🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 56 891
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде в Европа...
l.v.p, за Истанбул пътувам само с Караджъ турс и винаги 2 зв. No name хотели (честно казано не ми се дават пари за едното легло и спане)..ще ви изброя в кои са ме настанявали, прегледайте ги...Те настаняват в няколко хотела, на един квадрат място (предполагам, защото са голяма фирма, с няколко "потока" от Бг и да си събират лесно туристите за екскурзиите), което си е много добро като локация за транспортни връзки...
"Основен" хотел им е Yaztur (няколко пъти съм била настанявана там, дори и сега април), Nida hotel (. в близост до Yaztur), Dempa (1-2 успоредни под Yaztur), Maycan (в близост до сп на метрото Везинджелер), Orient Mintur (срещу сп. Йеникапъ на метрото) .. "Основен" 4 зв хотел им е Буюк Сахинлер и общо взето въртят около него заради по-горната причина...Може би ще ви направи впечатление, че са все тризвездни..в началото и аз се учудвах, но реших, че наистина групират туристите си за удобство на фирмата....
Ще разберете хотела,  в идеалния случай, в деня преди пътуването. Обикновено го разбирам в деня на пътуването, но аз не съм от Сф и резервирам от местен офис на Караджъ турс, а информацията идва от София... Прилагам снимки от хотелите, каквито намерих из тел. си ☺️

Скрит текст:
х. Демпа:

х. Yaztur:

х. Nida:

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 21:06 от AIR

# 196
Към горният списък мога да добавя Малкоч, супер тясна баня, ужасна закуска (което успях да видя, преди да си обърна гърба и да идем да закусим навън) супер удобни легла и страхотен Интернет.

# 197
Някой от вас бил ли е в Кумбургаз? Моля за вашите мнения и препоръки. Интересува ме и дали има удобен транспорт до Истанбул? Благодаря.

# 198
Сайтът на Шехир Хатларъ все още не се отваря. Лятното разписание на корабчетата в прикачения файл.
https://www.e-yasamrehberi.com/deniz_ulasimi/feribot_deniz_otobusu_seferleri.htm

# 199
Чета редовно темата,но нямам много време да пиша.Бяхме една седмица в любимия Истанбул. Кацнахме на новото летище, апартамента който букнах беше в Кадъкьой, мода.Придвижихме се с Havaist,много удобни автобуси,до Кадъкьой беше 96 лири на човек.Апартамента беше през Arbnb,собственика ни посрещна,локацията беше топ.До него имаше Мадо,Beyaz firin(от тук бях чела за това заведение на което собственика е българка),много е хубаво.Отстрани спираше стария трамвай,който обикаля мода и Кадъкьой. Малко по надолу по улицата беше Босфора, имаше чайни и парк.Пеша до пристанището е 15 мин(с трамвая беше удобно).В Кадъкьой живота буквално кипи.Хиляди хора,много младежи,заведенията пълни всеки ден.
Посетихме Kiz kulesi,входа е 450 лири+корабчето от Юскюдар.Ходихме на Camlica джамията,величествена е.Много ни хареса там.Има много хубаво заведение вътре до музея(и той е много интересен).Всичко е направено много модерно.Разходихме се,купихме сувенири,после пак пихме кафе но навън в другото кафе.Гледката е един път.
Ходихме до Галата порт,и там е хубаво. Обикаляхме с градския транспорт повечето време. Ходихме и до Кузгунджук, най долу има страхотна гледка към моста.От Галата порт до Кадъкьой има директно корабче,прилича малко на яхта.Истанбул карт не можах да я заредя с повече от 500 лири и си купихме още една.Автобусите вземаха около 10 на чек ин на човек,двама я ползвахме.Корабчетата и мармарай май около 14 бяха,но не съм сигурна. Много лесно се зарежда,но първия път едно момче ни помогна .Общо взето обикаляхме безцелно,много ни хареса.Качвам няколко снимки Simple Smile

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 21:00 от online:)

# 200
# 201
# 202
  • моята мила родна страна
Благодаря за файла и аз!

И да попитам: за Кадъкьой има уточнения-нов/стар кей. Кой е новия и коя старият кей? Ако може и линк към Google maps, да се ориентирам?

А дали някъде на място в града може да се закупи такава книжка/брошура с текущото разписание?

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 09:39 от jovigirl

# 203
  • Някъде в Европа...
Благодаря за файла и аз!

И да попитам: за Кадъкьой има уточнения-нов/стар кей. Кой е новия и коя старият кей? Ако може и линк към Google maps, да се ориентирам?

А дали някъде на място в града може да се закупи такава книжка/брошура с текущото разписание?
Аз съм си вземала от порта на спирката Фенер - не съм купувала, стояха си отпред като брошури, оставени на специално място.

# 204
Здравейте, бихте ли ми препоръчали ресторанти за романтична вечеря в Истанбул, от които сте останали доволни?
Аз бих ви препоръчала един ливански ресторант на Нишанташъ - “Аll Hallab” се казва, има и Адана да не се стреснете, че е ливански. Храната е много, много вкусна, обстановката изискана и цените са разумни. Препоръчвам.
Друг, който също бих препоръчала е “ Lord Of The Grill Restaurant” - Султанахмед. Традиционна кухня, отлично обслужване и отново нормални цени. Както споменах по-нагоре вече се бяхме опарили в този район и този ресторант беше като “игла в купа сено”. Понасят ти разядки и хляб, а после чай и баклава, но не ти ги надписват в сметката накрая. Много вкусно, имат превъзходна градина и е доста уютно!

Благодаря за тази препоръка! Посетихме и двете заведения. Много ни хареса в “Аll Hallab”. И в градината на “Lord Of The Grill Restaurant” беше много приятно! Simple Smile

# 205

Мисля, че са така.

Sehir Hatlari
1.Нов кей
KADIKÖY - KARAKÖY - EMİNÖNÜ
2.Стар кей - Бяла каща
Kadikoy Besiktas Pier
Besiktas, Kabatas, Ortakoy, Sariyer, Eyup, Adalar, Bostanci
3.KADIKÖY IDO
AVCILAR - BAKIRKÖY - YENİKAPI - KADIKÖY

# 206
  • София
Благодаря за файла и аз!

Аз съм си вземала от порта на спирката Фенер - не съм купувала, стояха си отпред като брошури, оставени на специално място.
Последно си взех от терминала на Еминьоню за Саръйер. Често ги има и в информационните бюра. Книжките са много малки - джобен формат.

# 207
Здравейте,  познавачи на Истанбул! Аз съм била в този прекрасен град два пъти, но преди много години. Сега подготвям програма за ново посещение и ми се иска да отидем и в музея на шоколада, но не намирам мнения и коментари за него. Посещавали ли сте този музей?

# 208
Здравейте, какви са впечатленията ви от Аквариума в Истанбул? И откъде препоръчвате да се вземат билети? Гледах в Интернет 22 евро заедно с трансфер от различни места и се чудя дали като цена е ок.

# 209
Здравейте, какви са впечатленията ви от Аквариума в Истанбул? И откъде препоръчвате да се вземат билети? Гледах в Интернет 22 евро заедно с трансфер от различни места и се чудя дали като цена е ок.
Зависи за кой?
Ноември 2022г.бяхме в този в мола до Икеа и Декатлон тогава билете беша 300тл.сега май бяхме в този в мол Флория до Босфора цената беше 500тл.(неможе да се сравнява цената защото през 2023г.много се вдигнаха цените и този първия може да е същите пари ако не и по скъп!).
Като цяло всеки си имаше предимствата,но най-много ни хареса този в Анталия Stuck Out Tongue Winking Eye(там бяхме края на март 2022г.и платихме също около 300тл.).
Но като цяло сякаш този в МОЛ Форум мисля се казваше ни хареса повече от този до Босфора.
В първия в МОЛ Форум изброявам предимствата:
*по голям и хубав тунел
*много аквариуми с много видове риби
*по-голям и интересен
Във втория до Босфора:
*има пингвини
*много голяма площ като аквариум(като басейн в който са всичките тези видове риби) и много видове на едно място
*най-голямата акула и скатове
*много голяма тропическа градина със жаби и  капибара(такова нещо за първи път видях на живо!)
Така че вие трябва да си прецените къде ще отидете,но ако не сте били до сега в аквариум,който и да изберете ще ви хареса със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт