Розацея-тема 6

• 32 761
  • 478
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, защо ползвате Скинорен, не сте ли доволни от Метроруборил? Мисля, че процентното съдържание беше еднакво.
Аз сега съм спряла всичко за розацея и ползвам крем за бръчки, ще видя какво ще се получи, да не стана като скарида точно за Нова Година 😃

# 346
  • Glasgow
Аз да се похваля, с изключение на малък червен участък, но вече не релефен- от години не ми е била толкова хубава кожата. Само че сега не знам от кое точно е Simple Smile))защото освен пакета козметика - намалих кафе, аз сладко така или иначе рядко ядях, но спрях, не ядох пикантно. Или може би самата рутина на почистване и хидратиране помогна, защото да си призная преди не бях много стриктна, пропускала съм много пъти нощен крем, примерно.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 08:58 от Jokerr

# 347
  • filibeto-maina:)
Момичета да ви питам нещо за миглите.
Най-вероятно от сухотата, които се причиниха с розоцеята, но от известно време една мигла на долния клепач се е обърнала към окото. Постоянно ме дразни и със сигурност и раничка ми създава на роговицата.
Редовно се овлажнявам, но все пак си стои така.
При преглед с офталмолог се консултирах че има опция за третиране там с изгаряне. Проблема е след това трябва да се маже с едно коремче, което мисля че няма да ми понесе добре.
Наскоро чух за процедурата лимитиране на мигли, която е обработване и подреждане на мигли в красива извита форма.
Та съм се зачудила дали това ще ми помогне, само трайността е притеснителна че е за 30 дни и след това пак трябва да се прави но пък хубавото е, че е без болка, докато при лекарите сигурно след преминаване на упойката ще се усеща дискомфорт докато зарастне изгореното.
Някой да е преминал през това или да знае повече?

# 348
Приятели, похвалете някой продукт с 10% азелаинова киселина, моля. Зимата ми е по-суха и реактивна кожата и няма да се справя с 20% или дори 15%.

Иначе, за реактивна кожа мога да препоръчам Avene Tolerance Control крем. Ползвам го и като колд крем като знам, че ще се заседя навън на студа. На пръв поглед мазнее, но като попие изобщо не е мазен и не лъщи.

# 349
Приятели, похвалете някой продукт с 10% азелаинова киселина, моля. Зимата ми е по-суха и реактивна кожата и няма да се справя с 20% или дори 15%.

Иначе, за реактивна кожа мога да препоръчам Avene Tolerance Control крем. Ползвам го и като колд крем като знам, че ще се заседя навън на студа. На пръв поглед мазнее, но като попие изобщо не е мазен и не лъщи.

За мен е добър продукта на Revox, днес закупих втора опаковка. има го в ДМ.

# 350
Ползвала съм 10% на Ординъри и Ревокс, първият ми хареса повече, но като цяло нямат голяма разлика. Вторият е по-евтин.

# 351
Здравейте! На някой да са изписвали кърпички за очи блефадемодекс за лице при розацея?

# 352
  • filibeto-maina:)
Здравейте! На някой да са изписвали кърпички за очи блефадемодекс за лице при розацея?
Според мен е скъпо и излишно да се ползват за лице тези кърпички. Основния компонент в тях е чаено масло. Вземете си масло от чаено дърво което да не е от най-ефектните, става и среден клас, добавете го към мицеларна вода и с тампон измийте лицето си сутрин и вечер.
Същата работа ще е но по приятно от кърпичките за очите.

# 353
знаете ли вмомента как върви като цена IPL лазер за розацея в Леге Артис? ако е против правилата да пишете цени, може и на лично. Благодаря

# 354
  • Glasgow
При мен след два месеца на чудно възстановяване има регрес и пак избиха червени петна, не релефни все още 😢 Побързах да се зарадвам, дори позната, която не ме беше виждала доста отдавна отбеляза, че ми е много хубава кожата, да не съм била на лазерна процедура...и сега пак в изходна позиция 😞Нищо не съм променяла, същата рутина, освен да е от слънцето, беше доста слънчево последните следобеди, но пък дневният крем е с spf50, колко повече от това.

# 355
Ужас. Спасение няма май. Моят дерматолог ми каза, че при някои жени, след навлизане в менопауза , розацеята изчезвала от само себе си...Не знам дали е вярно...

# 356
Аз ползвам отделно слънцезащита, дори в някой от продуктите да има. Тази в крема ако е с химичен, а не с минерален или поне смесен филтър за мен е гарантиран проблем. Азелаинова вечер успокоява при мен.

# 357
  • Glasgow
А кое нанасяте първо, има ли значение? Ще пробвам и това

# 358
Някаква грижа за лицето, отгоре минерална или смесена слънцезащита, после друга тонирана минерална с фактор или някакъв фдт. Изчаквам малко между отделните слоеве.
Много се обривам от химични филтри аз и това е, което основно гледам. В крема най-вероятно е такава.
На слънце и 10 мин. без слънцезащита напролет ми излизат пъпки.

# 359
Да се оплача, откакто започнах Скинорен/ по препоръка на Дерматолог, не съм си го самоназначила/ имам значително влошаване 🥲.
Честит празник на всички дами 🌹

Общи условия

Активация на акаунт