Тоалетите на гостите на официални събития

• 3 743
  • 37
  •   1
Отговори
Създавам темата с цел да сме си полезни! Предстои ми месец, в който съм на повече от 5 хубави събития - сватби, кръщенета и рождени дни! Обикновено, все имам по някоя официална рокля, която с хубави бижута, обувки и т.н. успявам да сътворя стилен в моите очи цялостен аутфит! Сега като че ли съм се изчерпала от идеи и търся! Нито едно от събитията няма дрескод. Моля дайте ми насоки в обичайните места, от които купувам изглежда точно сега не виждам нищо подходящо. Та, ако сте попадали скоро на хубава рокля или вие бяхте стилен гост, ще се радвам да си споделяме опит! Simple Smile

# 1
Кристин фешън, Алеса, Авин, cocoon.

# 2
  • Beyond the stars
Честно казано, напоследък предимно от Shein.

# 3
Пазарувам от Shein. Такива официални рокли най-много да облека 1-3 пъти, така че не виждам смисъл да давам излишни пари. В коментарите може да се види как реално изглеждат роклите и до сега нито веднъж не съм уцелвала нещо с лошо качество за парите, които съм давала. В Trendyol също може да се намерят готини неща на добри цени

# 4
  • някъде под слънцето...
Дъщеря ми ще бъде гост на сватба на сестрата на приятеля си.
Той ще бъде с фрак в тон с младоженеца, съответно роклята трябва да е  подходяща..И двамата ще вземат  тоалет под наем.

# 5
  • София
Аз харесвам за такива събития дрехите на Луси Фешън.
Често ходя по такива събития и съм доволна.
От 1 рокля стават различни тоалети с различни обувки, чанта и аксесоари.
Много харесвам и модерните сега дълги сатенени поли. Имат ги почти всички марки. В различни цветове и различна плътност. Една пола с различни топове също става на няколко подходящи тоалета.

# 6
Elisabetta Franchi , self portrait , oh polly.

# 7
Това лято ми се събраха 4 сватби и едно кръщене, харесвах неща от Shein. Просто щях да вляза в преразход Satisfied Аз обичам масивни бижута и пак от там се снабдявах. Еднодневки, но ефектни.
Последната рокля, с която бях, иизглеждаше доста луксозна, а беше на смешни пари
А и повечето магазини в България зареждат от Китай, така че....

# 8
Всички инстаграм страници ,според мен зареждат от Китай. Аз съм взимала веднъж рокля от Шийн ,не съм я пробвала честно казано ,но си изглежда съвсем ок.

# 9
За парите е ясно, но без да се засягате на всички рокли от Shein им личи, че се от там. Скоро гледах снимки от едно събитие, на които познавам жените, с тоалети от там - рокля, обувки, чанта … ами личеше си по цветове, материи, кройка, особено по начина на разкрояване и ушиване.
Лично аз бих заложила на нещо ефектно в своята семплост и качество на материята, но тук вече всеки е различен.
За мен какъв ще е тоалета ако няма дрескод зависи от събитието:
За сватба без червена и бяла (и светлата гама рокля), роклята да не е късичка тип коктейлна с дантелки и воланчета.
За кръщене примерно нещо, което не е дълго до земята с камъни и перли.
Аз лично бягам от всичко сребърно и златно, защото ми е подходящо (с малки изключения) за клуб, но не и за официално събитие.

# 10
  • Beyond the stars
А, не се засягам. На събития в английския кралски двор не съм присъствала скоро, та като цяло не ме вълнува твърде личи ли, не ли. Всъщност съм убедена, че никога не бихте разпознали, че конкретните рокли са от Shein, но не ми се спори по темата.

# 11
И аз съм на това мнение, много зависи от производителя и модела. Някои наистина бият надалеч на Shein, но някои далеч не. Много пъти хората са се изумявали, че някоя рокля ми е оттам, когато съм им казвала. Просто трябва да се гледат снимките в коментарите. Да не говорим, че има много брандове, чийто дрехи изглеждатименно оттам - например Алесса и Лоретти. Така че не е много сигурно дали всички рокли на онова събитие са били нистина шийнски. Satisfied
Например аз си бях купила вечерна рокля от Авин, доста по-кофти и леко прозираща материя от сходен модел, който купих от Шийн - разкликата е около 200 лв. в цените.
Освен това за подобни събития се гледа локацията и стила на сватбата. Не на всяка е подходящо да се ходи с дълга рокля до земята Wink

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 13:27 от darbie9596

# 12
Гледала съм ги, защото съм знаела, че са от там. Иначе няма как да знам, кой от къде си е купил роклята. Ако се абстрахираме дали са от Shein или не и оставим етичния въпрос на страна, на пръв поглед лошо впечатление правят:
Неподходящи цветове, цветове, които се доближават до някой основен, но издават, че не са.
Изкуствени материи, прозрачни материи и дантели, които приличат на перде.
Кройки, при които “виси” на места като гърди и дупе, подплата, която не стига до долу, рокли без подплата.
Такива работи имам предвид.

# 13
Затова, преди покупка откъдето и да е било, се гледа. Каквото аз не направих с Авин.

# 14
  • Melmak
Някои модели на вече изброени онлайн магазини са такива тип shein. Аз са своята сватба имах рокля за подписването (беше друг ден) и си сложих една от shein. Имаше лека прозрачност и си купих фуста (не я обичам тая дума, не се сещам за синоним).
Роклята трябваше да мине на шивачка, за да се оправи малко дължината и да се коригира шлейфа. Хубава беше, но като за подпис с родителите и кумовете. Не съм я обличала повече и платът беше много изкуствен. На вид става, колкото за целта, за която я ползвах. Несравнима е с бутиковата ми рокля за големия ден.
Същото и с гостенските рокли. Вижте в абаут ю. Хубавото е лесното връщане ако не ви пасне. Аз поръчвам винаги повече примерно нещо в два размера или 3-4 рокли, от които оставям 1-2, другите връщам.

Общи условия

Активация на акаунт