From / Отвъд

• 54 906
  • 743
  •   2
Отговори
# 525
Има доста снимки да,не знам защо от телевизията са ги пуснали,много глупаво е според мен.И със Сара има голям спойлер,но тоя с Джейд ме разби.И аз трябваше да я махна от фийда групата,ама то няма за кога вече 🤣.

# 526
Не ми е спойлер това, просто поредната необяснена интрига.

# 527
И на мен не ми е. Догадки имаше още преди. А дали ще се разбере нещо, това вече не знам. Или само ще се заплете
Аз лично се надявах на извънземни или поне сложен експеримент, има още шансове за това, но дано, дано, дано не е тип Lost. Не че имам против такъв финал, просто ако тези сценаристи правят все такъв финал, няма да се хабя да гледам. Няма тръпка.

# 528
За мен си е спойлер.
Скрит текст:
Самият факт че са стигнали във фара и са влезли и намерили децата така си е доста зловещо и подсказва какво се очаква.Иначе че нищо няма да се разкрие не съм сигурна.Първи сезон свърши с бурята и гласът по радиото.
Сега доста хора се запътват към гората.От трейлъра се вижда и че сватба ще правят Фатима и предполагам нещо ще се случи на нея.Не случайно са го кръстили Имало едно време.
В групата се обсъжда от хора живеещи в съседни градчета,че имало някакво раздвижване в града,май подготвят за снимки.

# 529
  • София
Изгледах епизод 9 😊
Пфф, ами леко съм разочарован, защото очаквах да е нещо УАУ. Нали уж деветия епизод щял да бъде WTF-а на сезона... Е, да, ама не!
Толкова много неща има за разплитане, че цял сезон само да ги разплитат няма да успеят, хаха. Какво остава за финалния епизод. Абсурд! Не може да няма трети сезон! 😖
Няма да пиша в спойлер този път, че минаха 4 дена от епизода. По принцип си гледам в HBO Max, ама не мога да ги чакам 5 дена след като епизода вече го има по торентите. Аз така или иначе понеже съм им фен си го пускам задължително пак за фон (а ако е бил як епизода го гледам целия отново), докато върша неща, за да ги уважа. Все пак съм им много стар абонат, още откакто дойдоха в България като платформа (под името HBO GO навремето).

За всеки случай предупреждавам, че ще има спойлери от епизод 9, така че не четете ако не сте гледали епизода!

Значи,
Реално се заплетоха още повече нещата и стана още по-объркано и шантаво.
И това само епизод преди финала. Чудничко... 🤔

Какво ново?

Ами едно е сигурно. Тази Сила, която контролриа това място иска 3 жертви. Обаче май ги изтълкувах погрешно. Защото мислех, че иска Елджин, Мери и Кени. И обясних защо. Мери открадна, Елджин докосва, а Кени счупи.
А те взеха Рандъл (ако има къртица той отпада от списъка със заподозрените), Мери и Джули. Само Мери е от списъка. Но се чудя друго. Не е задължително тримата наказани или взети, да са точно тези, които са извършили нещо, за което се пее в песничката от зловещата музикална кутийка. По-скоро нещо е задвижило тази сила и тя просто ще си вземе три случайни жертви. Обаче защо Джули? Там наистина е случайно. Или не? Защото има директна връзка с Табита, която е централен герой в историята. Мери си беше заподозряна още от началото. За Рандъл обаче не го очаквах. Ще има смисъл от него само ако стане Смайли 2.0, иначе пропиляна нишка. Безсмислена.

Стана ясно и друго. Жълтата течност от жлъчката не убива създанията! За да не се окаже и тя поредната безсмислена нишка, може би тези течност ще спаси Мери и Джули от това състояние в което се намират в момента? Дано...
А какво е това състояние? Като в кома са. Като заклещени някъде... И ако не бъдат върнати навреме какво ще стане? Дали ще се превърнат в чудовища?
Всъщност дали цикадите не превръщат хората в чудовища???
Интересното е, че цикадите, които атакуваха трите набелязани жертви се виждаха само от тях. И не е задължително да си заспал. Рандъл и Джули не бяха заспали. Мери по-скоро също не беше заспала. Макар че там не видяхме, а и тя така или иначе е в по-особено състояние заради абстиненцията.
Цикадите са символ на прераждането, но прераждане в какво? В тези създания, брр. Не, благодаря!
Дали Рандъл няма да стане новия Смайли? Защото него няма кой да го спаси в гората. Докато за Мери и Джули ще има време. Ключът от загадката трябва да е във фара. В последния епизод 100% Табита ще отиде там (но не знам, защото не съм гледал трейлъра, нарочно се пазя от всичко, дори и от стандартен тийзър, искам всичко да ми е ново).

Жената на Бойд се появи. Аби мисля, че се казваше. И призоваваше мъжа си да се съберат. Крипи. Не искам да се разделям с Бойд, харесвам го (в Лост не). А шумът под караваната, откъде идваше? Беше зловещо, сякаш като от Ада...

Нови въпроси:

Как Тили разбра, че Фатима е бременна??? Къртица ли е Тили? Аз нея си я подозирам от самото начало. И тя ли е балерината от музикалната кутийка?

Любопитно:

Забелязахте ли, че докато говореше Бойд, от устата му излизаше пара. Зимата идва! 😊 А ние сме като Джон Сноу и нищо не знаем! 😀😎

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 14:15 от Diavolo

# 530
Шумът под караваната не идваше ли от жената на Бойд? 🤔
(Лелее ето откъде ми е познат - Лост! 😆 )

# 531
  • София
Препоръчайте сериал, който да подхвана до новия епизод.

Четох, че Black mirror бил готин. Някой отзиви?

# 532
Всеки епизод е за себе си.. може да се гледа паралелно с друго. От задължителните за гледане, като има и по-силни, и по-слаби серии.

# 533
На мен ми изглежда, че още отначалото са имали намерение да направят сериал, чието действие да се развива предимно във въображението на публиката, а от телевизора само да ти подхвърлят загадъчни картинки за които сам да си измисляш сценарии Rolling Eyes
Зимата май значи краят на тази групичка и цикълът ще се завърти в начална точка, от спойлера дето се пусна за последния епизод изглежда точно така. Но пък може спойлерът да е пуснат нарочно фалшив. Ще е много тъпо ако освен че няма завършек няма и изненада.

# 534

Тази Сила, която контролриа това място иска 3 жертви. Обаче май ги изтълкувах погрешно. Защото мислех, че иска Елджин, Мери и Кени. И обясних защо. Мери открадна, Елджин докосва, а Кени счупи.

Аз пък от песничката останах с впечатление, че "Те докосват, крадат, чупят" се отнася за съществата, които "идват за трима" Thinking

# 535
  • София
@ NadezhdaML - ето Ви някои SciFi филми/сериали, които или си вървят (вече), или предстоят тази година:
https://www.youtube.com/watch?v=QKnZ_gmitPM

# 536
Не си отваряйте фейсбуковете днес, че е пълно със спойлери. Хората изгледаха и сега постват като луди, включително и снимки на самия край.

# 537
  • София
И аз изгледах, ама ще изкачам да гледат хората и тогава ще коментирам.

# 538
По кое време пускат субтитри?

# 539
Казвайте, казвайте, ко става накрая Simple Smile pls

Общи условия

Активация на акаунт