Отговори
# 150
 kaffeetrmker_2 Coffee CoffeeДобро утро!Заповядайте по кафенце
Сиска,много се озъбил твоя юнак Grinning,ние вече забравихме за тия зъби,отдъхнах си Simple Smile.
Валя,хубаво е,че все пак си успяла да видиш баба си Hug.
Абе хора какво става с това време,тук дърветата вече имат пъпки,скоро може и да цъфнт Shocked.Егати зимата,и сняг не можахме да видим тази година Confused.
На всички болнички от все сърце пожелавам да се оправят скоро Hug

# 151
   Гита, и аз вече три дни се занимавам с това Тае Бо, зарибихте ме и мен. Трудно е, но няма как. Чак взех да се ровя из торент сайтовете за аеробика, ама класическа. Навремето ходех най-редовно на този спорт, влязъл ми е под кожата. За жалост в торентите намирам само малко пилатес и пак Тае Бо, ама на руски. И то е едно плоско, думи нямам. Ако някой знае линк към аеробика да казва.
  Сиска, и ние като вас, точно 4 кучешки му никнат едновременно на моето дете. И ела виж каква е лудница по цял ден вкъщи, много е крив.
   На болните пожелавам скорошно оздравяване !

# 152
  • Бургас
Gita  благодаря за кафенцето Simple Smile
добре ми дойде

# 153
И аз се присъединявам към кафепиещите. Дени сега закусва и излизаме. Тази сутрин се събудихме по-рано и смятаме да отидем до хижата. Времето наистина се побърка CrazyАма аз съм доволна. Само да не ни излезе после през носа и пукаме от студ до Май. Няма начин да ни се размине без сняг, така си мисля аз. И се надявам да съм права, че Дени има една страхотна шейна, която чака да я сефтосаме Grinning

Ант, бравус и на теб! Ти вкъщи ли се занимаваш или ходиш в някоя зала? Ще ти изпратя това, което аз изрових от нета.

# 154
Привет и от мен!
Честит рожден ден , Kremenchen! Бъди много щаслива с любимите си хора!    bouquet
Аз пък имах вчера именден - св. Нина (само Ксения се сети - благодаря й за което) затова заповядайте тези вкусотии към кафето на Гита
Хъгси, добре завърнала се. Румико е пораснала много и наистина е копие на баща си!
Ант, браво - завиждам ти на ентусиазма. Аз си оставам засега с пешеходстването  Mr. Green
особено както е хубаво времето сега  Simple Smile

# 155
Привет и от мен! Hug
Честит рожден ден на половинката на Fairy!
Пателинка,страхотни вкусотийки.Мерси за почерпката. Heart Eyes
Гита,мерси и за кафенцето.Дойде ми тъкмо на място, тъй като тази сутрин детенце се събуди в 05.45ч, благодарение на съседите ни. #Cussing out
Катка, по въпроса за прясното мляко - аз купувам от млеката на My day.На Вали давам Млечко - то е за деца над 1 год. Peace

# 156
Patelina честит имен ден на патерици и мерси за почерпката  bouquet
Gita а на теб за кафето
Момичета преди време писахме за това но имате ли напредък в приказките за Дени знам Heart EyesСиска той е герой , ние не мърдаме от старото положение вчера бяхме с едно  наборче (момченце) дори е 2 седмици по малко от Криси (родено на 8 юни) и толкова много приказва.Майка му вика само дето изречения неможе да прави още smile3555(и се ядосва за това),а ние сме само с тати (любимата и дума), бабо чао, ам,тиси така вика на себе си и още някоя друга думичка. И най-вече когато я карам да каже нещо мълчи неказва, думичките си ги казва когато тя си иска.Как е при вас? (междудругото и батко й проговори късно) Peace

# 157
 PatelinaЧестит имен ден и от нас(на патерици).Винаги съм си мислила,че Нините празнуват на Никулден,но сега вече ще знам. Wink

Относно говоренето - Мони не спира.Понякога чак се учудвам казва думи, които никога не съм я учила, спокойно си прави и кратки изречения, като например''Мамо, паи се,Мони мине"(Мамо пази се Мони да мине) и други такива.Все още не може да изговаря всички звуци, но интересното е че ги замества с други като например "В" с "Д" и като я питат как се казват мама и тати вместо Ваня и Ваньо се получава Даня и Даньо  Laughing. Разбира се има и думи които не успяваме да й ги разберем,но все по-рядко се случва.
 Сега се сещам една смешна случка от по-отдавна.Т.к. Мони от край време си недолюбва гърнето, често като го види и започва да вика '"не,не",а аз й казвах "няма не".И така една вечер аз нещо бях изморена и реших да помоля мъжа ми да измие съдовете,попитах го,а той май ми се беше разсърдил за нещо (иначе по принцип помага) и ми отговори "не", в този момент Мони се обажда от другия край на стаята със строг тон "няма не".
Голям смях падна,но мъжът му мина и изми съдовете.  Joy

Буба, ти не се притеснявай, ще видиш, че Криси отведнъж ще започне.Все пак всяко дете си е индивидуално.И в парка където излизаме има дечица на начата възраст,които по-малко говорят.

# 158
Ох пусто говорене.... ние преди два месеца ползвахме много повече думи, можеше с леки подсещания да изпее "две калинки" цялата, обаче сега замлъкна.... чат пат да каже нещо. Струва ми се че е нормално преди проговарянето да млъкне, така  поне ме успокояват де, че щял отведнъж да стартира с изречения. Ще го видим.  Laughing .
Много ме терзае мисълта че аз не му говоря достатъчно, ама мога ли нон стоп да меля нещо  #Crazy .

Пателинек пропуснаФ та с честитката вчера - ха честито да ти е името!   bouquet 

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 16:00 от Tia

# 159
Vanche, много се смях с твоята сладурана Joy И ние имаме често подобни комични ситуации, Дени постоянно ни се меси в разговорите Laughing

Тиа, не мисля че много приказвам или съм си приказвала с Дени. Не знам дали това оказва влияние, може би малко.

Дени си има едно приятелче, с 2 седмици по-голямо, което абсолютно нищо не говори. Дори "мама" не казва. Единствено имитира няколко животни. Но майка му не се притеснява, като гледам. Като ги съберем двамата, сякаш Дени е поне с 1 година по-голям Rolling EyesА те са съвсем сами двамата, по цял ден майка му му говори...

# 160
Паталина, ша прощааш...  Embarassed Ха, честито за вчера!

Ксения, мерси за отговора. И аз съм го взимала това мляко, но вкуса му е като на сухо мляко.

Дона, тъй като инфото е доста обширно, погледни сайта на Аквасорс:
http://www.aquasource.net/Main/Index.aspx?cid=6
аз вече писах, че не мога да се оплача, откакто давам коластрата  (4 месеца но не редовно), Станислава направи една гнойна ангина, не и тече носа, няма хреми. Но не знам дали е заради коластрата...

Авата, започва все повече да приказва. Още от сутринта започва да ми разправя цели истории, но разбира се на някакъв древен език. Иначе казва колко е часа - "петь", използва "да" и "не" по предназначение, брои от едно до седем както си иска Joy - "де, де, три, чети, де, петь, едим" Laughing, казва и разни други думи ама ме мързи да ги пиша. От роднините само дядо си нарича по име "тоти", ама щото не може да казва дядо Laughing

Не знам за вас, но аз по едно време много бях психясала заради говоренето. В нашата компания има едно момченце, което декември направи 2 годинки, а вече знае стихчета на немски Shocked. То говори от както е на годинка, никога не съм го чувала да приказва на бебешки, та очакванията ми за Ава много се разминаха с реалността. Просто се огледах и се усетих, че  приятелчето ни е генийче, а моето дете си се развива нормално.

# 161
Аз и преди  тема-две казвах, че хич и не се притеснявам за говоренето, то и няма място за притеснение, нормално е не всички деца да почнат да говорят на тази възраст. Миша се ограничава до десетина думи- мама, тате, баба, дай, няма, чао, айде, аки иииии... не се сещам за повече, всичко останало е едно безкрайно бръщолевене Laughing

Да ви споделя една жена днес как ми вдигна кръвното Close Пътуваме ние с Миша в автобус, който обаче беше препълнен, а тя в такива случаи започва да нервничи. И аз започвам да я кротя, та да не вдига шум- давах й солети, книжки, накрая йдадох телефона си и млъкна. Не е плакала и викала преди това, само промрънка малко.  А тая жена стоя до нас през цялото време и като тръгна да слиза, казва на Миша "Ще ми кажеш ли чао, ти си много непослушна, много си непослушна" и това го повтори сигурно десет пъти, от което на мен прогресивно започва да ми кипи отвътре. Twisted Evil Накрая  я пита ще й се усмихне ли, а аз й казах "Щом те обижда, че си непослушна, няма да й се усмихваш", жената се фръцна и си слезе... Сега се чудя не реагирах ли прекалено остро, трябваше изобщо да не й обръщам внимание, обаче ме ядоса, защото не й е работа да дава квалификации и защото Мишка е такова кротко дете, че е грехота да я нарича непослушна. Crossing Arms Абе сигурно това е майчинското чувство, че твоето гардже е все най-добричкото Rolling Eyes

# 162
аз ли нещо не съм нормална....  newsm78 става дума за следното: пазаруваме с дребен в един магазин - той седи в количката отвън, а аз вътре - количката е на тротоара! Излизам и почвам да се въртя да опарвя торби, пари, да прибера портмоне - бе сещате се - нормалните неща и една мухла с автомобил напира да мине, за ад си паркира. Пак повтарям ние сме на тротоара. Тя нервно ми размахва отвътре, аз жестомимично демострирам че ще трябва мааааааааааалко да изчака, щото не съм Шива, при окето тя се "обляга" на клаксона.  Close  Да потретя - АЗ СЪМ НА ТРОТОАРА С КОЛИЧКАТА!!! И се заинатих, демонстративно скръстих ръце и викам тука ще стоя. Тя дава напред, баавничко, плаши ме демек. Излезе един човек от магазина, който също с еразвика.... оФцата му с оФца в крайна сметка се доближи съвсем и ме подбутна лекинко  Shocked .

Е добре а ако бях още в магазина? Количката ли щеше да подбутне?

В повечко ми дойде тая емоция  Confused

# 163
Fairy, Тиа, много правилно сте реагирали. Crossing Arms Fairy, подобни случки съм имала и аз и съм реагирала подобно. Много ме хваща яд!

Аз пък намерих една хлебарка-бебе в супата на Дени. Утре ще кажа на човека от кухнята... Rolling Eyes

# 164
Aууу, момичета ужасни неща са ви се случили! #2gunfire
Мартин 2 вечери заспиваше без да си търси млякото. На третата  нощ обаче се събуди в 02ч и плака до 04.Мислихме с баща му, че му и студено-завихме го, че плаче заради зъбките-Панадол, но чак на четвъртата вчер се сетихме, че може да е гладен. Та по повод на тази случка някой може ли да ми даде инфо до кога децата трябва да заспиват вечер с мляко?Пречи ли им това както залъгалките, т.е. може ли да получат изкривяване на челюстта или всяко дете си пие мляко до когато си поиска и това носи само плюсове?

Общи условия

Активация на акаунт