Подготовка за малкия човек - тема 23

• 45 844
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • София, България
И по-назад писах, че нашият син се роди 49 см и си поноси 50 р-р поне 2 седмици. В 56 р-р беше като в чували. Но е важно да се отбележи, че определено си има разлика между различните марки дрехи за това дали 50 или 56 р-р ше станат Simple Smile също има значение дали ползвате сушилня и какъв памук е. Някои се свиват малко в сушилнята та такива и 56 р-р ще станат за в началото, дори и да е малко бебето.

Нашият беше много смешен като проходи. Беше се научил да си откопчава ципа на чувала (без крачета) изкарва само краката от него и си го влачеше облечен на раменете след себе си Sweat Smile

# 571
Здравейте момичета, съм мамите с малко повечко опит …. Имаме шишета и залъгалки на Филипс -авент (ако е от знамение марката) ,предстои ми да ги измия и стерилизирам за първи път. Как да извърша тази гимнастика, някъде бях чела или някой ми каза (не помня точно) че е задължително първия път да е в тенджерка , бибероните и залъгалките се намачквали и подобни преди или след това и някакви подобни…. И честно казано сега не знам какво да ги правя 😀🤦🏼♀ простете невежеството ми,за първи път ми е😀😍❤

# 572
Не съм чула такова нещо. Измий ги с бебешки препарат и после ги сложи в стерилизатора.

# 573
И аз не съм. Моите минаха през тенджера, чак когато отидох на почивка и съжалих 20 пъти, че не си взех стерилизатора Rolling Eyes

# 574
  • София
Единствено изплакнах с вода и ги сложих в стерилизатор. Случвало се е и тенджерка да ползвам, ако не съм със стерилизатора покрай мен. Нищо никога не съм мачкала и не виждам логика да се прави Rolling Eyes

# 575
Сега като върна лентата назад имам спомен, че съм чувала даже повече ползи за стерилизатора, защото при варене повечето хора прекаляват с времето и скъсяват живота на предметите. Но не мога да посоча източник.

# 576
Сега като върна лентата назад имам спомен, че съм чувала даже повече ползи за стерилизатора, защото при варене повечето хора прекаляват с времето и скъсяват живота на предметите. Но не мога да посоча източник.

Подкрепям. С тия тенджери си скапах шишетата точно защото ги забравих, което със стерилизатора няма как да се получи.

# 577
И при мен стана така! По-добре стерилизатор

# 578
Страхотни сте! 😊Целувки и здрави бебоци 😍🌹❤

# 579
Чета коментарите ви относно спалното бельо, обличането на бебето и са ми много полезни ...Благодаря!
Искам да попитам обиколник кога ще ми трябва, около кои месеци?
И се чудя много за гнездо и/или ергономична раничка, за новородено имам предвид?

# 580
Гнездото за мен е безсмислена инвестиция. За ергономичната раница обаче съм ЗА! Не са евтини, обаче всяка стотинка си заслужава.

# 581
  • София
Обиколниците не са препоръчителни, даже могат да са опасни. Никога не съм ползвала и не смятам и с второто да ползвам.

Гнездото ни беше в топ 3 на покупките и се ползваше мнооого и доста време. Раница почнах да ползвам като стана на 3м и отговаряше на размерите нужни за избрания модел. Слинг някои ползват в началото, но ние не се спогодихме - мен ми беше мъка да го слагам, малкият така и не му стана удобно.

# 582
Ние пък нито гнездо, а още по малко пък раница ще купим.
Гнездото ми изглежда излишно на този етап, а раницата не мисля, че ще е особено полезна за моя гръб. Слаба, ниска и дребна съм и едни бебе 5-10кг на мен ще е голям товар за мен... 😔😕🤯

А обиколниците ако се връзват към пречките на леглото, пак ли са опасни? Има такива с фабрично пришити връзки..

# 583
  • София
При нас ползвахме икейски обиколник някъде след 5я месец. Не знам как сте минали без, моето дете нон стоп се заклещваше. Икейските са доста изчистени и няма опасност от задушаване.

Гнездо мисля да ползваме този път, за в хола, че имаме персиец и да не лежи върху космите а и той да го заобикаля малко.

# 584
  • София
Ние ползвахме мека кошара и не е имало проблем със заклещване. Не харесвам дървените, племенницата ми имаше такава и беше много неудобна. Сега с второто пак ще вземем мека, но с падаща преграда (единственото, което отчитам като минус с предната е, че нямаше такава сваляща се страна). Иначе не е до връзките опасността, а до това детето да забие глава и да се задуши. Препоръки са в началото да няма нищо в леглото освен бебето, дори и някакви плюшени играчки за гушкане. Затова и одеяло не се препоръчва, за да не си го дръпне над главата (аз слагах и си го отчитам като голям стрес, но малкият така и не свикна на чувалчетата).

Аз също бях леко 50/50 в началото за раница, защото имам проблеми с кръста. Обаче ако се научиш правилно да я слагаш и да избереш правилната за вас с бебо…прераждаш се. Спал е като къпан там. Аз съм се разхождала спокойно с 2 свободни ръце.

Общи условия

Активация на акаунт