Какво е мнението ви за жените с мъжки професии?

• 2 588
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Щом е позволено защо жената да не може да работи мъжка професия? Проблем идва може би в това дали ще те вземат на сериозно на работа или въобще дали ще те вземат, поради разни мъжки убеждения. Имай на предвид, че ще попаднеш в мъжки колектив, което означава доказване и напрежение. Но ако се справяш без проблем не трябва хич да ти пука.

# 16
Нямам мнение, трябва да направя евала на някоя жена, че е таксиметров шофьор ли? Признавам, че при определени професии леко бих се изненадала, ако е непривично, но няма да го разсъждавам особено.

Аз работя офисна работа, но в моята сфера жени почти няма. Никога не ми е идвало на акъла да се възхитя на някоя, че се е хванала да го работи това. Нито очаквам някакво специално отношение, понеже съм малцинство.

# 17
Като оставим настрана предразсъдъците и прескочим момента с постоянното доказване заради пола, е много готино да работиш в мъжка среда. Винаги има стол и място за теб, единствено ти владееш управлението на климатика и прозорците, дори и да отидеш неугледна на работа, пак си най-красивата... 😁 Аз лично се чувствам страхотно да работя с мъже. Върши се нещо, а не се кудкудяка лицемерно по един час.

# 18
Това горното и аз го виждам така, но е до човек. Имам една колежка, която вечно обяснява как е неоправдана и не я вземат сериозно като жена в мъжка среда. Интересно, защо има и предостатъчно дами, които ги вземат насериозно. Та явно не е от пола.

# 19
Аз съм с офисна работа, но мъжка фирма. От почти две години съм в екипа и до миналата седмица нямахме друга жена колежка. Работи се лесно ако колегите изпитват уважение към теб. Ако само се оплакваш и чакаш друг да ти върши работата, просто няма да стане.

# 20
Мога да ви намеря отворени позиции за арматуристки, зидаро- кофражистки, бетонджийки и мазачки на турбозол. А да и за работа с трупи в гората. Заплащането е супер ( на изработка), никой няма да ви дискриминира и ще ви уважават ( особено след наливане и изглаждане на 300 квадрата плоча). Желаещите да ми пишат на лични Simple Smile

# 21
Връзването на арматура е работа, която спокойно може да се върши от жени. Изграждането на вътрешни ел и вик инсталации, слагане на гипсокартон, шпакловка, плочки и още куп довършителни работи, също. Няма да кажа откъде знам Simple Smile

# 22
  • München, Deutschland
Мога да ви намеря отворени позиции за арматуристки, зидаро- кофражистки, бетонджийки и мазачки на турбозол. А да и за работа с трупи в гората. Заплащането е супер ( на изработка), никой няма да ви дискриминира и ще ви уважават ( особено след наливане и изглаждане на 300 квадрата плоча). Желаещите да ми пишат на лични Simple Smile
Всички тези дейности в страната, в която живея, се извършват от машини, човекът вътре кара/управлява машината. Не е непосилен труд, ръчки за дърпане и бутане са, неприятно е, наистина, че често се прави на студено/мокро/некомфортни условия. Не знам какво е турбозол, не намирам термина на никакъв друг език, освен на български и не изглежда да е официален технически термин с дефиниция и/или спесификация, така че там не знам.

За дейност, които се извършват на вече затворен строеж, най-общо казано, си има жени, Сталия ме изпревари.

# 23
Здравейте. Какво е мнението ви за жени с мъжки професии
Скрит текст:
като кранисти, таксиметрови шофьори,каране на авточасти и т.н? Защо мъжете от тези професии ни подценяват и мислите ли,че е смешно една жена да си изкарва така парите? За мен работата като шофьор ми по-харесва,отколкото продавачка примерно,но повечето хора се шокират като им кажа. Какво е вашето мнение?
Никакво. Като с женските професии.

# 24
Всички тези дейности в страната, в която живея, се извършват от машини, човекът вътре кара/управлява машината. Не е непосилен труд, ръчки за дърпане и бутане са, неприятно е, наистина, че често се прави на студено/мокро/некомфортни условия. Не знам какво е турбозол, не намирам термина на никакъв друг език, освен на български и не изглежда да е официален технически термин с дефиниция и/или спесификация, така че там не знам.

За дейност, които се извършват на вече затворен строеж, най-общо казано, си има жени, Сталия ме изпревари.
Има едни филмчета по Дискавъри и Натгео за големи строителни проекти примерно като Бурж Халифа в Дубай, разни големи мостове, стадиони и други сгради, правени по последни технологии. Ми не съм видял роботи да извършват всичко, а хубави жени с маникюр и прическа да ги наглеждат от страни. Все още много дейности си искат аборигена с ръчички да пипне, и там жени се забелязват много рядко, не че няма хич.

# 25
За мен няма никакво значение дали е мъж/жена/друго човекът, стига да е професионалист и да си върши работата. Все ми е тая, честно казано.

# 26
Аз работя в автосервиз, специалист резервни части съм. От 8 години работя в магазини и сервизи, била съм и шофьор на авточасти. От колеги никога не съм чувствала пренебрежение, защото съм жена, но от клиенти-да. Случвало се е когато бяхме само двама с единия колега, да виждам как клиентите, в повечето случаи мъже, отварят вратата, поглеждат и директно се насочват към него. Като им обърка частите, с подвити опашки идваха при мен и отношението рязко се променяше. Започнах да се интересувам от коли и да искам да работя тази работа, след коментар, че нямало как една жена да разбира повече от коли, отколкото един мъж. Обичам професията си и не бих я заменила за друга. Не слушайте тъпи коментари на ограничени хора и работете каквото ви е на сърце!

# 27
  • Пловдив

Турбозол са мазачните машини, турбозолни мазилки са машинните мазилки.

# 28
  • München, Deutschland
Благодаря, Янтра!

# 29
  • Пловдив
Аз, щото ми е много женско, ми се налага да ги знам.
Между другото - майка ми е стоматолог-хирург, много женско. Иначе ехеееее, разправя, как е трябвало да стане терапевт, ама на, хирург е.

Общи условия

Активация на акаунт