Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 401
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
*Таничка* МГ 2/5, има ли срок след поръчката, в който трябва да се направи теста, имаш ли идея?

# 346
Момичета,
Някой пускал ли е прогестерон в 9та седмица? Моят доктор ме кара да го пускам всяка седмица, досега се повишаваше, но днес е близък до нивата ми в 5та седмица. Сега съм 8+7.  Тоест днес е 28.41 ng/mL, беше към 45 преди 2 седмици. Ще се радвам да споделите опит, че се ошашках. Слагам Циклогест през вечер вагинално.

# 347
Аз съм пускала 4 пъти прогестерон и винаги е бил между 20 и 28 ng/ml, а съм дори на инжекции с прогестерон. Така че това е много хубав резултат, при положение, че слагате циклогест през вечер. Говорихте ли с доктора, той какво каза? И аз съм 9 гс.

# 348
Привет Simple Smile

Аз започнах да разглеждам и да се информирам за пренаталните тестове. Първоначално гледах PrenaTest и Veragene. Четох доста и за двата и се бях спряла на Veragene. Но днес ми попадна нещо много интересно. В болница Света Марина във Варна предлагат тест, който се казва Invitae. Като цяло в интернет няма никаква информация за него, но прочетох много хубави отзиви за него в една друга тема (слагам линк). Тъй като съм от Варна мисля да проуча и него. Цената излиза три пъти по-ниска. Мисля към края на месеца да се обадя да проверя как стоят нещата и май все повече започвам да клоня към него.

https://bg-mam.ma/p/1229728/44154788

# 349
Привет Simple Smile

Аз започнах да разглеждам и да се информирам за пренаталните тестове. Първоначално гледах PrenaTest и Veragene. Четох доста и за двата и се бях спряла на Veragene. Но днес ми попадна нещо много интересно. В болница Света Марина във Варна предлагат тест, който се казва Invitae. Като цяло в интернет няма никаква информация за него, но прочетох много хубави отзиви за него в една друга тема (слагам линк). Тъй като съм от Варна мисля да проуча и него. Цената излиза три пъти по-ниска. Мисля към края на месеца да се обадя да проверя как стоят нещата и май все повече започвам да клоня към него.

Може ли да кажете, когато се обадите как стои въпроса ☺️ Вие къде във Варна се следите?

# 350
  • София
Привет Simple Smile

Звучи супер! Чела ли сте докрай темата, защото виждам, че са писали 2022г. Досега разбрах, че се прави и в София - НГЛ

# 351
Привет Simple Smile

Може ли да кажете, когато се обадите как стои въпроса ☺️ Вие къде във Варна се следите?

Разбира се Simple Smile

С предишната ми бременност се следих при д-р Боян Георгиев. Тогава беше в Майчин Дом, но вече е в АГ. Сега на 9ти ми предстои първи преглед при него и мисля да се следя там отново.

Привет Simple Smile

Звучи супер! Чела ли сте докрай темата, защото виждам, че са писали 2022г. Досега разбрах, че се прави и в София - НГЛ

Не съм я чела докрай и не мога да кажа за София. Може и там да има Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 юни 2023, 16:25 от EvM18

# 352
  • Бургас
*Таничка* МГ 2/5, има ли срок след поръчката, в който трябва да се направи теста, имаш ли идея?
То като правиш поръчката онлайн си избираш дата, на която да отидеш. Сигурно няма срок, идея нямам.

Момичета,
Някой пускал ли е прогестерон в 9та седмица? Моят доктор ме кара да го пускам всяка седмица, досега се повишаваше, но днес е близък до нивата ми в 5та седмица. Сега съм 8+7.  Тоест днес е 28.41 ng/mL, беше към 45 преди 2 седмици. Ще се радвам да споделите опит, че се ошашках. Слагам Циклогест през вечер вагинално.
Бях си сваляла преди тази таблица за прогестерона, разгледай я.

Сега за теста Invitae да ви светна, аз бях проверявала за него и дори бях писала в темата, ако сте прочели докрай може и да сте видяли мнението ми. Този тест вече не се предлага в България, предлагаше се преди до май месец миналата година някъде, но вече не. Сега в Св. Марина работят с друг тест от друга лаборатория.
За пренаталните аз много проучвах и се бях насочила съм Vision, а и лекарят ми го препоръча, но накрая реших за Veragene , защото изследва и за 100 моногамни заболявания, а цената е супер. Иначе са добри и на Cells4life също, това ми беле другия вариант. Има и едни Panorama също добри мнения има. Prenatest са доста скъпи за обхвата, който предлагат, те са първите все пак, затова и такива цени.

# 353

Момичета,
Бях си сваляла преди тази таблица за прогестерона, разгледай я.

Супер, значи нещата са си съвсем наред. Благодаря Simple Smile

# 354
Да ви се похваля днес ходих за пренаталния. Направих Veragene, сега до края на месеца е с отстъпка дори. Само не знам как ще дочакам резултатите 10 работни дни Simple Smile
Стискаме палци резултатите да са отрицателни🤞🤞🤞
Къде ти взеха кръв?
Ходих в Синево, той там се прави.

Tanichka стискам палци , всичко ще бъде наред . В коя седмица си ?

# 355
  • София
Еее Таничка.. защо ни попари ентусиазма Grinning
Няма ли аналог този тест на подобна цена?

# 356
Привет момичета! Направо ме шашкате като чета.. при мен нещата протичат по коренно различен начин от вас Joy вече влязох в 10та седмица, ходя на преглед веднъж на две седмици. Понеже предишното ми направление ми беше на 10ти сега трябва да чакам чак другия понеделник да направление и да отида на третия ми преглед. Доктора тепърва ще ми пуска изследвания, до сега нямам нито капка кръв дадена... пия единствено  неофолик мета и абсолютно нищо друго. (Да добавя че преди 7м. Имах спонтанен аборт в 6та седмица *малък плоден сак*) и сега като чета вие колко работи пиете колко изследвания сте направили и направо ужас.. изоставам ли с нещо?

# 357
И на мен не са ми пускали никакви изследвания. Като ме запише доктора на женска консултация тогава каза, тоест на следващия преглед след 1 месец. Аз също пия само фолиева киселина, каза само това.

# 358
И на мен не са ми пускали никакви изследвания. Като ме запише доктора на женска консултация тогава каза, тоест на следващия преглед след 1 месец. Аз също пия само фолиева киселина, каза само това.

Доктора ми каза, че сега на следващия 3ти преглед ще ми прави някакъв картон и каза, че вече ще бъде по обстоен преглед.  Благодаря ти успокои ме, че не съм единствена Blush

# 359
Аз днес бях на преглед за първи път-доктора не видя нищо, освен удебелена маточна стена. Толкова се разстроих хора, явно много съм се обнадеждила, че нещо ще се види. Вика ме след 2 седмици, аз не знам как ще издържа до тогава. Съответно болките ниско долу и в кръста продължават, но ми казват че са нормални-при вас има ли ги? Доктора каза, че най-вероятно е много рано и съм имала късна овулация, в калкулаторите в нета ми излиза термин 31.01.

Общи условия

Активация на акаунт