Силна тревожност след тежки новини

• 1 349
  • 34
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте.
От много години имам тревожно разстройство и панически атаки. През последните няколко седмици преживявам няколко тежки новини, свързани с близки хора, и усещам, че психически ми идва твърде много. Симптомите ми се засилиха – напрежение, сърцебиене, треперене, плач, страх.. Опитвам се да ги овладея и облекча с увеличаване на успокоителни лекарства и добавки.
Ще ми е полезно и ще съм много благодарна, ако някой, който е минавал през подобен период сподели как е издържал.

# 1
  • София
Питай Чат ГТП. Сериозно. Аз оня ден си направих една сесия с нея и много ми помогна, даде ми упражнения с дишане и утвърждаване.

# 2
Няма да се уморя да го пиша - психиатър. Хората учат по 10 години, за да лекуват такива симптоми. Нито е смешно, нито е срамно. Важното е да се излезе от порочния кръг.
Успех!

# 3
  • Пловдив
Няма да се уморя да го пиша - психиатър. Хората учат по 10 години, за да лекуват такива симптоми. Нито е смешно, нито е срамно. Важното е да се излезе от порочния кръг.
Успех!

През годините съм ходила при много. Сменяла съм различни лекарства, добавки, билки, какво ли не.  В такива ситуации, особено като се натрупат, не ми помагат..

# 4
Успех!

През годините съм ходила при много. Сменяла съм различни лекарства, добавки, билки, какво ли не.  В такива ситуации, особено като се натрупат, не ми помагат..
Единствено човек който е в тази игра от години може да ти го каже, лечение за нашето състояние няма, приемаш го и вървиш напред. Биохимията в мозъка вече е променена щом е от години, нито папата, нито психиатър ще помогнат вече, единствено самата ти можеш, колкото да потулиш поне малко симптомите. Успех!

# 5
Пробвала ли си да приемаш Л-теанин? Аминокиселина е. Много добре действа за безпокойство и стрес.

# 6
Пробвала ли си да приемаш Л-теанин? Аминокиселина е. Много добре действа за безпокойство и стрес.
Казала е че е сменяла, лекарства, добавки, билки и не са й помогнали, подобни продукти действат, но само на хора с лек стрес, тоест не на хора с паническо разтройство, паник атаки, и другите палитри

# 7
  • Пловдив
Питай Чат ГТП. Сериозно. Аз оня ден си направих една сесия с нея и много ми помогна, даде ми упражнения с дишане и утвърждаване.

Благодаря много! Това е първото нещо, което направих, след високата доза успокоителни и добавки. И определено ми помага много. То ме държи реално. Както и да звучи. Но за първоначалния момент, шока, цялостното разклащане след това...

# 8
Само с лекарства няма да стане.
Такива състояния изискват комбиниран подход - лекарства и психотерапия. А не само едното.

# 9
  • Пловдив
Преслава, това точно не. Ще го пробвам. Благодаря.

Mila1331, Благодаря за съвета. Преди съм ходила и на психотерапевти и то доста продължително време. Ефект- много слаб. И все пак обмислям идеята да походя пак, но за Пловдив не знам действително добър такъв. В търсене съм.

dimitar433, с такива впечатления оставам и аз вече, но все ми се иска да има начин да не ми се отразяват толкова зле лоши новини.

# 10
Реално можеш и сама да достигнеш до корена на страховете си, с повече самоанализ и търсене навътре в себе си - страхът сам по себе си е нереален, знаеш, ти го генерираш, въпросът е защо? От какво всъщност се страхуваш - загуба на близък? Загуба на контрол върху кое/кого? Чат джипити има доста добри модели за такива ситуации, може да ти помогне да стигнеш до корена на тревожността си и да работиш върху това Flowers Four Leaf Clover

# 11
Аз ходя с прекъсвания от повече от 10 години на терапия. Не винаги, и не с всички терапевти се получава. Но съм постигнала много. Преодолях сериозно ОКР.
А и за съжаление - не съм сигурна, че проблеми като нашите се “лекуват”. По-скоро се “поддържат”, така че да не си на дъното.
Не мога да дам препоръка за терапевт в Пловдив, но само да ти кажа, че вече дори не ти е необходимо терапевта да е в твоя град, или в твоята държава. От няколко месеца започнах нов тип терапия, изцяло онлайн е, терапевтката дори не живее в БГ. Но това няма значение, защото откривам за себе си неща, за които дори не съм и подозирала.

# 12
Беше споменала че пиеш успокоителни, от леките или бензодиазепини, какви?

# 13
  • Пловдив
Café del Mar, интересна идея. Благодаря ти. Ще пробвам.

Mila1331, работя онлайн и ми се иска, ако намеря добър психотерапевт да ходя на място.

dimitar433, на бензодиазепини съм. Леките не ми действат, особено в такива ситуации.

# 14
Предполагам, знаеш, че бензодиазепините са за краткосрочна употреба. Повече от месец = зависимост. И после - още по-голямо пържене на мозъка.
Казвам го като някой с опит в пиенето на бензо.

Общи условия

Активация на акаунт