Розацея-тема 6

• 32 780
  • 478
  •   1
Отговори
# 285
На мен Метронидазола и кремовете с него изобщо не ми помагат. Даже имам чувството, че влошават положението. Азелаиновата киселина също. Ако се опъпча много правя два месеца на Соолантра. И лазер ми помага, но не съм правила последните две години. Сиолантрата има един гаден период на третата - четвъртата седмица, когато излизат много пъпки, но за седмица се оправя. Често се мажа вечер с Цикалфат. Особено зимата. И другото нещо за почистване на порите ползвам и Третиноин, три пъти седмично, че повече почва да ми дразни. Зимата при мен е по-тежко, лятото слънцезащита яко и това е.

# 286
Iseis, пробвал/а ли си да спреш/намалиш сладкото, за да нямаш периоди, в които се връща демодекозата? Забелязах при мен, че откакто спрях сладкото и намалих захарта до минимум не съм имала демодекозен рецидив.

Иначе, браво за третиноина. Няма нищо по-добро от ретиноидите за поддържане на чисти пори. А ако порите са чисти, гадинката (демодекса) няма с какво да се храни.

Нагоре видях, че Емилия е питала за серум с 10% ниацинамид. Много висок процент е това, няма смисъл от толкова. Като човек, който ползва ниацинамид активно, мога да кажа че от 2% до 6% е препоръчителната доза, според дерматолози. Всичко над това може да предизвика раздразнения, а не като да помага повече.

Доволна съм от този серум с 5% ниацинамид - https://etatpur.bg/product/pure-active-niacinamide/

# 287
  • обл. Шумен
Liliyah , благодаря ти! 😊
Аз ползвам много малко неща - един измивен гел, някакъв крем и рядко маска с хума . Ползвала съм Eucerin, SVR, La Roche, Uriage... Последните - този на Биодерма /не съм доволна/ и Метроруборила, който е съвсем друго нещо.👍
От скоро започнах да ползвам мицеларна вода, серум, Соолантра, нещо за околоочната зона...
Та съм като хлапе в сладкарница - хем да пробвам, хем доста неориентирана. 😆

# 288
А забелязвате ли някаква сезонност? При мен в преходните сезони - предимно пролетта има обостряне и пъпки. Измазвам една опаковка Скинорен, но като че ли по-скоро като отмине сезона и настъпва видимо подобрение.

# 289
И мен само скинорен ме оправя, но наистина като отмине сезона, в случая зимата ми е обострянето и като че ли отминава. Лятото сякаш ми е най-добре кожата.

# 290
  • Stuck in a moment
Здравейте, аз съм с розацея от някъде 2015 г. Тогава получих страшно зачервяване, не бях за пред хора. От тогава съм винаги със сс крем с фактор или сега с бб крема на а дерма.
Писала съм в старите теми.
Сега обаче имам много лош проблем, през май ми се появи едно петно до ухото и вече станаха повече петна по лицето. Сърбят, зачервени са и са подути. Личната искаше да мажа с тридерм и инжекция кортикостероид. Не го направих. Отидох на платен преглед при дерматолог, той също изписа инжекция с кортикостероид и мазило от два компонента. Каза, че било невродермит. Не са ми пускали изследвания.
Искам да отида в София при дерматолог, но не знам при кого. Ходили ли сте в Александровска болница - гледах сайта им, имат лаборатория, надявам се да ми направят нужните изследвания. Добри ли са специалистите там?
И като цяло от кои доктори сте доволни?

# 291
Може да се консултирате и тук със снимка. Има тема на дерматолог Иван Пеев.
Ходила съм и на място в клиниката за консултация, много е внимателен.
Зачервяването овладях с помощта на д-р Венцеслав Тодоров във ВМА, работи и с направление.

# 292
Здравейте, искам да споделя какво ми помогна като по чудо, след дълго ходене по лекари, които казваха че розацеята не се лекува.
Бях на пътуване в САЩ и сам си намерих крем в ebay,  който реших да пробвам и резултатът беше покъртителен - само след няколко седмици роцацеята изчезна и вече от години няма и следа от нея. Ако не се беше случило на мен лично, нямаше да повярвам Simple Smile
Ето линк към страхотния крем (PROSACEA) - не е скъп, струва около 15лв. , стига да има кой да ви го донесе от щатите.

https://a.co/d/ahqk1X9

Успех на всички, надявам се това да помогне на други хора, както и на мн Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 23:39 от Martin Yordanov 750689

# 293
Този крем виждам, че съдържа сяра. Тук в БГ има много кремове със съдържание на различни проценти сяра. Дава се основно за - прониква в порите дълбоко  в  кожата и  изчиства акне, кистознo акне, пъпки  или  черни точки и  предотвратява  запушане на  порите  при   мазна кожа.  Освен това помага за  възстановяване   на  кожата.

От хомеопатията също препоръчват Сулфур, SULFUR CH 15, Боарон три пъти на ден при  зачервена кожа, която пари и сърби.

# 294
  • Stuck in a moment
Здравейте, аз съм с розацея от някъде 2015 г. Тогава получих страшно зачервяване, не бях за пред хора. От тогава съм винаги със сс крем с фактор или сега с бб крема на а дерма.
Писала съм в старите теми.
Сега обаче имам много лош проблем, през май ми се появи едно петно до ухото и вече станаха повече петна по лицето. Сърбят, зачервени са и са подути. Личната искаше да мажа с тридерм и инжекция кортикостероид. Не го направих. Отидох на платен преглед при дерматолог, той също изписа инжекция с кортикостероид и мазило от два компонента. Каза, че било невродермит. Не са ми пускали изследвания.
Искам да отида в София при дерматолог, но не знам при кого. Ходили ли сте в Александровска болница - гледах сайта им, имат лаборатория, надявам се да ми направят нужните изследвания. Добри ли са специалистите там?
И като цяло от кои доктори сте доволни?
Здравейте, самоцитирам се, за да кажа какво се случи. Взеха ми натривка от едно от петната и изследването показа s. aureus. Тепърва ще ходя при кожен лекар с резултата. За съжаление няма антибиограма. Дано все пак съм полезна на някой. И още нещо - добре, че не направих лечение с кортикостероид без изследване! Успех на всички!

# 295
Това е супер, но къде е Антибиограмата? То това е много важно!
Ако можеш - повтори изследването в друга лаборатория, за да знаеш точните АБ, които да се справят със стафилокока (който е много упорито и гадно нещо).

# 296
И аз имах такъв резултат. На антибиограмата всички изброени антибиотици бяха S, т.е. чувствителни. Изписаха ми клиндамицин и флажил. 2 седмици едното, другото още две (Може по-малко или повече, не помня точно). Подобрение нямаше, дори влошаване. В крайна сметка само клиндамицин зонално и после 2 месеца пиене на доксициклин ми помогнаха. Но не напълно. 8 месеца влача червените места,където бяха огромните пъпки и периодично ми се появяват нови ситни, които минават със Скинорен.

# 297
  • Stuck in a moment
Благодаря, че споделяш! Аз не съм решила още какво да правя, днес видях резултата. Сигурно ще ида до лабораторията да питам за антибиограма. Тук няма добри специалисти. Не ми се искат дълги курсове антибиотик, аз имам и други здравословни проблеми и тази година много често пих антибиотици. Мисля, че имунитетът ми е зле от стрес и лекарства и този обрив се появи като следствие. Петната последните дни завяхват, не ми се появяват и нови. Аз почиствам лицето със запарка от лайка, живовляк и петопръстник и съвсем малко смрадлика вечер и не изплаквам.
Но ще видя какво ще каже докторката и няма да търся само едно мнение.

# 298
# 299
Аз не съм. Като добавки съм пила витамин Д и цинк + пробиотик, в момента не мога да се сетя за други, но може би има. Пих ги 3 месеца. Не съм забелязала кой знае какви резултати. Можете да пробвате споделеното и да споделите впечатления. Лично аз на Ваше място не бих го пила. Писнало ми е от хапчета. То не бе доксициклин, не бе добавки. Имам и други заболявания, просто нямам повече сили за таблетки. Карам го само на мазане. Зимата ще му мисля ако (като) се влоша наново.

Общи условия

Активация на акаунт