Подготовка за малкия човек - тема 23

• 44 840
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета имам спешна нужда от Вас. На 6 дни сме и имаме проблем с шишетата , в болницата бяха на пластмасов авент който биберон пуска сам,изписаха ни благополучно и от снощи сме си вкъщи имам Филипс авент шишета но с цицерони който пускат саво когато бебето суче,е измъчихме се и на и аз …. Цяла вечер не е сме спали от рев .Мноого Ви моля дайте съвет какви шишета да търся за купувам днес,работата е много много спешна … 🌹

Имах същият проблем 1:1. Купих каучуков на Нук , който е много по-мек биберон и пуска като се наклони, а не като на Avent Nature response 3.0. След месец, когато вече беше станал по-силен можеше да яде и от тях, та сега си използвам всички с редуване. 😊

# 646
Същата работа бяхме със шишетата😂. Купих му накрая на lansinoh и си решихме проблема. Бебчо веднага започна да си изяжда дозите както трябва

# 647
Изводът ви значи е, че трябва да вземем шишета, които пускат лесно мляко без бебето да суче ли? Добре, че ви следя иначе щях да хвърля много излишни пари. 😀

Аз още не съм купувала никакви шишета, защото нямам никаква представа какви и колко.. Има различни мл и това също ме обърква. Колко мл вода пие на ден? Какво шише за вода?

# 648
Според мен всичко зависи от бебчето и колко са му силите за пиене☺. Моето се роди мъничко и нямаше сили да яде дълго време от шише . Така реално не ни остави  избор - или шишета с по- големи дупки ( каквито са в родилните отделения) или да стои гладно….

# 649
Аз взех пластмасови авент natural response , но се чудя и още едни ли да взема. Стъклени като че ли мисля Dr browns.
Или да заложа на lansinoh natural wave.

# 650
Зависи си от бебето. Ако кърмите може и две шишета да са Ви достатъчни (така бях с първото ми дете). Аз няма да се презапасявам този път, а ще взема две шишета само за вода.

# 651
Космополитън обаче с по-големи дупки може и да се дави, когато е много малко. Моето също нямаше никакви сили да пие мляко. Ееедвам по 30 мл успяваше в началото. В болницата беше с nuk nature sense, но от тях повръщаше. Вкъщи директно минахме на Dr. Brown и сме нямали никакви проблеми повече, никакво давене, повръщане, никакъв рефлукс (е колики си имаше) и доста бързо вдигна дозата мляко

# 652
Аз купих преди да родя комплект от новите Авент Natural Response 3.0 стъклени. Имах и подарено на Нук. Изписаха ни и забелязах, че с Авента не си изпиваше млякото и много бързо се изморяваше, с Нук шишето нямахме проблем. Реших да сменя бибероните на Авента с 3-ка,които бяха за 1+ месец, но с тях пък се даваше и повръщаше. Та преустановихме употребата им и купих още шишета Нук с S размер биберон както и на Dr Brown. Нямаме проблем вече с храненето втори месец. Надявам се все пак големите шишета от комплекта на Авент да можем да използваме по натам. Simple Smile

# 653
  • София
Зависи колко сили има. Моето първото откара с Авент и не е имало проблеми. Освен това някои са с идеята да подпомогнат с кърменето и затова и трябва да се “напънат” да сучат (подобно на гърдата). Иначе има и по-меки биберони за лесно и бързо пиене. Пробвала съм и стъклено на Нук, но беше тотален ужас - първо едвам пускаше, второ резбата се превъртя за броени пъти ползване и почваше да течеше.

Иначе ние имахме в началото от по-малките 2бр (бяха супер удобни като едното ползвахме за мляко, другото за вода), после взехме нещо тип 260-300мл (вече не помня как са точно). Сега пак мисля да вземем за начало само две малки и после като стане време за по-големи лесно се набавят.

# 654
Аз имам въпрос за водата, че ми стана малко неясно. От това, което аз знам е,че ако бебето се кърми вода не се дава до 6м, а ако се дава- то е само колкото да си изплакне устата. Ако е на АМ нещата по същия начин ли стоят? Или тогава се дава? По принцип съм изключително навита за кърмене, но ми се иска да имам понятие и за двата варианта за всеки случай.
Аз все още нищо не съм купувала, но ви следя редовно. Много добри съвети се откриват тук.

# 655
  • София
Моето в началото беше на смесено хранене, после мина само на АМ. Аз съм с възгледа, че вода дори колкото само да изплакне уста трябва да се предлага при все колко процента от тялото ни е вода, а в самият свят водата е жизненоважна.
Ако успея да кърмя второто, пак бих предлагала поне глътка-две след хранене (не говорим за количество вода, което да пречи на нуждите от мляко и да измества бройка хранене). За мен това е естествено, но познавам майки, които не са давали вода до 6м. Не знам дали предлагането от толкова рано оказа влияние, но после не е имало проблем с предлагането и ученето на пиене на повече вода след започване на захранване.

# 656
Моето беше изцяло на АМ, предлагала съм му вода и чай, категорично ги отказваше до 6 месеца, всичко различно от АМ го плюеше. После почна да пие малко по малко, чак около година почна да изпива по-големи количества. Предлагайте в началото по съвсем мъничко за пиене, то детето ще си покаже

# 657
Зависи много. Дъщеря ми беше на кърма, но от шише. Вода не пожела до 7-8м. Тогава пропи от онези детските на Девин. Синът ми докато беше на шише се случваше да иска да пие в жегите. Каката е родена декември, той юни.

# 658
Аз бях с Нук шише силиконов биберон м мисля  (на смесено хранене)не съм имала проблем с шишето ама моята си беше лакома и голяма😁

# 659
Тялото съдържа голям процент вода, а какво мислите е основното в кърмата/АМ?! Изключително кърмено бебе - вода не съм давала до началото на захранването 5+++, като започнах с лъжица, после отворена чашка и накрая сламка. На 7м. пиеше самостоятелно от сламка. До колкото ми е известно и за бебета на АМ не се препоръчва даване на вода по-рано. Включително и за “плакнене” на уста.

Общи условия

Активация на акаунт