АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 685
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
  • Варненска клюкарка
Криис, помагай! Това ми излезе като се регистрирах в Телеграм. Единственото което намерих е чат, прилича ми на Скайп или Вайбър. Изобщо не  виждам къде има нещо за цъкане и лого не виждам, даже не знам Телеграм ли е Joy  Предполагам че като имам регистрация, ако съм на правилното място и ако ми дадеш някакъв линк ще мога да го видя. Или някакъв скрийн да видя как трябва да изглеждат нещата.
Това е при мен

Отгоре на всичко се наложи ММ да ме регистрира с неговия телефонен номер, защото моя го отхвърляше, изписваше ми да опитам отново. Единственото което ми хрумва като причина е че съм регистрирана с тел във ВК, бях писала че имам проблеми с платформата, изхвърля ме.
Та вече имам регистрация и сега на къде, как да стигна до листата със заглавията?

# 361
Пратих го на лични  директният линк към групата, тук го изкарва като спам,  но и там го показва като спам. И аз съм с един и същ номер в телеграм и вк, но е било много отдавна регистрирането.
Скрит текст:

а и от точките горе в дясно - mute notifications- mute forever   Joy  за да не му излиза на тел инфо кое последно е преведено и качено.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 20:10 от Krissttinna

# 362
Ако все още има някой, който не е гледал Хуаранг предлагам да го направи. Няма да съжалява. Голяма забава е този сериал. Ми той си е напълно съвременен като съдържание, но има кралица майка и крал, дворци и старовремски дрехи, а няма интернет, ТВ и смартфони. Младежите са като гимназисти във военна школа. Ей на и музика и танци учат. Танцовите умения на героя на Пако са много смешни. Все още сериала е много лек и забавен, но предполагам че предстоят изпитания и трудности за всички герои. Имам въпрос. Кой всъщност е кучето-птица? Да не се окаже някакъв наследник за трона, полубрат или братовчед на краля. Тази девойка не крещи при всяка среща с момчето което я харесва и затова хич не може да ме подразни. Тя вече се досеща, че брат й не й е брат, но иска да има и брат и се чуди на кои чувства да даде предимство. Учителят на Хуаранг.....
Около лечителя и кралицата има история и вече се чудя да не би кралят да е полубрат на девойката. Пако и кралят са ми много интересни заедно и поотделно и предполагам ще станат най-добри приятели до момента в който се разбере, че това е кралят и истинския Сон У е умрял защото е видял лицето му.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 15:41 от Рори72

# 363
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Днес е голям ден за хората, като мен, безрезервно влюбени в BTS. Не мога да не споделя емоцията си тук с вас.
10-годишнина от представянето на групата пред света. Сеул е в лилаво, слагам ви го и него да се насладите. И ви поздравявам със съвсем прясно пуснатия нов клип с най-новата им песен.

И да не кажете, че не съм почерпила, ей ви и бонбонки в лилаво Crazy .

# 364
Ако все още има някой, който не е гледал Хуаранг предлагам да го направи.............
.................................................................................
И не мога да определя времето на събитията. Понеже говорят за Шила като самостоятелно кралство би трябвало историята да е от преди създаването на Корьо, но тези самостоятелни душ кабинки и двуетажни легла ме объркват, защото в АС всички се топят в общ басейн (и обикновените хора, и принцовете) с дрехите и го броят за баня, а част от леглата са постелки върху земята. Дрехите на героите са като дрехите в АС. Не че събитията имат нужда от историческо позициониране, но се зачудих къде във времето се случва тази история.
Историята в Хуаранг се развива около 400 години преди тази в АС.

# 365
2 в 1, благодаря за отговора. Напреднах доста със сериите и се ориентирах, че е преди създаването на Корьо. Сега се заформя следващата въпросителна. До колкото разбирам героя на Пако е епилептик. Но и принцесата мй е. Тогава може би са брат и сестра. Но как тогава кралицата е майка на принцесата? От друга страна кралицата иска брак между краля и принцесата, което би трябвало да означава че тя е родила само единия, но ако принцесата и краля имат само общ баща и ако героят на Пако й е брат трябва с него да имат обща майка. Подразбра се сякаш, че накуцващият мъж му е баща. Много сложно родословно дърво ако съм права. А кралицата пък има любовни апетити към бащата на момичето. Ясно е, че кучето-птица също е бил скрит като дете, за да бъде спасен, но от кого?

# 366
  • Варненска клюкарка
Проф, честито.. много ми хареса  песента във второто видео Heart  Но не виждам нито една руса глава и така трудно ги различавам Joy Все се канех да те питам - в ТГ споменаваха 2 момчешки групи едната беше Бийтс, звучеше ми някак познато и близко до БТС и се чудех може ли да е поредната грешна интерпретация на дублажа. Питах се  може ли БТС да има история и преди 2013. Другата споманата група беше 2РМ.

Крис, някак успях да вляза в групата на Kill me, heal me (Убий ме, излекувай ме)  ето скрийн от 1ва серия. БОФ въпреки че е толкова популярен не го намерих. Но доста ми е сложно търсенето, всеки път трябва да изписвам група Любими корейски филми и сериали и заглавие ли, няма ли по-бърз начин за достъп след като вече имам регистрация? Ориентирах се по скрийна ти, Мамата наистина филтрира линковете и се отварят празни страници.
Ей го Пако и тук

Рори, още в началото се казва колко години преди създаването на Корьо се развива историята. За фон на основната история на красивите момчета е история за трите кралства предшестващи държавата Корьо, ако правилно съм запомнила, тук ставаше въпрос основно за Шила. Ама от кога на онова място брат и сестра с кралска кръв не могат да се оженят Joy Слава Богу тук случая не е такъв - доколкот ми е останал спомен от Хуаранг, че бързах преди да се занули СуперК, бащата на Пако беше принц, брат на кралицата, т.е. двете главни момчета са братовчеди. Главната не е някоя викла, но ми е в другата крайност, някаква схваната и безизразна и чисто физически не отива на двете главни момчета, че и да се хванат за гушите заради нея. Стига им до раменете, а главата и е двойно по-голяма от техните нежни малки лица. Някак схванати ми бяха и те край нея и не повярвах нито на единия че е умрял от любов по нея, ни на другияа и за пръв път в К-сериал не ми се гледаха романтики, а я виждах като третия излишен в сцените с главните момчета. Слава Богу при  корейците такова разнообразие има от истории, че всеки си намира нещо което да му хареса.

Още нищо не съм загледала, двоумях се между този който намерих в Телеграм-а и БОФ, който не намерих там. Явно там търсенето си е и до викване, на мен още ми е ново....Тази вечер вероятно ще пропусна и делничния сериал, че ще имам излизане вечерта и ще хвана съвсем малко. Той май е от типа истории серия за серия или за две, нещо такова. Някой знаели колко серии е?

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 17:47 от Беллора

# 367
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, BTS дебютират на 13 юни 2013 г. с песента 'No More Dream' - https://www.youtube.com/watch?v=rBG5L7UsUxA
И не съм чула досега тяхна песен, която да е лоша. Може да съм открила 3-4 песни, които не са толкова запеваеми и влизащи под кожата, но всичко останало е много приятно за слушане и за танцуване. Включително и "рап" парчетата им.
Слава Богу при  корейците такова разнообразие има от истории, че всеки си намира нещо което да му хареса.
ТочнУ Hands Plus1

# 368
Бел виж дали си се абонирала за канала. Ако да, ти излиза заедно с останалите абонати.
Скрит текст:
най точно е търсенето с англ. заглавия  "boys over flowers"  и в ляво се показват Ф4-Тайланд , хана йори ......  - китайската и  съответно корейската версия.

Ne se бях заглеждала как е преведен тук "Клуб красиви момчета"

# 369
Профче, още дълго да се радваш на изявите им Purple Heart

Леле, срещу вас да тичам не мога да ви настигна... Поне вниквам в това, което си споделяте, Joy пък все ще си подбера нещо и за гледане.
Докато решавам кой ще е следващият корейски набързо се ориентирах към един китайски (филм) Joy Видях резюмето му в една от азиатските групи, което ако трябва да съм честна впоследствие осъзнах, че ми хареса повече от самия филм щом само от прочетеното някак неусетно се потопих и ми се прииска да го потърся достъпен на бг...

Филмът е Somewhere only we know. Ако някой иска да се запознае със сюжета:
Скрит текст:
Безумно трогателен, нежен и красив филм. Филм – поема. За любовта, която не се бои от времето. За хората, които не се боят да обичат. За времето, което минава между пръстите ни като пясък и оставя спомени за цял живот, които да топлят сърцата ни.
Миналото и настоящето в тази история се преплитат в един бял шал с кристали, подарен от любимия човек и един скицник с рисунки, пазени нежно, като най-ценното съкровище. Това са нишките, които свързват тази, която е загубила вярата си в любовта и онази, която помни и пази любовта си цял живот. Това са мостовете между миналото и настоящето. Две епохи, два живота, две съдби, две истории, които се преплитат в тесните улички на красива Прага. Бабата, която остава вярна на любовта си през целия си живот, пазейки спомените за своя любим, който дори и далеч е винаги с нея. И внучката, която бяга от миналото и разочарованията си на другия край на света, за да намери себе си и истинската любов.
Тя, Дзин Тиен, пристига в любимия град на баба си, след нейната смърт и след тежко разочарование в любовта. Чувствата и са пепел, а сърцето разбито. И само едно писмо от непознат мъж, намерено във вещите на баба и, я връща обратно към живота. Да търси, да научи, да преживее любовната история на двама човека, които са успели да намерят щастието в най-ужасния период от живота си, по време на война. Тя разбира какво е любовта с помощта на миналото. Минало обвито в мистерия, разкриващо се пред нея като розова пъпка в зори, свенливо показваща на целия свят красотата си.
Ще успее ли тя самата да срещне любовта? Ще се пребори ли със себе си и със страховете си? Ще и донесе ли щастие този град обвеян с дух на романтизъм? Там, където във всяка малка уличка витае усещане за чувственост и нежност. Там, където влюбените се разхождат по мостовете, а под тях река Вълтава отнася надеждите и сълзите на несбъднатите мечти.
Няма нищо по-прекрасно от любовта, няма нищо по-печално от любовта. Тя е едновременно крехка и неразрушима. Тя дава надежда, тя лишава от разум, тя е смисъла на живота.
А сега, просто прегърнете човека, който е до вас... Сега... Не отлагайте за утре.

Само от клюки се вълнувам тези дни Stuck Out Tongue Closed Eyes Поинтересувах се за актьора в главната мъжка роля - оказа се, че е престъпник това агънце Flushed

И историята на Ким Хьон Джунг, която сподели 2в1 (без да го знам кой е допреди да започне обсъждането на БОФ) ми се видя като достойна за сериал...

Като загледам нещо ще се включа с адекватен коментар Joy

П.П. Бел, сериала по Лейдито е 32 еп. (предполагам по 30 мин.), значи 16 с продължителност около час.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 23:24 от Margarita N.

# 370
Гледах го. Приятна история. Беше си направила списък със задачи за вършене и едната беше - мъж за една нощ. ГГ-ой след като си я завлече пияна до тях, го задраска и написа , че не е добра идея Joy
https://playtube.tv/watch/%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-% … t/nIbbCAZLUGkw2RF

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 10:49 от Krissttinna

# 371
Хуаранг - още една красива история за приятелство и любов и още един сериал в списъка ми с любими сериали.
Само, че някъде пишеше, че са 20+4 серии. Някой нещо да знае за тези 4 допълнителни серии?
И признавам изненадах се. Героят на Пако се беше амбицирал да стане крал и изглеждаше така сякаш наистина го иска.
Гледала съм Пако в 3 сериала. И в трите много го харесвам. Но тук изглежда величествено с официалните дрехи на хуараните. Неговият герой беше по-подходящ за крал, но пък така бремето и отговорностите останаха за друг, а той получи момичето и нов най-добър приятел.
И понеже ми стана навик
https://youtu.be/I2n0zjTE2kY
https://youtu.be/3lyBrxSgiOI
https://youtu.be/smHZqEdFFDs
https://youtu.be/gbENpjshEf8
https://youtu.be/sbJCiOrNsjQ
- Целият албум с песните от сериала
https://youtu.be/ZRkPC3M1VK4

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 03:56 от Рори72

# 372
  • Варненска клюкарка
Крис, много ти благодаря, запазвам ги, но ще го разучавам търсенето след няколко дни, че сега нямам време. Субтитрите в Телеграм много ми харесват, че има един определен модел във В-бокс от които после ме боли главата.

Бел виж дали си се абонирала за канала. Ако да, ти излиза заедно с останалите абонати.
Скрит текст:
най точно е търсенето с англ. заглавия  "boys over flowers"  и в ляво се показват Ф4-Тайланд , хана йори ......  - китайската и  съответно корейската версия.

Ne se бях заглеждала как е преведен тук "Клуб красиви момчета"

Рори, аз в Хуаранг бях за Пакито, много красиво ми се видя това момче с дългата черна коса, а дрехите му стояха като изляти, така и не му запомних името, слушах му и песни, нищо че после в Наследниците не го познах.  Накратко, виках за младия крал, а Пако като кандидат крал ми беше малко стил магаре и космос. Пако на мен ми е най в костюм. Без да съм търсила специално, случайно разбрах  че той ииграе в следващия сериал от който се интересувам  (Крис писа онзи ден за Нана, която искала да спи с Пако и да го нарича Оппа) и като го намерих точно него съм скрийннала по-горе. Та на път съм към пети сериал с негово участие. Целенасочено го разцъках в Секретарката и във Вещицата, но в другите 3 сам ме намери.
В общия ни албум с Марги на първа страница сме отчели и Хуаранг.

Марги, аз гледам клюките да не ги подхващам че при мен се получава или клюки, или сериал, няма средно положение, даже онзи ден синът ми голямо изказване направи по случая, каза че съм била като зомбирана с тоя ЮТ Joy Историята на Ким Хьон Джунг ме впечатли и мен, направо си е за филм, но често съм си мислила нещо подобно за всички момчета стигнали до главни роли, или до музикална кариера. Никой никога, никъде не  е очаквал дебюта им с отворени обятия да благоволят да приемат някоя роля, или да запишат албум, тези момчета сами са се борили, кой както може и сигурно живота на всеки от тях си е достоен за филм. Отделно че с драми отЛЖ някои особено повлияват и кариерите си в посока нагоре или надолу.... Главните мъже в к-сериалите имат доста силно присъствие на екрана, ярки и запомнящи се са, за разлика от главните жени, не знам тях сценаристи ли не ги долюбват, но повечето жени са ми някакви еднотипни, много рядко някоя ми се откроява, докато при момчетата няма слабо звено. Най-пресния ми пример са Пако и колегата му във Вещицата, не знам къде хвърляше повече чар ГГерой - с колежката си, или с колегата, с който също бяха много сладки Heart

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 10:18 от Беллора

# 373
На мен краля без лице не ми допадна. От моя гледна точка няма достатъчно качества да е добър крал, но с братовчеда наоколо става. И няма никакво оправдание да е такъв защото героят на Пако е имал по-труден живот без самоличност, минало и спомен за близките. И чисто физически героят на Пако излъчва повече сила, кураж, увереност, стабилност, мъжка красота, чар. Като външност Пакито не ми влезе под кожата, но добре играе и изразява емоции като актьор.

Белл, не слагам линкове към клипчета, като предложение за включване в албума, а защото изгледах сериала, изразих впечатления и емоции и илюстрирах с звук и картина, както навремето Марги илюстрира думите на Проф за АС. Просто емоция от сериала в този момент. Нищо повече.
Имам намерение да гледам още сериали и филми с Пако, Минчо и Минка, както и с други актьори и актриси, които са ми харесали, но точно този горещ сериал с Пако ще пропусна, защото от това което споделяте изобщо не ми стана интересен. Актрисата в ролята на принцесата си я харесвам като актриса, но повече ми хареса като игра и визия в Адвокатите. Смятам и нея да я видя в още сериали. Но сега съм под впечатленията и емоциите от BOF и Хуаранг и ще си почина от нови сериали с малко повторки, а после ще погледна дали и тайванските, японските и китайските Ф4 ще ме грабнат така както корейските.

Делничният сериал май го зарязах след 4 серия. Гледала съм образно казано прокурорски +втори живот след смъртта, два адвокатски, профайлърски, паралелни светове и три донякъде на полицейска тематика  сериали, които вдигнаха много високо летвата за мен в този жанр и Добре дошъл втори живот няма с какво да ме заинтригува в т. ч. и Рейн не ме докосна нито с игра, нито с излъчване/визия. Но ще го наглеждам от време навреме заради идеята с паралелните светове.

В ютуб ми излезе съобщение за втори сезон на адвокатката аутист. Понеже за подобни новини за други сериали се оказа измислена новина ми е любопитно за този сериал също ли е фенска измислица.

# 374
  • Варненска клюкарка
И аз съм така с делничния сериал, ни Рейн ме хваща, ни историята, хем се опитвам да не се разсейвам с нищо странично. За БОФ по скоро ми стана интересен Ким Хьон Джунг и ако  разцъкам сериала, ще е от любопитство към него, а може да ме хване и историята, или най-после да ми харесда Минчо, който засега ми е интереесен само в сериалите зад кадър, но не и в другите.
Ясно и аз така си "преживявам" сериалите разглеждайки фенски видеа. За Вещицата се канех от месеци, близо 3 може би, но го отворих за да "изляза" от ТГ и както казва Марги, да не се предозирам, търсех нещо доста по-различно и така дойде реда на кака+14. На мен отдавна ми се иска да видя нещо с Джи, но някак не смея да подхвана Империатрицата, на Марги пък не и хареса това което загледа, ще чакам и други отзиви. По-нататък може и нещо с Хьон Бин, но не съм търсила от сериалите с него, които препоръча 2в1, може би трябва да ги потърся дали ги има на български...Засега съм в по-лекия жанр, ама все ще дойде време да видя някоя голяма драма.

Общи условия

Активация на акаунт