ЛОНДОН - 13

• 48 685
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте!
Като цяло съм наясно с транспорта в Лондон, въпреки че само веднъж съм била и то в далечната 2013, но сега с дете на 10 въпросът ми е, предвид че пътува безплатно, как удостоверяваме, че е на 10? И в автобусите просто си влиза ли? А през турникетите в метрото?

Тогава бях на гости на приятелка цяла седмица, тя през деня на работа, аз цял ден се мотам, цялото време беше за мен и ходих, където ми скимне без и за минута да ми доскучее.
Посетих доста места и навсякъде влизах без запазен час. Сега с детето и мм ще повторя Природо-научния музей и Музея на науката (в различни дни), но четох тук, че някои от вас са запазвали часове за влизане. Задължително ли е? Смятам да е първото ни посещение за деня малко след като отворят.

Не смея още да резервирам хотел или airbnb, че вече три пъти сменях дати с Уиз, но за последната вечер направих резервация с безплатно анулиране (да не би WIZZ пак да ме изненадат) в Holiday Inn Luton, че ни е ранен полета за Бургас в неделя.

Последен (засега Wink ) въпрос: някой знае ли за магазин, в който целогодишно продават коледни неща? Relaxed

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 14:30 от Im So Excited

# 361
Никой не е питал на колко е детето ми, въпреки че той на 10 и половина изглеждаше като към 13-годишен. Все пак винаги му носех паспорта или лична карта с мен, ако се наложи да покажа на колко е в действителност. Часове винаги запазвам и билети купувам предварително, ако има такава възможност - така си структурираме деня и успяваме да видим повече неща, иначе имаме тенденция да се размотаваме, когато сме във ваканция.

# 362
Нединка, благодаря!
Но ние обичаме да се размотаваме между посещенията, а не да бързаме към следващото място. Затова и въпросът ми беше задължително ли е да запазваме час и ако отидем при отварянето или малко след има опасност да не ни пуснат, а не кой как си подрежда деня, за да види повече неща. Иначе там, където са платени, естествено, че предварително ще ги купя.
Но по въпроса за детето и пътуването му в градския транспорт ми бяхте полезна. Благодаря отново!

# 363
Точно за музеите, които са платени, няма нужда от предварително купуване. За тях опашки няма и няма никакъв проблем да се вземат на място. Ние купихме такива за Гринуич и ветрохода Къти Сарк.
От безплатните посетихме Бритиш мюзиъм и Националната галерия. И за двата обекта имах предварително резервирани билети, но никой не ни ги поиска. Наредихме се на опашката за влизане, която не беше малка, но вървеше много бързо - не сме чакали повече от 5-10 мин., и на никого не се искаха и проверяваха билети. Но двата музея, за които си питала, не сме ги посещавали. Бяхме само 2 дни.
Щом сте с малко дете, да не пропуснете Hamleys. Моите са по-големи, но много им хареса - казаха, че това било като Острова на удоволствията от Пинокио. Между другото имаше всичко от рекламните продукти на Хари Потър (някой се интересуваше по-горе), както и на Властелина на пръстените, Междузведни и какво ли не.

# 364
  • В офиса
Аз поръчвам билети в момента, в който съм пред музея, или в метрото към музея. Не съм пробвала да влизам без билети и не помня дали са ни ги проверявали, мисля че все пак сканираха qr кодовете.

# 365
Иска ми се и аз да питам нещо,макар въпросът ми да е малко по-особен:Някой посещавал ли е зала Арена Уембли?Тъй като знам за забраната за пушене на такива места,дали случайно има някакво място (извън залата,разбира се),отредено за "пауза" за пушачите?

# 366
Аз бях силно разочарована от Хамлис. Очаквах нещо различно от традиционните играчки, произведени в Китай (типичните пластмаси, макар и маркови), но излязохме с поредните, които можем да купим отвсякъде.

В Музея на науката имаше огромна опашка за тези, които нямаха предварително резервирани билети. В Британския музей също - нейният край изобщо не разбрах къде е. Сигурно вървят бързо, но моят син не е от търпеливите. Дори със запазени часове винаги можете да се предвидите време за размотаване.

# 367
По-добре си запазете безплатни билети, тъй като може да се наложи да чакате на голяма опашка. В повечето места пускат дори и да закъснееш спрямо часа на билета.

# 368
Разбира се, нищо не пречи да се резервират билети, но специално в Британския музей не очаквайте те да ви осигурят по-бързо влизане. Поне в момента опашката е една. Бяхме там преди 2 седмици. Предполагам, че писалите по-горе са го посещавали по-отдавна. Сега проверих и отзивите в Гугъл, да не би случайно да сме уцелили такъв период - не, най-новите коментари са, че въпреки предварителните резервации, всички чакат на една опашка. Влизащите с раница или по-обемист багаж ги избутват на отделна опашка за проверка - на нея се чака доста повече. Иначе има и втори вход отзад, на който обикновено нямало никакви опашки - в сайта го пишеше къде е.

# 369
  • София
За Коледа бяхме в Лондон, даже хотелът ни беше много близо до Британския музей и не само, че го посетихме, но и през целия ни престой виждахме опашките в работните дни. Ние имахме предварителни билети и като ги показах ни посочиха левия коридор ограждения. Зад нас имаше хора без билет и тях пуснаха след нас, но и те бяха с по една малка дамска чанта. Мъжът ми носеше празна раница с два малки чадъра. На тази лява опашка имаше един пропусквателен вход и ни накараха да си отворим дамските чанти и да покажем какво има вътре - не сме вадили нищо, а мъжа ми показа двата чадъра. В другият коридор имаше повече персонал, но аз нямах време да погледна какво се случва, защото при нас всичко се случи бързо. В дните, в които Британският музей работеше, имаше опашка вътре и до 20-30 човека отвън на улицата, но се минава бързо. Вътре е голяма лудница, защото са много посетителите, между някои витрини разстоянието е малко и като се струпат хора да снимат и става доста тясно и блъсканица.
Колкото до предварителните билети с час, при първото ни ходене в Лондон имахме билети за Бъкингамския дворец. Обаче докато намерим откъде се влиза, пък с онлайн билет трябвало първо на друго място да се мине, за да го преиздадат, после се върнахме (а си беше разстояние) в шатрата, откъдето се влиза, пък имаше много хора и закъсняхме с 20-25 минути и буквално на косъм бяхме да не ни пуснат, но в крайна сметка влязохме.
Скрит текст:
Та не е хубаво да се разчита само на това, че имаш билет. Разбира се, в Германия много често часът е изключително важен и това ми напомня, че в замъка Нойшванщайн когато бяхме преди 3 години успях да купя един билет за един слот и детето беше безплатно към него, а за ММ в друг слот и отиваме и се оказва, че часът е много важен и няма заедно сме. На едно табло изписват точно от кой до кой номер влиза в замъка (като в данъчно у нас) и дори да чекираш валиден билет за друг слот турникета не се завърта
.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 17:32 от veka

# 370
  • sofia
Здравейте,

При Tate Modern как седят нещат с опашките? Има ли големи?

# 371
  • софия
Знам, че въпросът ми не е точно за Лондон, а за Белфаст: за влизане там от Дъблин, при евентуална проверка, достатъчна ли е лична карта (граждани на ЕС) или трябва международен паспорт?

# 372
Няма значение от къде влизаш във Великобритания - влизаш само с паспорт, щом нямаш статут на уседналост.

# 373
  • софия
Питам хора, които имат опит, а не какви са официалните правила, с които съм запозната, защото съм прочела нищо някъде.

# 374
Знам, че въпросът ми не е точно за Лондон, а за Белфаст: за влизане там от Дъблин, при евентуална проверка, достатъчна ли е лична карта (граждани на ЕС) или трябва международен паспорт?
Ние сме от съседния на Ирландия остров - Ман. Няма контролен пункт, преминали сте границата, когато по табелите километрите са в мили😊.

Общи условия

Активация на акаунт