Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 391
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро. В Токуда ме шокираха - има час за тази,която исках чак август. А ако отида август да не ми дадат за октомври примерно? Или веднъж като си пациент е по- лесно? Ужас просто ..
Пак съм на нулата с АГ. Освен някой във Вита или пък Ковачев, но си искам дай Боже да раждам в Токуда  и исках там да се следя. Но няма как да стоя при моята АГ до август. . Трябва си ми второ мнение отсега, да ми следят прогестерона след като моята е на мнение,че няма нужда.

Насито, ако искаш ми пиши на Лс.

# 436
Насито, разбирам те. Щом имаш нужда почини си. Прави това, което те кара да се чувстваш добре. Ако имаш нужда да поговориш с някого, насреща съм. Знаеш къде можеш да ме намериш.
И да знаеш, няма да е все така. Прегръдки!

Ян, освен да запазиш сега час за август при желаната от теб докторка в Токуда, а до тогава да намериш някой друг лекар. Това ми идва наум. Предполагам започнеш ли да се следиш там, ще е по-лесно с прегледите.

# 437
  • Замък сред облаците
При Богданова или Колева искаше в Токуда? Богданова има и в МЦСв. Петка / Оскар клиник прием, изражда си в Токуда.  За Вита аз съм доволна от Гагова, и прогестерон приемах с две бременности, имаше единствено коментар че не е работила с циклогеста и предпочита утрогестан, но в рамките на съвсем градивен диалог.

# 438
Ян, защо не пробваш при Ковачев да си следиш бременността, с после само за раждането в Токуда? След аборта и аз исках да отида при Калчев, но ми казаха за нови пациенти само септември, вчера докато бях в МЦ си записваха записваха старите пациенти за юни/ юли. Та, аз затова реших живот и здраве да се следя при Чучумишева и после за раждането в Надежда. Чудех се много за Ковачев, но за сега май ще съм при Чучумишев, защото и хематологът ми е там и предполагам, че комуникацията ще става по-лесно между двамата.

# 439
Ще проверя в темата за Токуда като си пациент по - лесно ли ще дават часове..
Иначе за Вита май Гагова или Дойчиновски ..но ще чакам и за там отзиви кой пуска изследвания и следи по- проблемни бременни. Аз съм ужасен случай с алергия към нмх и ми трябва мноооого добър АГ да следи кръвотока и то често....

# 440
  • Замък сред облаците
А доказан проблем с кръвотока имаш ли? Той се следи при проблемни артерии, не на общо основание, да не говорим че доплера с който се гледа кръвотока не е особено безопасен преди 18гс. Според спецификите на тромбофилията пък се следят определени параметри на коагулацията.
Гагова си разбира от проблемни, не е склонна да плаши, вкл докато аз бях бременна беше спасявала родилка с еклампсия в Шейново и една с ДИК синдром във Вита.

# 441
Имам тромбофилия,да. Сега е рано да се каже за кръвотока ,но занапред със сигурност ще ми трябва някой ,който разбира. Не се знае ако спра нмх какво ще стане... Ще ровя за мнения и информация днес ,да се запиша някъде.

# 442
  • Замък сред облаците
Рано е, разбира се, те артериите работят на пълен капацитет към 5 месец чак. Но тромбофилия не е равно на проблем с кръвотока - такъв, видим на доплер. На доплер може да е ок, а на коагулация да не са ти добре някои параметри. Аз затова се чудя защо постоянно търсят следене на кръвоток, ако нямат преди това показен проблем с циркулацията там.

# 443
  • София
И Колева има частен кабинет ,"Света Неделя" се казва,много близо до Малинов се намира.Бързо се записват часове.

# 444
Ян, аз съм била при Атанасова. Веднъж ако се разберете с лекар да те следи е по-лесно с часовете. След всеки преглед ти казват за кога да си запазиш час. Но се чака по 1-2-3 часа. Атанасова примерно държи да ходиш и по ЗК. Така на две седмици имаш среща с лекар. Записвай за Август, защото много бързо свършват часовете. Дойчиновски  също е много добър, бих се следила при него, ако съм бременна, спокоен е, стига да си съгласна с раждане във Вита. Иначе ме е сбутвал  в графика буквално за същия ден и ми е обръщал внимание, отговаря веднага на вайбър.

# 445
  • София
А Атанасова само в Токуда ли преглеждаше?

# 446
Ян, като отидеш август вече ще си взимаш нормално часове. За тези за първичен се чака повече, после е друг процеса.
Може за това време да видиш някой от другите лекари, пък и винаги и добре да имаш второ мнение.
Ковачев, Вецев, Чучумишев, Корсачки, Дойчиновси, и още други доктори има които са добри.

Бъбъл,  Атанасова преглежда и в Афродита небременни само и май само един ден седмично.

# 447
  • София
Ян, Записвай за август. Междувременно виж при кой друг ще се вредиш, че не е ясно кой ще ти допадне, пък нали знаеш - доверието и отношенията са лични и с препоръка не става. 🍀

# 448
Бременни само в Токуда. В Афродита са небременни. Понякога завърта между кабинетите по спешност. Мен сега с аборта ме викаше в Токуда.

А Атанасова само в Токуда ли преглеждаше?

# 449
Ян, с първата Б се следях в Токуда, уж много важни, мнохо ау. Като изключим това, че чаках по 2-3 часа за да вляза за преглед, прегледа беше за смешните 5 минути (със събличането) и след един преглед на който ми каза "всичко е наред", без информация кое какво, без обяснения и два дни по-късно сърцето беше спряло. Това в 18 г.с, да не говорим че никога не ми измериха шийката, а аз тогава за сефте нищо не разбирах и не питах трябва ли. Та никога повече Токуда. Едно момиче в 8-ми месец, чакаща за преглед щеше да роди, докато я вземат..........4 часа!!!! А беше за тонове. Не искам да те плаша, това е моето мнение. Може би за раждане стават, но за следене чакаш и после те претупват. Има добри доктори и по други болници Чучумишев, Дойчиновски.
Относно алергията, и аз правя към лекарства. Знам че от Турция има заместител на Фракси и Клексан, питай по турските теми как се казва и ако може да се замени. Прогестерона вдигна ли се?

Общи условия

Активация на акаунт