🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 62]

• 55 112
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Застраховки правя в SDI към Булстрад.

Мога да предложа хотел, двойна стая за 132 лв ми дава в момента, с безплатен паркинг, като може и да бъде закрит, но не е в туристическата част и ще трябва да ползвате градския транспорт, което не знам бабите дали ще се съгласят да се качват и слизат и евентуално сменяте транспорт.

# 631
Искрено благодаря за бързоте отговори Heart
Продължавам да чета, записвам и ако имам въпроси ще питам Blush

missNoir,

благодаря за предложението, но търсим нещо в по-централната/туристическа част.

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 19:40 от Gigi

# 632
Здравейте, от коя агенция сте доволни за екскурзия до Истанбул. Интересувам се от хотелите, в които настаняват да са прилични и на добра локация в района на Лалели. Няма да използвам останалите им услуги, отивам за шопинг и енджойване по кафета, разходки.

# 633
Ще помоля да споделите хотела Simple Smile
Благодаря! Ние сме с кола, обиколките също правим с кола.

Мога да предложа хотел, двойна стая за 132 лв ми дава в момента, с безплатен паркинг, като може и да бъде закрит, но не е в туристическата част и ще трябва да ползвате градския транспорт, което не знам бабите дали ще се съгласят да се качват и слизат и евентуално сменяте транспорт.

# 634
  • София
Gigi, не мога да препоръчам хотел. Обикновено цените са различни за различните дати и може скъп хотел да го намериш в бюджетен вариант или обратно. Обаче задължително чети коментарите на хората на тема стълби. Много от хотелите в централната част са стари къщи, направени на хотели. Може да попаднете на такива стълбища, че да ви вгорчат престоя. Другото е мястото на хотела. До скоро любим ми беше Султанахмет. Близо е до основните забележителности, приятна ми е атмосферата, обикновено се паркира безплатно до хотела, но почти всички хотели са в по-ниската част. Всяка сутрин се налага изкачване до площад Султанахмет. Тази година отседнахме в Сиркеджи. Удобство е да не се моря по баирите. Simple Smile Затова не е лошо да съобразите мястото на хотела и забележителностите, които ще посещавате. Градът има твърде много денивелация и когато има възрастни хора е добре да се съобразявате с това.

# 635
  • София
Ние бяхме с екскурзия, защото бях сама с децата и не бях сигурна дали ще се оправя - никога вече тази грешка. Пътуваш през нощта и на другия ден си скапан и чакаш до обяд да те настанят. Ние обикаляхме, но после децата заспаха по диваните докато ни настанят и ни беше зле. Първия ден не беше пълноценен заради умората. Имахме 3 нощувки. Последния ден тръгнахме в 8 сутринта уж към Одрин - там ни пуснаха за 30 мин на една борса и за 1 час в центъра - нищо не видяхме и целия ден мина в пътуване. Ако се пътува с влака като пристигнеш си отпочинал, а последния ден ако бяхме с влака, който тръгва вечерта щяхме да имаме още цял ден. Горе - долу толкова не ни стигна, та вече само с влака. Хотела беше приличен, имаше закуска, а на нас това ни беше достатъчно. Не сме претенциозни. Имаше и асансьор.

# 636
  • Варна
Ще помоля да споделите хотела Simple Smile
Благодаря! Ние сме с кола, обиколките също правим с кола.

Скрит текст:

Elm suit hotel
https://www.booking.com/Share-SBDomT
Закуската не е нищо особено и аз повече не бих плащала за закуска там.
Струва ми се, че може да намалят цената още, но трябва да рефрешваш по няколко пъти на ден.

Аз не бих обикаляла с кола забележителности. Трафикът е ужасен.
Хотелът е на удобно място със спирки за автобуси и метроавтобус.

# 637
Няма да обикаляме по забележителности. Били сме няколко пъти. Отиваме на разходка, до някой мол и така без планове.
Благодаря, ще погледна хотела. 🍀

# 638
  • Някъде в Европа...
Писала съм - пътувам за там само с една определена ТА, настаняват в хотели с удобна локация в Лалели,  ползвам ги само за транспорт и хотел (не съм от Сф и нямам твърде опции). На мен и на детето ми, не ни пречи нощното пътуване, спим си в автобуса, не чакаме и настаняването в хотела до обед...Даже предпочитам нощен път, отколкото през деня...За Анталия също с автобус пътуваме, та Истанбул ми се вижда "ей го къде е" 😀

# 639
А честно казано повече не мисля да си причинявам това висене от 06 до 14 и чакане за настаняване и да се чудя къде да стоя през това време.
Този път екскурзоводката на АБВ  беше пълна скръб. И от хотела не съм особено доволна.
Не беше лош никак,но имаше приключения.
Много ме беше яд,защото никакво настроение не създаде,говореше тихо,беше дръпната и се мръщеше в автобуса.
Няма добре дошли в Истанбул.
А за Одрин говори един час.
Като видя, че никъде няма да ходим пък съвсем.
А била от 20 години там. Има опит жената.
Аз знаех повече от нея за Харема и историята.
Не разказваше увлекателно,от тема в тема.
Абе тотално зле беше жената.
Не се вясна през цялата а екскурзия,даже не ни настани като група,та се наложи отделно и от хотела се хванаха за главата,че как можело такъв екскурзовод да не се покаже да си настани хората.
Имахме и преживявания-дублирани стаи(човека каза от 20 години не ми се е случвало такова нещо), ремонти и шум на етажа ни.
Накрая ММ ходи да се разправя и ни дадоха лукс стая на лукс етаж. В нашата душа беше залепена с тиксо.
И въпреки това и в по-хубавата стая интернет ЙОК.
Иначе беше много чисто и всеки ден чистеха.
Не съм доволна от АБВ този път.
А исках с тях,защото бях очарована при първото пътуване.
Този обаче просто не случихме на водач.
Навръщане ни взе нов шофьор,за първи път каращ автобуса,едва подписал договор с фирмата и не разбираше грам български.
Подминахме една отбивка,та се връщахме,абе приключения.

Иначе мога да препоръчам баничарница точно срещу Университет Лалели.
Много вкусен бюрек. Беше Юсуф нещо си.

# 640
  • София
Caroline_Bingley, ние бяхме зад вас на задната седалка Simple Smile Отвратителна беше екскурзоводката. През цялото време беше сърдита, отговаряше троснато и не съдействаше за абсолютно нищо.

# 641
  • Карлово
Здравейте!
 Пушенето на цигари в Истанбул къде е разрешено, освен в наргиле заведенията? Какви ограничения има, санкции?
 Благодаря предварително за отговорите.
Вчера се върнахме. И мене ме интересуваше къде се пуши. Има табели за забранено пушене, от там натакък на всякъде се пуши.
После ще разказвам. Имаме по 25 000 крачки на ден, с моя сромен първоначален план.

Дали си заслужава да я качим на Сапфир? Също ми се иска по-дълга разходка с корабче, от и до къде препоръчате да е?
На Сапфир пише, че не се допускат лица над 65 години. Как ги преценяват, не знам.
На нас много ни хареса. Симулацията беше уау.
Като слязохме долу и го погледнахме от основа ни се струваше, че се накланя и се готви да ни затрупа.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 13:38 от ДамаТрефа

# 642
Организирайте се сами, за да нямате такива приключения. И двата пъти тръгвам рано сутрин, към 12-13ч. вече съм в хотела, настаняваме се и не зависим от никой повече. Като във всеки голям град си е, няма нищо страшно.

# 643
Аз бих помолила и за други препоръки за приличен хотел с удобен паркинг, дори и извън туристическите райони. Доста пъти сме пътували в Истанбул, но така и досега не сме случили на хубав хотел с удобно паркиране, който бих посетила отново без никакви резерви. Вариантът да си оставям ключа на  колата на рецепцията и те да ми я паркират или местят когато решат, не ме устройва.
Между другото, винаги чета ревютата в booking.com и вече за няколко хотела в Истанбул попадам на оплаквания от гости, че от техния профил е публикувано ревю с висока оценка, което те не са писали. Явно успяват да хакнат профилите им. И това са все хотели с висок рейтинг. Или пък друг номер - че след публикуване на ревю с ниска оценка от хотела им звънят в продължение на дни с настояване да си повишат оценката, защото шефът им щял да ги уволни, децата им да станат гладни и прочие изнудвания. Вече нямам никакво доверие на тези рейтинги.

# 644
Caroline_Bingley, ние бяхме зад вас на задната седалка Simple Smile Отвратителна беше екскурзоводката. През цялото време беше сърдита, отговаряше троснато и не съдействаше за абсолютно нищо.

Вие ли бяхте с двете момичета?
Да,много зле. Ходихте ли на някоя екскурзия?

Общи условия

Активация на акаунт