Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 391
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • Замък сред облаците
Салсера, в Турция се продава еквивалент (не алтернатива) на Клексан под търговските марки Енокс, Оксапар, Аксепарин. И четирите с активна съставка еноксапарин натрий. Водят се по-изчистени от фраксипарин. Фраксипаринът е с активна съставка надропарин калций. Негов вариант в Турция не се продава.

# 451
Ти при коя лекарка е Токуда беше?
Аз си бия точно турския вариант... Явно към нмх като цяло ми е алергията.
При Дойчиновски имаше час много нататък, а аз исках по- скоро , защото на моята хич и нямам вяра...и така се записах при Ковачев.

# 452
Ян, мога да ти дам телефона на Дойчиновски, ако ти се наложи. Писах му по Вайбър, обади се и се разбрахме. Вариант е, ако нещо те притесни. 😊 Пиши ми, ако решиш.

Ти при коя лекарка е Токуда беше?
Аз си бия точно турския вариант... Явно към нмх като цяло ми е алергията.
При Дойчиновски имаше час много нататък, а аз исках по- скоро , защото на моята хич и нямам вяра...и така се записах при Ковачев.

# 453
Благодаря,ще го имам предвид!

# 454
Момичета, днес ходих на ендокринолог. Бях запазила час преди две седмици, когато си правих изследванията. За стойносттите от тези за щитовидната жлеза нищо не каза. Видя жлезата на ехограф и каза, че е добре. Но каза че глюкозата ми е висока, то и аз го знам, 5.21 Каза ми веднъж в месеца да пускам TSH, защото понякога много се качвало при бременност, и глюкоза. Ако продължава да е над 5, ще иска да направя обременяване.

Допълвам, защото забравих. Каза ми изследването да правя след 12 часова пауза за храна, сутринта освен без храна и кафе, да не пия и вода. И най-добре до 8:30 да се пуска изследването.

# 455
  • София
Мини ти не си ли правила ОГТТ до сега?

# 456
Не съм, Мацето. До сега глюкозата ми винаги е била под 5. Въпреки че до преди 2 години и холестерола ми беше добър. Остарявам Joy

# 457
  • София
Следващия път пусни и инсулин на гладно заедно с глюкозата. Гледай също да не ядеш нищо въглехидрати след 20:00 преди нормални изследвания, наскоро на АА пусках едно клипче как ако хапнеш нещо въглехидрати вечер и цяла нощ докато спиш поддържаш висока кр захар, защото си в покой и не ги изразходваш. Ама и аз съм вече 5+. Таааа

# 458
Пусках и инсулин. Ама ендокринолога каза, че нея инсулина не я интересува за момента, защото нямам фамилна обремененост, не съм с наднормено тегло и т.н. Не помня дали вечерта преди изследванията не ядох ябълка късно. Много ми се ядеше тогава. Обаче пък пусках и гликиран хемоглобин и средната стойност беше 5.5
Приятелка следва една мадама в Инстаграм, glucose goddess. Мисля да пробвам нейните предложения. Тя даже май и книга е издала.

# 459
  • На изток от Ада
Инсулино в важен.дано ти  е ок. Аз имах висок Инсулин и homa IR INDEX
По -добре съм. Ще ходим на генетик в Надежда да видим дали ще е последно ходене за генетик.

# 460
Ето ми ги инсулина и HOMA index-a
Аз съм й ги показала. И тя каза че за момента не я интересува, по причините които изброих по-горе. Каза че сега следим глюкозата.

# 461
  • София
С тоя инсулин си перфектна, но е странно как ти се вдига кр. Захар. Трябва да се проследи

# 462
  • На изток от Ада
Интересно homa index e до 2.5 тук. А аз бях с рефр . Стойности до 5.
То аз спазвам диета. Измислена,  но се ограничавам.Мм и той.

# 463
С тоя инсулин си перфектна, но е странно как ти се вдига кр. Захар. Трябва да се проследи
Ще я следя всеки месец. Ще пробвам и на захаросаната богиня предложенията.

Насито, ти в коя лаборатория си пускала?

# 464
  • София
Наси до 2.5 е в норма, за това. Над 2.5 вече е ИР

Общи условия

Активация на акаунт