Розацея-тема 6

• 32 762
  • 478
  •   1
Отговори
# 330
  • обл. Шумен
Правех парна баня, сега се чудя с какво да заменя. Вие как почистване порите си?

# 331
  • Бургас
Ползвам гела за измиване и Ултрата на Rosacure от около година, доволна съм.

# 332
Аз само гела не съм пробвала. Другите са супер за моята кожа.
И да, без парна баня и сауна и аз спазвам. Но пък обичам кафе и пикантни храни.
Аюрведа специалистът във форума ми беше препоръчал без никакви червени храни, заради огъня в тях. Трудно ми е да го спазвам.

# 333
И аз бях ограничила някои храни, но само временно. Някак не ми допада идеята да си лишавам организма. На мен от орехите ми се зачервяваше лицето, когато ядях много. Някъде четох, че храните съдържащи голямо количество йод може да имат такъв ефект.

# 334
  • filibeto-maina:)
И аз да се запиша с влошаване. От пролетта когато ползвах ивермектина се изчисти кожата ми и дълго нямах петна и проблеми. Само чат пат някъде избие една  червена и болезнена подкожна. Някъде от август почнах да пия Б12, а от септември Б8.
И незнам дали от тях или от нещо друго но от седмица ми избиха по цялото чело много подкожни и съм като минно поле в горната част на лицето. Тази вечер се намаз с азалаинова к-на пък да видя дали ще даде резултат....

# 335
В листовката на Милгамма Н (Б комплекс) съм виждала сред редките странични ефекти споменати Акнеподобни обриви. Когато прекратите приема на витамините, би следвало кожата да се успокои.

# 336
В листовката на Милгамма Н (Б комплекс) съм виждала сред редките странични ефекти споменати Акнеподобни обриви. Когато прекратите приема на витамините, би следвало кожата да се успокои.
Възможно е, нищо не изключвам, ама чак толкова от два витамина на Б групата, при условие, че точно Б8 го дават за проблеми с кожата. Освен всичко се зачудих, как до сега не изби нищо, а изведнъж цялата област стана на бабуни. Както и да е реших проблема, след намазваме с азалаиновата к-на и на следващия ден със салицилова к-на, днес челото ми е пак гладко и чисто.
Но ще се следя, че тези двата витамина трябва да ги вземам още време, но сега спрях да почина седмица две и после пак ще почвам.

# 337
И аз пия Б комплекс редовно по 3 таблетки на ден заради хронични проблеми. Препоръчано ми е да ги приемам с почивки - 2 месеца прием, 1 почивка и после пак. Честно казано и на мен след 1 плътен месец ми се получават разни кожни проблеми. Спра ли, минават бързо. Не че не се и мажа,както казахте, с азелаиновата киселина. От нея има най-голяма полза за розацейната кожа.

# 338
И за мен азелаиновата киселина се е доказала с времето. Винаги ми помага. В тази връзка да попитам какъв продукт ползвате? С колко процента? Аз последно ползвах гръцки еквивалент на Скинорен(не беше наличен в БГ), но свърши. Сега търся какво да купя.
Както и да попитам само при влошаване ли използвате азелаинова киселина или може да се използва и без прекъсване?

# 339
  • Glasgow
Аз започнах предписаните продукти, и таблетките намерих, но не мога да разбера действат ли добре. Кожата е различна в участъка, но не разбирам влошаване ли е, беше розово/червено цяло петно, сега се обособиха по малки и видими петна
Скрит текст:

# 340
Аз ползвам Finacea gel 15%, купуван от чужбина. Ползвам го само при нужда, много хубава работа върши. Взела съм и един Скинорен, но не съм го пробвала още.  
Момичета, откакто изследвах вит. Д и с голям зор повъзстанових нивата му кожата ми е видимо подобрена. Да, зачервява се като не внимавам с храната или козметиката пак, но много по-малко, а пъпки не са ми излизали не знам откога, от много време вече.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 20:31 от silver pearl

# 341
И аз си вдигнах много нивото на витамин Д3 но това изобщо не се отразява на кожата ми, нито по - добре нито по -зле.

# 342
Имам Азелаинова на Ординъри, 10% е, ползвам я за цяло лице само понякога. Обаче в 99.9% от времето ползвам Скинорен 20% зонално.

# 343
След няколко опита открих кое ми причинява вътрешните болезнени бабуни, които ми се подуха за една вечер на челото. Оказа се Ниацинамид серум, който купих наскоро за минимизиране на порите, които се появиха от множеството демадокси.
След изчистването с азалаиновата реших пак да си сложа от него една вечер и на сутринта се събудих пак в изходно положение.
Интересното е че само на челото реагира така, на брадичка и нос няма....
Вероятно от силния процент на серума ще да е, защото предишния който ползвах също имаше Ниацинамид но в пъти по слаб процент.
За сега пак ще мажа с азалаиновата 10%
И на мен витД3 ми влия добре

# 344
И при мен само азелаиновата киселина помага. Сега особено в това време от студено на топло. Скинорен ползвам, вече го намирам в аптеките, а доскоро го нямаше никъде и ползвах турски вариант.

Общи условия

Активация на акаунт