Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 474
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Аз миналата седмица цял един ден усещах добре познатите потупвания и също се чудех дали е възможно, но после спрях да ги усещам. Предполагам, че е или мускул или перисталтика, но така или иначе предполагам ще е скоро, казват, че с второто по-рано ставали нещата Simple Smile

# 286
  • Бургас
Здравейте, някоя от вас усеща ли фантомни ритници? 😀
Втора бременност ми е. С предната започнах да усещам към 14та седмица. Сега явно толкова ми се иска пак да ги усетя, че днес определено нещо мръдна 😄 Може и мускул да е било, но ми стана приятно.
Рано е за ритници. Най-вероятно са газове.

# 287
  • София
Даам. Simple Smile))
По-малкият ми син прави 14 през юли.
Но е възможно и от Юлчета 2007, че с баткото се родиха на една дата. Simple Smile))

Стискам ти палци всичко да е наред. Нямам търпение и аз за прегледа във вторник, защото за 2-3 дни ми минаха всички симптоми, та чак си правих тест да се уверя че не съм се объркала нещо. Но днес пак ми е лошо, така че всичко е наред.

И моят син прави 14 юли месец Simple Smile Как мина това време?
Вчера на прегледа отново нищо кой знае колко съществено не видяхме, само жълтъчното мехурче, тъй като миналия път само сакче имаше. Доки опита да види сърчице, но нъцки. Надявах се за 6та седмица да се види..

Може би защото разбрах твърде рано за бременността /4 дена преди цикъл/ и ми се струва много бавно всичко.

# 288
Вчера на прегледа отново нищо кой знае колко съществено не видяхме, само жълтъчното мехурче, тъй като миналия път само сакче имаше. Доки опита да види сърчице, но нъцки. Надявах се за 6та седмица да се види..

Може би защото разбрах твърде рано за бременността /4 дена преди цикъл/ и ми се струва много бавно всичко.
[/quote]

При мен в 6та седмица също се видя само жълто мехурче , но вече в 7ма се видя , така че другата седмица ще си покаже , успех

# 289
Здравейте на всички и от мен! ПРМ - 17.04. Вече ходих на преглед потвърдиха ми бременност и на 05.06. отново съм на преглед и се надявам да чуем пулс 🫶🏻 Първа бременност ми е и определено вълненията са големи!

# 290
Здравейте, дами. Записвам се и аз при вас. Термин 31.01.2024 г. Може би трябва и при февруарските да се запиша, за всеки случай. Grinning
Трета бременност ми е. Първите две са неуспешни. Първата приключи рано, в 6+3 г.с. Бяхме видели само плоден сак и жълто тяло. Прокървих и всичко приключи. Втората ми бременност приключи в 12+6 г.с., когато на ранната фетална морфология се видя, че сърцето е спряло. Заради липсваща носна костица ме пратиха да изследвам абортивен материал, оказа се че бебето ми е било със Синдром на Едуардс. Заради двата аборта, поискаха да пусна изследвания и за вродени тромбофилии. И там ми излязоха няколко мутации. Та сега съм много притеснена и съм си пожелала тази да ми е до пухкав финал. Днес бях на първи преглед, 5+3 г.с. Видя се плодния сак и жълтото тяло. След две седмици ме викат, за да чуем сърце. Не знам как ще изкарам до тогава.
Приемам метилирана фолиева киселина, желязо (защото ми е на долна граница, а феритина под долната граница, доказано с изследване при закъснението), витамин Д (и той не ми е в оптимални стойности), Омега 3 (заради висок холестерол) и пренатален пробиотик (с предната бременност от някъде 7 г.с. страдах от целодневно гадене, не можех да стана от леглото). И за малко да забравя, инжекции фраксипарин.
Успешни и безпроблемни бременности желая на всички мами.

# 291
Здравейте бъдещи мамчета! Аз преди няколко дни разбрах, че съм бременна. Днес бях на лекар, но не ми направиха преглед, понеже каза, че може нищо да не се види. Термина, който ми се изчислява е 31.01.24. За сега единствените симптоми, които имам са болки, наподобяващи на менструални. Много ме мори това, че още не съм казала на никого, а имам нужда да кажа на жена 😁, но се спирам. Вие кога съобщихте на близките си?

# 292
С предната ми бременност казахме на родителите, когато чухме сърце в 8 г.с. На другите бяхме решили след като мине ранната фетална морфология. Но понеже тогава бременността ми приключи, не се стигна до там. Този път ще изчакаме да изляза от първия триместър.

# 293
С предната ми бременност казахме на родителите, когато чухме сърце в 8 г.с. На другите бяхме решили след като мине ранната фетална морфология. Но понеже тогава бременността ми приключи, не се стигна до там. Този път ще изчакаме да изляза от първия триместър.
А на работа кога им казахте, аз работя в лаборатория-с кръв и всякакви телесни течности. И просто не знам как да постъпя 😑 От една страна искам да кажа, за да са наясно-ако се наложи нещо да оставам вкъщи, наближава отпускарския сезон. От друга страна не искам да разбират преди родителите ни

# 294
В работата не се е налагало, защото там не съм изложена на риск. Според мен обаче здравето ти е много по-важно от това, че работодателя ти ще научи преди родителите.
Ако съм на твое място, ще го уведомя по надлежния ред, с документ че съм бременна, за да съм защитена от закона все пак.

# 295
В работата не се е налагало, защото там не съм изложена на риск. Според мен обаче здравето ти е много по-важно от това, че работодателя ти ще научи преди родителите.
Ако съм на твое място, ще го уведомя по надлежния ред, с документ че съм бременна, за да съм защитена от закона все пак.
Кога най-рано може да се вземе такъв документ?

# 296
Мисля че не е записано кога най-рано може. Важното е да предоставиш медицински документ, например амбулаторен лист за преглед. Те са длъжни да го пазят в тайна.

# 297

Веднага:) То буквално гинеколога пише, че си бременна на един лист
Става и с амбулаторния лист от прегледа ти. На него пише дата и установена бременност.
Аз лично бих писала мейл, за да го има писмено, ако имаш дори малко притеснение в работодателя.

# 298

Веднага:) То буквално гинеколога пише, че си бременна на един лист
Става и с амбулаторния лист от прегледа ти. На него пише дата и установена бременност.
Аз лично бих писала мейл, за да го има писмено, ако имаш дори малко притеснение в работодателя.

Правиш се две копия на амбулаторния лист. Носиш ги в човешки ресурси и искаш на едното копие да ти сложат входящ номер, дата, подпис и печат на фирмата. Запазваш това копие и то е твоята гаранция, че си ги уведомила по надлежния ред за бременността си и законът те пази. Ако нещо, недай Боже, се обърка с бременността, в срок до 7 работни дни трябва да ги уведомиш за промяната.

# 299
Здравейте и аз да се запиша вече. Последната менструация беше на 17.04.  Направих си 2 теста за бременност и двата са положителни. Имам час за преглед на 15.06 . Това ми е втора бременност,имам детенце на 3 години. Първия път отидох много рано и нищо не се видя на първия преглед,затова сега изчаквам повече ,надявам се като отида да чуем и пулс.

Общи условия

Активация на акаунт