За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 107

• 35 772
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Някой има ли проблем с храненето на бебето си ? Моето яде трудно ,защото го боли коремчето от коликите и понякога не яде даже ...

# 616
Здравейте момичета! Бебето ми е на 4м и половина. Пие изцяло антирефлуксно мляко с ентерол. Ако повръща от вирус трудно бих разбрала. Днес се изака за втори път, обикновено е жълто ако, но днес имаше и малко зелено. Това не е притесни толкова, колкото, че миришеше доста по-неприятно. Чувала съм, че се случва ако бебето е болно, но и претоплено. Аз съм с малко сополи от 3-4 дни и все се притеснявам да не я разболея. Не виждам да има сополи или кашлица или каквото и да е. Киха, но не смятам, че е често (примерно 3-4 пъти преди обяд и това е) и не излизат сополи като киха. Също така днес забелязах, че белее зъб и не знам дали и от това не е. Няма промяна в държанието, не е кисела, крива или да не играе, напротив.

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 14:42 от mzd1996

# 617
Едно леко зеленеещо изхождане няма как да е показател, особено като пие и Ентерол, защото пробиотиците също могат да дадат отражение.
Ако има хрема ще разберете веднага, малките бебета дишат трудно когато са сополови и се давят и  повръщат от сополите, защото предимно лежат.
След като сте болна, наблюдавайте за повишена температура, отпадналост, отказ да яде. И спокойно, дори да се зарази, не е нищо страшно, не изпадайте в паника и първо се чуйте с лекаря на детето, преди да се метнете по спешни, защото там е пълно с болни от доста по-сериозни вируси от една хрема. Успех

# 618
Някой забелязал ли е бебето да има обратна захапка, тоест долните зъбчета да са пред горните. Четох,че в последствие долната челюст минава зад горната ,но реших да попитам и тук ако някой се е сблъсквал с нещо подобно ще съм благодарна да споделите

# 619
Моето момченце е така. Забелязахме го на 1 година, когато му избиха 4те предни горни зъби. Долните 2 зъба минават пред горните. В момента е почти на година и 3 месеца. В началото много се притесних. Отидохме на ортодонт, но направо ни отпъди, че нищо не можело да се направи и да отидем пак като стане поне на 5 години. Друг пък ни каза да почнем да даваме биберон-залъгалка, не знам каква е логиката...Синът ми като цяло почти не е ползвал залъгалка и не й фен, нито смуче пръсти, отказа пиенето от биберон точно на 1 годинка, в рода нямаме хора с обратна захапка. Педиатърът пък измънка нещо и това беше. И в крайна сметка не разбрах дали е нормално това, което се случва. После защо четем в интернет!?!
При дъщеря ми от самото избиване на зъбите захапката си беше правилна, та не знам колко често се случва подобна захапка.
Синът ми иначе си бърбори, хапва твърда храна, дъвче, макар че има още само 6 зъба, засега не му създава проблеми, но четох, че става проблемно по-нататък, та и аз се надявам да се оправи с времето, ако не - ще се ходи по ортодонти...Има шанс при появата на останалите зъби да се оправи, но наистина не знам. Никой нищо не ми обясни, та това и аз от интернет го прочетох.
Сега мислим да го заведем на логопед, който работи с бебета- да огледа езика, но чакаме час за септември. Та това е, което сме направили до момента. И чакаме още зъби да се появят.

# 620
Някой забелязал ли е бебето да има обратна захапка, тоест долните зъбчета да са пред горните. Четох,че в последствие долната челюст минава зад горната ,но реших да попитам и тук ако някой се е сблъсквал с нещо подобно ще съм благодарна да споделите
Дъщеря ми беше така. Забелязах като беше на 6м и имаше 3 зъба. Водихме я на ортодонт на годинката. Казаха ни, че вероятно няма да се коригира и ще се наложи носене на мека шина след навършване на 2г.
На 1г6м захапката й се оправи, постепенно 1 по един зъбчетата излязоха отпред горната пред долна челюст. Ходихме на контрола, всичко е наред и няма да носи шина.
Вече е на 2г3м и зъбите са супер. Държа да отбележа, че е изляцо кърмено бебе и дори биберон не е ползвала, така че не беше това причината.

# 621
[Radeva/b] силно се надявам и при нас да отмине. След 2 седмици става на годинка има 2 долни зъбчета и 4 отгоре в момента са на път да излязат,все още го кърмя,биба не е ползвал никога просто не иска да я цока. От както видях,че челюстта му е по този начин не мога да спра да мисля за това ,надявам се да се коригира отсамосебеси. Чакаме да излязат тези отгоре и ако все още седят така ще отидем да го погледнат ,просто не мога да си намеря мира

# 622
Спокойно, ортодонта ме увери, че дори да се наложи шина, ще се коригира на 100%. Аз също бях много стресирана, заради тази захапка й беше трудно да яде храна на парчета, защото дъвчеше трудно. Но наистина се коригира захапката като излязоха всички зъби. Във форума има тема за консултация със стоматолог, провери я, аз му бях писала и пратила снимка и той пръв ми каза, че подозренията ми за неправилна захапка са оправдани. Прати една снимка да види и каже мнение и насоки. Ако искаш на лично ще ти пусна снимка преди/сега на моето дете.

# 623
Мами, идвам с едно притеснение.
Имаме бебе на и месеца, момченце, на което по препоръка на педиатърката до момента не бяхме забелвали пишлето.
Бяхме  на преглед  с ехограф  на нефролог и без  да ме пита го забели на половина, като  каза да си продължаваме всяка вечер по малко като го къпем.
Притеснявам се дали ще се справим.
Мен ме е страх и не смея много  да дръпна, а бебчо започва да плаче.
Трябва  ли всяка вечер като забелваме по малко да мажем с нещо?

# 624
Здравейте, от коя хомеопатия сте доволни при никнене на първи зъбки

# 625
Здравейте, от коя хомеопатия сте доволни при никнене на първи зъбки
Камилия. Но е много индивидуално.

# 626
Мами, идвам с едно притеснение.
Имаме бебе на и месеца, момченце, на което по препоръка на педиатърката до момента не бяхме забелвали пишлето.
Бяхме  на преглед  с ехограф  на нефролог и без  да ме пита го забели на половина, като  каза да си продължаваме всяка вечер по малко като го къпем.
Притеснявам се дали ще се справим.
Мен ме е страх и не смея много  да дръпна, а бебчо започва да плаче.
Трябва  ли всяка вечер като забелваме по малко да мажем с нещо?
Тоя невролог е за бой! Много ги обичам такива...
Имам две познати, на които им се случи подобно нещо, но с педиатъра. Стана проблем и трябваше да ги заведат на уролог. Не съм експерт по забелването, имам две момчета и не съм ги забелвала и двамата. Лично аз, само мия там и дърпам леко до където може, без натиск. Това е всичко. Във вашия случай не знам дали това ще е достатъчно. Наблюдавайте го да не се възпали и може с нещо да го промивате. Сега го боли, защото вероятно с грубо дърпане е станала рана. А най-добре се консултирайте с педиатъра с какво да го дезинфекцирате и как да предотвратите възпаление и ново срастване.

# 627
Няма да навлизам в темата за и против. Ние забелихме нацяло, почиствано е с риванол. Неразположението е за 2-3 дни, като първия ден е най- болезнено. Трябва редовно(всеки ден) след това да се издърпва, за да не слепва  събира мръсотии.

# 628
  • Sofia
Аз го мажех с дефламол.

# 629
Здравейте,малкия беше болен преди месец,бяхме и в болница ,казаха ни да вземем кръв след месец ,защото белите телца бяха снижени и имаше лека анемия. Миналата седмица му взеха кръв и днес звънях за изследванията, докторката ми отговари ,че нищо страшно няма леко е завишено и ако искаме може да направим контрола след 6 месеца и ,че анемия в момента не вижда било ок,при което аз й задавам въпроса,, кое е завишено" и ть отново отговаря ,,малко е давишено,но няма страшно" и сега се чудя за кое става на въпрос кое е завишено,живеем в чехия и  явно не сме се разбрали с лекарката въпреки,че мисля,че правилно зададох въпроса,но все пак някой има ли представа за кое може да става на въпрос ,защото сега ще го мисля,а сме на контрола след 15 дни и ще я питам ,но до тогава ...

Общи условия

Активация на акаунт