. Гледам открили сте F4 (Boys Over/Before Flowers)
. Това всъщност е сериалът, който даде началото на темите за азиатски филми и сериали във форума. Ето тук е неговата тема, ако на някой му е интересно да прочете вълненията на гледалите в далечната 2009г. Това за мен беше първият ми корейски сериал и въпреки, че след него гледах много по-добри, си остава със специално място в сърцето ми.Сега, може и да се повторя, защото не помня в коя тема какво съм писала за сериала
, та може с чисто сърце да ме прескочите, ако не ви е интересно.Сериалът е правен по японската манга Hana yori Dango. Това май е една от най-филмираните истории.
Японците имат филм 1995 г. и сериал Hana yori Dango 2005 г. Тайванците имат сериал - Meteor Garden 2001г. Корейците с техния Boys Over Flowers от 2009 г. Китайците също 2009 г. - Let's Go Watch Meteor Shower. През 2018 пак те правят римейк на тайванската версия - Meteor Garden (2018). Тайландците също направиха техния си вариант - F4 Thailand: Boys Over Flowers (2021). Тайванският Moon River от 2015 г. ползва за основа същия сюжет, но не е баш по мангата. Индонезийци и индийци също имат техни адаптации, а май и някакви световно неизвестни американци бяха правили жалък опит да снимат нещо подобно на сериал.
Като цяло историята е една и съща във всичките адаптации, но е разказана като за зрителите на съответните страни с техните особености и манталитет. Факт е обаче, че главните във всички версии добиват голяма популярност и участието им в сериала направо изстрелва кариерите им на друго ниво.
Като изключим тайландската, индонезийската и индийската версии, всички други адаптации съм ги гледала
. Ако ме попитате коя ми е харесала най-много..... не мога да ви отговоря. Всяка си има своите преимущества. Определено обаче Let's Go Watch Meteor Shower е на последно място, дори нямам кой знае какви спомени от него. Обиновено феновете казват, че най-добра е тази, която първо са гледали. Моето мнение - тайванската е най-земна, японската е най-близо до оригинала, корейската беше най-лъскавата за времето си, но китайчетата после и те се представиха на ниво откъм лукс. F4 са сладури във всичките. Почти всеки от тях, в последствие направи доста успешна кариера и имат и други запомнящи се роли и са любимци на публиката не само в страните си.
От дамите най-харесвам японката, после тайванката и китайката и на последно място корейката. Към корейката си имам антипатия и не я харесвам като актриса не само в БОФ, но и в другите ѝ сериали. А след цирковете, които направи покрай развода си съвсем ми опротивя.
За Минчо няма да ви говоря, познавате го добре. Но, понеже някой спомена, че го е харесал с историческата визия в Легенда за Синьото море, ще препоръчам да го види във Faith. Дългокос генерал, въртящ меч и пътуващ във времето
с мисия да спаси новите Крал и Кралица на Корьо.Цигуларчето Ким Хьон Джунг обра любовта на фенките заради визията си и "секънд лийд синдрома". Покрай сериала групата му SS501 набра популярност, но за съжаление личният му живот спъна кариерата му.
В началото на миналата година Ким Хьон Джунг обяви, че се е оженил, но заради ковид рестрикциите не са правили сватба, а само са се разписали. Съпругата му не е известна, но е била до него през времето, когато му е било най-трудно. По-късно през годината им се роди син. Сега набляга на соловото пеене и актьорството е в застой.
Единствено Ким Джун, мафиотският син, като че ли не успя да се възползва много от популярността на сериала. Той също е певец от групата T-max, които изпълняват част от песните в сериала.
На кадъра, който Бел е дала е Юн Хьон Мин (Yoon Hyun Min). И с него има какво да се гледа. От 6 години се среща с Бек Джин Хи (Baek Jin Hee). Тя е императрица Танашири до Джи в Императрица Ки и съпруга на Пако в I Summon You, Gold!.
Каката от A Witch's Love с Пако - Ом Джунг Хуа е много известна не само като актриса, но и певица. Наричали са я корейската Мадона.
Ако решите да разпуснете с малко смях и нещо неангажиращо и разпускащо с нейно участие бих ви препоръчала филмите OK! Madam, Wonderful Nightmare и типично женския Venus Talk.
Главната в Добре дошъл втори живот е Им Джи Йон. Прокурорката в Две седмици е Ким Со Йон.
Цял ферман написах, за което се надявам да ме извините

, един от японските ми любимци - Шун Огури. Бях го гледала в няколко сериала и реших, че е крайно време да го видя и тук. Отново изживях историята, но пак по малко по-различен начин от предните две гледания заради това, че японците имат техен специфичен подход при предаването на дадена история.