Как се пере тази дреха? Няма символи за температура?

• 3 389
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Купи си един леген и ги поизпирай с малко сапун или препарат на ръка, не се втелявай. Може и тоалетен сапун. Голяма работа, че ти е принцип да не переш на ръка - и аз не обичам никак, но за 300 евро бих, не че бих си купила подобни гащи за толкова и затова допускам и пързалка. Може и под душа или в мивката, без леген. Ако не са видимо замърсени, може и да редуваш с плакнене само с вода в легена.

# 16
За момента ги пуснах експериментално на 20 градуса,да видя ще оцелеят ли.

# 17
На 20 градуса... По-добре ги остави на дъжда да се понакиснат и пак ги мятай 😁
Всичко пера на 40. Ако нещо му стане, значи не трябва да е в градероба.
На едни гащи толкова да им треперя .. а с тоя етикет ми приличат на менте.
Или етикетът е менте 😉

# 18
На 20 градуса... По-добре ги остави на дъжда да се понакиснат и пак ги мятай 😁
Всичко пера на 40. Ако нещо му стане, значи не трябва да е в градероба.
На едни гащи толкова да им треперя .. а с тоя етикет ми приличат на менте.
Или етикетът е менте 😉
Всеки си преценява риска, ако издържат на 20 градуса следващото им пране като се изцапат ще е на 30 градуса.
Не са менте, от чужбина са купувани, просто различните фирми производители имат различни колекции
Примерно армани има exchange най евтините лейбъли и най скъпите  Armani Collezioni примерно.

# 19
Не знам защо трябва да се заяждаме, темата е за пране Grinning и за 5 лв, и за 300 лв., гащите се перат. Съвети се дадоха.

# 20
Сигурно са изсъхнали вече, но аз бих ги пуснала със същите цветове на 30° и 2-3 цветоулавящи кърпички за всеки случай.

Памучна дреха с такива инструкции за пране е най-вероятно дефектна, не е издържала някой тест.
Какви са тези тестове (освен за цветовете)?

# 21

Памучна дреха с такива инструкции за пране е най-вероятно дефектна, не е издържала някой тест.
Какви са тези тестове (освен за цветовете)?

Нарциса, много могат да бъдат. Правят се тестове на платове и на готови дрехи. Може да се провери здравината на шева, каква сила е нужна да се откъсне копче. Какво се случва ако дрехата влезе в допир с пот,  дали пуска багрило, как се претърква платът и т.н. Колко пранета/сушене в сушилня може да издържи също така.
Ако ти е интересно потърси "тестване на дрехи/платове".

# 22
За момента на 30 градуса са изпрани и чакам да съхнат без центруфуга и за сега са още живи но ще трябва да ги суша с дни, Simple Smile

# 23
Лудост е без центрофуга. Я си ги пусни на 400 оборота.

# 24
Ще изсъхнат де... а цветовете как са?

# 25
За момента ги пуснах експериментално на 20 градуса,да видя ще оцелеят ли.
За момента на 30 градуса са изпрани и чакам да съхнат без центруфуга и за сега са още живи но ще трябва да ги суша с дни, Simple Smile
Като те гледам през колко време ги переш и си мисля, че тази тема би ти била от полза Joy

# 26
Лудост е без центрофуга. Я си ги пусни на 400 оборота.

Вчера ги бях пуснал на 20 градуса , но много от вас споменаха,че няма да е ефективна програмата и след като завърши програмата реших да пусна нова програма на 30 градуса и без центруфуга , аз не бързам, със сушенето им , и без това вали дъжд и няма как да се носят в момента Simple Smile
Когато изсъхнат тогава предполагам до няколко дни ще са готови.
Без центруфуга е гадно понеже си пуснаха доста вода,
във водата не забелязах цветове поне тази която пуснаха от липсата на центруфуга, цветовете за момента са ок.
Единствения голям минус е ,че без центруфуга си имат супер доста вода и ще се сушат доста време , но при положение,че ще вали тази седмица цялата почти....      Няма да бързам с ползването им Simple Smile

Благодаря за отзовалите се в темата.

А глупоста за памперсите, ще я пропусна.

# 27
Е, добре, изстискай ги с ръце. Нищо няма да им стане нито на панталоните (нали са от 100 процента памук), нито на ръцете. Това си е стандартна процедура и махаш голяма част от водата. А най- добре пусни ги в пералнята с центрофуга.

# 28
Е, добре, изстискай ги с ръце. Нищо няма да им стане нито на панталоните (нали са от 100 процента памук), нито на ръцете. Това си е стандартна процедура и махаш голяма част от водата. А най- добре пусни ги в пералнята с центрофуга.

97% памук са и 3% еластан това което забелязвам на места цветовете им,
на много малко места са получили бели мини точки, все едно някой ги е убол с игла , предполагам за това са написали да не се перат само химическо защото след всяко пране самите цветове и шарки ще се скапват малко по малко.
Ще го преживея.

# 29
97% памук са и 3% еластан това което забелязвам на места цветовете им,
на много малко места са получили бели мини точки, все едно някой ги е убол с игла , предполагам за това са написали да не се перат само химическо защото след всяко пране самите цветове и шарки ще се скапват малко по малко.
Те оригиналните шарени гащи Хюго Бос за 600 лева по това се познават - след първо пране започва да им изчезва боята на точки. Пък ако ги пуснеш и на центрофуга - излизат снежно бели Joy А аз имам едни черни шорти от микрофибър, купувани през '96-та от битака за тогавашния еквивалент на $5. Всяко лято ги нося по 3-4 месеца, пускам ги на комбинирана програма - пране на 50°, центрофугиране на 1600 rpm и максимално сушене с останалите памучни дрехи. И още са здрави и черни на цвят. Само шнура им се скъса и го смених с връзка за обувка...

Общи условия

Активация на акаунт