Какво е мнението ви за жените с мъжки професии?

• 2 592
  • 36
  •   1
Отговори
Здравейте. Какво е мнението ви за жени с мъжки професии като кранисти, таксиметрови шофьори,каране на авточасти и т.н? Защо мъжете от тези професии ни подценяват и мислите ли,че е смешно една жена да си изкарва така парите? За мен работата като шофьор ми по-харесва,отколкото продавачка примерно,но повечето хора се шокират като им кажа. Какво е вашето мнение?

# 1
А на теб какво ти пука кой се шокирал и кой те подценявал? Най-добрият начин да се разбият стереотипите е да бъдат нарушавани, така че работи си каквото ти харесва и си живей живота.

# 2
А моето мнение от какво значение за теб е? Аз съм някаква непозната във форум. Не бива да ти пука какво мислят другите, работи това, което ти харесва.

Единствено за жени таксиметрови шофьори ми се струва опасно, защото не знаеш кого качваш и си беззащитна. Иначе съм се возила при доста жени, печени са били.

# 3
  • София
Много ме кефят тези жени. Най-често слагат мъжете, които се бият в гърди, в малкия си джоб. Heart

# 4
Възхищавам им се.

# 5
На мен ми е любопитно каква кола кара.

# 6
Отговаряй им, че жени вече карат космическата совалка и им подари календарче, за да знаят коя година сме в момента.

# 7
  • на село
Какво чудно има, приемам ги от малка.
Татко беше кранист, на кулокран, тези високите и още тогава имаше жени- колежки, това 80- те години.
Никога не съм делила професиите по пол.
За жените шофьори - имам две съученички едната в Канада, другата в Испания, изкарват си парите като шофьори на ТИР, тази в Канада е с МАК.
Та толкова, всеки намира как да си вади парите и това да му доставя удоволствие

# 8
  • София/Испания
В Испания има много жени-шофьори на автобус.Тук в България не съм срещала.
Важното е работата да им харесва.

# 9
В Испания има много жени-шофьори на автобус.Тук в България не съм срещала.
Важното е работата да им харесва.

В България съм виждала повече ватманки и жени, управляващи тролейбуси. Автобуси по-рядко.

# 10
  • Швейцария
Не трябва да ти пука кой какво мисли, щом работата ти прави удоволствие. Това е най-важното. ММ има две колежки покривджийки, това са учили и това си работят. Никой не ги приема като нещо по-различно.

# 11
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Преди повече от 25 (сега съм на 48)години, работих в "Марица Изток" Раднево . В бригадата ни имаше много жени които работеха основно като кранистки и заварчици (основно на аргон). Баба ми е работила като хаспелист в мините край Димитровград. Та с две ръце подкрепям жените работещи така наречените "мъжки професии". Една моя бивша колежка от ТЕЦ "Марица Изток - 2" ми беше казала: "Дали имаш маркуч или кладенец - важното е работата да е свършена"!

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 04:43 от emokey

# 12
Моята приятелка, машинен инженер, се преквалифицира в шофьор на ТИР, в Чикаго. И това го направи на 50+. Възхищавам ѝ се! Heart

# 13
  • Най-красивата страна
Възхищавам се на такива жени.
С удоволствие гледах едно предаване за най-добрите шофьори в света-и едната е жена между другото...
За мъжете ,които те подценяват мога да кажа само,че са комплексари.Да не забравяме и селския манталитет...

# 14
И какво значение има кой какво мисли ? Най - важното е на теб да ти харесва това , което работиш и да ти доставя удоволствие .
Относно мъжка професия - скоро гледах в тик ток едно българско момиче, което кара ТИР. Може би беше на 23 или 25 .

Общи условия

Активация на акаунт