Розацея-тема 6

• 32 748
  • 478
  •   1
Отговори
# 375
Помолете за мострички по аптеките. Имат, при повече мрънкане дават.
На мен не ми понесе добре Авен.
Два имам със смесени филтри в момента. Кожата ми е спокойна и ги ползвам. Едното ползвам за фдт направо, а ако ми предстои дълъг ден с ходене навън слагам и другата под него.

На Ultra Violette много хвалят минералната, била страхотна. Ще я взема по някое време да я пробвам. Не я качвам, че са три вида, трябва да проверя коя беше.

# 376
Не е само до слънцето активирането- при мен лятото е щастливия сезон. Дойде ли края на септември, октомври се почва мъката, а вече към декември-януари съм трудна за рисуване. Може би вятърът или колебанията в температурата, или пък храненето със сезонни продукти?! Всеки лекар питам защо е така и отговор не получавам. Според мен розацеята има собствено мнение Joy относно слънцезащитата - минералните винаги оставят бял слой, не мога да препоръчам. Персонално, харесвам Авен Б протект (с комбинирана кожа съм). Биодермите изглеждат така все едно съм се поляла с олио. Знам,че тези на SVR са много добри, но така и не получих тестери в аптеките, не ми се рискува за пореден път да купя голяма разфасовка и после да я подмятам вкъщи и да се чудя на кого да я пробутам.

# 377
Оф, ще си откъсна лицето. Продължавам да се тормозя с чистия Клиндамицин - КЛИНДАВАЗИН D, като го нанасям вечер всичко е топ, сутрин като се измия и си сложа слънцезащита (която ползвам от години) се почва един сърбеж… Със сигурност е от него и подозирам, че изопропиловият алкохол е нещото, което ме побърква в момента. Чудя се дали да го спирам, ама съм пъпчива, а и съм седмица преди цикъл, ще стане страшно! Или вечер като го слагам да нанасям хидратация поне след него?
Засега не мога да ида на доктор отново, че хлапенцето ми е болно, а и чакам отговор от Ерудита какво биха ми забъркали.

# 378
Mila, според мен пробвай Или да нанасяш хидратиращ крем 15 мин преди клиндамицина Или след като го нанасеш, чакаш 15 мин и се намазваш обилно със серум за кожна бариера (примерно Бариедерм на Юриаж) или с крем с цинк (Ла рош, Авен и Биодерма имат такива, обикновено ги кръщават Цика-нещо си: Цикапласт, Цикалфат, Цикабио).

# 379
КЛИНДАВАЗИН D за какво го използвате момичета ,помага ли при мен вече три месеца не мога да изчистя пъпките . Сутрин си мия лицето с измиващия гел на Eucerin Derma pure после слагам тоник пак на Eucerin хидратиращ крем и слънцезащита.Много са упорите тези пъпки на вас какво ви помага ?

# 380
Beche,

Вече си направих експеримента, но сложих хидратиращия ми крем (Aven Tolerance Hydra 10), около 20-30 мин. след Клиндамицина, не ме сърби толкова. Бариерните кремове не ги слагам на лице, много тежки ми идват.
Иначе и на мен ми е изписан за пъпки, да видим, дано има някакъв ефект.

# 381
Момичета, аз съм на мнение, че пъпки от демодекс не би трябвало да са с толкова продължително лечение, все пк той живее върху кожата естествено, не е патогенен и в даден момент организма би трябвало да го ограничи. Вероятно с имунитета нещо не е наред.
Съдя по себе си, понеже първите години с розацеята се криех от слънцето. После осъзнах, че не бива така и започнах всеки ден почти да стоя поне 30 мин на слънце. Зарязвам вякаква работа, слагам капелата и излизам да си пека тялото, това ми е неотменно правило вече 😃

# 382
Касия,

Специално моите пъпки нямат абсолютно нищо общо с розацеята. Това е някакво тъпо хормонално акне, имам и на деколтето и на гърба. По бузите, където имам реално напукани капиляри, нямам пъпки изобщо, а и моята розацея никога не се е изразявала в пъпки. Просто сега имам и едното и другото за кеф. В момента мазотя Клиндамицина, нямам вече драма с него като мажа хидратация, ама тъпите пъпки продължават да излизат 🤦🏻♀. Вярно, рано е още за резултат, ама вече не знам какво да се правя.
Бях на АГ, нямам проблеми там, следваща стъпка е ендокринолог, иначе спрях тотално сладкото, но не и не.
Всъщност - не знам какво мрънкам, като стресът ми е до небесата и съм в някаква депресивна екзистенциална криза…
Искам и аз слънце и море и ще ми минат всякакви проблемации от този род 🤭.

# 383
За кои пъпки от демодекс говорите - големи подкожни или малки червени точици със/без връх?

Големите подкожни бързо се махат след началото на лечението, но малките червени при мен са много упорити и мине-не мине време, все се връщат. Понякога се махат с азелаинова киселина, понякога с бензоилов пероксид. За съжаление, понеже са вид възпаление, дори като решиш проблема с възпалението, червените точици остават дълго време под формата на постинфламаторна хиперпигментация, която например можеш да намалиш с ретиноид.

И тук идва големия проблем - и азелаиновата киселина, и бензоиловия пероксид, и ретиноида могат да ти възпалят розацеята, може и някой дерматит да се появи ако не ти понесат, и хайде всичко наново. Порочен кръг.

PDL лазерът помага за точиците, но само ако вече си минал момента на възпаление.

# 384
  • Sofia
Здравейте, не съм писала в темата досега, нова съм така да се каже😁розацеята ми обаче не е, от около 2.6 си я нося и е цяло изпитание да се справи човек, на няколко дерматолога съм ходила, свързано е и с Хашимото с което съм си в дружба десета година. Колкото и да чета и да знам и да полагам грижа и да внимавам, забелязвам че е минимален резултата. Последното което направих е среща с Д-р Малена Герговска добре  мина прегледа хареса ми, че знае за какво става въпрос, в предходните ми прегледи сякаш са се лутали докторите...
Предписа ми солантра сутрин на 2 страни и челото, макар че там нямам или е нищожно малко, и метроруборил на исисфарма вечер пак така, в продължение на 4 седмици, имам препоръка за изследване на бактерия хеликобактер. Та въпроса ми е някой пускал ли е, и при възможни положителни резултати какъв антибиотик се пие и с каква продължителност? Знам че бактериите са си навсякъде и нищо чудно и да си я нося, въпроса е да че не искам и в този  омагьосан кръг да се впусна...

Хубава и слънчева неделя, с подходящата защита 😎

# 385
Имам розацея от 14 години, Хеликобактер периодично пускам, веднъж и с гастроскопия ми взеха проба - винаги е отрицателна. Това, което са ти изписали е това, с което се поддържам в ремисия - Соолантра и азелаинова киселина. Нямам Хашимото.
Редовно лазерни процедури Дженезис, Скинорен и съм супер, пу пу.

# 386
  • Glasgow
При мен някакво временно затишие, не смея да се зарадвам. Сигурно защото времето беше лошо напоследък, другата седмица слънчево ще е уж, да видим. Поисках мострички както посъветвахте тук, това ми хареса и взех нормален размер после https://www.laroche-posay.co.uk/en_GB/anthelios-uvmune-400-invis … 50ml/LRP_026.html  не е минерален

# 387
Здравейте отново, тази седмица правих лазер PDL /за първи път , предни години съм правела друг вид, но за жалост не помня името/ . Минаха 6 дена, и лицето ми е по-зле от преди. Това случвало ли се е на някоя/ някой от Вас? много съм червена, сърби ме, и ми излязоха две нови малко пъпчици.

# 388
  • обл. Шумен
Здравейте! А как си почиствате порите си и с какво си измивате лицето?

# 389
Моята розацея в момента е изострена и не мога да разбера причината. Всичко, което ми е помагало, сега не работи.
Вие как се справяте в такива ситуации?
От една седмица съм като домат.

За хеликобактер ми е казвал инфекционист, че е най-добре да се прави изследване за антитела с проба от фецес. Аз се лекувах с пробиотик, понеже гастроентеролозите изписват едни схеми с по два антибиотика и получаваш дисбактериоза.
Доказано е, че Lactobacillus reuteri го премахва. Има го на капсули, както и в киселото зеле 😀

Относно азелаиновата к-на кое смятате за по-ефикасно между Скинорен и Метроруборил?

Общи условия

Активация на акаунт