🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 437
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Ох, децата ме изядоха за гривни Пандора от там, но не намирам как да обърна сайта им на английски. Може ли някой, който разбира турски да погледне какви намаления и отстъпки има. (има ли подарък ако се купят повече неща )
https://tr.pandora.net/
Аз турски не разбирам, ама и отстъпки и намаления не видях. Може на място да има останали намалени или от курса на лирата да се получи разлика в цената. Примерно от Гърция си купих скоро талисмани на малко по-ниска цена.

# 406
Katri, като отвориш линка, превърти най-долу. Има едно знаменце турско. Кликни на него. И от там можеш да смениш езика. И на бг може.

# 407
Здравейте,

млада жена съм и тъй като нямам партньор в момента планирам екскурзия до Истанбул сама. Мисля да отида с нощния влак от София  и да си организирам сама хотела. Цялото ми семейство полудя и отказват да ме пуснат Grinning , но аз съм много упорита и си настоявам. Според вас може ли да бъде опасно и безразсъдно ли е от моя страна, все пак нямам намерение да се разхождам сама през нощта!?  Четох в интернет, че града е сигурен за сами пътуващи жени, но все пак.....

# 408
Гледай клипчета в ютуб на момичета, които сами са пътували и след това даже са се преместили там. Има места, които не са и за групи, но ти предварително ще знаеш къде отиваш, дори вечерта да се разхождаш е ок по централни и осветени места. Може и да се запознаеш с някакви хора във влака или на място. Веднъж се запознахме така с едно момиче в хостел в Италия, ние бяхме група момичета, тя сама и ни чула да говорим на български, тя пътуваше от Англия, излиза с нас до края на престоя. Има супер много пътуващи сами жени, но трябва да не те е страх и да знаеш какво правиш. Пътувала ли си друг път сама някъде?

# 409
Да, аз живея от 10 години сама в чужбина, Дания и Германия и съм пътувала много, но само в Европа. Така че имам сериозен опит в организирането на пътувания. В Истанбул съм била преди 15г. на екскурзия, за 3 дни, но не си спомням много и тогава бяхме група. Имам намерение да съм в централните туристически райони, предполагам опасните, които споменавате са извън тях.

Гледай клипчета в ютуб на момичета, които сами са пътували и след това даже са се преместили там. Има места, които не са и за групи, но ти предварително ще знаеш къде отиваш, дори вечерта да се разхождаш е ок по централни и осветени места. Може и да се запознаеш с някакви хора във влака или на място. Веднъж се запознахме така с едно момиче в хостел в Италия, ние бяхме група момичета, тя сама и ни чула да говорим на български, тя пътуваше от Англия, излиза с нас до края на престоя. Има супер много пътуващи сами жени, но трябва да не те е страх и да знаеш какво правиш. Пътувала ли си друг път сама някъде?

# 410
  • София
Не мисля че града е по опасен от всеки друг град по света. Ходила съм веднъж с агенция,но ги ползвахме само за транспорт. Сами си организирахме разходките бях със сестра ми  . Сега в края на септември ще ходим пак ще водя и дъщеря ми на 12 е. Ще пътуваме с влак.

# 411
Само веднъж съм ходила сама. Нищо страшно, само акъла и очите на четири,  както впрочем навсякъде.
Успех!

# 412
Не мисля,че има нещо страшно което не би могло да се случи в друг град/държава. Чантата отпред, парите и картите никога заедно и така😀 ние винаги ходим само жени. Хич не ние страх,то денонощно е пълно с народ а и полиция не липсва.

Лирата постоянно пада,икономиката лети надолу,туристите са прекалено важни,за да се допускат някакви неща.

# 413
От мен тоя телефон. Не съм го ползвала, но съм го записала за всеки случай. Не знам дали е и активен. Tourism Police: (0212) 5274503

# 414
Ясно, то в Западна Европа е доста опасно вече, така че в Истанбул не е повече. В Дания, ако се набуташ без да знаеш къде отиваш в Кристияния и започнеш да снимаш ще останеш без телефон със сигурност, не откраднат, а счупен, може и набит да си тръгнеш, ако помислят , че си пратен от полицията. Истанбул не е Коня, не е Адана, пълно с всякакви хора от цял свят. Дори когато имаше терористични атентати туризмът не пострада.
Хората постоянно ме питат в Армения опасно ли било, не, напълно безопасно.. в Германия е 3000000 пъти по-опасно. Щом си живяла в тези държави пълни с бежанци и араби, с изключително покачена престъпност и то сама, не разбирам защо са полудели. Аз помислих, че живееш с вашите и никога не си пътувала сама някъде.

# 415
peiota,

Корабче от Юскюдар до Бейлербей има, но не е от много редовните линии. Виж дали има подходящ за вас час. Но пък почти всички автобуси, които тръгват в северна посока, минават покрай Бейлербей. Пътува се кратко. Не повече от 3-4 спирки са.

Таня, благодаря за изчерпателния отговор.
Къде мога да видя карта на автобусите?

# 416
  • Варна
И аз се присъединявам към мненията, че сама жена не е опасно, въпреки, че аз сама там не съм била.

Имаше вероятност да остана сама в Истанбул за един месец и мислех сама да обикалям и разглеждам, но не се наложи да остана.

Дори не съм се сещала да се страхувам, че ще обикалям сама. Повече ме беше страх да не се загубя и да не мога да се прибера в хотела, а той нямаше да бъде в "централната" и туристическа част.

# 417
  • Бургас
Цитат
Къде мога да видя карта на автобусите?          

Автобуси №15 с всички букви след цифрата минават край Бейлербей - слиза се на 8-а спирка. А се намират в ляво, след като се пресече булеварда при слизане от ферибота. Разписание не е нужно, защото са буквално на 5-10 мин.
А що се отнася до разходките на сама жена в Истанбул....няма нищо по-спокойно от това! Гледаш каквото ти е интересно, влизаш където ти се иска, не се съобразяваш с ничиии капризи, а когато си добре подготвен с маршрути, особености и изненади и градът ти се струва приветлив и прекрасен! Yum

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 11:49 от Аniksi

# 418
Два дни останаха. Нямам търпение вече!
Още обаче не сме измислили топка по точка програмата.
ММ твърди,че за крепостта Румели Хисар ще ни отиде половината ден.🤔
Чудим се как да разпределим дните по забележителности.

# 419
Здравейте,

млада жена съм и тъй като нямам партньор в момента планирам екскурзия до Истанбул сама. Мисля да отида с нощния влак от София  и да си организирам сама хотела. Цялото ми семейство полудя и отказват да ме пуснат Grinning , но аз съм много упорита и си настоявам. Според вас може ли да бъде опасно и безразсъдно ли е от моя страна, все пак нямам намерение да се разхождам сама през нощта!?  Четох в интернет, че града е сигурен за сами пътуващи жени, но все пак.....

Имах същите терзания като теб, когато преди 10+ години за пръв път планирах първото си посещение на  Истанбул.
Питала съм в темата тогава за насоки, някои потребителки даже и на лични, успокоиха ме, че Турция е страна с дискретно полицейско присъствие и действително е така. Щом ще се движиш из туристическите райони, няма да имаш никакви проблеми. Можеш смело да питаш местните хора, полицаи и чужденци за посоки, автобуси и т.н., хората са доста отзивчиви по мое мнение.
Приятен престой в Истанбул! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт