За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 107

• 35 778
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
На кърма е ,няма никаква промяна в ежедневието.Хранеше се на всеки 3 часа

# 601
Може  ли да ми помогнете в избора на инхалатор  за бебчо?
Разгледах ги, но се обърках и не знам на какъв да заложа и какво да гледа при избора.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 16:39 от hintt

# 602
Компресорен трябва да бъде, за да става и за медикаменти.

# 603
Нормално ли е бебе с 7 зъба (на 8+++) от време на време да стърже със зъби?

# 604
Нормално ли е бебе с 7 зъба (на 8+++) от време на време да стърже със зъби?
Правят го, интересен им е звука и усещат, че има нещо ново в устата. Гледайте да разсеете с нещо като го прави, да нр си счупи зъбчетата ако ги стърже силно. Малката ми дъщеря много ги търкаше един в друг в един момент и леко си зачупи едното зъбче в края.

# 605
Понякога го правят ако друг зъб расте.

# 606
  • до най-прекрасния мъж
Дъщеря ми го прави на всеки нов зъб, звукът е уау. Но после спира. На кътниците и на кучешките не съм усетила особено за стърже, но на резците беше осезаемо.

# 607
Здравейте, бебе на 2+++ месеца от около две седмици започна да си уцелва палеца и следователно вече го цоца. Не я оставям, а веднага махам и предлагам биберон.
Има ли как да премахна този навик, защото знам че може да продължи доста дълго време.  Sad

# 608
Здравейте, бебе на 2+++ месеца от около две седмици започна да си уцелва палеца и следователно вече го цоца. Не я оставям, а веднага махам и предлагам биберон.
Има ли как да премахна този навик, защото знам че може да продължи доста дълго време.  Sad
Ако кърмите, оставате малко по-дълго на гърда след хранене, ако храните с шише, да си суче дори след като в приключило млякото или да дадете залъгалка след хранене. Новородените (бебета до 3м) имат нужда от сукането и затова търси пръстчето. Разбира се, махайте като видите, но дайте алтернатива, за да се задоволи нуждата.

# 609
Дъщеря ми си смука палеца до 1г и се отказа сама, със сина ми видях малко зор, но се отказа на 1г и 3-4м. Съвсем нормално е да си смуче палеца. Дали ще е палец или биберон, все ще трябва по някое време да се махне.

# 610
На дъщеря ми купихме една ръкавичка, която накрая е със силикон. Голям кеф й беше да си я гризе.

# 611
  • София
О не знаех за съществуването на такива ръкавички,  ще потърся да купя, нашето бебе е на 3 и половина месеца, ближе си ръцете и си бърка в устата с различни пръсти, лошото е, че си стига гърлото и има позиви за повръщане като го направи.
Относно съня, аз пък имам други притеснения от 4 дена не се събужда нощем, храни се само с АМ, беше на 6 хранения по макс 140мл, като рядко ги изяждаше, последното хранене е в 20 ч, преди се будеше към 2 ч, после в 7 и започвах да го храня през 3 часа, сега започна да се буди към 5.3-6.3 и минахме на 5 хранения по 160мл , изяжда си всичко.
Не знам нормално ли е толкова малко бебе да прави такава пауза от около 10 часа, даже днес аз го събудих към 6.3 защото нямаше изгледи да се събуди сам, беше заспал супер дълбоко.

# 612
  • до най-прекрасния мъж
Нормално е, оставяйте детето да се наспи. Щом не се буди да яде и е здраво, няма от какво да се притеснявате. Дъщеря ми също спря да яде нощем на 3.5 м. Заспиваше към 20 ч и ставаше да яде чак към 6. И аз й увеличих плавно млякото, като започна да ми прескача нощното хранене. При нас беше към 1-1.30 ч това междинно хранене, което отпадна много бързо. Тоест, много бързо мина от 7 на 5 хранения.

# 613
За съжаление с моето не помогна нищо за предотвратяване на палчето за заспиване. Нито обикновени ръкавици, нито с гумено, нито такива за хващане. Нищо. Не съм я оставяла да плаче, за да се е налагало да намира начин да се самоуспокоява. Пробвах да давам бибка - вършеше работа докато не започна да успява да си я махне. Веднъж така бутално си издра лицето докато се опитваше да я хване, че реших да спра с опитите. Единствено мога да си стискам палци (pun intended) да не си го смуче до 4г като М или до 7 като братовчедка му -.- Но да, някои дечица около годинка успяват да го превъзмогнат, други - не.

За спането - моето е на кърма, 1ви месец я будех, 2ри тя се будеше на около 3-4 часа, след това си остави само едно рано сутринта. Дойде 4ти и започна да се буди по 5 пъти на нощ Simple Smile Сега пак си спи. Ако наддава - не бих будила.

# 614
Дъщеря ми сама спря да го смуче, съвсем лека помощ от наша страна. Сина ми беше голям ужас в началото, направо го избиваше на агресия към мен, ако му дръпна пръста от устата. Обаче с тозигорчив лак от аптеката много бързо се отказа. Изобщо нямаше никакви драми с рев или проблем със заспиването. Да, наистина около 10 дена редовно се опитваше, но като усети, че горчи и спира. Още няколко пъти се пробва през 1-2 седмици, но абсолютно без рев се отказа, което беше по- важно за мен, както и да заспива и спи спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт