Целулит - 13 тема

• 83 708
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
А, може да има връзка със сезоните. 😀 И аз първия път правих мезотерапия през лятото и имах много голям ефект - и целулит се изчисти, и всичко. Имах и по-осезаемо подуване. Сега втория път през януари почти нямах ефект, нямах и кой знае какво подуване.

# 616
+1 за тежката безрезултатна битка с целулита, особено в мено. Три години ръчни масажи при масажист,има заглаждане,най-видимо отпред на бедрата,дупето обаче е трагедия. Аз не съм фен на тренировки, нямам излишни кг,храня се ниско въглехидратно пак от години, иначе веднага ми се лепи . Според мен освен целулита и самата кожа провисва и трябва да имам мускули на културист,за да изпълни тази кожа и от там да не личи целулита. Което няма как да стане,нито имам време, нито желание да се бъхтя,а то за видим ефект трябва силово и много време, а и не харесвам мускулести тела на жени,отразява се и на лицето с обратен знак.
В момента не ходя на масажист по финансови причини и започнах да се разтривам сама,много интензивно, по начина,по който и те ме работеха,с опакото на дланта,с кокалчетата. Където не стигам-брич и дупе минавам с едни дървен масажор от Тему,наистина трябва да се внимава, че уж леко,а после избиват синини,аз съм с много слаби капиляри.

# 617
Maya, с всичко което си написала съм съгласна. Само да коригирам, че и вдигането на тежести не помага. Единствената ефективна промяна е поддържаме на нисък процент мазнини, но в премено и мено по-добре да не се стига до там. Лицата ни ще са като на вещиците по анимаципнните филмчета.  Та държим златната среда, малко целулит, малко мазнинки, и горе долу лицето да е ок. Всичко друго е все едно  да се бориш с устни да издухаш торнадо. Аз вече смъкнах мазнини от лицето, започна и провисване. Ще трябва да свиквам да се гледам така. Имам познати се набодоха. Ами не ми харесва. Уж леко, уж едвам, те по-подпухнали от мен, утекли….На млади жени е ок, но на застаряващи като нас, не е сякаш по-малкото зло. Точно и кожата на краката провисва. Аз даже се чудя понякога това  моето дали е целулит или смъкната кожа.  Абе като цяло ще си нося целулита или провисналата кожа сякаш, и ще пазя лицето.

# 618
  • Там където
За тежестите не съм съгласна- тренировките с тежести създават хармонично и добре оформено тяло и намаляват целулита. Не ми се пише, но може да прочетете много статии как тежестите влияят на естрогена и инсулина, които са основните виновници за целулита. Разбира се всичко друго е вярно- калориен дефицит, вода, движение, масажи и т.н.

# 619
Ние говорим за премено и менопауза. Иначе за преди това спор няма.

# 620
  • Варна
Точно тренирането с тежести оказва положителен ефект срещу целулита и изобщо изгарянето на мазнини часове след тренировка .

# 621
И на мен са ми казвали (фитнес инструктор), че не е ок да се вдигат тежести за целулит. Моят личен опит е същия. След тренировки с тежести даже ми се личеше още повече.

# 622
  • гр. София
Здравейте! Някой още има ли опит с Ондата за брича. Блазни ме да пробвам, но до сега не срещам положителен отзив.

# 623
Комбинирахте ли криолиполизата с RF лифтинг и кавитация?

Кавитацията не е ли забранена в ЕС? Доказа се, като доста вредна и опасна процедура.

# 624
тренировките с тежести създават хармонично и добре оформено тяло и намаляват целулита. Не ми се пише, но може да прочетете много статии как тежестите влияят на естрогена и инсулина, които са основните виновници за целулита.
как тежестите влияят на естрогена не ме касае, защото съм в мено,даже гинекологът не може да види къде са ми яйчниците,толкова са се спаружили. Да,тяло се извайва,но лицето заминава,не,мерси,то ми е по-важно,и без това с хиляда зора го поддържам да не е изпито,а пухкавко.

# 625
  • София
И на мен са ми казвали (фитнес инструктор), че не е ок да се вдигат тежести за целулит. Моят личен опит е същия. След тренировки с тежести даже ми се личеше още повече.

Личен опит-тежестите оформят и стягат мускула.Така целулита изпъква по-добре. Нужни са  много лишения и чистене на мазнини,за да се заличи.

# 626
  • Там където
Аз съм на 47 с редовен цикъл, но все пак мисля, че съм в перименопауза. Винаги съм имала килца отгоре, тренирам всеки ден от 14 годишна. Никога не съм имала целулит, но имам склонност да задържам вода. Е от тази зима се сдобих с целулит , който според мен е от нисък прогестерон и от там повишени естрогени. Когато тренирам редовно с тежести се изчиства, ако го карам на табата, пилатес и прочие няма ефект.

# 627
https://www.instagram.com/reel/DHRDIrDtCHW/?igsh=aTVtaW52aHJxdW5q

Ето пример-няма целулит,ама на мен такова сухо, жилаво тяло с изопнати мускули не ми харесва.

# 628
https://www.instagram.com/reel/DHRDIrDtCHW/?igsh=aTVtaW52aHJxdW5q

Ето пример-няма целулит,ама на мен такова сухо, жилаво тяло с изопнати мускули не ми харесва.
Май само тя си мисли, че изглежда на 25 г. Шията й е не като на 55, а като на 75-годишна жена.

# 629
  • пустинята Гоби
Тя месо няма тази жена, какъв целулит.

Общи условия

Активация на акаунт