Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 91

• 25 352
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, някоя от вас слагала ли е имплант преди забременяване? Днес ми сервираха, че вече мога да го слагам, но не знам дали след поставянето му може да се планира бременност или трябва да се изчака Х на брой месеци, защото все пак е чуждо тяло. Ще попитам имплантолога, разбира се, но си е друго да чуя някой, минал през това практически.

# 586
  • Замък сред облаците
Какъв имплант? Хормонален, силиконов?

# 587
Ох, изпил ми се е мозъкът, извинявам се. Зъбен.  Имам липсващ зъб от края на 2019. Страртирах ортодонтско лечение и след него идеята е да се постави имплант. Ако изчакам до след бременност ще минат още около 2 години, ако кърмя. А костта се резорбира с времето. Същевременно не ми се иска и да оглагам с много време опитите, че знае ли се колко ще отнемат.

# 588
  • Замък сред облаците
Хаха 🤓 за този не се сетих 😅 естествено че можеш, но имай предвид че това е поставяне на чужди тяло, организмът може да реагира и имунна система да е леко засилена 1-2 месеца. Повечето хора нямат проблеми Simple Smile

# 589
Да, предполагам, за това и се чудих дали ще е противопоказно да се правят опити през това време и какъв е периодът. Все пак чакам резултат от НК клетки. Благодаря ти, АА! ^_^
Редактирам се, тъкмо излязоха:

# 590
  • София
Среднощно Слънце що не направиш и консултация с имунолог? Може и да може примерно с кортикостероид да я потиснете имунната система?

# 591
За след поставянето на импланта ли? Не се бях сетила, ще видя след консултацията с имплантолог ако се налага да направя. Благодаря за предложението.

# 592
  • София
да, да проследите може би някои параметри, дали е активна имунната система и да знаеш може или не може да действате

# 593
Здравейте момичета пак съм аз. Отново се нуждая от съвет. Бях ви споделила, че на 26 март претърпях спонтанен аборт от който сама се изчистих (в 6 г.с). Имах една менструация след него, след което трябваше да ми дойде на 18 май, но цикъл никакъв и до ден днешен. Посетих лекар миналата седмица в понеделник, прегледа ме с вагинален ехограф и каза че не се установяват кисти или нова бременност, каза че имало достатъчна лигавица и да съм очаквала менструация. Аз си бях пуснала и кръвен тест за най-голяма сигурност, който също потвърди липсата на бременност на 23 май ( 5 дни след закъснение). При прегледа миналия понеделник доктора ми изписа дуфастон 2х1 за 5 дни с цел предизвикване на цикъла. Пих го, като последния прием беше в петък вечерта. От тогава имам болки и дискомфорт в корема, както и в яйчниците, но не и менструация. Не знам поради каква причина, днес реших да направя един пиклив тест, който е поръчван от AliExpress. От тях съм направила поне 10 всичките отрицателни и сега обаче.. втора бледа черта. Не знам дали е възможно да е някаква шано реакция от китайския реактив и дуфастона. Днес вече е късно за кръвен тест, после ще си купя и някакъв по-нормален, но мира не ми дава, какво да правя с дуфастона. Да го почвам ли на своя глава на нова сметка ако и другия тест е положителен? Притесняват ме тези болки ниско долу в корема. С но-шпа ми успокоява веднага… много се обърках вече какво изобщо се случва.

# 594
  • София
Бла бла, предполагам сте правили секс без предпазни средства та шанс за нова бременност да има? Отивай за нов тест, друга марка

# 595
Мацето, да правихме, някъде около датата когато трябваше да ми дойде и след това. Отивам да търся аптека и нов тест.

# 596
Много странна ситуация. Бързо направи нов тест, знам,че рядко има фалшиво положителни. Стискам палци!

# 597
  • На изток от Ада
Aз имам бременност след аборт 2 3 м

# 598
Момичета довечера ще имам възможност за читав тест, ще ида до града да взема. Пробвах още един от същия вид и той е с бледа втора черта.

# 599
  • Sofia
След аборт на организма му трябват няколко месеца, за да се регулират хормоните. В тези първи месеци не е изключено цикълът да е нередовен, къде по-къс, къде по-дълъг.
Като нищо последният ти цикъл е бил по-дългичък и овулацията е била около датата на М (нормалната). Оф, и аз как се изразих 😆.
А бе според мен тестът си е положителен.

Общи условия

Активация на акаунт