Първолачето езици учи, в ЕС трябва да сполучи

• 15 182
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте момичета!От днес сме в грипна ваканция!От една страна се радвам понеже ще си е вкъщи в това лошо време,но сутринта като ни го сервираха когато отидохме направо #Cussing outКакто и да е де ,организирахме нещата някакси,ама ...А вашите първолачета кои ги гледа,знам че повечето са с баби,ами останалите!? Rolling Eyes

# 106
Здравейте момичета!От днес сме в грипна ваканция!От една страна се радвам понеже ще си е вкъщи в това лошо време,но сутринта като ни го сервираха когато отидохме направо #Cussing outКакто и да е де ,организирахме нещата някакси,ама ...А вашите първолачета кои ги гледа,знам че повечето са с баби,ами останалите!? Rolling Eyes

Много неприятно че са ви го сервирали сутринта и аз всяка сутрин съм на тръни дали няма да ни върнат. Нашите баби не помагат, в такива случаи разчитам изцяло на гледачката ( която е по-възрастна от майка ми, ама това е една друга тема  Sad ).
Като цяло обаче предпочитам да знам малко по-рано ако няма да се учи, такива изпълнения в последния момент много ме дразнят. За съжаление ако и при нас се стигне до ваканция съм сигурна че ще е изненада  ooooh!

# 107
И ние сме в грипна ваканция от днес.Казват,че до сряда.

Много ми е чудно това разминаване на нещата по училищата в София.

Мен ако ме питате,не виждам много смисъл от грипната ваканция.По-удачно ми се вижда по-големия пропусквателен контрол в училище по отношение на болните в този период и ангажирането на учителите да помогнат при наваксване на пропуснатия материал при боледувалите деца.Или пък сформирането на сборни групи за периода(защото в съседния клас и вчера са били само две деца).Но според мен повечето родители просто не пускат децата си на училище превантивно,от страх, а  не защото са болни.
А така или иначе ще има отучване.

# 108
А така или иначе ще има отучване.

Нямало да се отучва, нито ще намалят пролетната - така ми обясни директорката. В програмата били предвидени такива ваканции. При нас вече е цяла седмица.

# 109
И във Варна обявиха грипна ваканция, което за нас е малко "след дъжд качулка". Защо чакаха до сега не ми е много ясно, толкова деца се разболяха само за 1 седмица, трябваше да реагират по-навреме.
Ухото на Кристина вече е здраво, доста притеснения имах за него. Сега ще се гледа сама другата седмица, аз работя близо до вкъщи.

# 110
Здравейте,момичета!По-рядко влизам тук,защото в момента ме вълнуват повече бебешките теми,но успямам по нещичко да прочета и от вас.
В училището на моя син обявиха ваканция в сряда и веднага о изпратих при майка ми,че започна да кашля и трябваше да ги разделя със сестра му.Колкото и да му обяснявам,че когато е болен не трябва да я целува и да я гушка много,той след половин час вече е забравил и София е в прегръдките му.
Изпратих му тетрадка да пише буква Ш и някоя диктовка,макар че мен няма ли ме там сам трудно сяда.При вас как е?Ние като седнем нямаме никакви проблеми,но докато стигнем тоя момент започваме от учтиво"хайде моля те" до грубичко "казах веднага да седнеш с тетрадката и химикала"/ами не ми издържат нервите,не ми стига ревящо бебе,ами и пазарлъци с баткото всеки път/.
    Другият ми голям проблем е телевизията.Много обича да гледа,даже и да не е детско.Компютърът му е позволен само в събота,но телевизия гледаме всяка вечер,а той е с нас.
    Дано съкровищата ви не разболяват!Лека вечер!

# 111
  • гр.София
Здравейте и от мен.Нашето училище засега удържа фронта и няма грипна ваканция. Три класа обаче са събрани при нашата класна,т.к. другите учителки са болни ooooh! Как се справя,горката?!
 Май не е лошо,че ще повторят материала заради болните-тъкмо ще затвърдят нещата.
raliar-и нашето бебе( на 5 месеца) се казва София; и на мен ми идва нанагорно да раздвоявам вниманието си, а изпусна ли сега първолака-после ще е страшно. И ние така се пазарим-като се почне от ученето и свърши с къпането. Петър ходи на занималня, но в два от дните е на английски и домашните ги пишем вкъщи-имали сме и нощни бдения над тетрадките.
Има моменти,когато пише с огромен ентусиазъм( но гро-о-озно!), а в други- направо се отчайвам,по никакъв начин не успявам да го мотивирам-дори и с подкупи като гледане на ТВ и игра на компютъра.
gargamela,- да живеят бабите Peace! И ние сме с три броя активни баби, създали сме стройна организация за приемане-предаване на тетрадки,учебници,сандвичи, хвърчащи листчета с домашни и... едно дете  helpuu

# 112
  • ново
Здравейте момичета Simple Smile
Нашата ваканция е до неделя, от понеделник започват училище. Дано да няма болни и всичко да върви добре. Стели сега е при баба си, може и сама да се гледа вкъщи, но я пратих най-вече, защото аз съм болна , да не я заразя. Този грип е ужасен, всичко ме боли, направо съм като разглобена, но въпреки това и на работа ходя.
Надявам се да наваксат материала и да не се налага да отучват.

# 113
Аз се похвалих,че не сме грипна ваканция,а ма на че сме вече трети ден Йоанка не е на училище.Грипна ваканция сме но не сме болни при нас за съжаление няма баби да помагат през седмицата само събота и неделя.Съотвенто тя е или с мама или с тати.Така момичета сряда сме на линия за сега само игра никакъв тормоз да учи.  bouquet Joy Joy

# 114
  • София и там където не се пуши
Ние от днес сме в грипна ваканция

# 115
  • ново
Нашата грипна ваканция свърши. Тази сутрин обаче Стели се събуди със зачервено и подуто лице  Sad, алергична реакция от един Бисептол, който пиеше преди 2 седмици. Алерголожката ме посъветва да я оставя вкъщи за тази седмица, но аз честно казано се чудя. След обяд и биха Урбазон и сега вече е добре. Утре сутрин сме пак на преглед, ако пак е зачервена, ще я оставя вкъщи, ако не е - ще я пратя на училище. Назначи и диета, много строга - ориз, картофи, солети, обикновени бисквите, което означава,  че няма да яде нито закуска, нито обяд в стола. Дано утре да е добре, че незнам вече какво да правя  Rolling Eyes И двамата с таткото сме на работа, и ни е много трудно.
Утре вечер имаме и родителска среща. Ще е поименна, кой с какво се справя и с какво - не.След това ще разказвам.

# 116
  • гр.София
 Едва намерих темата Wink
 В нашето училище  вече трета седмица не работи стола-провеждат търгове за нови наематели. И лавката затворена...Децата правят оборот на близките заведения, набиват пица на парче, по-големите пък се хранели в някаква гостилница. Петър обича да му слагам засукан домашен сандвич ( направен с любов Heart Eyes), но таз` чанта тежи ужасно-като добавим и вафла/ ябълка и шишето с вода- ooooh!. Той ме успокоява,че чантата била по-лека от бебето. То оставаше да е по-тежка! Абсолютно не дава друг да я носи ( гледам нещастни баби по улицата,как мъкнат уч. чанти) и аз поощрявам това, но тайно ми се къса сърцето...
Успешен ден и здраве на всички Peace

# 117
Включвам се в темата с едн молба - Да споделите впечатлинията си за училищата в тази тама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=161077.0
Разбира се не се ограничавайте до изборените, всеки съвет за добро училище ще ми е от полза.
Благодаря!

# 118
Нашата ваканция е удължиха до края на седмицата така,че сме на училище чак в понеделник.Да не говорим,че Йоанка вече издивява писнало и да стои в къщи и времето се развали не може и на вън да играе покрай нея и аз се изчерпах от към думи.ВЕСИ преди три месеца и ние се изринахме на малки пъпчици от "бисептола",доколкото се сещам ампулите от "Клции" ни помогнаха за три дена.Етолкова от нас.  bouquet

# 119
РалиАр, Бланк, добре дошли в отбора.

И аз съм с първокласник и малко дете - на година и 10 мес. Лудницата е пълна. И при нас кандърмите са доста често явление. Но... Да са здрави децата, другото са подробности!

Общи условия

Активация на акаунт