Първолачето езици учи, в ЕС трябва да сполучи

• 15 161
  • 289
  •   1
Отговори
# 90
  • София и там където не се пуши
В нашето училище днес се обадих на госпожата от 23 деца 10 болни

# 91
  • ново
Вчера в класа на Стели имаше само 3 болни дечица, дано да няма повече днес. За сега положението е сравнително спокойно.

Пише ми се още, но отивам на работа. Simple Smile

# 92
  • София
При нас пък има доста болни дечица SadОт 27,13 са болни!Дано на нас ни се размине Praynig

# 93
Вчера пуснах Кристина на училище, беше в къщи цялата минала седмица, но я върнаха, защото й потекъл секрет от ухото.  Confused От остатъчната хрема се възпалило, нищо, че гърлото й вече е здраво. Днес вече е по-добре, дано скоро забравим за грипа!

# 94
При нас грипната ваканция бе удължена до края на тази седмица. Не знам как после ще наваксват с материала - мисля, че до края на първия срок трябваше да са взели всички букви Thinking
Аз чистосърдечно си признавам, че съм го оставила да прави каквото си иска - нищо не сме писали от миналата седмица - вечер се прибирам толкова скапана, че изобщо не ми е до увещания за диктовки и задачи. Пък и с този мой отвратителен перфекционизъм ядосвам и себе си, и него. Много кофти учител щеше да излезе от мен ooooh!

# 95
Пловдив в грипна ваканция до 31 януари

Вили, да ни е яка гърбинката, особено моята с двата броя удома Confused

# 96
При нас в съседния клас са били само две деца и са слели класовете(в нашия клас са били 10).Класната казва,че вероятно от утре и тук ще сме в грипна ваканция,но щяло да се разбере довечера.

Някой да знае нещо повече?

# 97
  • Майничка
Както винаги постфактум с грипната ваканция. Прогнозите са за застудяване, ваканцията трябваше да е миналата седмица или в началото на тази, ама нейсе.

Една питанка от временно блокирал филолог Embarassed за домашна довечера трябва да обяснявам за форми на една и съща дума, сродни думи и синоними. Синонимите са ясни, обаче първите две нещо ми се губят. Формите, според мен, би трябвало да са измененията на думата по род и число,  а сродни думи - тези с еднакъв корен. Права ли съм? 

# 98
gargamela ,да,мисля че е така.Но ме учудва,че това се дава за домашно на родителя.Едно грешно обяснение не е най-доброто начло за научаване на българския език.
Разгледах пак  тук и също не виждам в първи клас да се изучава това. newsm78

# 99
  • Майничка
Trislon, благодаря за отговора.
Явно днес са говорили за това в час, но с нашата италианска фамилия някъде връзката се е прекъснала.
Едната баба е взела момата от училище и е преписала домашните, явно не е успяла да стигне до тези форми, защото е станало време за английски. Другата баба, съответно, я води на английски, откъдето (обикновено) я вземам аз. Като ме знае, че след английския обичам да се измотаме малко, баба №1 заръчва на баба №2, като ми се обади да координираме вземането, да ми предаде информация за недовършеното (без да влиза в подробности), та да съвместим разходката с малко учене. Сигурно баба №1 си е мислила, че ще вдяна от половин дума, ама аз нещо блокирах. Laughing
Егати обяснението, чак аз трудно си го разбирам...  Само да допълня, че имаме баба №3 (тя обикновено отговаря за изхранването) и баба №4 (която отговаря за глезенето и е дълбока резерва). Joy

# 100
gargamela , Joy ,направо ви завидях.Ние пък си нямаме баба,отговорна за нещо по училище,а пък и иначе.Сами си се оправяме.Скоро започвам работа и направо се чудя как ще стане.

# 101
gargamela, приятно ми е да те видя в първолашката темица.
Наминавай, при нас е весело.
А и при вас - очевидно Simple Smile

Гери, за мен май ще е добре дошла тази грипна ваканция, признавам, защото тази седмица съм сама.

Днес Ренка-Мренка беше по трасето наоколо, но не осъществихме среща.
Простено да й е, макар че точех зъби.

Чакам снегът да завали и да навестя Веси в Троян, за да се попързаляме заедно.
Натрупа ли подобаващо, направо ще ви отправя предложение за съвместно мероприятие, момичета!

# 102
  • Майничка
gargamela , Joy ,направо ви завидях.
Абе, като се чета и аз си завиждам за бабите, нищо че колкото баби, толкоз акъли. Joy

gargamela, приятно ми е да те видя в първолашката темица.
Наминавай, при нас е весело.
Verdad, благодаря. Аз чета тук ежедневно, но рядко стигам до писане.

# 103
  • ново

Чакам снегът да завали и да навестя Веси в Троян, за да се попързаляме заедно.
Натрупа ли подобаващо, направо ще ви отправя предложение за съвместно мероприятие, момичета!

За което много ще се радвам, ако се осъществи. Hug

Преди малко получих sms от учителката на Стели "Грипна ваканция до неделя". Сега говорих с майка ми да я вземе при нея, защото трябва да стои сама вкъщи, а ми е притеснено относно отоплението /ел. печка - духалка/. Имам възможност да излизам от работа по всяко време, но пътят от офиса до у нас ми отнема поне 15 мин. в едната посока.

# 104
Добро утро,момичета при нас все още няма обявена грипна ваканция.Йоанка за сега е добре но сме на витамини и плодове,ГАРГАМЕЛА с толкова баби благородно ти завиждам ние сме се превърнали в палячовци направи това не прави онова и както съм бремена.Понякога доста се изнервя Йоанко но засега ще е така,вчера бях на родителска среща г-жата ще увеличава домашните тъй като децата се справят чудесно с материала.Нямало дете което да не чете и пише правилно как няма да има вечер наблягаме на материала двойно как не и омръзва не знам.Е мацки лек ден пълен с усмивки!  bouquet Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт