Вече всички ОКТОМВРИйски мишлета си имат ходещи крачета!!!

• 20 310
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
  • Където ми покаже сърцето
Ели,добре дошла при нас.Много е сладка Ивайла.
За ваксината при нас всичко е ОК.Отока от боцкането изчезна.
Марти биберони от както се е родил не иска.Яде с лъжичка или пие от чашка.Така и не успях да го науча да пие от шише с биберон.Сигурно защото е кърмен,а и сега още се кърмим когато той поиска.
Днес майка ми го е научила да скача като жаба.Като го попитам как скача жабата и той кляка и става,кляка и става и т.н.Много е забавен,но и става все по-палав.
Прегръдки от нас.

# 136
  • София
Здравейте и от мен.
Не съм писала, но чеа.
Ели, добре дошла в нашия отбор. Напиши повече за вас...
Светле, честито ти племеник. Да е здрав и много усмихнат.
Бини, ние спим само следобед, освен, ако не е станала много рано /като днес/. Тогава сутрин 1/2 час и следобед 1 1/2 час.
Марински, успех Peace.

# 137
Добре дошли на мама Ели и сладката Ивайла!!!! Надявам се да ви хареса при нас!!!   bouquet

Бини, Йони спи и тя само следобед по 2 часа, но моя приятелка с момченце на 1.6г. още спят 2 пъти  Peace Как е най-малкия член на нашата тема?!! Дано скоро спре това гадно гадене, че знам какво е, аз нали драйфах 4 месеца по 3 пъти на ден  Sick Да погалкаш бебо и да нацелуваш Нати!!!!
Гея, кажи нещо за малкия племенник де, красавец кат батко си ли е  Hug
Валерия, Йони не си смуче пръстчето, но заспива вечер само с бибка  baby_neutral Моя приятелка го отказа нейния юнак с това лекарство, което ти казваш - Daum-exol само за няколко дни, но щом и харесва, не знам  newsm78 може би изчакай 1 месец и пробвай пак с него, казват, че е най-ефикасно, тогава може и да не и хареса  Peace
Калинка, радвам се, че отока е спаднал.
За цветовете - не съм я учила, мисля че е рано още, но от кубчетата като ги редим на "пупаф" и кула определено знае зелено и червено, другите понякога ги улучва. Ние засега сме научили животните как правят всичките, които съм се сетила, сега имаме няколко книжки с животни и  2 книжки от поредицата "Първите думи", едната е с животни , а другата с разни предмети.  Всеки ден ги гледаме, но животните вече не са и интересни и сега основно от другата учим кое какво е.
Наблягам да я уча да отговаря на разни въпросчета, мисля че така се развива мисленето повече.
А любими игри напоследък са да нареди куклите и с панички и лъжички да ги храним  Mr. Green, или ги целува наред всичките играчки, каква ли е тази игра  newsm78 Wink,  или взема ролетката и мери(ние нали сме в ремонт и все с ролетката се разхождам и тя се кефи като я докопа  Crazy и с конструктора доста се забавлява, но само ако и аз редя.
И разбира се с всеки ден става все по-палава  Laughing само да са ни здрави, нека са палави!

Ние вече сме здрави, слава Богу без лекарства се разминахме и този път. Дано се опазим и скоро да не боледуваме!
Пожелавам на всички болнички дечица бързо оздравяване!!!

Целувки!!!

# 138
Можете ли да ми дадете съвет?
Ивайла до преди два дни смучеше биберон-залагалка.Онзи ден се ядосах и казах край,хвърлих биберона и сега се мъчим да го забравим.През деня не се сеща за него,казах и,че го е изяло кучето и тя разбира.Но през ноща,все едно сме на война.Пищи,реве,аз я гушкам и я разнасям из стаята-така заспива.Много се притеснявам и това(с носенето) да не стане навик и така да си се носим до три години.
Преди като си беше с биберона си спеше цяла нощ,сега как да я науча пак да не се събужда?

# 139
Здравейте майчета:)

Бини и ние сме от спящите по 2 пъти, но мисля да минем на еднодневен сън, защото вечер не иска да спи. Бини да те питам имам някакъв спомен ,че девойката ти не искаше едра храна, справихте ли се и как, че бебка нещо не иска да дъвче направо гълта манджите??

Ели Атанасова, незнам какво да те посъветвам, при нас стана по естествен път т.е една вечер хвърли бибата , аз я предложих тя пак я хвърли и повече не съм я предлагала, само че при нас има друга залъгалка, тъй като все още се кърмим.... понякога така се успокоява. и по този повод............Все още кърмещи мами по колко пъти на ден сучат бебчовците ви?

За ваксините и аз знам че децата трябва да са здрави потози повод  ние се борим с обриви, които се оказаха че сме хванали от котка къде и как е станало незнам, но е факт и ваксините ни изостават с пълна сила...

Лек ден от мен

# 140
Момичета, ние нямаме парно вече 3-ти ден  coldМного е студено и неприятно така.В действителност в петък следобед пристигна някакъв самозван майстор,но само като погледна и каза -"ами това е много сериозно и ще трябва да дойде някой друг" Rolling EyesАма кога ще стане това  33uu
Ако по новините събщат за семейство измръзнали в Англия ,да знаете че става въпрос за нас  hahahaMr. Green
Нямаме и топла вода ,защото системите са свързани,т.с всичко е на газ.Сега мием съдовете със студена вода или в най-добрият случай си топлим на печката и си поливаме-с една дума мизерия Mr. Green
Казвам ви че при нас няма скука Mr. GreenДобре че поне в банята бойлера е на ток та може да се къпем-ура за английската гениалност smile3501
Мандаринчо,успех с очните и на изпитите. fingerscrossed
Миринда,то е ясно от сега каква ще стане Невенка Simple Smile И Жорето често блокира клавиатурата стига да я докопа.Другото което прави е да въвежда някакви незнайни клавишни комбинации  с които отваря нов браузър,спира музиката или превърта снимките.Как го прави- не зная,но е цар на такива щуротии.
Добре дошли на Ели и на Ивайла  bouquet

Ние спим или веднъж за около час и половина или по два пъти но по-кратичко,за около 30 мин.Но всеки ден е различно.

# 141
  • Варна, България
Добре дошла на мама Ели и Ивайла! Ние все още сме с биберона, но мога да те посъветвам / знам го от приятелки/ да стиснеш зъби за някоя и друга вечер. По-добре е сега да не отстъпваш и да й го даваш, или другият вариант, който смятам и аз  да опитам, е да отрежеш върха на биберона и така хем бибата я има, хем вече не е толкова приятна за смукане. По този начин казват, че най-безболезнено се отказвали дечицата, ама знам ли?!  newsm78 Преди почти 2 месеца го отбих моя сладур насила и наистина първите вечери беше не`къв ужас, мислих си, че лудницата няма да има край, но за седмица нещата си дойдоха на местата и всичко е ок. Всяко чудо за 3 дни!
Утре ще пиша повечко...
Лека нощ

# 142
  • София
ДОбре дошла на новата мама Ели и адашката Ивайла!

Относно биберона не мога да дам съвет, защото кърмя и залъгалката не е в менюто от 6ти месец някъде. Но все пак, ако бях на твое място бих пробвала да предлагам някоя играчка към която да се привърже детето. Смятам, че бибата е нещо успокояващо и даващо сигурност както сукането при кърмените деца. Може би ако успееш да замениш източника на тази сигурност и успокоение нещата ще се получат. Успех!

За спането - Иво явно е в преходен период, защото понякога спи веднъж, понякога два пъти. Но ако спи веднъж обикновенно е за по 3 часа.

Гери, за кърменето... Иво суче безброй много пъти. И през деня и през нощта. Когато поиска. Но все пак има някакво скупчване около обедния сън и през нощта. Когато го дам на баща му за през деня не суче (логично) и не се сеща когато ме няма.

Смайли, много гадно това с парното. Пожелавам ти скоро да сте отново на топло. А защо при положение, че има централна топла вода имате и бойлер? Да няма профилактики като тук? Много странно...

Уфф, само да знаете колко се вълнувам за утре - първия ми ден на лекции. Толкова съм се надъхала за това пусто учене... От няколко дни не мога да спя от вълнение, а тая нощ сигурно съвсем няма да мигна. Постоянно си мисля какви ли ще са ми колегите, дали ще се справя, колко ли ще са ми изпитите и такива глупости... А като капак на всичко, нямам търпение просто да стъпя отново в униерситета! Както и да е! Утре ще ви пиша как е минало!

Целувки от нас и лека нощ!

# 143
  • Където ми покаже сърцето
Здравейте,тъкмо се чудех колко са кърмещите мами.
Гери,когато ме няма в къщи Марти суче през ноща,сутрин и след като се прибера е буквално залепен за мен.Когато съм на разположение суче сутрин,преди и след спане,вечер около 2 пъти и нощем незнам колко пъти.
За спането,вече от около 2 месеца спи по 1 път на ден и спи различно от 1.5 часа до 3 часа като продължителност.

# 144
здравейте Grinning  bouquet
олейй, да не ни забравихте. Ами аз...... не ми остава никакво време Embarassed. Едва сега прочетох предишната страничка и нищо друго. Гледам вашите дечица напредват - кои говорят, кои цветове учат, кои...., а моят мишо нищо не прави Cry. Знае доста думи, но много, изключително рядко казва нещо, затова не съм сигурна какво точно знае. Мисля, че знае няколко животни, но понякога каточели нарочно ми показва грешното. На какво прави еди кое си животно, отговаря само за кучето.Книжките изобщо не ги долюбваме / за разлика от батко му на същата възраст/. От положителните неща са, че харесва да му пея и пуска фигурките в кофичка с дупки / вече се изхитри, че кръглите влизат най-лесно и ги подбира само тях, после реве да отворим кофичката/. Е, нали сме първи проходили, та вече търчим идеално и много рядко падаме, возим се и на един мотор без педали, катерим се навсякъде. Любимото е да се покатери по облегалката на фотиола и да падне с главата надолу до седалката, като аз всеки път изтръпвам да не си нарани врата

Не се сещам друго нещо да прави. А, да попитам, до къде са стигнали вашите деца със самостоятелното хранене с лъжичка. Дори и това не се опитва да прави.Май нещо съм изоставила майчинските ми задължения към него Embarassed

Лека нощ и се надявам да се включа скоро пак

П.С. Забравих да спомена, че обича да рисува - драска, най-вече върху онези дъски, а не на лист. Ама е ужасно упорит. Проявява се като по-голям овен и от брат си. Спомням си, че на Юли както му подам химикала, така продължава да пише. А Мишо, 1во се бия да му го измъкна от ръцете, после му нагласям пръстите както трябва да го държи и най накрая той си го прехваща както той си иска и така рисува

И последно само да ви информирам, че въпреки липсата на лентичка в подписа ми, аз съм все още 2 в 1. И да ви се оплача - много, много ми се спи.

Айде вече е време да си подремна Mr. Green . Малкия току що свекито го донсе заспал, а големият още си играе долу. Лека нощ и приятни сънища и на вас

# 145
Здравейте мацки,

времето застудяи започнаха да се появяват маи дето не сме ги чували отдавна Simple Smile
Добре дошла и на новата мама - да не взимаш пример от тези несериозните и да ни пишеш по често за теб и малкото сладурче.

Мирамакс - добре е че се появи - дано всичко е наред с малкото растящо сладурче в коремчето ти Simple Smile

Мандаринката - ей бре - появи се най сетне. Много се радвам за теб и университета. Искрено се надявам да ти хареса да учиш и да завършиш без проблем. Направо ти завиждам за тези хубави вълнения относно първите учебни дни - това си е незабравимо. Е-е-е-ех спомени ме налетяха Simple Smile

За бибероната- не мога да доложа, че и ние се кърмим още и съответно бибата я недолюбваме от много отдавна...... и във връзка с това настина ми е много интересно кои са още кърмещите от мамите. Аз сега ще направя едно малко списъче защото никога не мога да разбера колко сме от последните мохикани:

1. зорото
2. мандаринката
3.калинка
4. сребърен облак
5. гери

и май това са дето се сещам
. Относно това колко пъти суче - ами ние много дълго време се приспивахме с цокане и той сучеше тогава. Сега вече следобед се приспиваме без цокане , а вечер със цокане - така че вечер веднъж и през нощта - хиляди пъти суче. Като цяло обаче аз имам цел - смятам да го отбия до април месец защото смятам да пътувам за 10 дни до Испания. с две думи - искам или не - ще трябва. Да не говорим че съм замислила за това лято хиляди приключения, които няма как да станат с малкият. Та сме в процес на отбиване - но постепенно и бавно. Случвало мисе е  когато се събличам малкият да ме види гола и да си поиска цокане - но с оглед на моите планове - му отказвам, така че за момента през деня не цокаме, а само вечер и нощем
Единственото което много ме тревожи е нощното цокане - ами той се буди поне 5-10 пъти, така че изобщо не мие ясно как ще се откажем - приемам съвети всякакви...............

Относно тръшкането - моят господин много се тръшка.....Директно ляга на земята и това е. в повечето случаи го зарязвам , обръщам му гръб и тръгвам нанякъде, само дето като ми го направи това на улицата - и все съм нащрек няма ли да се появи кола- та с две думи - повечето пъти номера не се получава и сигурно затова продължава да ми го прави тръшкането. Наистина не знам как да се справя с него - Облаче , от това което прочетох от твоя постинг - съгласна съм че проблемът често е в родителите и най вече в тяхното държане, но аз наистина не знам как да се справя с моя , който ляга на студеният цимент и лежи 5 минути така и се дере. Просто страхът ми че ще настине ме надвива (веднъж наистина се разсополиви след такава случка), иначе съвсем не ми пука за това другите какво мислят. Другият проблем е че с тези дрехи - яке, термогащи и ботушки - на него му е трудно да се изправи сам, та понякога се налага да се връщам да помагам да стане - изобщо - наистина не знам как да се справя с този проблем. дано по бързо мине!!!!

Иначе  - след като се оплаках от него , да ви го похваля - вече като го питам искашщ ли нещо - ми отговааря с "да". много съм щастлива - може би вече ще започнем малко по млако да се разбираме и с думи освен с мучане, възклицания и прочие!!!

Смайли - това с парното - дано бързо свърши че наситина е много гадно когато е студено!!!

Уф, така става като отдавна не ъсм писала- със сигруност пропускам да кажа много неща, ама стига засега толкова, понатам пак.

утре мъжото има РД - да ше празнуваме с приятели и прочие Simple Smile очаквам с нетърпение Simple Smile

айде цалуФки от нас!!

# 146
Здравейте мили мами,
ние малко се позагубихме,но поне успявам редовно да ви изчета
за кърменето:ние се кърмим за следобедното и за вечерното приспиване,през нощта понякога суче два пъти,понякога сто пъти и сутрин на събуждане също е на цицката на мама Mr. Green
Бяхме за няколко дни в селото на сънчо Горица при нашите и там майка ми без проблем го приспиваше за около 10 минути и следобяд и вечер,но при опита да го направя аз се започва един неистов рев,става, настанява се в мен започва да ми дърпа блузата и т.н....Ума не ми го побира как ще се отбиваме,а и на мен ми се иска до пролетта това да стане!?!?
Ами да се запишем и ние в списъка на все още кърмещите:
1. Зорото
2. Мандаринката
3. Калинка
4. Сребърен облак
5. Гери
6. bella_
за спането: в повечето случаи спи два пъти на ден все още,но сутрешното е по-скоро поспиване до късно,събужда се към 8,суче и заспива до към 10-10.30ч,а след обяд спи около 2 часа.Друг път става в осем и спи само час и половина следобяд.Всеки ден е различно и при нас.
Бини много се радвам за хубавите новини около вас,погали пулсиращото коремче от нас и целувки за сладката Нати!
Добре дошла на мама Ели и на сладката Ивайла!  bouquet
Аз жълтък специално не му давам,но му прибавям елда в плодовете.
За цветовете познава синьо,жълто и червено.

Светле да ти е жив и здрав племeнника знам,че ще си най-страхотната вуйна!Много целувки на моя любимец Преско!
Лек ден на всички  и целувки от нас с Васката! Heart Eyes

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 12:23 от bella_

# 147
Благодаря за топлото посрещане!
Ивайла тази нощ беше по-добре.Прави сте,че всяко чудо е за три дни.Надявам се,до няколко дни всичко да се оправи.Тя вече почти не се сеща за биберона,а вчера на обяд когато я приспивах и дадох едно плюшено мече,тя го гушна и така си заспа.
Поздравления за кърмещите майки,вие сте истински късметлиики.Аз кърмех до десетия месец и кърмата ми спря,иначе имах голямо желание да продължа с кърменето.
Поздрави от нас Party

# 148
Здравейте момичета, колко многооо сте писали.

1. Добре дошла на новата мама Ели Атанасова и нейната сладка принцеса Ивайла  Hug

2. Зорото, да ти е жив и здрав мъжа! Много да се обичате!  nbirthday. Весел купон и много да разказваш.

3. Калинке, радвам се, че няма проблеми покрай ваксината при вас newsm10

4. Мандаринке, успех в ученето! Много отговорно подхождаш към бъдещото   bouquet.

5. Мирамакс и Бини, лека и безпроблемна бременност - леле какви сте щастливки  /пу, пу да не ви е уроки/ Hug

Да кажа няколко неща, все пак и за нас:
за жълтъка - вече застройвам супите с цяло яйце, давам и кексове, палачинки и др.подобни с яйца, а освен това смятам, че и в яслата правят неща с цели яйца, а не само с жълтък.
за бибата - когато Лъчо тръгна на ясла я ползваше само за заспиване, даже там я носихме 2 дни. На 3-я ден, като се прибрахме в къщи за следобедния сън, аз изобщо не му я дадох. Той по принцип трудно заспива, но аз не го приспивам - и така той повече не я потърси. Сега виждам, че някои деца в яслата ходят с биби, но той не ги напада. Явно се е отказал  Mr. Green
за спането - в повечето случаи спи по 2 пъти, но всеки път с различна продължителност.
за говоренето - от няколко дни непрекъснато говори разни неща, но ние нищо не разбираме. Той просто не млъква, даже снощи започна да се приближава към кака си и да й крещи нещо от сорта на Алииии, ама са едни крясъци като че ли й се кара и това продължава доста време. Иначе се е научил да се катери навсякъде - казва КАЧА и тръгва /вчера се качи даже върху кутията с миксера  #Crazy, наистина е доста палав и изобщо не се спира.
за книжките - преди време му бяха много интересни, но явно му омръзнаха, защото започна да ги къса - разлепва дебелите корици и аз се принудих и прибрах всички /след като ги залепих  Twisted Evil/ и оставих само гумената, защото нея няма как да я разлепи, поне засега Mr. Green

Малко прекалих, ама моля да ме извините   bouquet

Приятен ден!!!!!

# 149
Здравейте,мами!
Първо добре дошла на мама Ели и малката Ивайла! welcomeРазкажи нещо повече за вас,плийз!
А по въпроса за залъгалката и аз не мога да ти бъда много полезна,щото и моята никога не е смукала такова нещо.Но от моите наблюдения при други мами и бебета мисля,че става ужасно трудно.Племенницата ми майка и я отучи едва на 1 година и 7-8 месеца.Просто проблемът беше да проумее,че мецата я е взела.Но,както те съветва Мандаринката,ми прави впечатление,че трябва да се намери заместител на бибата.
Ей,кърмачки,много ви се кефя!На мен още ми е мъчно,че отбих Натали,не съм предполагала,че толкова обичам кърменето.
Зори,понеже виждам имаш намерение да се отбивате,да ти разкажа как стана при нас.Първо,проблемът беше да я отуча от нощното цокане/сякаш съм знаела,че ще забременея/.Трябваха ни около месец и нещо да свикне с мисълта,че цица се дава само сутрин към 6:00 ч.След това нали трябваше да я отбия веднага,но беше много трудно,защото цокаше сутрин и вечер.Та първата сутрин беше кошмар,но още по-голям вечерта.След 20 мин.рев и тръшкане,дръпна приготвеното кисело мляко с малко захар и водичка в шише с накрайник/от което никога не е пила/.И така вече 20 дни нямаме проблеми.Е,първите 4 дни само бяха проблемните.И така шишето с накрайника е заместитела при Нати.
Гери,по въпроса за пасираните манджи-да още сме така. SadРазбира се,малко по-едро вече,но все пак без пасатора не става.Иначе яде солети,бисквити,ядки и пуканки дори,на малки хапки.Та много ми е странна тази работа от манджите се дави,пък от другите неща не.
За жълтъка,Натали беше на Малтофер известно време,та се наложи да включа и жълтък в менюто по 1 на ден.
Смайли Танче,дано по-бързо се оправи проблема с парното!
Мирамакс,пиши по-често,моля тееее!И на мен ми се спи много,а и гаденето продължава.
Белла,предадох целувките от вас на Нати и погалих коремчето.Мерси!И ти да се включваш по-често!
Спирам,че трябва да излизаме.
Целувки от мен и Нати.  love001

Пропуснала съм нещо важно.ЗОРИ,ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МЪЖЪТ!МНОГО ДА ВИ РАДВА,ОБИЧА И ПРАВИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩАСТЛИВИ!

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 13:15 от bini_og

Общи условия

Активация на акаунт