен това, още преди пандемията, носенето на маска, когато самият ти си болен, е нещо нормално за тази част на света, та доста хора ги носят и в този случай.
Е, и известните ги слагат, когато се опитват да не бъдат разпознати... ама май не винаги успяват да минат икогнито Joy

# 678
Там си носят маски от много години преди ковида, заради мръсния въздух, така че си е нещо обичайно, особено за по-големите градове.

Здравей, Уинона. Сериалът, който не го броиш, за шпионите от Севера и Юга, е Ирис. Между друото е много добър. Екшън, конспирации, приятелство, предателство, романтика, любов... има си от всичко. А, и е пълен с техни известни актьори и актриси.

Марги, как ти се струва Scent of a Woman? В еп.8 има едно танго, в което има толкова страст и емоция, че пеперудите в стомаха правят буря, дори и човек да не е романтик по природа.

Не отваряй, ако не искаш да се спойлваш.

Скрит текст:

# 679
  • Варненска клюкарка
Рори, и аз пазя АС с качеството на СуперК, ако има нужда ще го качим някъде.

Сончето е кацнала в Корея и се прибира у дома, като и нея я съпровождат двама охранители и въпреки това има нахалници  които и се мотаят в краката. Мъжът и също го съпровождаха двама мъже в черно, единият му пазеше гърба, другия вървеше до него, но там нахални;ите бяха повече.
https://www.youtube.com/watch?v=7nwfJtVll-I

Представяте ли си в бюджетите им какво перо има и за охрана - не стига свръх багажа не стига че бизнес класа, ами и охрана... Ами айдълите, те от всичко по много (м.г. АйЮ замина с две препълнени колички за Милано) +5 човека охрана които я пазеха на летището + личния и телохранител, който излетя с нея, а на летището щяха да я разкъсат ако я бяха докопали... ууужасТ не знам как издържат на тоя стрес. Тези дни  фирмите за охрана много работа трябва да са имали на международното летище в Сеул, попадна ми виде как айдъли вървят нанякъде сред мъже в черно, след малко друг се зададе обграден  с мъже в черно, трети и така....Joy Шоу за жълтурите и обикновените пътници. Имах чувството че поне един самолет пълен само с К селебрита е излетял за Париж, там май вървят дефилетата есен-зима 23/24.

Сега се сещам че навремето Ча го бяха оскубали когато беше интересен и събираше тълпи, тогава започна да носи шапки, но сега и гол да мине някъде, не знам дали ще впечатли някого, може би най-много да го щракнат няколко пъти....

Това с маските в онази част на света от много години си ги подносваха без някой да им казва в есенно-зимния период, но с Ковида само го направиха задължигтелно. Сега нали вече е лято, едни с маски, други без, затова се чудех....

# 680
ПП Някой сеща ли се от кой сериал беше тази песен? Защото ми липсваш предполагам е заглавието и. На първа страница от няколко месеца е без  уточнение от кой сериал е, да го попълним за новата тема. Купища романтики ми озвучава тази песен в Шортс + още няколко популярни мелодии...
https://www.youtube.com/watch?v=DGITM1V_Z44
И аз съм с ниско кръвно - солен айрян.
   Този съм гледала с тази песен, но я пее жена. https://youtu.be/HYYvHtRU7MY
Това са останалите https://youtu.be/NX_a8qHTHzw 
И от мен Здравей Уинона.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 19:00 от Krissttinna

# 681
Криси, твоята Because I Miss You е друга песен. Само заглавията им са еднакви.

# 682
2 в 1, това да не е някаква адаптация по филма Усещане за жена?

Не на всеки помага айряна със сол. Когато съм най-зле под 90/60 само 1л кола и 1 шоколад от 100 гр. едновременно в рамките на 1/2 час. Но сега са ми забранени и колата, и шоколада.

Белл, като стана въпрос имаше едно смешно видео с Джун на летището. Той нали мре за феновете си и забрави за къде е тръгнал и че го охраняват и тръгна да се смесва с тях, та охраната него задърпа да се върне в правия път.

Преводът на АС по лейдито е най-добрият превод от всички с които съм го гледала. Казвала ли съм ви, че когато търсех да чета исторически данни прочетох някъде, че 4ия принц е бил много близък с майка си и е строял храмове на нейно име. Точно както Со я заплаши в 18 еп. че ще й отмъсти.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 21:15 от Рори72

# 683
  • Варненска клюкарка
Колко е красива АйЮ в 18-та серия💜

Мисля че тази сцена с тангото ще напомни на Марги една друга подобна, пак имаше дама с червена рокля, но със зелени очи.

За охрана, фенове и ДжГ се сетих за друг момент - пристигна на някакво събитие, настана суматоха, защото пристегнаха и други гости и в един момент ДжГ се озова сам срещу тълпа фенове, а охраната остана зад тях и няколко дами почти му съблякоха сакото😂

# 684
Белл, а помниш ли, че ви бях донесла клипче как докато дава автографи една дама му отскубна косъм. Толкова са луди фенките далеч на изток.

# 685
  • Варненска клюкарка
Помня Рори, то при тях понякога "фен" си е диагноза. Всъщност навсякъде се намират ототкачени, които не знаят кога да спрат. Помня го и с една с която май пресъздаваха прочута сцена от Титаник, но като видя лицето и реагира като да я познава от преди и то по неприятен начин, побягна, а тя след него, не знам как имитираха сцената без преди това да види лицето и ...Абе опасно си е, в САЩ има убита от фен актриса, друг откачалник преди много години е прострелял президента Рейгън и обяснил че го направил заради Джоди Фостър, искал тя да го забележи 😳 Сещам се и какво съм чела за ЮК феновете, та по- добре с охрана.

# 686
Рори, корейският Scent of a Woman няма нищо общо с филма освен заглавието.

Тя е на 34г., неомъжена, живее с майка си и работи в туристическа агенция, където шефът ѝ я унижава непрекъснато, а колегите и постоянно се възползват от нея. При едно посещение в болницата, където лекарят ѝ се оказва неин бивш съученик, тя разбира, че е нелечимо болна и ѝ остават 6 месеца живот. Тогава решава да напусне работата си и да направи всичко това, за което е мечтала, но никога не е изпълнила.
В същото време в агенцията се завръща блудният син на собственика, който трябва да поеме бизнеса и да се ожени за уговорената от баща му булка. Но двамата главни случайно се срещат в Окинава, където той търси нови хотели и маршрути, а тя изпълнява една от мечтаните си почивки и нещата се променят.

Въпреки темата и наличието на драматични моменти, сериалът е изпълнен с позитивизъм, романтика и любов. Виждаш как героите се променят към по-добро. А накрая, по спомен, главната казваше нещо от рода, че, въпреки прогнозите, тя все още е жива и, че ако това изпитание не ѝ се беше случило е щяла само да мечтае да бъде щастлива.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 22:28 от 2в1

# 687
Марги, как ти се струва Scent of a Woman?
Скрит текст:
В еп.8 има едно танго, в което има толкова страст и емоция, че пеперудите в стомаха правят буря, дори и човек да не е романтик по природа.

Не отваряй, ако не искаш да се спойлваш.

Скрит текст:

Минах два епизода, в които се случва онова, което ти успя да побереш в пет изречения 😉 Любопитна съм в каква посока ще се промени ГГероиня, надявам се няма да е толкова смачкана до края. Ще живее ли пълноценно през оставащите ѝ шест месеца  и наистина ли само толкова ѝ остават... С две думи - харесва ми.
Супер, щом има и драма, и романтика си заслужава да продължа. 2в1 нямам нищо против да знам предварително какво се случва. Изгледах видеото, наистина страстно танго 🔥
Бел, сетих се за сцената в ЗП, предполагам и ти си помисли за същата hahaha

# 688
Марги, няма да е такава героинята нататък. Променя се доста и то в положителна посока.
Скрит текст:
Наистина е болна, но живее пълноценно и се радва на всеки миг. В края на сериала все още е жива, но зрителят вече някак е приел какъв ще е краят и, че всеки следващ ден е като подарък за нея и хората, които я обичат.

# 689
Не е за вярване колко бързо се изнизаха 9 седмици и остана само финала на АС.
Ще ми липсва очакването на уикенда. Който и да е следващия уикенд сериал ще ми бъде празно в събота и неделя вечер.
Айю наистина е много красива в 18 серия. Но тя си беше много красива още от първа серия. Сега просто изглежда като кралица без официално да е такава. Още от момента в който тя обяви Со за крал промениха визията й като и придадоха кралска осанка. Това в унисон с думите на Со, че е единствената му кралица и в контраст с действията й, които показват че наистина не е подходяща за кралица, дори и ако кралят е нейната голяма любов. Пипнат е всеки детайл - облекло, прическа, стойка, походка. Много силни и тежки моменти бележат 18 серия. И много силни и тежки моменти останаха за финалните два епизода. Виновните трябва да бъдат наказани, но цената, която и двамата плащат е твърде висока. И все пак короната задължава. Надявах се превода с дублажа да обясни думите на майката на Йонка, че единствения начин Со да се раздели с трона е смъртта. При всеки от предходните три краля имаше вариант да абдикират в нечия полза, но когато Со беше готов да се откаже от трона заради Су тъщата му каза, че за него няма вариант абдикация и за да се откаже трябва да умре. Може би заради обвиненията към Су, че е шпионин заради писането й със съвременни корейски йероглифи. Нещо като косвена заплаха към нея и шанс към него да я спаси за пореден път зачерквайки себе си. Много силно, без думи и обяснения е показана болката му, че го принудиха да се ожени за друга, вече не за да запази трона, а за да оцелеят и той, и Су. Но въпреки това предложи брак на Су с твърдото намерение да се ожени за нея. И макар че с Йонка отношенията му са чист бизнес в крайна сметка тя получава всичко което е искала - короната чрез мъжа, който от години обича и син престолонаследник. И макар че не получава сърцето му все пак е до него като негова законна съпруга. И така ще остане в историята.
Струва ми се, че в тази серия друг актьор дублира Пек А. Много силно като израз на чувствата на Су, според мен е, че тя дава на Пек А да даде на Чон украшението за коса, което Со й подари вместо пръстен като израз на любовта му и което тя използва, за да му покаже че вече има чувства към него и очаквания да бъдат заедно. И отново, за пореден път безнадеждността в тази серия е смазваща, а музиката подсилва това усещане. Според историческите данни които намерих в нета крал Гуангджон след 25-26г. управление в един момент не издържа на стреса, разболява се и се оттегля в будистки храм, където умира. Имаше леко несъответствие в превода относно възрастта на 4и. Казва на Су, че от 25г. майка му не го е галила, но той става крал на 25г. - 7г. след връщането му в Корьо. А то пък е датирано като 15г. след като е отпратен. Излиза, че е бил на 3г., когато майка му го отхвърля, но детето, което показаха беше около 5г. Освен ако по този начин показват, че събитията в края на серията се случват около година и половина, две след като става крал. Е това са незначителни подробности за сериала, но ми направи впечатление репликата, че от 25г. не е галила лицето му. В другите преводи казва че от години не е докосвала лицето му, но не и че са 25г. На екрана на ТВ изглеждаше не като галене, а като впиване на пръсти в мястото на белега, сякаш се опитва да го разрани и да го направи отново видим. Повече като жест на агресия и омраза, отколкото предсмъртно разкаяние на майка съсипала детето си го виждам това докосване. И музиката като уникална подправка към показаните емоции на героите за пореден път човърка емоциите на зрителя породени от ставащото на екрана. Има много, много красива сериална музика и в другите сериали, но в нито един друг сериал музиката не е в ролята на разказвача и не допълва по такъв начин действието и чувствата на героите и зрителя. За мен АС си остава моя сериал номер 1 и всички останали са след него в личната ми класация, колкото и да ги харесвам и обичам.

Последна редакция: пн, 10 юли 2023, 04:13 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт