Бебеправене и лечение на гъби

• 533
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета!

Реших да попитам тук, тъй като мисля, че въпросът ми може да предизвика разностранни реакции.
С приятелят ми правим опити за бебче, след оперативна хистероскопия съм за премахване на полип и гинеколога каза, че “лесно хващало” след операцията. Та… правихме опити този месец и цъфнах с цистит. Опитах 5 дни да го лекувам без антибиотик, но се наложи да го започна. Да спомена само , че до преди хистерото борих 4 месеца гъбички и сега доста ме е страх да не си ги върна с този АБ, за които трябва да пия Микомакс.
Та на въпроса - нямам никаква причина да смятам , че може да съм забременяла , но се притеснявам, ако случайно се е получило нещо да не навредя , ако приема Микомакс, не че АБ е по- безвреден. Чудя се какво да правя, да чакам ли да се появят гъбички, че тогава да лекувам, да ги превантирам ли с Микомакса… ще навредя ли Sad
В главата ми бушуват 1000 мисли.
Ако някой има представа , сблъсквал се е или просто за съвет какво да правя… ще се радвам!
Благодаря от сърце на всички, които ще отговорят!

# 1
По-добре да си слагаш глобули тип Гинексид.Отделно задължително пробиотик орално преди/след антибиотика.
Микомакс-а се пие когато вече има налични гъбички, а не превантивно.

# 2
  • София
Микомакс-а се пие когато вече има налични гъбички, а не превантивно.
Това абсолютно не е вярно.

annay, посъветвай се с гинеколога си за евентуалните рискове. Той най-добре може да прецени, кое от двете е по опасно - да пиеш Микомакс или да се подложеш на риск от повторно лечение на гъбички.

# 3
За превенция срещу гъбички Сана гел или Лактажин плюс пробиотик за пиене - жив, който се държи в хладилник.

Общи условия

Активация на акаунт