Розацея-тема 6

• 32 778
  • 478
  •   1
Отговори
# 300
Аз го поръчах. Не очаквам някакъв уау ефект, вече съм изпила три таблетки от блистера даже..По-скоро очаквам да запълни някакви дефицити, ако имам и да "помага" на кръвоносните съдове. Тази година забелязвам някаква адска чувствителност на кожата - когато я докосна ми пари, все едно, че минава лек ток - не знам на слънцето ли се дължи, или на съставките, на слънцезащитния корейски крем, с който се мажа всеки ден. Затова и взех таблетките. Някой с подобна чувствителност?

# 301
На мен започва да ми е по-реактивна кожата в седмиците преди да ми се появи някой дерматит. Можеш да пробваш да намалиш продуктите за лице, които ползваш, и да минеш само на хидратиращ крем за няколко седмици. Tolerance Hydra 10 на Авен е добър хидратиращ крем. Също, за подобна чувствителност можеш да пробваш и Cicalfate - цинка в него ще успокои нещата.

П.П.
Сетих се нещо за Цикалфата, обаче. На пръв поглед е хидратиращ, но в дългосрочен план е леко изсушаващ, точно заради цинка, така че не спирай да ползваш хидратиращ крем докато го мажеш, особено ако си с по-суха кожа.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 15:24 от Liliyah

# 302
  • filibeto-maina:)
Момичета и аз да ви споделя какво ползвам от месеци и за сега нямам реакции.
В мицеларната вода на биодерма H2O, която ползвам ежедневно съм си добавям няколко капки масло от чаено дърво. Само преди ползване винаги разклащам. Незнам дали е от него, но лицето ми се чувства много добре. След това си слагам хидритантната ампула.

# 303
  • Stuck in a moment
Някой правил ли си е изслeдване със Светлина на Wood? Чета, че в кожната клиника на Александровска правят.

# 304
Светлина на Wood за какво? За демодекс ли? 🤔
Аз лично съм си правила много пъти, но на тялото, имам разноцветен лишей и със светлината много точно се определя къде и доколко са активни лишеите.
Ама за розацея за първи път чувам.
Иначе - то това изследване е супер елементарно, само лекарят трябва да има въпросната Wood лампа. В Кожно-венерическия има, както и в Евродерма, аз ходя и на двете места, но пак казвам - за лишеи и гъбички по кожата.
Може ли малко повече инфо, просто ми е любопитно, ако наистина има някакъв смисъл, следващия път като ми се наложи да ходя на лекар там, да помоля докторката да ме погледне. Въпреки че специално с нея сме коментирали моята розацея, тя е на мнение, че това е чиста купероза. Христозова твърди, че е чиста розацея, мазах Соолантра 2-3 месеца, уж според компютърната диагностика бях много по-добре.
Обаче реално - толкова пъпчива, колкото бях тогава, не съм била от Ковид насам, когато заради тия тъпи маски направих маскне. Откакто съм спряла Соолантра, лицето почна да си се изчиства постепенно, сега почти нямам никакви оплаквания, да, имам си спуканите капиляри, ама то съм си так от години.
Та се чудя вече и аз на кой да вярвам. И предвид леко настъпващата есен се чудя какво да се правя. Със сигурност искам да пробвам някой друг лазер, пролетта се оплаках, че нито с NdYag, нито в IPL имам някакъв уау ефект, PDL от теста, който си правих ми е супер агресивен. Пффф, много досадно.
Та да, в търсене съм на нов лекар за лазер. Някакви препоръки? За София става дума.

А да, относно кремовете, моята кожа се промени ужасно след като родих. Но не само на лицето, а и на тялото, просто стана свръхчувствителна и правя реакции от много козметични продукти.
Tolerance Hydra 10 на Авен е супер, толкова добре ми пасна, че направо не мога да повярвам. Само суперлативи за него.
Както и за слънцезащитата на Биодерма. -аква флуидит страшно много ми допадат, повече никакви експерименти няма да си правя с други слънцезащитити. Имам безцветния - за разлика от много други, не прави кир, не лъщи, няма бели следи, не мазнее, не ми запушва порите. Ползвам и тонирания, за лятото е супер, обаче за зимата ми идва малко тъмен. Става дума за уж светлия. Тъмният тон е мнооого тъмен. Вариант ми е специализирания им вариант за розацея и зачервявания - AR, обаче той ми прави кир, някак по-мазен ми е, правил ми е и пъпки чат-пат, когато го нанасям повторно. Май ще си ходя с нетонирания, натурална ☺.

# 305
  • Stuck in a moment
Мила, защото освен розацея през пролетта ми се появи обрив с подутини, който тук няма как да изследвам. Уж направиха посявка и излезе стафилокок, но аз имам съмнения. Затова искам да отида да ме видят с тази светлина. И за микотично изследване също. Чувствам се в задънена улица, много подтисната. Имам на носа, на челото, слепоочието, шията.
Като пишеш Кожно-венерическия кое място имаш предвид? Не съм от София.

# 306
За Кожно-венерическия в София говоря. За други градове не знам къде има Wood. Но тя няма да ти е полезна за тези обриви според мен. Посявките са най-точни. Вече за гъби е много по-адекватно.
Но за подутини и т.н. няма как да се види какъв е причинителя. Най-вероятно наистина си е стафилокок, той е най-честият причинител на такива проблеми, освен това е супер нахален и упорит…
Не знам с какво си се лекувала досега, ама поне от моя опит с тая тъпа бактерия (аз пък имам стафилококово носителство в носа), не винаги локалното лечение дава резултат. Та затова, като много се закучат нещата - пия АБ. При кожните инфекции обаче лошото е, че курсовете са дълги… Изобщо - трябва ти наистина добър диагностик, с доста опит в тези неща. Ако София не ти е толкова далеч, мога да ти пиша аз при кой ходя в Кожния.  За гъбичките е топ, наистина си разбира супер от работата, лекувала ми е и на мен, и на детето ми, но за такъв проблем като твоя точно нямам идея от личен опит. Факт е, че се справя с фоликулита и на мъжа ми, което също е бактериално, сега се сещам, че го гледа с лампата, гледа му и косми под микроскоп.
Предполагам, че ще ти е полезна и на теб.
А според твоя дерматолог има ли връзка между розацеята и това акне или каквото е всъщност?

# 307
  • Stuck in a moment
Няма значение, че ми е далече София, единствено искам да отида на правилното място. Ще ми е много полезно да напишеш при кого си ходила.
Стифолока го установиха тук с натривка и после в среда. С тези тампончета дългите кожната лекарка съвсем леко потърка по едно от подутите места и го сложи в среда и аз го занесох за посявка. Изписаха ми мупиродермал  маз по антибиограма. Успях само два пъти да нанеса, защото получих страшно дразнене, боцкане и зачервяване от него. И го спрях. Не съм убедена, че тази натривка беше правилното изследване, освен това микробиоложката каза, че стафилокок може да живее по кожата по принцип. Преди да пия антибиотици искам повече и по-обстойни изследвания. В моя град няма къде. Ако е наистина стафилокок, да се потвърди или ако е друго, да се разбере какво.

# 308
Д-р Кристина Рачева, Кожно-венерическия център към 29 ДКЦ.

# 309
Не е задължително обривът с подутини да е нещо различно от розацеята. Може бе имаш същата тежка фаза на протичане на тип 2 като мен. По-назад съм писала,че също съм си правила натривки/посявки от бабуните, които ми бяха обезобразили лицето, излезе златист стафилокок и последващото лечение (като твоето) само ме влоши още повече. Тогава ходих при микробиолог, който може би не познаваше добре тази болест. После като се върнах обратно при дерматолога, нещата се пооправиха. Пих слабодозиран антибиотик+ разни мазила, обсъждани тук, но още влача избледняли червени белези от онзи кошмар. Стигнах до извода, че няма много смисъл от този тип изследвания на лицето при хора с розацея.

# 310
  • Stuck in a moment
Мила и Beche, благодаря, че споделяте.
Ще пусна снимки по-късно и малко предистория. Но определено смятам, че още изследвания са ми нужни.

# 311
Момичета, аз като фен на билките се включвам да кажа, че стафилококи и стрептококи ги трепят дафинов лист, салвия, смрадлика и сребърна вода. Зимата с отвара от дафинов лист за един ден лекувам хрема. Салвия лекува хронични инфекции в носа и носоглътката, защото при гаргара се пени и влиза навсякъде😃  Смрадлика на компрес на лицето помага и за зачервяването на кожата.

Сега пия на таблетки страхотна силно антибактериална билка, която не познавах - Андрографис.
Ако има ефект върху кожата ще пиша.
Моята розацея много се успокои, след като цяла зима редувах компреси бял равнец и овесена каша с чаено д-во. Това лято нямах проблеми след плаж.

# 312
Здравейте, останала ми е кутия соолантра, неизползвана, закупена от Гърция, със срок на годност до края на ноември тази година. Ако някой проявява интерес - пишете ми на лични.

# 313
Дойде ноември и ... цъфнах. Пак се мъчи да ми избие подкожна бабуна, половината ми буза около носа е пламък. Писна ми. Все едно не съм се мазала с нищо до сега, а режимът е бетон. Дори си филтрирам водата за миене на лице! Скиноренът тушира яркостта на червеното петно, но не е като да изчезне. От месеци правя едно и също и имах доста добри резултати, но стане ли октомври-ноември се почва. Установих официално,че храна не ми влияе. Пак започнах да заглеждам коректори и час за дерматолог... Ползвате ли коректори, когато сте във фаза?

# 314
Отиди да ти я пуцнат веднъж-дваж с ПДЛ лазер и ще се оправи за нула време, особено червенината. Аз така правя вече като тръгне да излиза голяма подкожна пъпка, която знам че ще е там с дни или седмици.

Общи условия

Активация на акаунт