Вече всички ОКТОМВРИйски мишлета си имат ходещи крачета!!!

• 20 309
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте!!!

Гея, честито и от мен! Да ви е жив и здрав! А относно подаръка, аз се сещам за тези албуми, сещаш ли се, дето се попълва в тях примерно първо зъбче, първо пюре, слагат се снимки...
Ние вече не сме с Т.. Първия ден и цяла нощ подържаше почти непрекъснато 38 градуса, но бе спокоен. На следвашия ден бяхме в парка почти цял следобед и нямаше проблеми, както и през ноща. Дадох и вчера профилактично сиропче и вит. Ц. Днес не съм му давала, няма смисъл да го тъпча. Даже си мисля, че Т. може и да е в следствие на зъбите или на ваксината за минингита, която му бихме мин. седмица. Знам ли...  newsm78 Други симтоми не е имал освен Т., нито хрема, нито гърлото му е зачервено, не кашля... Абе важното е, че сега е добре.

# 121
Здравейте, мамчета!!!

Гея, честито племенник!!!!!   bouquet Да е много здрав, да се кърмят много и да няма много колики и други бебешки проблемчета!!!! Целувки спещъл за Преско, дано скоро се видим!!!!!

Бини, много, ама много съм щастлива за вас!!!! Дано бебчето си расте спокойно и края на лятото ще имаш две слънчица!!!!! Целувкам ви много!!!

Ние се завърнахме от Варна, прекарахме страхотни 2 седмици при " бабу, дяду, уеуя(леля) и кака Аи(Рали)" Simple Smile! Много е хубаво при мама, ей, много ми липсва!!! Сестра ми също,племенничката, а и приятелите, но такъв е живота, поне на 3-4 месеца се виждаме.  Hug

Варненчетата ни са прекрасни малко сладкишчета, много се радвам че се видяхме с мамите и с малките октомврийчета!!!!

По-интересните думички в речника на Йони са пропо(портокал), буан(банан), елен, падна, бруа(вода), брраа(благодаря), таутау(чао чао), датън(здрасти), иляиля(ела)пупаф(влака), титак(часовника), като го няма някой казва - нямаа, а ако иска нещо да покаже казва-тамм! . Вече прави и комбинации от 2 думи - ало тати(по телефона), иляиля тати(ела), дай дай бруа и др. такива. Другите неща са отдавна-мама, тата, кака, баба, леля,дяду, почти всички животни как правят и разни въпроси, на колко е годинки-наа, кой кара колата, а като я питаш хубава ли си или за някой друг хубав ли е, казва аууу, ама с една интонация, големи хубавци сме Mr. Green  и т.н. Напоследък най ми е сладка Йоничка като иска нещо и вика дай дай и ако познаеш какво иска и започва да се смее хихихи много сладко Mr. Green
Също като иска бързо да отиде до някой или нещо и се затичва и се смее, голяма е скица  Crazy

Лошото при нас е, че се върнахме от Варна с Т, явно някакъв грип хванахме, но без други симптоми и до днес си я вдига вече 4 ден, сега вече няма и се надявам да се разминем без Аб. Ако обаче продължи още 1-2 дни ще трябва да пием, явно каза педито може да има и бактериална инфекция. Онзи ден ми вдигна 39.8 и щях да умра, беше много страшно, но я увих с мокър чаршаф и се разминахме. След гърча откачам при т, а камо ли толкова висока. Уж вече е по-добре.  Praynig

П.П. Днес ве4е е без Т, дано сме го пребирили тоя гаден вирус без лекарства Praynig
Това е от нас!!! Целувки!!!!!!!

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 09:38 от megan@

# 122
Хеййй, здравейте мацки!!!

Аз нещо не мога да вляза в релси с работата и свободното време, организацията ми страшно куца... Направо не знам как вие успявате.
При нас в офиса е доста натоварено, просто не мога и да си помисля да пиша и чета през работно време (е, сега съм на работа но днес като никога е по-лежерно).

Първо да ви поразкажа малко за нас. Хванахме грипа. Борихме се два дни с 39 Т, накрая мама ми направи услуга и взе Невена в Перник (там ги пуснаха грипна ваканция).  Иначе щурее много, говори малко, повече мучи  Mr. Green, ако иска нещо само сочи с пръст и вика "А-а-а-а". Това ни е речника. Е, има няколко думички от роднински тип, малко животински звуци и толкоз.
И при нас съществува проблема с изпраните играчки, лакове илил дребни предмети, попаднали безотговорно в ръцете й. Засега успявам да опазя тоалетната, просто защото дръжката на вратата е по-високо. Явно няма да е задълго.

Иначе - честит племенник на Гея, много да радва родителите си, роднините - също.
На Бини - мила, честито! Леко бременеене и много положителни емоции.
На всички останали, които са имали някакъв повод за празнуване - да им е честит, макар и на патерици. Пожеланията ми, дори и по-късни, са за много здраве и късмет!

Ох, пак не можех да се спретна нещо, времето си мина, аз имам да приключвам тука разни неща... и да си ходя. Ще ледам да съм по-редовна, защото много ми липсвате  Hug

# 123
здравейте момичета

тук още не е дошъл грипа и малко ми е притеснено,защото баткото отива на лагер-сбор с Дунав/той е вратар/,каката се готви за републиканското по плуване/на 20фев/и ако се разболеят сега-лошо много лошо.
Гея, честито племенник
за бенките -никога не съм се замисляла за тях.Даже не съм обърнала внимание,кого точно са им излезли на децата.Тони не съм забелязвала дали има/може и да има/ще го проверя когато се събуди.
За млякото-Тони не обича кисело мляко и аз му давам АМ
Облаче-поизмъчих се с този цитат/много са ми малки буквите-сигурно плача за очила/Много интересно.И аз съм се замисляла,че наистина родителите доста се притесняват от това,какво ще си помислят хората,когато детето им се тръшка на улицата newsm78

# 124
  • София
Здравейте!

Нашата идилия продължава.... Вчера вечерта Краско се обрина целия по корема, гърдите и гърба. Днес отидохме на лекар и какво се оказа, че караме някаква така наречена 6-та шарка  Rolling Eyes Тя протича така, 1-2 дни Т. и след това се появява обрива. Хубавото е, че не е заразна и протича леко.... Ми това е... да ни е честита!!!  Crossing Arms

# 125
Привет, момичета!
Толкова пъти опитвам се да пиша, но нещо не се получава и от пети път   ooooh!.
И, със закъснение  Embarassed:

Гея, честито ти племенник   stork-boy! Да бъде здрав и щастлив  smile3525!

Честит Рожден Ден, Криша  nbirthday! Много обич, здраве и щастие!

Бини, лека бременност и само положителни емоции  Two Hearts!

Бързо оздравяване на Йоничка, Марти и Краско  Hug!

Бабка-жабка, много хубави снимки  photo! Личи, че добре сте изкарали празници!

Облаче, мерси за статия   bouquet. Ние все-още не се сблъсквали с този проблем, но е хубаво да сме подготвени.
За киселото мляко - още не съм давала. Да попитам и за жълтък. За сега дадох само веднъж. Колко често го давате?

Момичета, как се борите със смучене на пръстчето? Дали сте виждали специална ръкавичка с играчка, която не позволява този процес? Ужас, вече толкова пъти мажа нокътчето на Валерия с лак Daum-exol. Нулев ефект - прави изненадана муцунка, но пръстчето не изпуска (явно ще харесва люти чушки  Mr. Green).

Последна редакция: пт, 26 яну 2007, 14:37 от valeria1

# 126
Здравейте момичета,

При нас вече зимата дойде с пълна сила cold.Тази седмица заваля първият сняг и беше много красиво.Само ,че беше мъничко и се стопи още по обяд ConfusedВъпреки това съседските деца бяха направили 3 снежни човека Nature Snowman и всички много им се радвахме.След това ви казвам такъв студ настана,че тракаме зъби като излизаме навън.И точно сеаг намери да ни се развали парното Twisted Evil-ужаааас!!!
Сега сме с печки духалки и ги местим от стая в стая.В банята е някакъв адски студ и може би ще проруснем да къпим Жорето днес.Уж чакам да дойде майстор днеа,само че нали знаете че "перък е ден на майстора" изобщо няма да се учудя ако не дойде #Cussing out
За капак на всичко и мишка се появи в кухнята Sick,а мен колкото ме е страх,толкова ме е гнус от такива зверове.Тя е някаква мъничка,не по-голяма от орехче,обаче чо поразии ми направи ,не е истина.Вчера направих едно основно чистене и миене на всички рафчета,шкафчета,вратички...и каквото друго се сетите.Сложихме капани и отрова,обаче тя хич не е глупава,не се хвана.Накрая поставихме едни устройства, които на основата на ултра-звук гонят мишки и пръхове и се оттървахем от нея.Поставят се в контактите и са абсолютно безвредни за околните .Жорето ми се беше разърдил,защото не го пусках 2 дни да влиза в кухнята и той милият само скимтеше пред вратата Heart Eyes
Наоплаках ви се набързо,ама ви еси ме знаете и няма да ми се сърдите Mr. Green
Гея,честит ти племенник  bouquetДа ти е жив и здрав и много весел.
Честити рожден ден Криша bdbaloniБъди много усмихната и весела на този ден и обградена с много обич!!!
Бини,Миринда,Мишленце,влизайте по-често при нас Simple SmileВинаги много се радвам на вашите постинги.
Ер-че,дано по-бързо да оздравява Краско и да не се мъчи този сладур Praynig
Вал,ние не си смучем пръсчето,но за сметка на това Жорето заспива с бибирон EmbarassedАко му го дам ,може и цял ден да си го дъвчи,само че аз му го давам само като го слагам да спи.

# 127
  • Където ми покаже сърцето
Честит Рожден ден Криша!Желая ти много здраве,всичко останало е преходно.
Облаче, Peaceблагодаря за статията.Много ми хареса.
Момичета днес реших да учим Марти на цветове,че книжката вече я знаем цялата.Взех едни животни за свързване в различни цветове и тъй като аз ходих на работа поставих задача на майка ми да го учи. Резултата - знае червено и жълто.Постоянно ги разбърквам и го карам да ми дава червените,а после жълтите и той го прави без да бърка.
Вие на какво учите децата?

# 128
  • София
Здравейте майки мили!
Толкова пъти се каня да пиша и все нещо ме домързява или пък се отказвам... Сега съм в малко приповдигнато настроение, та се престраших Simple Smile
Попрочетох отгоре-отгоре....
За бенките - Иво си има! Има едно петно на корема, космато гледам ще е. Дофторите казаха, че няма страшно. Първата му бенка се появи на ръката му, отзад на трицепса няколко дни след изгарянето. Не знам дали има връзка, но да спомена.
За киселото мляко - аз давам на Иво не да пие, а да го яде с овесени ядки или с бисквити или чисто... Много го обича. За сега взимам Елби 2 % или Пършевица, но мисля да минем на по-висок процент.
На Гея- Честито Вуйно! Да е много здрав племенника и да расте голяяяям!
Калинке - детето трябва да е здраво когато му бият ваксината, защото ако е болно може да има ужасни последици, включително и смърт (извинете за директното, но знам за такъв случай) До колкото знам, когато бият ваксината заразяват организма с вируса на съответната болест в някакво безопасно количество и именно заради това има реакции като Т и т.н., защото организма се бори с тия вируси. И ако детето е болно, организма е слаб и тогава количеството на вирусите от ваксината става съвсем небезопасно. Бе не знам дали го обесних ясно. Но в тия грипни времена не се знае дали детето не е заразено и ще се разболее утре примерно, т.е. риска да е болно и още да няма симптоми е по-голям. Аз лично съм много против ваксините и ако можех да избирам, Иво нямаше да има нито една ваксина. Риска да се увредиш от ваксината е по-голям от риска да се разболееш от болестта, срещу която те ваксинират. Познавам лично увредени от ДТК, две близначки, колкото мен на години. Едната е здрава, другата е увредена. Страшна гледка, епилепсия, на легло, умственото развитие забавено и още какво ли не... Но за съжаление в БГ това е положението... Както и да е!

За нас - Аз съм добре долу-горе. В понеделник почвам училище и много се вълнувам... Ще видя малко разнообразие и аз. Ама от друга страна ми става едно криво, че Иво ще бъде стресиран да прекарва толкова време без мен, имайки предвид как се залепил за мен. Аз ще съм на лекции от понеделник до събота от сутрин до вечер и така три седмици. Иво ще го гледат майка ми и баща ми на смени и за едната седмица на Иво баща му е изявил желание да го взима сутрин и да го връща вечер, ама не се надявам ,имайки предвид, че до сега нищо което е казал не е изпълнил...
Така съм се надъхала да уча... Само като си помисля, че от тук нататък трябва да издържам не само себе си, но и детето си... ДОбре че са майка ми и баща ми да ни издържат сега, защото бившия един лев не е дал за Иво.. Пардон, веднъж му купи памперси... И му беше за пръв път след раждането на детето та сто пъти му ибеснявах по телефона как трябва да купи Pampers 6. Но то си е сложно, де...  #2gunfire

Уф, хайде сега малко по-весело! Да ви разправям днес на какво бях подложена.. Ама малко по-отдалеч да почна. Оня ден му давам на Иво да яде леща... И друг път съм му давала и не е имало проблем. Но това дете я омете лещата и от тогава нищо не е ял освен кърма и солети. Ама най-любимите си неща не ги ще. От вчера пък не е акал. И днес цял ден човека много усърдно ме обгазява... ама едно миризливоооо, отрови ме! Добре че поизлезнахме по обяд Simple Smile Горкото така и не се изака и сигурно ще продължи и утре с миризливите атаки...

За протокола - Иво вече има 14 зъба, не го знам колко кила е, щото заради грипа не смея да го заведа на консултация, но е над 16 със сигурност, не го знам и колко е висок също... говори разни неща, но не нещо особено, ходи стабилно и пада все по-рядко, напоследък доста мрънка, все още го кърмя и нито аз нито той имаме намерение да прекратяваме скоро...

Е, от мен толкоз! От понеделник ще си сядам на гАААзЪт да уча, че съм глава на семейство и няма как... Без образование сме за никъде! Та мисълта ми беше, че може и да не пиша скоро пак, а може и да пиша  Mr. Green Много смислено, няма що!
Много целувки на всички ви!
Лека нощ!

# 129
  • София
Щях да забравя!

Честит Рожден Ден Криша! Желая ти здраве и щастие!

# 130
Здравейте,мили мами! Heart Eyes
И сега с голямо закъснение:ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,КРИША! bdbaloniБЪДИ ЗДРАВА,ВИНАГИ ВЕСЕЛА И МНОООГО ЩАСТЛИВА!НЕКА ВСЯКА ТВОЯ МЕЧТА ДА СТАНЕ РЕАЛНОСТ,УСПЕХИ В ЖИВОТА!  newsm51 newsm51 newsm51
Мандаринка,радвам се,че се появи и сте добре с Ивчо!А за кърменето още повече ти се кефя!Браво на всички кърмещи и кърмени! smile3501А, и не е лошо наистина да си седнеш на "д"-то и да учиш,че да бъдеш най-успешната студентка!
Смайли Танче,дано по-скоро се оправят проблемите в къщи,че без парно е ужас!И никакви мишлета вече!
Бързо оздравяване на болничките! Praynig
Меги,радвам се,че сте си изкарали добре във Варна!Добре сте си дошли!Дано вече Йони да е здрава! Praynig
Вал,моята не си смуче пръстите,но един кътник я е замъчил,та отвреме-навреме си дъвче по някой,ако не е налапала нещо друго.
Мириндичка,да вземеш и ти по-често да пишеш,че се забравихме,бе!
Калинка,това с цветовете е много добра идея!Браво на Марти!А Нати засега голям интерес проявява към книжките си със животни и само я разнася,кара ме да и показвам кое животно какво е и какви звуци издава.Голям кеф!
Спирам дотук,че трябва да се приспиваме.А, да ви питам има ли такива като Нати да спят още сутрин и следобяд?
Целувки от нас и весел ден!  Kissing Heart

# 131
Здравейте!

Аз вчера писах... писах... и накрая си кръстосах краката под бюрото в работата и уцелих копчето на рестарта  Mr. Green Естествено после ме домързя да пиша пак, затова днес ще прочетете поне това, което си спомням от вчера.
За млякото - Пършевица 3,6%. Много се яде, не само от Невена, от всички. По принцип ние си обичаме млечните продукти, без мляко (кисело и прясно), кашкавал и сирене не сме оставали. Може хляб да забравя да взема, но мляко винаги има. На невена й го правя на айрян, с плодове, с овесени ядки, с бисквити... Никога не отказва.
За жълтъка -  не знам кога и колко яде, нали се храни основно в яслата  Mr. Green Вкъщи само супа вечер хапва, аз лично не се занимавам да варя яйца, ако й дават в яслата - добре, Ако не - пак добре.
Отказахме вече съвсем АМ-то, от три седмици не е пила. Нито сутрин, нито вечер. Сутрин вече си се буди към 7,30-8ч. най-късно (ако не я събудя в 7ч когато съм на работа от по-рано) и закусва направо в яслата. Вечер яде с нас, или супичка хапва.
За пръстчето - не го долюбваме. Обаче тапичката за уста не я отказваме  passifier  Аз вкъщи уж гредам да я скрия и да й я давам само на заспиване, но тя все си я намира. В яслата са по-строги - държат бибата в шкафчето и я вадят само за следобедния сън. То всъщност сънят си е направо обеден, щото те малките като са станали рано и са щурели заспиват "върху чинийте в 12ч." (това споделено от леличката в групата)  Mr. Green

Ние цветовете още не знаем, но пък много обичаме да разнасяме книжки и да подаваме на всеки, който може да я "прочете". На глас естествено.

Мандаринке, това с лещата е доста смешно. Невена няма такива чак приключения, но винаги в памперса й се вижда ако са хапвали в яслата леща (или грах)  Mr. Green

Ер-че, ха честита ви шарка. То като се замислиш по-добре сега да ги изкарат мъниците, че после е страшно. Аз до сега не съм боледувала от шарка, ама никаква, и направо се плаша някой ден Невена като ме зарази как ли ще протече при мен...

Танче, ти тая мишка хич не трябваше да я гониш. Просто пускаш Жорето вътре за няколко часа и гаранция, че ще й види сметката  Mr. Green

В тоя ред на мисли да ви споделя какво комп. генийче е мойта щерка. Един ден си гледаме любимите филмчета на Baby Ainstein, (извинявам се ако съм го написала грешно, ама сега не ми се рови да го сверя) и изведнъж тя скочи върху клавиатурата, шляпна с две ръце отгоре и целия екран се обърна наопаки... Аз -  #Shocked  #Shocked  #Shocked  Мъчих се един час да уцеля комбинацията от клавиши, какво ли не пробвах - тцъ. Обаждах се на няколко познати, дето уж са по-запознати от мен с тайнствата на РС-тата, и те  така  Shocked Накрая единия ми вика "Не се притеснявай, пусни Невена още веднъж, със сигурност ще го оправи"  newsm62

Та такива ми ти работи в наща къща... След малко потегляме за Перник да си приберем детенце, стига толкова гости.
Айде, лек ден от мен, ще се постарая да съм по-редовна.  И така в края да подметна една идейка за кръчма, като миналия път... Пък вие ако се хванете...

55

# 132
Здравейте момичета,
малко съм закъсняла, но
[size=14pt]ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, КРИША - МНОГО ЗДРАВЕ, РАДОСТ И ЛЮБОВ![/size]
 hbdtu Tada baloni

# 133
КРИША, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И ОТ МЕН!   bouquet

Мандаринке
, радвам се, че се появи и, че сте добре с Ивчо. Успех с ученето!

Смайли, голямо шоу е било с мишлето, добре че сте го хванали все пак. Честита нова работа на мъжа ти и все така нагоре да се издига в кариерата.

За ваксината - може във Враца да не е била обявена грипна епидемия и за това да са разрешени консултациите. Но наистина е много опасно в такъв период да се слага.

За цветовете - Рали познава лилаво, жълто и оранжево от рингчетата, които си реди. Това са най-големите, които трябва да сложи отдолу и само й повтаряме кое да вземе първо и кое второ и така без да ни е било цел ги научи. Животните ги учим от книжките и отделно взех една ферма с по-големички крави, коне, коза и разни такива. Сега мучиме и блееме за да научи кое как казва.

Валерия1, аз давам вече не само жълтък, а и цяло яйце. Горе-долу по 2 яйца в седмицата, но по принцип в кухнята правят застройките с яйце и оттам също си хапва.
С пръстчето нямаме проблеми, но без биба не може да заспи, направо незнам как ще й я вземем някой ден. Но мисля да изчакам да й излезнат зъбките, че в момента целите й венци са надути и все гледа нещо да смуче или да дъвчи. Вече взех да се притеснявам за тези резци дали ще излезнат. Кътниците вече станаха големи, а отпред имаме само по 2 отгоре и 2 долу.

Установих, че Рали много се плаши, когато някое дете реве силно. Може би защото тя не плаче така силно, само мрънка, когато недоволства и като чуе рев и пищене изпада в някакъв ужас. Първо замръзва на място и после започва да се катери по някой от нас и трепери.

Гея, честит племенник, да ви е жив и здрав и много да радва мама и тати. Днес в "Огледала" даваха идеи за подаръци и показаха едни страхотни бебешки сребърни лъжички, с едни мечета на дръжките, опаковани в много хубава кутия с панделка и се сетих за теб, но предполагам, че вече сте взели нещо.

Лек ден от нас и целувки!

# 134
Здравейте мамчета!
Бих искала да се присъединя към вас,заедно с моето детенце и да споделяме заедно тревоги и радости! HugЩе се радвам да съм част от вас! Joy

Общи условия

Активация на акаунт