За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 107

• 35 824
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Никак не съм я отучвала. Водих се по детето. Когато реши, сама си отказа АМ. Не си създавам излишен стрес и нерви.
[/quote]

То хубаво ама всяка вечер изпива преди лягане една бутилка , след това още две бутилки , моето бебе го прави от навик а не защото е гладно

# 511
Щом търси мляко, то има нужда от него. Дали е навик, или е гладно, не знаеш със сигурност, а само предполагаш. Дъщеря ми много повече изпиваше вечер и какво? Отказа го изведнъж на 1.5 години. Изобщо беше пристрастена към АМ. Друга храна почти не ядеше. Все АМ търсеше. Както казах, аз излишен стрес не създавам нито на себе си, нито на детето си. Децата си показват от какво имат нужда.
Питаш и получаваш отговори. Вече в кои съвети ще се вслушаш, ти решаваш. Можеш да си залъгваш детето с вода, да го оставяш да ти реве и пищи, та зор да го откажеш от АМ. Ти си решаваш. За мен подобни подходи не са правилни, но всеки си гледа детето така, както смята за добре.

# 512
Постепенно започвате да прилагате друга асоциация за сън. Примерно да си пие млякото по-рано в друга стая, после да обличате пижама, ляга и песнички, нещо друго. Да не свързва пиенето на мляко със заспиване. Така когато се буди, няма да свързва заспиването наново с шише. Или ако ползва биберон, прдлагате биберона, но млякото преди сън да не е в кошарата и да заспива с него. Иначе навика си върви.

# 513
Ако е по навик си личи - буди се по едно и също време и можете да намалите количеството без да има отражение. Т.е. можете да дадете само половин шише и така постепенно да намалявате.
Не съм фен на даване на вода, за да се спре нощното ядене, но в тия жеги може и да е жадно. Та бих пробвала с намаляване на млякото и додаване на вода.

# 514
Здравейте! Някоя от вас имала ли е проблем с наддаването на бебето си? Моето е на почти 9 месеца и на последното мерене се оказа, че е свалило 200 грама. Първите 3-4 месеца наддаваше нормално, но после започна да намалява, но сега вече тотално ме притесни с този спад. Предполагам, че има значение, че излязоха 2 зъбчета, научи се да сяда, да лази и да се изправя последния месец, а на всичкото отгоре и хвана вирус. Като цяло не желае да се храни с твърда храна, но в последно време и кърмата не я търси толкова. Вече няколко пъти проверявам дали имам мляко, да не би това да е проблема, и уж като стисна зърното има, а тя не иска да суче. Изобщо как да се справя в такава ситуация? Някакви съвети?

# 515
Първо, много от значение е, че детето е било болно. И двете ми деца изкараха летния вирус, малката свали 500 гр, а каката килограм. Така че, това дали детето е било болно е фактор. По отношение на кърменето, следва да св даде конкретна информация колко пъти за 24 часа суче детето, какви други хранения има и в какви количества. Не на последно място, голо ли се тегли, на един и същ кантар ли?

# 516
Първо, много от значение е, че детето е било болно. И двете ми деца изкараха летния вирус, малката свали 500 гр, а каката килограм. Така че, това дали детето е било болно е фактор. По отношение на кърменето, следва да св даде конкретна информация колко пъти за 24 часа суче детето, какви други хранения има и в какви количества. Не на последно място, голо ли се тегли, на един и същ кантар ли?
Не беше чревен вирус, слава Богу. Иначе положението щеше сигурно да е още по -зле. Кърмя различно, но поне 8 пъти има, като 5 са дневни, а през нощта - колкото потърси, обикновено поне 3 пъти. Закуска за сега сме на 0. Обядът изяжда понякога пак 0, понякога 50 гр., понякога 100 гр., а се е случвало и цяла порция (170-180 гр). От СЗ изяжда пак между 0 гр до 50-60-80 макс.
При педиатъра е теглено с нейния кантар (един и същ), като не я събличаме. Знам, че и памперса играе роля, но нашата не е толкова педантична, пък и аз не съм.

# 517
Моя син беше болен това лято отказвяше да суче и да се храни ,не знам колко е свалил,не съм го мерила тогава,но със сигурност е. Ще се нормализират нещата като се възтанови напълно,но през това време ви съветвам да се цедите с помпа ако детето ви не иска да суче,защото аз не го напрявих, и когато той вече имаше апетит аз нямах кърма ,имах 50-60 мл и в двете гърди. Сега съм на таблетки,прахчета,чайове за да я възтановя и засега с много усилия се получава за това ви съветвам да се цедите. При нас беше чревен вирус ,диария 20+ дни,обезводняване,температура  и за капак тотално спря да бозае . Желаь ви бързо възстановяване
Здравейте! Някоя от вас имала ли е проблем с наддаването на бебето си? Моето е на почти 9 месеца и на последното мерене се оказа, че е свалило 200 грама. Първите 3-4 месеца наддаваше нормално, но после започна да намалява, но сега вече тотално ме притесни с този спад. Предполагам, че има значение, че излязоха 2 зъбчета, научи се да сяда, да лази и да се изправя последния месец, а на всичкото отгоре и хвана вирус. Като цяло не желае да се храни с твърда храна, но в последно време и кърмата не я търси толкова. Вече няколко пъти проверявам дали имам мляко, да не би това да е проблема, и уж като стисна зърното има, а тя не иска да суче. Изобщо как да се справя в такава ситуация? Някакви съвети?

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 16:02 от Radii :)

# 518
Ако не се тегли детето голо не бих приела тегленето за достоверно. С памперс и дрехи, грешката варира на повече от 200гр. А и щом е боледувало детето, не бих се притеснявала. Големият ми син след тежък вирус в болница беше свалил над килограм. Беше на 1г5м и се получи, че на годинка беше 12кг, а на година и половина 11кг. Детето се храни добре. Ако изяжда по 50гр за възрастта е добре. Малкото ми до 10м рядко успяваше да изяде повече от 40гр. А цяла порция стигна на годинката. Сега е на 1г5м и яде и по 220гр понякога, даже напоследък почти винаги си ги изяжда. Ще прояде. Малки са, няма как да не се отрази боледуването, а и жегата. И те са хора и не им се яде, когато е много горещо.

# 519
Щом не се тегли голо, това никакво теглене не е, даже не непедантипчно. 200 грама разлика може да даде дреха, памперс, така че въобще няма коректност тук. Предполагам сяда вече детето? Теглете на ваш кантар седнало, или голо или с празен памперс. Примерно теглите днес, после след 2 седмици и на месеца. Винаги при едни и същи условия. Така ще се види има ли наддаване.

# 520
Здравейте, притеснително ли е , че на 10 месеца още не можем да заместим хранене? Педиатърката ми се накара, че не съм достатъчно настоятелна,  каза ми да не давам мляко и да я държа да огладнее.
Да, обаче когато съм по-настоятелна положението става по-зле и малката още повече оказва. Държането гладна ми се струва доста драстично, тя не  е  от едрите и наддаващи  бързо бебета, не ми се струва ок умишлено да я държа гладна. Пробвах няколко дни, да, изяде малко повече пюре, но го яде 3-4 часа и пак не пълна порция. Като пък е нервна и недоспала нищо не изяжда. Все още няма нито един зъб.
Притеснява ме, че на 10 месеца все още пие много АМ.
Като цяло, много неща съм пробвала, явно ще трябва да я чакам тя да реши да яде твърда храна, по-скоро се интересувам дали някоя от вас е имала такъв проблем, и дали заради неяденето на твърда храна са възникнали  дефицити/анемия.
Благодаря предварително за отговорите!

# 521
Не, не е притеснително. Притеснителен е съвета на педиатъра. Давайте си мляко. Моят син прояде след годинката. Преди това хапваше малко, но пълна порция от 190гр. Изяде след рождения си ден. Преди това давах колкото иска и после мляко. При нас е кърма, но не пречи и АМ. Като държите детето гладно и го насилвате да яде твърда храна, когато още явно не е готово за нея, освен да го отвратите от храната, няма какво да се случи. Не насилвайте детенцето, ще яде когато е готово. Синът ми е вече на 1г5м и яде по 220гр. Батко му до първи клас не можеше да изяде повече от 190гр. Но малчо е едричък и много подвижен, а батко му е по-стационарен и дребен за възрастта си. Децата са различни, не са по калъп, имат различни нужди, ние трябва да ги следваме. Вашето иска мляко, давайте мляко. То е основната храна поне до годинката.

# 522
Моя син е почти на годинка и няма нито едно заместено хранене,нашатя педиатърка кязва,че той знае кое е най-добре за него. Лека анемия имаше,когато имаше чревен вирус,но лекарите казаха,че това се дължи на вируса и на изгубените бели тела ,тогава беше отказал и да суче
Здравейте, притеснително ли е , че на 10 месеца още не можем да заместим хранене? Педиатърката ми се накара, че не съм достатъчно настоятелна,  каза ми да не давам мляко и да я държа да огладнее.
Да, обаче когато съм по-настоятелна положението става по-зле и малката още повече оказва. Държането гладна ми се струва доста драстично, тя не  е  от едрите и наддаващи  бързо бебета, не ми се струва ок умишлено да я държа гладна. Пробвах няколко дни, да, изяде малко повече пюре, но го яде 3-4 часа и пак не пълна порция. Като пък е нервна и недоспала нищо не изяжда. Все още няма нито един зъб.
Притеснява ме, че на 10 месеца все още пие много АМ.
Като цяло, много неща съм пробвала, явно ще трябва да я чакам тя да реши да яде твърда храна, по-скоро се интересувам дали някоя от вас е имала такъв проблем, и дали заради неяденето на твърда храна са възникнали  дефицити/анемия.
Благодаря предварително за отговорите!

# 523
Нищо фатално няма. Предлагайте редовно твърда храна, разнообразна, да се храни с вас.  С това е свършена работа на родителя, колко ще изяде детето не можем да контролираме. И двете ми деца са кърмени на поискване, не проявяваха голям интерес към храната, особено пък сина ми. Около годинката бързо замениха всички хранения и отказаха нощните. Но това стана изключително с тяхно желание, не съм ги насилвала по никакъв начин.

# 524
Привет! На темата за нослето- и ние само като видим сухи сополи капваме. Нашият има едно хъркане понялога кто е буден(първо дете нз дали е нормално, като чета пише задни сополи, и някви др, а педито казва, че щом докато суче и дишаа без да се дави нищо му няма) и за това съм се чудила за аспиратор и инхалации… от познати знам, че и с прахоснумачки си дърпали сополите на децата… не знам според мен е стресиращо това… объркано ми е- за всяко нещо има различни мнение, всеки лекар казва различно… до сега бях в тема за отказване на нощно хранене и някой беше казал, че на тях педито казала, че бебетата се нуждаят от по-дълга почивка на коремчето вечер, други казват на всеки 3/4 час… друго .. мои приятелки пак от първия месец още правят някакви режими на бебетата си, кога да спят, кога да ядат, по-добре било за тях да знаят кое след кое следва… и тук пак не знам, засега се водя по бебето, когато иска яде, когато иска спи дали ще съжалявам след време не знам… малко го мисля това нощно хранене и отбиването… всички са ме наплашили, че “свикне ли” оправия после трудно(за хранене, люлка, носене на ръце и тн)

Общи условия

Активация на акаунт