Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 402
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Аз също не съм наясно с болничния. В момента имам болки леки, но не искам да ходя на работа, тъй като съм на крак, отделно работя и в опасна среда с инфекциозни болести и т.н. Реално трябва да взема от личния лекар, а не от аг така ли? И той има право да даде след 12 г.с?
Прочети поста ми преди твоя, там съм описала кой какви болнични може да ти даде.

# 331
А за утрогестан и циклогест, знам че утрогестана е по-доброто, сигурно затова излиза и по-скъпо. Ако си дезинфекцирате добре ръцете преди поставяне, не виждам от къде можете да хванете инфекция!
[/quote]

Изписаха ми утрогестан поради кръвоизлив до момента го слагам вагинално всяка вечер преди беше по 300мг. сега вече само по 100 като спазвам абсолютно всички хигиенни навици и дезинфекции преди употребата му  и от онзи ден имам дискомфорт и зачервяване ! Това все пак са 3месеца всеки ден се слага , мисля че много  малко мами биха си позволили да не се дезинфекцират…. Посто понякога не е от липса на хигиена , а от нарушение на ph и микрофлората заради този препарат , хормони и още хиляди неща

# 332
Аз знам , че също така може да бъде от повишен прогестерон , появяват се гъбички , който не са опасни , но има дискомфорт .

# 333
Така ми казаха след като ме запишат на ЖК може болничен от АГ. Ще го изговоря пак. Ти коя седмица си, не е ок много да се навираш при инфекции и гадости оше повече че си на крак

# 334
  • Бургас
Така ми казаха след като ме запишат на ЖК може болничен от АГ. Ще го изговоря пак. Ти коя седмица си, не е ок много да се навираш при инфекции и гадости оше повече че си на крак
Няма такова нещо. На мен аг си ми даде болничен още преди да не запише на жк.

# 335
Момичета, има ли някоя по запозната как седи въпроса с болничните?

Кажи какво те интересува, предната бременност цялата я изкарах вкъщи, та може да мога да помогна.

Момичета, а някоя разбира ли от изследвания за кръвосъсирване? Днес пусках тези, пратила съм ги и на хематолог да погледне, ама сигурно ще чакам до утре за отговор, та се чудех според вас добре ли са? Към момента съм на терапия с Натаспин и аг искаше да ми я промени на аспирин, но заради страх от ранните прокървявания решех първо да се допитам и до хематолог. Страх ме е от друга страна пък да не закъснея с аспирина :/

Не знам за другите изследвания аз, но ФТ4 ти е ниско, не го гледай ТСХ, че е под 2, ФТ4 е щитовидният хормон, който е важен (и ФТ3, но в случая се вижда и от другия само). Бих направила консултация с ендокринолог, за съжаление са малко читавите и има шанс и да не ти дадат хормон, но аз от лош опит, бих започнала и на своя глава,особено по време на бременност. Надявам се, че няма да се разсърдиш на непоискания съвет. Simple Smile
бих ти препоръчака хедер в надежда, ще ти даде хормон. Аз пия л тироксин един ден 50 на другия ден 75 така ще съм до 10 г.с после ще пускам контрола и ще го мислим

Аз съм на л-тироксин от 50. Мислиш ли, че трябва да го вдигна?

Да подчертая, че не е лекарско мнение, но доколкото съм запозната, последната година много изчетох, ходя често при моята ендокриноложка (д-р Ангелина Недялкова, но няма часове в близките месеци), ФТ4 трябва да е в горната 1/3, особено при бременност - колкото по-близо до горна граница-по-добре. В момента ако отидеш при нея ще ти вдигне хормона, на 100% съм сигурна, реално с всеки ден от бременността ще се товари повече жлезата и е хубаво да се проследява всеки месец как върви и да работи оптимално. На твое място бих вдигнала от 50 на 75. Аз бях на 50+13, а в два дни 75,но като разбрах за бременността, което съвпадна и с разболяването ми от ковид директно на своя глава си вдигнах на 75, защото и вирусите много свалят. След грип А януари ми беше паднало много ФТ4, въпреки че не бях намалявала хормона. Иначе съм на гръцкия Тирозинт и съм много доволна, моя приятелка беше години наред на бг препаратите и като смени се подобриха показателите без да вдига дозата дори. Той е чист хормон в желатинова капсула и се води добре усвояем. Това последното го давам само като информация,ако някоя реши да пробва, иначе ти сега си вдигай това,което си пиеш. За да си спокойна, отиди си на ендокринолог, но мен години наред ме държаха на дъното на границата на ФТ4 като казваха-всичко е наред, уж добри частни лекари, еми,накрая минах и под дъното и намерих д-р Недялкова и оправихме нещата.

# 336
Момичета , мислите ли че честото правене на ултразвук е вредно , тъй като миналата седмица във вторник бях на преглед, сега в сряда имам час при друга лекарка ( която искам да ме следи тук в София , мисля че някой от момичета ходят при нея , Велева )дали по този начин няма да направя някоя беля 😔

# 337
Момичета , мислите ли че честото правене на ултразвук е вредно , тъй като миналата седмица във вторник бях на преглед, сега в сряда имам час при друга лекарка ( която искам да ме следи тук в София , мисля че някой от момичета ходят при нея , Велева )дали по този начин няма да направя някоя беля 😔
вредно е ако те гледат всеки ден, на две седмици един път няма проблем

# 338
И аз имам малко притеснение с честото гледане с ултразвук. Другата седмица ще ме гледат 2 пъти. Започнах консултацията с АГ по допълнителното здравно осигуряване, което имам, но ми светна лампата, че е добре да ме регистрират по НЗОК заради болнични, безплатни изследвания, болници ако не наложи и т.н. Та сега съм си записала час при втори гинеколог, който работи с НЗОК. Дано не си вкарам излишни тревоги с това успоредно проследяване.

# 339
  • Бургас
Аз другата седмица ще правя 2 фетални в 2 поредни дни. Казаха ми, че не е проблем да се гледа често бебето.

# 340
И на мен ми казаха също,че може всеки ден да се гледат бебетата-нямало никакви лъчения и подобни.

# 341
  • Бургас
Да ви се похваля днес ходих за пренаталния. Направих Veragene, сега до края на месеца е с отстъпка дори. Само не знам как ще дочакам резултатите 10 работни дни Simple Smile

# 342
И аз имам малко притеснение с честото гледане с ултразвук. Другата седмица ще ме гледат 2 пъти. Започнах консултацията с АГ по допълнителното здравно осигуряване, което имам, но ми светна лампата, че е добре да ме регистрират по НЗОК заради болнични, безплатни изследвания, болници ако не наложи и т.н. Та сега съм си записала час при втори гинеколог, който работи с НЗОК. Дано не си вкарам излишни тревоги с това успоредно проследяване.

Аз и сега, и с предходната бременност се следя платено. Това не е проблем за болничните конкретно. Не е необходимо лекарят да работи с НЗОК, за да издаде болничен.
Предишния път излязох в болничен в 5ти месец до края на бременността.

# 343
Да ви се похваля днес ходих за пренаталния. Направих Veragene, сега до края на месеца е с отстъпка дори. Само не знам как ще дочакам резултатите 10 работни дни Simple Smile
Стискаме палци резултатите да са отрицателни🤞🤞🤞
Къде ти взеха кръв?

# 344
  • Бургас
Стискаме палци резултатите да са отрицателни🤞🤞🤞
Къде ти взеха кръв?
Ходих в Синево, той там се прави.

Общи условия

Активация на акаунт