Камери с животни в реално време - линкове, обсъждане, информация

• 18 118
  • 336
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Криво ми е, много, час по час отварям и аз не знам какво очаквам да видя. В 2019 на този линк вървеше и лайф чат, предлагахме имена на двойката щъркели, тази година много добре помня как Кадриев по бтв оповести, че Драга и Драго са се върнали в гнездото - любопитна новина и дотам.

# 256
  • под тепетата
И аз съм тъжна, а и гледката с мъртвите щъркелчета е потресаваща! Но поне възрастните са   добре, че вчера и единият потреперваше и за него имах съмнения, че не е добре.

# 257
  • София
Как ще ги махнат от там?

# 258
С клюна.

# 259
  • Бургас
Охххх, не мога да гледам гнездото.... толкова ми е мъчно...
С тези трупчета на малките...
Тъжна гледка!
Не спирам  да се питам Как и Защо се случи така,че починаха и трите щъркелчета за няма и ден...?
Защо?
Как?

# 260
Ох, покъртително е. Двамата стоят на един крак и гледат трупчетата на децата си. Ама наистина ми се къса сърцето. Милите!

# 261
Спрели са камерата, хора! Въобще я няма в You Tube. Казах ви, че чак днес някой ще погледне...
Има друга в реално време. С бебенца е. Имаше чат за момент, пишеха хората за загиналите щъркелчета в Драгушиново, но изчезна чата.
https://m.youtube.com/watch?v=LbkoWUIva34&pp=ygUZ0YnRitGA0LrQtdC … QvdC40L3QsA%3D%3D
Аз искам да си ги гледам Драга и Драго! Дано махнат телцата и ни я пуснат пак.

# 262
  • Телиш/Плевен

# 263
DiaMia, благодаря, има чат в момента. Пишат, че едното е болно. Не мога да си го причиня още веднъж Sob
Лале в дъжда, благодаря и на теб за информацията!

# 264
  • Кърджали
За съжаление, дори и да звучи безсърдечно, такива неща има в природата. Колкото и да е трудно, човек не бива да се намесва, освен ако не става въпрос да има подозрения, че може да е пострадало пак заради човека (например отравяне, прострелване, такива неща). Сега, ако намериш на пътя ранено животинче, естествено, няма да го подминеш.
А както четох във фейсбук да вземат малките и после да ги върнат са невъзможни - съществува голям риск родителите да отхвърлят после малкото и пак да се стигне до същия резултат.. Въпреки че последните години май и юни все да дъждовни, явно този път нещата са тръгнали съвсем накриво.
Остава да стискаме палци догодина вече да имат по голям късмет в борбата за отглеждане на поколение.

Аз към камерата поглеждах от време на време, повече са ми интересни тези от по-екзотични места и животните които едва ли ще видя в естествената им среда. Та може би и затова успявам да приема по-спокойно новината.

# 265
  • София
Те могат да се отглеждат напълно от хора. И да си полетят. Не е нужно да ги връщат като бебета на майката и бащата.
Плюс това животните са умни, знаят кога им помагаш и специално това, че ако човек пипа малките, после ги отхвърлят, е мит за много видове.

# 266
Жалко е за мъниците, но това е тяхната реалност.
Сутринта преди да спре камерата ги гледах, че пак тракат с клюн и мъжкия скачаше на женската. За съжаления едва ли ще имат време за ново поколение.

# 267
Това е толкова безотговорно, че нямам думи да опиша колко съм разочарована от дружеството, кметството и въобще от всеки, който е имал възможност да предотврати тази трагедия за поредна година. Пълно безхаберие!

# 268
  • Телиш/Плевен
От Фейсбук страницата на Българско дружество за защита на птиците:

"Разбираме емоциите, които новината за загиналите малки в гнездото на белите щъркели в село Драгушиново предизвиква у много хора. Всички, които следят отблизо семейството, знаят, че за съжаление това е поредният случай, при който лошото време оказва влияние върху живота на птиците.

Дъждът и ниските температури през последните дни подложиха на изпитание много щъркели на различни места в страната. Не е възможно и логично при всяка прогноза за екстремно време малките да бъдат отнемани от гнездата, приютявани, после връщани при родителите им или доотглеждани от хора.

През годините, в които наблюдаваме на живо гнезда на вида, сме ставали свидетели на инциденти с отравяне на бели щъркели, наранявания, падане на гнездо, загиване на малки заради болести или природни стихии.

Повече от 15 години работим за смекчаване на най-сериозните заплахи за белия щъркел у нас – изолиране на опасни електропроводи заедно с електроразпределителните дружества в цялата страна, поставяне на платформи за гнездене, опазване на местообитания. Тези мерки са спасили и продължават да спасяват живота на ХИЛЯДИ бели щъркели.

Оценяваме факта, че емоционалните реакции и силната загриженост за белия щъркел от страна на толкова много хора носят надежда за неговото бъдеще.

Видеото е от днес след разчистване на гнездото от наш екип с помощта на ЕРМ-Запад. Утре отново ще възстановим излъчването."

# 269
  • София
Един елементарен навес все могат да направят. Най- малкото няма да са мокри и големите ще топлят малките.
Погледнах другата камера, където коментарите са отворени и пишат, че едното е болничко. То аз видях само две и без това. Много са сладки малките. Пухкави

Общи условия

Активация на акаунт