Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 41 060
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Моя шеф знае от самото начало. Не съм се притеснявала по никакъв начин как да му кажа или кога. Ходя си всеки Божи ден на работа (слава богу). Надявам се да съм добре за да изляза в болничен колкото може по късно. При мен разликата е че на работа си почивам и като се прибера започва моята втора (домакинска) работа. Сега ММ е в отпуск и ми помага, но като свърши всичко пак ще чака мен Grinning та така момичета. Излезе ми резус фактора Положителна съм и съм по спокойна Heart Eyes

# 586
Странно е, че не дава снимки. Амбулаторен лист от прегледа дава ли? Вътре поне следва да вписва, видяното.
Не

# 587
Pukii, сега погледнах, че суето ми е 28 и доктора ми е написал, че при бременност е нормално и над 50 да скочи.
Аз не съм съгласна, че трябва да се следят един куп неща. Не пускам никакви допълнителни изследвания и съм на мнение, че ако няма индикации за някакъв проблем е излишно, аг-то ми е на същото мнение и като цяло той ми вдъхва огромно спокойствие за всичко свързано с бременността. Естествено, ако има и малък риск за нещо, не бива да се неглижира, но поне аз съм имала щастието да изкарам една напълно безпроблемна първа бременност и тази също е тръгнала така за сега Simple Smile
Снимки също не ми дава и не съм му и искала, но често си снимам с телефона
директно от монитора на апарата на доктора. Имам си снимки от скринингите, където и образа е много по-добър.
Миналия път ходих на работа до началото на 7мия месец, но ми дотегна накрая да седя дълго време на едно място, беше и лято, доста горещо. Сега съм си още в майчинство, но си намерих една лека работа за вкъщи от компютъра и ми е доста добре.

Честито за резултатите, момичета! Simple Smile

# 588
Здравейте и от мен пак.
Да се отчета и тази седмица. Появи се леко гадене, предимно следобяд. На работа стреса е на макс и като се прибера ме боли корема. Мисля да си вземам болничен категорично от 12 г.с, вече не се издържа. Вие вече в болнични ли сте или все още си работите?
Мислех, че е странно това гадене следобед. При мен мога да кажа даже че е вечер.
Много ми се иска да взимам вече болнични защото 5 дни в седмицата не си ги представям изобщо вече на работа 😱

# 589
  • София
Странно е, че не дава снимки. Амбулаторен лист от прегледа дава ли? Вътре поне следва да вписва, видяното.
Не
Това вече е съвсем странно. Аз бих сменила лекаря.

# 590
Здравейте,
Колко много сте изписали от последния път, когато четох.. Браво, да се пълни темата все с полезни и положителни думи. Simple Smile

Да ви се отчета и аз. Вече съм 10 + 4, докторът каза, че върви 3-4 дни напред, демек отговаря на 11та седмица. Всичко е наред слава Богу, не ми е пускал още никакви изследвания, освен един периодичен прогестерон. Каза, че ще пускаме след феталната на 27ми. За пренатален ме посъветва Cellgenetics.
Вчера имахме малко кризисна ситуация, защото ме удариха с колата (буквално спря в мен една заблеяна овца с телефон). Оттам бегом при доктора, всичко е наред, беше се развълнувало малко малкото човече, яко блъскаше вътре.
Та да не звуча като досадна леличка, но внимавайте по пътя, особено в тези дъждове. Отваряйте си очите на 16, пазете дистанция и, ако можете, не карайте в най-мокрото и гадно време. Положението на пътя е анти-конти, като в компютърна игра (говоря за София, но предполагам навсякъде е така).

Последна редакция: пт, 16 юни 2023, 08:50 от elicaD

# 591
Не
Това вече е съвсем странно. Аз бих сменила лекаря.

Обмислям го,макар че се води един от двамата най-добри в града. За другия чух че е по груб.. Мислех само да се следя при него и понеже тук няма право на избор на екип и отношението на мед.сестри  е потресаващо мисля живот и здраве да раждам във Варна,но къде точно още не съм решила!

# 592
Идвам и аз за отчет. Снощи бях на преглед, всичко изглужда добре. Включиха ми магнезий,тъй като се видяха контракции, но това не ме изненада. И предната бременност я изкарах на магнезий.
Този лекар (не Вецев, а този, при когото правих инсето) също препоръчва селженетикс, но аз  съм се спряла на вижън и имам час за 27-ми.

Лолло, би ли споделила каква е работата? И аз искам да правя нещо, че откачам.

# 593
Работата е към един сайт и се занимавам да качвам съдържание в свободбото време. Чист късмет е че ми изпадна чрез познати, но можеш да погледнеш в jobs, преди като съм ровила там съм виждала разни подобни.
Радвам се, че прегледа ти е минал добре Simple Smile

# 594
  • София
Да се отчета след прегледа. Днес наистина се почувствах, че до 12 седмица, малко на естествен подбор го карат. В спешното ме посъветваха да ми вземат секрет, че не е много чист. Днес докторката ми каза, че и да има нещо, до 12 седмица нищо не можем да правим. Прегледът е добре, отговаря си на седмицата. Накрая на прегледа ми подхвърли, между другото че пулсът е малко по-слаб, от какъвто трябва да е. Попитах я колко е, каза че не го е мерила. Смятала, че ще навакса и няма да спре развитие, но все пак ще се види. Ако има проблем не се ли прави нещо? Обмислям идната седмица, да ида на второ мнение. Има мами с отрицателен rh и татко с положителен? Какво ви казаха АГ по темата? На мен ми каза, че трябва да мине 10 седмица.

# 595
  • София
Здравейте, Момичета Simple Smile
Рядко пиша, че втора седмица през деня се чувствам като парцал. Гади ми се и постоянно ми се спи, а съм още само в 7с. + 5д. За сметка на това обаче вечер сън не ме лови и се чувствам прекрасно (добре, че работата ми не е свързана с точно време и мога да си поработвам вечер, за да не изоставам).
Последно бях писала, че си пуснах тест за тромбофилия и нарушения във фибринолизата - няма нищо, слава богу, НОООО излезе някаква забележка, че цитирам : Редуцирана ензимна активност, възможно повишени нива на хомоцистеин Sad Какво е това? На преглед съм другия четвъртък и тогава доки ще обясни, а в главата ми се върти какво ли не. Почнах да чета в нета, но се спрях, че там има какви ли не диагнози и филмите стават все повече. Та да питам има ли някоя от вас, която е наясно с това Simple Smile

# 596
Здравейте, престрашавам се да се запиша вече в темата, след като ви чета от има-няма 3 седмици. В 6+6 г.с. съм, термин началото на февруари, но тъй като ще съм секцио пак ще си вляза в края на януари, така че идвам при вас Simple Smile

Това ще ми е трета бременност - имам дъщеричка на 5 и един спонтанен аборт януари месец. Та сега не смея още да се радвам много, въпреки че във вторник бях на преглед и се чу и сърчицето. АГ ме вика пак другия четвъртък, защото и тя, и аз ще пътуваме. Та се надявам всичко да е наред този път. Днеска си пуснах и разни изследвания.

KrissSsstina, доколкото знам недостигът на витамини от група Б увеличават нивото на хомоцистеина, който по време на бременност трябва да е под 4 или 5 мисля. Най-добре лекар ще ти каже как да го намалите, има добавки за пиене. Знам, че и с кофеина не трябва да се прекалява, ограничи го до минимум.

# 597
Да се отчета след прегледа. Днес наистина се почувствах, че до 12 седмица, малко на естествен подбор го карат. В спешното ме посъветваха да ми вземат секрет, че не е много чист. Днес докторката ми каза, че и да има нещо, до 12 седмица нищо не можем да правим. Прегледът е добре, отговаря си на седмицата. Накрая на прегледа ми подхвърли, между другото че пулсът е малко по-слаб, от какъвто трябва да е. Попитах я колко е, каза че не го е мерила. Смятала, че ще навакса и няма да спре развитие, но все пак ще се види. Ако има проблем не се ли прави нещо? Обмислям идната седмица, да ида на второ мнение. Има мами с отрицателен rh и татко с положителен? Какво ви казаха АГ по темата? На мен ми каза, че трябва да мине 10 седмица.

Аз съм с резус фактор - , а таткото в + , следят се антитела напред , ако се появят се бие анти д гама глоболин , ако това е първа бременност няма проблем , при раждане ще ви бият тази инжекция .аз за съжаление имах аборт и ми я биха , миналата седмица си изследвах антителата и нямах . Така че няма нищо страшно , правят се изследвания и се следят нещата !

# 598
Рядко пиша, че втора седмица през деня се чувствам като парцал. Гади ми се и постоянно ми се спи, а съм още само в 7с. + 5д. За сметка на това обаче вечер сън не ме лови и се чувствам прекрасно (добре, че работата ми не е свързана с точно време и мога да си поработвам вечер, за да не изоставам).
Последно бях писала, че си пуснах тест за тромбофилия и нарушения във фибринолизата - няма нищо, слава богу, НОООО излезе някаква забележка, че цитирам : Редуцирана ензимна активност, възможно повишени нива на хомоцистеин Sad Какво е това? На преглед съм другия четвъртък и тогава доки ще обясни, а в главата ми се върти какво ли не. Почнах да чета в нета, но се спрях, че там има какви ли не диагнози и филмите стават все повече. Та да питам има ли някоя от вас, която е наясно с това Simple Smile
Не се притеснявай, огромна част от населението на света има мутация в MTHFR гена, особено хетерозиготна, каквато предполагам е при теб, аз също имам. Следва да приемаш метил фолат вместо обикновена фолиева киселина, или фолинова киселина - аз съм на нея сега, както и е хубаво да проследиш Б витамините, особено Б12, тъй като хомоцистеинът се гледа винаги заедно с него (например Б12 може да е в прилично ниво, но ако хомоцистеинът е към горна граница отново трябва да се взема допълнително на добавка Б12). Препоръчвам ти да ги пуснеш, във всяка лаборатория ги правят. Гледа се стойността за бременни за Б12 да е над 500, нищо че в лабораториите дават граници от под 200 до 600 приблизително. Ако имаш нужда от прием на Б12 взимаш метилирана форма или хидрокс-адено (или по отделно тези последните, имат и моно форми). Аз не взимам метилирани, защото явно имам още някоя мутация и изобщо не усвоявам и тях, но с хидрокс-адено на Seeking health в момента Б12 ми е към 600, а хомоцистеинът 5,9 (винаги ми е бил над 8.). Изобщо който и да си е изследвал около мен хомоцистеин без прием на добавка не е имал никога под 7, доста са над 10,което изобщо не е ок, но възрастен човек с 4-5 аз, лично, не съм видяла, само на деца.

# 599
Не се притеснявай, огромна част от населението на света има мутация в MTHFR гена, особено хетерозиготна, каквато предполагам е при теб, аз също имам. Следва да приемаш метил фолат вместо обикновена фолиева киселина, или фолинова киселина - аз съм на нея сега, както и е хубаво да проследиш Б витамините, особено Б12, тъй като хомоцистеинът се гледа винаги заедно с него (например Б12 може да е в прилично ниво, но ако хомоцистеинът е към горна граница отново трябва да се взема допълнително на добавка Б12). Препоръчвам ти да ги пуснеш, във всяка лаборатория ги правят. Гледа се стойността за бременни за Б12 да е над 500, нищо че в лабораториите дават граници от под 200 до 600 приблизително. Ако имаш нужда от прием на Б12 взимаш метилирана форма или хидрокс-адено (или по отделно тези последните, имат и моно форми). Аз не взимам метилирани, защото явно имам още някоя мутация и изобщо не усвоявам и тях, но с хидрокс-адено на Seeking health в момента Б12 ми е към 600, а хомоцистеинът 5,9 (винаги ми е бил над 8.). Изобщо който и да си е изследвал около мен хомоцистеин без прием на добавка не е имал никога под 7, доста са над 10,което изобщо не е ок, но възрастен човек с 4-5 аз, лично, не съм видяла, само на деца.

При мен б12 излезе 154- огромен дефицит. Желязото също ми е под нормата- 4.4.Следващата седмица на феталната ще си занеса изследванията и витамините които приемам и се надявам да са достатъчни, понеже ги приемам от днес Joy

Общи условия

Активация на акаунт