Първолачето езици учи, в ЕС трябва да сполучи

• 15 183
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Грипната в Пловдив до края на седмицата. Сигурно вече го знаят заинтересованите, ама нищо, нека го напиша и тук.

# 121
  • София
Не мога да не похваля детето ми.Днес имаха контролно и моя син се е представил много добре!

# 122
  • Майничка
Малко смях: преди 2 седмици гледахме "Ерагон" и момата много се впечатли (сигурно защото драконът беше женски Laughing).
Вчера таткото ме заредил с първите 2 тома и вечерта едно безкрайно еуфорично дете ми изцепва: "Мамо, имаме "Ерагон" и аз вече прочетох 2 страници!". (Пояснявам - дъщеря ми все още срича и по 1 страница вечер от "Франклин", с все картинки, за нея е напън безумен).
След подобаващо демонстриран възторг от моя страна се оказа, че двете страници са заглавната и гърба й. Joy
На сутринта детето пита хубава ли е книгата (защото аз не устисках и до 2ч. снощи ометох първия том Embarassed), казвам й че е по-интересна от филма и тя изцепва:"Днес няма да пиша, цял ден ще я чета!". Преди малко се обадих и ми докладваха, че е безнадеждно огелпена м/у 4 и 5-то изречение, но не пуска книгата.
Пита се, как да запазя този ентусиазъм, при очевадно неподходящ обект (първия том е ок.450 страници), след двуседмични мои изявления, че НЯМА да й чета на глас тази книга и при положение, че никой в къщи няма да се жертва да захване такова "детско" фентъзи?

# 123
gargamela,  Joy
Аз бих ти предложила все пак да и почетеш - постигнете споразумение - тя прочита първите два реда или първите три или пък всяка следваща страница с един ред повече, а ти довършваш останалото. По този начин, от една страна, ще се упражнява да чете, а, от друга, ще запазиш и може би подхраниш ентусиазма и. Не изпускай момента да събудиш любов и интерес към четенето.

# 124
Да си призная- онзи ден търсих темата и не я открих  Confused
При нас ваканция/грипна/ няма. За сметка на това- болни- колкото си поискате. Гошо се държа геройски около седмица на ръба, ама вчера се предаде- след училище вдигнал температура, кашлица... Sick И бебето- и то солидарно от сега- до тук- с кашлицата.
Днес не сме на училище.  Аз нямам притеснения, че ще пропусне материал- ще го наваксаме в къщи, ама класа не е бил в пълен състав от преди месец  Thinking
Даже вчера си казвах- дори и да остане и  следв. седмица в къщи- нали идва междусрочната ваканция... Ще се оправим.
За четеното- четем яко. Последната мания са енциклопедиите Британика. Радва се всяка сряда и със сигурност изчита по няколко статии преди да дойде следващата енциклопедия.

Преди седмица имахме инцидент- пак ни откраднаха портмонето. Този път от учителката е била проведена бърза процедура за откриване на виновния... Оказа се българче от другия клас, което вече е откраднало 1 джи ес ем и една камара джундурии от децата- моливи, химикали, гумичики.  newsm78
Ужас... това дете е само на 7 години  ooooh!
За нас развръзката е добра- открили портмонето, а родителите на детето върнали парите и купоните... ама тоя младеж какво ще го правят...

# 125
  • София
И в понеделник моите деца ще имат контролно по математика.Сега упражнаваме събиране и изваждане.Утре сме канени  на Рожден ден.

# 126
  • ново
Честит рожден ден, Камелия!
Желая ти здраве, късмет и много любов!

# 127
Честит рожден ден, Камелия!

Да си здрава и късметлия, да те слушат всички вкъщи
Laughing

# 128
Благодаря ви, момичета Hug Радвам се, че сте се сетили за мен, въпреки, че аз все по-рядко минавам насам Blush.

Сега съм на тема - жалба до инспектората. Пишем с една майка за отношението на учителката по занималня или по-скоро липсата на такова. Съжалявам само, че изпуснахме срока и май няма да можем да я махнем за втори срок, но поне ще я проверят.

elia_gg , добре, че са открили кое е детето.Надявам се родителите да вземат мерки докато е време. Понякога за съжаление не знаем какви ги вършат децата ни и докато разберем, може да са вече утвърдени малки крадци.

# 129
Свърши и нашата грипна ваканция, от утре на училище.

Момичета, знаете ли дали междусрочните два дни ваканция се запазват тази година, или ще се учи в четвъртък и петък, за да се компенсира грипната?

# 130
Добру утро,момичета от днес сме на училище.Има ли болни дечица?Ние сме здрави да чукна на дърво подмина ни грипа,за щастие.ГЕРИ в моя списък 8 и 9 е срочна ваканция но дали ще учат незнам ще разбера тия дни.Спорна седмица!  bouquet

# 131
  • ново
Привет и от мен  Hug
Моли, при нас междусрочната си остава четвъртък и петък, няма да се отучва грипната ваканция.
Момичета, как е времето при вас? Тук има сняг и е доста студено.
Днес сме на последен /надявам се/ преглед при алерголожката и диетата на Стели би трябвало да приключи. Дано всичко да е наред и да може да си яде нормално, че я измъчихме една седмица.
Миналата сезмица са правили тест по математика и БЕЛ, чакам с нетърпение да видя резултатите  Simple Smile.
Това от мен. Лек ден ви желая   bouquet

# 132
Добро утро и от мен!
Ралица пое за училище с огромно желание - ваканцията беше твърде продължителна.
И аз очаквам днес резултат от самостоятелната работа, но по математика.

Веси, завиждам ви за снега. Нас ни заобикаля.
За съжаление места на Беклемето няма за целия февруари.
За междусрочната ваканция (ако не бъде отменена), посоката ни ще е към Велинград!
Желаещи мами? Simple Smile

# 133
И нашата междусрочна ваканция остава/поне засега/. Според учителката не са пропуснали много заради грипната ваканция, тъй като дни за подобни ваканции били предвидени в програмата.
При нас няма изобщо сняг - времето е прекрасно - слънчево, с ясно синьо небе. Идеално за Велинград Laughing За съжаление, Verdad, сме на работа...

# 134
Здравейте, аз също имам първокласник, който хич не е учебен тип.  Blush обожава енциклопедийте, но ако някой му чете, много усилия не обича да влага, вечно нещо не е запомнил...  Embarassed на мама момчето!  Hug пИШЕ мНОГО КрАСИВО И Е ИЗПЪлНИТЕлЕН, НО САм ДА ПОЕмЕ ИНИцИАТИВА - ИЗОбЩО НЕ СТАВА  Simple Smile
Успех на всички дечица - да растат здрави и умни!!!

Общи условия

Активация на акаунт