Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 41 086
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, не си сравнявайте стойностите от изследванията. Най-добре лекарят знае.
Абе и аз леко се притесних за моите, понеже всичко е добре с изключение на урината, утре ще ходя да пускам отново. При мен има наличие на еритроцити и левкоцити в по-високи стойности, дано няма някоя инфекция, защото ще трябва да се лекува задължително….

# 571
Аз днеска бях на преглед,по моите изчисления съм към края на 9та седмица. Не са ми пускани никакви изследвания,каза че следващия път ще ми прави картон ,предполагам тогава ще ми назначи някакви изследвания. За 3ти път съм на преглед при този доктор но отношението му днес беше някакво “никакво” . Само каза ,че се вижда ,че е пораснало и че е добре. Да не говорим ,че още не ми е казал кога се очертава да е терминът. На предишните прегледи ме питаше даже кога ми е бил последния МЦ мисля,че по това разбира дали се развива добре а днес нищо,може би защото аз му казах коя седмица съм. Мисля при следващия преглед да го поразпитам малко повече,не вярвах че до 3я месец не те взимат много насериозно ,но май наистина е така. Да не говорим ,че снимки не ми дава даде ми само на първия преглед на който не се виждаше нищо…Може би и аз трябва са си преглътна срама и притесненията и да съм по нахакана..

# 572
  • София
Странно е, че не дава снимки. Амбулаторен лист от прегледа дава ли? Вътре поне следва да вписва, видяното.

# 573
Да не ви отчайвам, но моя опит и с предишните бременности, и с обикаляне по частни болници е,че много АГ не пускат кой знае какви изследвания през цялата бременност. Тъй че ако държите на нещо, си ходете и си пускайте сами, масово АГ пускат урина, ПКК , тук там желязо и МБ. Това нищо не е. Има един куп неща,които трябва да се следят. Аз след много ровене, след три години обикаляне, намерих  лекар, който се занимава в дълбочина с нещата. Особено жените с първа Б твърде много разчитат на АГ да ги насочва, което е нормално,но за съжаление масово е грешно. На мен в Щерев като ми казаха,че до 12гс няма нужда от нищо, директно смених клиниката. В Токуда им пиша голям плюс за тези неща обаче, всички АГ следят с доплер, кръвотока, изследвания всякакви.

# 574
  • Бургас
Момичета, излезе и пренаталния тест. Твърдо женски е полът Simple Smile абсолютно здрава и без изменения. Днес мина и другата фетална. Докторът е доволен. Понеже съм високо рискова ми каза почивки, без секс, без пътуване, само леки разходки Simple Smile

# 575
Ехеее колко сте се разписали и тук!

Първо честито на новодошлите и до края да сте тук за щастлив финал.
Много се радвам и на всички със скорошни прегледи, чути сърчица и минали ФМ ❤

Относно изследванията - на мен ми ги пуснаха чак в 10-та седмица като записах ЖК. И на мен моят лекар не ми даде снимки на бебчо последните два пъти, което мен много ме разстрои, и сега в понеделник ще си я искам. За изследванията ми пусна задължителните по ЗК. Аз на своя глава си пуснах Д и Б12, които се доплащат. Не се сетих на момента да пусна и тромбофилия .. дано не съм сгрешила много с това.

А за цигарите. Аз пушех като разбрах. По-малко от преди, скришничко от ММ, но пушех. И даже не ме беше срам. Бях ги намалила от 25/30 на 5/6 на ден и така се успоковах. Да де ама прокървих един път, лежах седмица вкъщи без да запаля нито една цигара, защото ме беше страх и до тоалетната да отида. Оправих се пак почнах работа и познайте - пак запалвах цигарките. Купувах кутийки - подарявах ги - пак си купувах .. докато в 7/8 гс не прокървих отново .. бях на легло и отново не пуших. Приех го за знак от съдбата и сега пак не пуша. Не че не искам и не ми се пуши, но воля.

ПП Извинявам се за повторенията в изреченията 😂

# 576
Здравейте и от мен пак.
Да се отчета и тази седмица. Появи се леко гадене, предимно следобяд. На работа стреса е на макс и като се прибера ме боли корема. Мисля да си вземам болничен категорично от 12 г.с, вече не се издържа. Вие вече в болнични ли сте или все още си работите?

# 577
Здравейте и от мен пак.
Да се отчета и тази седмица. Появи се леко гадене, предимно следобяд. На работа стреса е на макс и като се прибера ме боли корема. Мисля да си вземам болничен категорично от 12 г.с, вече не се издържа. Вие вече в болнични ли сте или все още си работите?

И аз мисля от 12 г.с. да изляза в болничен, сега е моментът да мислим за себе си.

Иначе и моят пренатален тест излезе, всичко е наред. Tada

# 578
Здравейте и от мен пак.

И аз мисля от 12 г.с. да изляза в болничен, сега е моментът да мислим за себе си.

Чудя се как и кога трябва да кажа, имам още 4 седмици някъде до 12 г.с.
Работодателя ми вече знае, че съм бременна, но трябва да го уведомя за болничния поне месец преди това според мен. И се притеснявам, да не се заядат да кажат, че болничен се взима за сериозен проблем, а не просто лошо ми е. Та ме е страх да не ми го откажат и да ме нападнат 😥

# 579
  • София
Не смятам, че има от какво да се притесняваш. Сега важните сме ние. Работодателят, нито колегите ще се интересуват как си и как ти се отразява, има ли ти нещо или не. Време е да сме егоисти. Simple Smile

# 580
Момичета, аз съм болничен от началото на стимулацията - 01 04.23г... Първоначално редувах болничен от ЛЛ с някой ден отпуска, а от както имам положителен тест съм болничен от ЛКК, знам че няма да ми стигне, но ще се ходи и на ТЕЛК! Лично аз не искам да рискувам, тъй като работя в среда с йонизиращи лъчения! Напрежението не е добър приятел в такива моменти

# 581
Здравейте и от мен пак.

Чудя се как и кога трябва да кажа, имам още 4 седмици някъде до 12 г.с.
Работодателя ми вече знае, че съм бременна, но трябва да го уведомя за болничния поне месец преди това според мен. И се притеснявам, да не се заядат да кажат, че болничен се взима за сериозен проблем, а не просто лошо ми е. Та ме е страх да не ми го откажат и да ме нападнат 😥

Аз имам още 2 седмици до 12 г.с. и изобщо не се притеснявам да кажа от днес за утре, ако се наложи. Щом са уведомени, могат да очакват нещо такова по всяко време. Мен просто не ме товарят вече с толкова много задачи, но ще се справят и когато изляза в болничен, все ще се измисли нещо.

# 582
  • София
Момичета, как уведомихте работодателя? Казах само на пряката си шефка. Колегите още не знаят, знам, че са ми кисели за болничните, но не ме вълнува особено. Все пак до момента се водя с бронхит, тъй като болничните са от личната. Ако всичко е наред, ще се върна на работа, за 3-4м и после ще изляза в болничен до края.

# 583
Понеже постоянно излизах, ту отпуска, ту болничен (заради изследвания и прегледи за подготовка на инвитро) и прекият ми ръководител знаеше, но малко след началото на стимулацията реших, че трябва да уведомя и началника не официално (по телефона) за да не възникват дебати за моята липса! Веднага след положителния тест съм уведомила и "Служба трудова медицина", където предоставих копие от епикризата за процедурата! Предложиха ми трудоустрояване, което за момента отказах, но в следващите седмици, ако се чувствам по-добре  е възможно да се възползвам

# 584
Аз уведомих по имейл и ми върнаха с поздравления.

Общи условия

Активация на акаунт