Какво е мнението ви за жените с мъжки професии?

• 2 594
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Жена може да работи каквито си иска професии и да се справя добре. За съжаление, процентно съотношение е обратното при мъже с “ женски професии”.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 22:41 от ConnieS

# 31
  • По света и у нас
Жени заварчици има откакто е дошъл 9ти септември 44та година, преди това е имало партизанки и тн. Не си първата с мъжка професия няма и да си последната. С това можеш да изкарваш пари, добре ти е така - супер.
И аз работя сред преобладаващо мъжка фирма, със строителни работници от време на време се виждам по обекти - повечето ми колежки са супер женствени въпреки че ходим с кални ботуши и предпазни гащеризони, на мен ми е готино защото все едно сменям кожата и съм друг човек ей така за разнообразие.

# 32
Като оставим настрана предразсъдъците и прескочим момента с постоянното доказване заради пола, е много готино да работиш в мъжка среда. Винаги има стол и място за теб, единствено ти владееш управлението на климатика и прозорците, дори и да отидеш неугледна на работа, пак си най-красивата... 😁 Аз лично се чувствам страхотно да работя с мъже. Върши се нещо, а не се кудкудяка лицемерно по един час.

Хмм, моят опит е различен. Работила съм в женски колективи, мъжки, и смесени. В смесените и женските беше ок. В мъжката среда беше ужас. В смисъл -ужас не за мен, обаче такова кудкудякане, както го казваш, такова лицемерничене, клюкарене и забиване на нож в гърба един на друг сред мъжете беше, че ми падна шапката направо. И не ми беше много приятно в такава среда, макар че към мен нямаше лошо отношение, и отношението беше кавалерско. И въобще моето наблюдение, е че мъжете са в пъти по-големи клюкари, просто го правят по-прикрито като цяло.

# 33
Винаги съществува момента за конкретните хора. Не бива да се обобщава по някакъв признак, било то полов, расов и т.н., защото винаги има изключения. Например моят начален учител беше мъж, и беше прекрасен преподавател. Още е! Важно е да се чувства добре човек в конкретния екип. И аз имам колеги, с които имах търкания, даже ми адресираха "ей, момиченце..." в спор, толкова да няма с какво да се аргументират. Позволих си обобщение, но не винаги е вярно, разбира се. Моят опит и моите предпочитания са такива просто.

# 34
В Испания има много жени-шофьори на автобус.Тук в България не съм срещала.
Важното е работата да им харесва.

В България съм виждала повече ватманки и жени, управляващи тролейбуси. Автобуси по-рядко.

Аз даже махнах с ръка на една ватманка управляваща тролейбус  едно лято преди няколко години, като пресичах светофар, беше много красива Grinning тя даже отвърна със същото ръкомахане. Бях шокиран от позитивната енергия която излъчваше.

Така че с две ръце  съм за това че няма нищо лошо в това жена да е с мъжка професия.

# 35
Къде е написано, че тролейбусните шофьори трябва да са мъже? Моето мнение е, че трамваите ги карат повече жени и се справят по-добре от мъжете.

# 36
Имам приятелка, която стана полицайка в началото на 90-те години в България - т.е. беше от първите жени с тази професия у нас. Разказваше, че някои мъже са се отнасяли с недоверие към нея, други пък много са й се радвали - най-сетне и в България да има жени-полицайки.
Всъщност жените масово навлизат в мъжките професии по времето на войната. Мъжете са на фронта, а за военната индустрия не достига работна ръка. "Модата" с дамския панталон се развива по това време.
Ето една стара, но и към ден днешен много актуална песен, поздрав за всички жени - https://www.youtube.com/watch?v=Ou9Qnl6dqq0

Общи условия

Активация на акаунт