🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 524
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Митко, с всичко друго мога да се съглася, но просто няма как аквариумът в мола да е по-голям от този във Флоря, който е в триетажна сграда и по времето, когато го строиха беше най-големият на Балканите. По това време Turkuazoo (сега Sea Life) отдавна функционираше. Останалите неща са субективни. На един му харесва едно, на друг друго, но големината е фиксирана. Wink И времето за разглеждане е показателно. Ние разгледахме този в мол Форум за час-час и половина, макар да минахме два пъти през тунела,  а за Истанбул аквариум ни трябваха повече от 3 часа, като бяхме в годината на откриването и все още не работеше с пълния си капацитет. Пингвините и други обитатели се появиха по-късно.

# 211
Ми може и да е по малък,но явно е с повече аквариуми и риби и обяснения,докато другия нямаше никакви обяснения за дадения вид риба-къде живее в кой океан/море/река и не ми беше така интересен. Като цяло може да е по-голям, но го обиколихме много бързо. 😞

# 212
Отварят нова част към Миниатюри! Построяването и е отнело 5години,10000 обекта в мащаб 1:87....найсе,пак ще се ходи до там😁предният път се по загубихме малко. Добре, че беше една снимка на шадраван-царевица та да се оправим 🤣🤣но пък завинаги запомних спирката Алибейкьой.
Билета ще е 396тл комбиниран с 3D прожекции

# 213
Здравейте! Много ще се радвам, ако някой може да ми помогне Blush  Планувахе да пътуваме в събота с автомобил, НО изобщо не бяхме включили в плана Байрям, за който тъкмо научавам. Мислите ли, че границата и самият град ще бъдат натоварени и ще си изгубим времето?

# 214
  • Варна
събота е възможно най - трудното време за пътуване натам ( петъка също , но малко по лесно) особено по време на байрям.
Ако можете дефазирайте с няколко дена.
Най лесно се пътува посока натам от неделя до четвъртък вкл. , В понеделник се е случвало да сме по малко коли отколкото коридори с гишета.
между другото байряма почва утре и петък му е последния ден , но съботата ПО ПРИНЦИП е тегава

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 10:03 от peterky2002

# 215
Ние решихме да е края на Август(имаме годишнина от сватбата) началото на Септември.
Само тогава можем и ще е за две нощувки.
ММ едвам ще го пуснат даже.
Сега се чудим дали пак с АБВ или да си ходим с колата.
Детето ме притесняват десет часа как ще издържи в автобус.
 Иначе се обаждам още сега и си отиваме с АБВ. С кола пък ме притеснява, че никога не сме ходили,не знам паркинг,как стоят нещата,знам,че шофирането е кошмар.
Другият вариант е да отидем без детето.
Но не ми се иска. Та,сега се чудим как да го измислим.

# 216
10 часа с автобус пред 5 с личен автомобил…. няма база за сравнение за мен. Паркинги има на всяка крачка.

# 217
  • Варна
Ние решихме да е края на Август(имаме годишнина от сватбата) началото на Септември.
 Иначе се обаждам още сега и си отиваме с АБВ. С кола пък ме притеснява, че никога не сме ходили,не знам паркинг,как стоят нещата,знам,че шофирането е кошмар.
Пътувате ли нощем с кола, за да ти дам идея?

# 218
Пътувате ли нощем с кола, за да ти дам идея?

Да.Даже аз предпочитам. И ще е в пъти по-лесно,защото малката ще спи.
Така е,няма база за сравнение. Но нас ни притеснява, защото ще ни е за първи път.
На мен автобуса не ми пречи.
С книга бързо ми минава времето,сериали си гледам,цъкам си на телефона.
И като знам къде отивам хич не ми дреме.
Аз съм го засичала -около 20 и 30 тръгваме от    Ихтиман и към 05 сме в Истанбул.
То зависи де, но толкова е горе-долу.
Абе десет часа е както и да го смятам.
За нас не е проблем. За детето ще е кофти. Не искам да я мъча,а после и да трябва да обикаля ако не ни настанят веднага в хотела.
Така,че ще се радвам на идеи и разяснения с пътуване с кола натам.

# 219
Въобще не бях предвидила Байряма, а заминаваме в петък на 30.06. и се връщаме неделя на 02.07. Тъкмо бях набелязала ден по ден забележителностите, но явно ще ги гледаме само отвън, предполагам повечето няма да работят за туристи уикенда?

# 220
  • Варна
Caroline_Bingley,
ако можете минете през Лесово около 4 през нощта.
Минава се много бързо, или ще сте сами на гишетата или 2 коли.
Около 4.30 часа през Лесово минава Flixbus и ако се паднете след него ще си отвисите да го чакате.
След това по магистралата е спокойно, няма много движение, пътува се бързо.

Ако успеете да стигнете Истанбул преди 8.30 часа, още няма задръствания, шофирането е по лесно и с навигация, предполагам, че ще стигнете. По това време сутрин хем още няма много коли, хем ще ви е по спокойно с шофирането, престрояването и т.н. и да объркате пътя, все още няма задръствания. За мен те са притеснителни, защото трафикът е огромен и трудно престрояването, може да изпуснете заради това отбивката и да трябва още много да пътувате и висите в трафика.
От 8.30 часа нататък се започва със задръстванията.

На връщане съм чувала, че около 17 часа отново започват задръстванията.

Миналото лято, май беше около 18 август на връщане от Истанбул за Варна, през Малко Търново, стояхме през нощта близо 7 часа на границата от колона с гастърбайтери връщащи се в Германия.
Пиша го, защото споменаваш за края на август.
Гледайте да не съвпаднат датите Ви с влизането или излизането на гастърбайтерите от Турция, че е ад.......

През Малко Търново не минавайте. Липса на организация и чакане с часове.
Аз заради това минавах чак през Лесово за Истанбул.

# 221
Знам че тогава са германиците, но просто нямаме друга възможност.
Благодаря Мис Ноир.
Другият вариант е Октомври. Но много далече,а и плановете за тогава се промениха и няма да можем.
И три са тръгна не ми е проблем.
Ще го мислим.

# 222
  • Варна
Доколкото съм чувала, учебната година в Германия започва на 01 септември и всички бързат да са се върнали до тогава.

# 223
Познати ми казваха,че миналата година много го загазили баш на връщане от Истанбул заради гастарбайтерите. Те нали са точно в този период.
Дано са се поприбрали.

# 224
  • София
Доколкото съм чувала, учебната година в Германия започва на 01 септември и всички бързат да са се върнали до тогава.
Различните провинции почиват по различно време. На някои учебната година започва на 1 август, на други на 1 септември. Има и други дати, които нямат общо с първото число. Wink Правят го точно с цел да не почива цяла Германия по едно и също време. Впрочем, на 1 октомври чакахме 3 часа на сръбската граница, за да влезем в България и 90 % от колите бяха с турци. Интересното беше, че с тях имаше деца в ученическа възраст. Освен да използват и есенните ваканции.

Общи условия

Активация на акаунт