Губи си ума?

• 6 010
  • 69
  •   1
Отговори
# 45
Ако е лежала в болница, тя се води техен пациент още 3 седмици след изписването, не помня точно колко, но е техен пациент. Което значи че може да се върне там при проблем , на преглед. Безплатен. И да настоявате за изследвания, които да уночнят диагнозата.

Правила съм го с детето.

# 46
Как така да я отпишете?
Сега какво и е поведението? Ако не е на себе си я хоспитализирайте в психиатрия. Там ще я оправят жената.

# 47
И аз се очудих, в болницата нищо не могли да направят те ли щели да се правят на герои, нямало да я бъде. Аз ги попитах, как така разбраха само от едно измерване на кръвно, нищо не казаха. Иначе пулс, кръвно всичко е наред, само дето не разсъждава, обикаля по двора не знае къде, заключили са вратата да не ходи по улиците. Обикаля 15,20минути и ляга да спи. Не говори, не реагира, защото съпругът и пак и е дал лекарствата, защото вярва на "лекарите". Иначе онзи ден ти беше изключително добре, разсъждаваше...

# 48
# 49
Доколкото разбирам, насила ще е трудно вие да я лекувате, щом има жив съпруг, който е на друго от вашето мнение.

# 50
Да, ще е много трудно. Преди да постъпи в болница ние и платихме всички разноски, съпругът и, и сина и дори вече ни обвиниха, че ние сме виновни за дето сме я пратили в болница. А преди болницата тя беше много зле, болеше я от хернията, извадиха и 4 литра вода. Абе храни куче да те лае, но няма да се откажем. Докато диша има надежда!

# 51
ЛЛ на какво мнение е. Познава ли я, да говорите с него ли...

# 52
Още не сме я записали на личен, както споменах нейният почина. Мъжа ми днес си пусна отпуска, от утре тръгваме, да видим какво ще направим.

# 53
  • Sofia
Имате ли пълномощно? И аз навремето се опитвах да запиша майка ми към някой ЛЛ и навсякъде искаха нотариално заверено пълномощно.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 19:55 от Brin de muguet

# 54
От списъка с лекарства, в действителност няма някое, което да отключва психотични епизоди - те са общо взето за отводняване, за цирозата и грижа за черния дроб. Но всичко е организъм и не се знае дали няма непоносимост към някое вещество, което дава такава реакция.
Това, което описвате- да се опитва да избяга, да не говори и после да спи, означава, че е объркана и усеща, че нещо не е ок, затова иска да избяга от самата себе си, защото се страхува. Още повече, че не помни какво се е случвало, когато е "нормална". Някое от лекарствата, според мен нещо прави и предизвиква такава "кореспонденция" с мозъка и и потискане на съзнанието.
И какво означава да я "отпишете". Според лекарите е умираща ли? Защо смятат така, не може просто да дават изводи, без да се обосноват. Вероятно смятат, че цирозата е напреднала и защото жената си "заминава" започва да изпада в такива епизоди. Вероятно е и да е това, още повече щом е имала и асцит. 4 л. не са малко. Но ако за първи път я "източват", може да оживее до следващия асцит.
Моят съвет е да я заведете при добър специалист, който ще обърне необходимото внимание

# 55
Нямаме пълномощно. Да, казват, че ще умре. Ние сме се хванали дори за най-малкото, докато не чуем, че е починала няма да се откажем. Към какъв специалист трябва да се обърнем? Да ми препоръчате някой, в Стара Загора?

# 56
Заради цирозата ли? Много е напреднала и нама лечение..за това ли така казват лекари?
Чета че при напреднала цироза има и поведенчески проблеми заради енцефалопатия? Някой също го писа назад като предположение...

От уикипедия

# 57
Да, за съжаление при напреднала цироза има такива симптоми. Лекарите по дефолт считат, че е енцефалопатия и затова я "отписват"
Възможно е, обаче да бъде и нещо от лекарствата.
На моята приятелка, леля и - 20 години алкохоличка, при първия асцит я източиха и после живя 2 години. Направи втори асцит, обаче защото беше започнала пак да пие. Ако не беше започнала, може би щеше да оцелее.
Все си мисля, че във вашия случай е нещо от лекарствата. Търсете хепатолог и психиатър. За съжаление мога да препоръчам в София специалисти.

# 58
Може консулт по healee да направите, пращате епикризата, лекарствата...и питате ..евентуално де.

Или да питате вашия ЛЛ....да ви насочи към специалист..

# 59
Как е лелята?

Общи условия

Активация на акаунт