Как се пере тази дреха? Няма символи за температура?

• 3 382
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
97% памук са и 3% еластан това което забелязвам на места цветовете им,
на много малко места са получили бели мини точки, все едно някой ги е убол с игла , предполагам за това са написали да не се перат само химическо защото след всяко пране самите цветове и шарки ще се скапват малко по малко.
Те оригиналните шарени гащи Хюго Бос за 600 лева по това се познават - след първо пране започва да им изчезва боята на точки. Пък ако ги пуснеш и на центрофуга - излизат снежно бели Joy А аз имам едни черни шорти от микрофибър, купувани през '96-та от битака за тогавашния еквивалент на $5. Всяко лято ги нося по 3-4 месеца, пускам ги на комбинирана програма - пране на 50°, центрофугиране на 1600 rpm и максимално сушене с останалите памучни дрехи. И още са здрави и черни на цвят. Само шнура им се скъса и го смених с връзка за обувка...

Оригинални са представи си просто за това са направили да се чистят с химическо, защото са ги тествали явно да ги перат и са забелязали,че се скапват след всяко пране.
на 2 места забелязах саамо точки.
Всичките ти постове са заядливи това ли ти е работата?
На 20 градуса имаха центруфуга програмата като свърши 20 градуса програмата ги бях пуснал на нова 30 градусова без центруфуга.
Ще ги преживея малките бели точки мисля,че не са повече от 4-5.И с времето с прането ще се увеличат.

и аз имам дрехи от 90-те години дето не са мръднали,
но на нито 1 от тях няма символ за химическо чистене и да са прани в пералня, имам якета със символи за химическо, и тях не ги пера в пералнята а ги давам на химическо и не са мръднали,кожени и др изделия.

# 31
За дреха, в която са вложени скапани багрила, не бих дала повече от 20 лева. Честно. Те все едно за еднократно ползване тия гащури бе...срам голям за тоя производител, че и име носи/ марка..тц..тц...

Не съм компетентна да кажа оригинални ли са, не са ли..но щом авторът казва, приемам че са такива.
Но защо тогава толкова ниско е свален левъла на тази марка - некачествени багрила да вложи, не разбираму честно....

# 32
Мразя дрехи, които не могат да се изперат нормално.
Каквото е имало да стане, вече станало.
Не се вглеждай и си ги носи със здраве.

# 33
Изперете на ежедневна кратка програма, щадяща центрофуга. Градусите 20 до 30, течен препарат.
Нищо няма да им стане.

# 34
За дреха, в която са вложени скапани багрила, не бих дала повече от 20 лева. Честно. Те все едно за еднократно ползване тия гащури бе...срам голям за тоя производител, че и име носи/ марка..тц..тц...

Не съм компетентна да кажа оригинални ли са, не са ли..но щом авторът казва, приемам че са такива.
Но защо тогава толкова ниско е свален левъла на тази марка - некачествени багрила да вложи, не разбираму честно....
Не са некачествени багрила просто , има производители и то не е един , ето примерен, Ralp Lauren purple label, голяма част от дрехите му за съжаление дори и елементарни панталони от памук 100% са само и единствено за химическо...
Което е доста неудобно за ежедневна употреба... обезмисля се.
Да доста е неприятно да не могат да се перат нормално само на химическо но такъв е живота Simple Smile

# 35
Аз писах и в темата за перилните - от доста време имам сериозен проблем с черното на скъпи спортни дрехи основно.
Онзи ден купих боксери, след първото обуване се разпраха по явно некачествения оверлог, чакам и другите два чифта от комплекта да последват примера. Като цяло дрехите и обувките стават все по-некачествени - шевове, багрила, тъкани, като имам предвид т.нар. скъпи марки.

# 36
Авторе, некачествени са, и още как, щом стават на точки от едно мокрене.
Качество - zero или low.

За сравнение...имам чаршафи цветни от лидл за 20 лв, пера ги пета година на 60 градуса с прах с кислородни избелители, цветовете не падат.

Да ти......сещаш се, марката Grinning

# 37
То има едни ментета, дето ги продават уж много тайно, щото били абЦолютно истински. И много ясно, примерно жената на портиера на шивашката фирма, която шие на ишлеме се е докопала с огромен зор до тях. И човек си мисли, че е голям късметлия, като си купи едикояси марка за 30 лева.😆
После се оказва, че всеки втори е имал същия невероятен китайски късмет 😂
Миналото лято си купих един тънък широк панталон за 20 лева от бершка-мершка, някой от тези магазини. На етикета вкъщи видях, че не се пере, но веднагически го изпрах. И така поне 10 пъти без да му стане нищо.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 17:57 от Чи лу

# 38
Аз пък изобщо не гледам етикети и препоръки за пране. Нямам избелели/на точки дрехи. На 50-60 градуса.

# 39
Авторе, некачествени са, и още как, щом стават на точки от едно мокрене.
Качество - zero или low.

За сравнение...имам чаршафи цветни от лидл за 20 лв, пера ги пета година на 60 градуса с прах с кислородни избелители, цветовете не падат.

Да ти......сещаш се, марката Grinning

Не мисля,че е много адекватно сравнението, не съм виждал и срещал чаршафи дето са за химическо , чистене, може би ще направят в бъдеще .

Ralph Lauren Purple Label ,boss black label, armani collezioni , почти няма дреха която да не е за химическо, говорим за дрехи не за чаршафи от Лидл , и да дрехите от лидъл се перат  и чаршафите също без проблем.

Предполагам,че в бъдеще ще внимавам и избирам, повече дрехи и ще гледам да не са със символите на химическото чистене,че да може да ги пера.

# 40
Ок, да оставим лидл.

Какъв е този "божествен" марков памучен плат, от който са гащите, и защо този плат не носи на вода?
Не разбирам, би ли ми обяснил?

Памук и еластан се пере във вода.
Гащите ти които са същия състав, не се перяли.
Логиката? Къде е...

Отговорът е че боите са калпави. Факт. За мен....

# 41
Явно ни подготвят за времената, в които няма да перем. Първо направиха пералните да перат с минимално количество вода. Виждам сега реклама на пералня с пара и 97 процента по- малко вода. И следваща стъпка без пране, химическо. Не че не трябва да пестим вода. По- лесно ми се струва да не сменяме модата през месец и да купуваме еднодневки модни парцалки. Но то и известни модни марки трябва да ядат. Пък масата народ купува. Иначе какво му е: памучен плат с еластан, и за чаршафи става, и за пангалони, и за блузки, все е същия.

# 42
  • София
Пусни го на програма за ръчно /финно/вълна...
Ааа сега видях, минали са вече, ми тези точки надали някой освен теб ще ги вижда... Обаче, по принцип дрехи, които не стават за пералня и сушилня, независимо от марка, вид и тн... Не благодаря... Освен ако не е необходимото зло, тогава си знаеш - за химическо, но не и за ежедневни дрехи(тази я намирам за такава)

# 43
Не виждам никакъв проблем да се перат с прах за цветно пране, цветоулавяща кърпичка, 40 градуса и центрофуга 400-600 оборота. Колкото изкарат гащите, след това - нови.

# 44
Ок, да оставим лидл.

Какъв е този "божествен" марков памучен плат, от който са гащите, и защо този плат не носи на вода?
Не разбирам, би ли ми обяснил?

Памук и еластан се пере във вода.
Гащите ти които са същия състав, не се перяли.
Логиката? Къде е...

Отговорът е че боите са калпави. Факт. За мен....

Моето предположение е следното, само от вътрешна страна са само от памук, а от вън тези багрила и елементи не са, така си го обеснявам, аз не съм производител на дрехи.Предполагам,че са някакви рециклирани синтетики.
Чаршафите от лидл или от всякъде най-вероятно са бели и са направени единствено и само от всички страни от памук, за това няма проблем да се перат.

Искам да ви попитам, без да правя реклама някой виждал ли е подобен продукт в България или европа,
това е торба в която си слагаш дрехите и ги слагаш в сушилня и са като след химическо .
https://summitbrands.com/product/dryel-at-home-dry-cleaner/?gcli … CJ2saArdXEALw_wcB
Мисля,че се продава само и единствено в Сащ обаче.

Общи условия

Активация на акаунт