АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 124
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
2в1, да, допада ми засега Усещане за жена.
Чудех се за доктора - има ли причина да е такъв? Май ще се сближат с ГГероиня.

Криси, на една вълна сме изглежда. Да ти споделя ли новата ми рецепта 😂 Първия епизод докато го гледам или някой ще ме прекъсва, или прекалено ми се спи и се получава така, че един епизод го гледам за три дни, но засиля ли се три епизода ги минавам за един ден/една нощ.😂

Много хубава песен е сложила 2в1 и много нежна ГГероиня в Doom at your service. Аз пък нося от ОСТ-а на това, което следя в момента.

# 706
  • Варненска клюкарка
Аз да попитам главната направо да си изживява пропуснатото ли започна, или въпреки безнадеждността на диагнозата се опитва и да се лекува? Болестта има ли  видима изява, главния разбра ли за диагнозата и и ако да (предполагам че е, ключова част от историята е) как реагира?
Марги, аз по новата ти схема загледах извънземното - по разни причини първа серия я започвах 3 пъти, но в течение на седмица, а после за ден изгледах 3 серии😂

# 707
По средата на 5 еп. съм и за момента ГГерой не е разбрал за болестта ѝ. А тя самата след като научи първосигнално реши, че няма да се подлага на лечение. Беше разочарована и от отношението на лекаря, който привидно е хладнокръвен и несъобразителен, дотолкова  че отнема надеждата на пациентите. Но ГГероиня постепенно свикна с мисълта, спря да си задава въпроса защо се случва точно на нея и се съгласи да се лекува.  Състави си списък с нещата, които възнамерява да направи през оставащото ѝ време.  Стана ясно, че има и достатъчно спестявания, за да не живеят в лишения както тя, така и майка ѝ.
Решението за лечение мисля, че го взе спонтанно след като се превиваше от болка в стомаха насред улицата и не можеше да се примири да си отиде по този начин. Случи се пред очите на ГГерой, той се втурна да ѝ помага, закара я при нейния лекар както сама пожела. Така и не разбра какво ѝ е, след като я заведе в болницата тя го помоли да си ходи без да му обяснява (отношенията им са обтегнати, защото той се хвана на глупостите на годеницата си и за миг се усъмни, че е крадла).
Причината за състоянието на ГГероиня обаче се оказа не толкова сериозна колкото си мислеше тя - имала запек. Мен ако питат сцените в тоалетната ги намирам за напълно излишни, но както и да е 😂

Тя се записа се на уроци по танго, учителят е колега от агенцията в която до неотдавна е работила. Шефът, за да е близо до нея и той се включи 🔥

# 708
Главната реагира като всеки човек сблъскал се с подобна диагноза. Мина през отричането, гнева, самосъжалението, приемането и в крайна сметка реши, че си заслужава да опита да се лекува.
Докторчето е типичен циник, както са не малко негови колеги, доста директен и рязък, а и съчувствието не е най-силната му страна. С течение на времето обаче ще се промени, най-вече покрай главната. Той си е имал тръпка към нея навремето, но понеже тя не му е обърнала внимание, а и заради една малко срамна случка, от която идва и прякора му, се чувства малко неудобно. В крайна сметка създават много хубаво приятелство.
С колегата от танците също стават приятели, а покрай него и останалите колеги си променят отношението към нея.
Главният в последствие разбира за болестта ѝ и остава до нея като дори се опълчи на баща си и развали годежа с богатата кифла.
Разкрива се и истината за случката с "кражбата" като главният е този, който полага доста усилия, за да оправи нещата.

# 709
  • Варненска клюкарка
Открих нещо интересно. Всеки ден от Сеул за о. ЧеДжу има по 105  полета  във времето между 6 и 21ч. Има моменти в които полетите са на 5 минути, като се случва едновременно да излитат по 2 самолета и по някалко пъти на ден излитат големи самолети с по 250 -300 пътници. Че то авиотрафика към острова е по на често от нашия ГТ 😳

# 710
Изумително наистина 😲Колко полети за по-малко от денонощие... И за всеки самолет си има пътници 😂

Аз пък да споделя какво прочетох в българската фейсбук група за корейски сериали, в която надничам - имаше пост за сериала на Пако и Минка "Какво не е наред със секретар Ким".
Повечето коментари са положителни, заради романтика, хепи енд и т.н. Но впечатление ми направи един, в който пишат за сцена с наше момче на име Михаил, което има ресторант в Сеул. Не посочват кой е епизода, а само цитират репликата му по памет "по-скоро сте шеф и секретарка, а не двойка".
Стана ми любопитно и порових малко - да, Михаил Ашминов е телевизионна звезда и собственик на ресторант в кв. Итаеуон, а през 2020г. е станал почетен гражданин на Сеул и с брат му се чувстват посланици на България.

# 711
Ресторанта се казва "Зелен", но мисля, че го затвориха. Май нещо не се спогодиха с корейската си съдружничка.
Скрит текст:

Тук прави пълнени чушки. Дамата не се сещам коя е, но мъжът, който си хапва с кеф е Сон Хо Йонг от групата. g.o.d. Те са от първата генерация бой-групи на к-поп музиката заедно с Shinhwa, H.O.T, Sechs Kies.

Това е от участие в едно от най-популярните им предавания Happy Together. Прави им яйца по панагюрски Joy.

А, тук е с един сладур и баща му от друго популярно предаване - The Return of Superman.

# 712
  • Варненска клюкарка
Ха, българското момче е симпатяга, но явно докато съм гледала сериала е паднал жертва на мишката докато се опитвах да прескачам пълнежа от 4-та серия нататък. Помня го ресторантчето, главния каза че собственичката му била приятелка от детството или нещо такова, ако е същия за който аз се сещам - някаква изврещя там "Йонг Джун" и му се хвърли на шията, а Минка  определено се държеше почтително с ГГерой точно като с голям шеф и не изглеждаше да му е гадже.
Пако ми е много красив в този сериал, като двойка с Минка много си отиват, слагала съм назад скрийнове, ама пълнежа е нетърпим, от най неприятния за мен тип - инфантилно глупав.

2в1 посмях се, не знам айдълчето от куртоязия ли правеше физиономии че му харесва киселото мляко, ама корейката се намуси и я озвучиха с писък Joy Долових само че червеният пипер пълнен с ориз подправки и кайма на корейски стана  паприка с ризото.
Супер, беше ми много интересно! Ама вместо да ръси млякото по пиперките, да беше направил един таратор,  в световните класации за студени супи миналата година сред 40 рецепти, българският таратор е заел второто място.

# 713
2 в 1 видеото с детето е много сладко и изглежда е някаква поредица. Какво трябва да напиша в търсачката, за да излязат и други видеа с Уилям. Българското момче си е направо красавец. Как не са се опитали да го направят актьор при положение, че четох за някои от актрисите, че са ги вербували за професията защото някъде са ги харесали. А не защото това е било тяхно решение.

# 714
2в1, благодаря, беше ми много интересно и на мен. 💐

Стигнах снощи до началото на 8-ми епизод на Усещане за жена. Главния още не знае за страшната диагноза и отсега се настройвам за много драматична сцена. А ГГероиня е постоянно в мислите му. Държи се като идиот, за да я отблъсне, но му е простено след като се вдигна до Сидни и лично разреши проблема с откраднатия пръстен и изчисти името на любимата си.

Знаех, че се консумира кучешко месо в ЮК, но досега в никой от сериалите които съм гледала не беше отделяно специално внимание на това. Е, в Усещане за жена го има - едно старче (съсед, хазяин ли е не съм сигурна) си отглежда храната, а ГГероиня реши да спаси горкото куче от сигурна смърт. Нямаше къде да го заведе, живее с майка си, а тя е алергична. Затова се обърна към лекаря си (който пък не може да ѝ откаже нищо, все пак е първата му любов и чувствата му още са живи) и се съгласи кучето да остане при него. Горкият човечец, дома му беше в ужасно състояние заради домашния любимец, но нямаше какво да направи и на кого да се оплаче😆

Да наредя пак малко гифки 🤪

# 715
В реалния живот не е толкова драматично сблъскването с тази диагноза като диагноза. Поне не при всички. В моя личен опит с близки с тази диагноза реакцията и на болните, и на близките е че има болест и трябва да се търси възможно най-доброто лечение. Съответно подходяща болница и лекар, който да вдъхва доверие. Драматично е когато няма адекватно лекарско включване. Но в ЮК би трябвало медицината да е много по-добра от нашата. Но това се отнася и за другите тежки заболявания. Не е имало отричане, отчаяние, самосъжаление нито при болните, нито при близките. А само силна воля да се пребори заболяването.
Този сериал със сигурност не е моя и ще пропусна.

Не казвате гледате ли Принца на покрива. Пак ли само на мен ми харесва? А Панчо ми е много магнетичен също като Пако

# 716
  • Варненска клюкарка
То от рак до рак има космос разлика, та каква и е диагнозата на главната? По болките в корема не изглежда да е от онези с благоприятните прогнози, а и според сюжета не е.Тук във форума една дама преживя 30 г. след диагнозата рак на гърдата с куп лечения химични и облъчвания, но накрая получи нов рак, не от метастази - меланома някъде на ходилото първо го помислила за кокоши трън, но се оказа един от най агресивните раци и замина за месеци....

Има разни красавци "уловени" случайно и вербувани за шоубизнеса. В ЛПВТ  показват как действат ловците на красиви лица, едно от четирите момчета, не помня името му, но най младичкото и красиво един ден каза на останалите че докато обикалял някакви хора му давали някакви картички - оказаха се визитки на ловци на красавци. Любимата ми латино актриса преди много години като девойка на 13 г така е била вербувана в някакъв мол. Това си е една от практиките, другото са школи за таланти, актьорски курсове, намиране на атенти и гонене на целта.

Рори, аз се опитвам да го гледам но определено не е моя сериал, не знам коя серия е, но не ме е хванал, освен хубавата музика. но нея съм я отразила още преди месеци, когато съм сложила парче на първа страница. Снощи същото го чух в мъжко изпълнение и се чудя може ли да го е изпял главния, подобно на популярна песен от ТГ, през цялото време я пееше жена, а в 17та серия я изпя Бинчо. От 3 серии забелязвам че след края пускат моменти зад кадър, преведени, както си му е реда, а на други сериали тези неща са ги изрязали и са оставили само какво предстои в следващата серия.

# 717
А, да, това май не го споменахме - рак на жлъчния мехур.

Не гледам Принц на покрива, както и другите които дават по тв. В 23ч. през зимата ми беше късно, сега пък ми е твърде рано. Нямам угодия.
П.П. както някой тук предположи до есента не се очакват и премиерни заглавия. Тогава пишат, че ще започне "Аз не съм робот" (I`m Not a Robot/Robosi Aniya).

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 12:52 от Margarita N.

# 718
Песента я има и в женско, и в мъжко изпълнение.

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 20:40 от Рори72

# 719
Рори, пиши the return of superman william и ще ти излязат много клипчета. Самото предаване се казва The Return of Superman, започва 2013г. и има страшно много епизоди с различни известни татковци и техните деца.

Като ти кажат, че ти остават най-много 6 месеца живот и не се знае дали лечението ще помогне с нещо, е съвсем нормално реакцията да е по-емоционална и драматична. Тя си започна лечението, просто реши, че докато това трае ще изпълни и част от мечтите си, които все е отлагала. Без да се тръшка, без да се отчайва и да занимава всички с болеста си. Единствената "драстична" промяна от ежедневието ѝ беше, че напусна работа, но знаеше че има достатъчно спестявания, за да си го позволи.
Всъщност посланието на сериала е, че човек трябва да живее пълноценно и да му се наслаждава като отделя време за неща, които му харесват, а не да ги отлага непрекъснато отдаден на правенето на пари и кариера.

Общи условия

Активация на акаунт