ДЕКЕМВРИ 2006 отмина и наш`та палава дружина бебенца вече си има

• 18 389
  • 278
  •   1
Отговори
# 120
Детелини, да се върнем на темата Grinning - като слагаше тия гащи, и някой дойде да те прегледа - какво разповиваш се всеки път ли? newsm78
Лия, рано ви е май за колики, след втората седмица ги чакай - въпреки че е индивидуално. Хубаво си направила с разходките само така - в това време не се седи в къщи! За кенгуро - не знам аз май ще взема слинг - ако таткото коала с есъгласи да го носи, щото кръста много ме боли и не мога такива неща да си слагам.
З а кърма съвет н емога да дам - нещо не се справям в тази област. От нова година сме изцяло на Ам, иначе от 20.12 се лъжем че се кърмим и дохранвах с адаптето.

# 121
Здравейте мили мами  Hug Днес е един много хубав ден защото моето слънце Бояна става на 1 месец  Tada newsm38  ura Честита месечинка и на Лора на Vergy   bouquet
В това хубаво януарско време въобще не ми остава време да вляза във форума, а вие сте писали, че писали. И ние имаме пъпчици по бузките, но освен с отвара от лайка с нищо друго не ги почиствам. Много са упорити обаче  Crossing Arms
Лохии и при мен има ама от дъжд на вятър. Определено не са червени вече и няколко дена може нищо да няма - после се появяват  Thinking
Коликите ни май взеха връх защото няколко дена мойта спокойна Буба така се дереше от рев, че не знаех какво да я правя. Слава Богу вечер спи непробудно и успявам да възстановя сили  Whistling
Я ми кажете, някой чувал ли е че броя на гънките на крачетата на бебетата трябва да са еднакви ??? Моята майка ме хвърли в паника  Sad аз виждам 3 на едното и 2 на другото. Май трябва да я заведа на ортопед че съм притеснена  Sad

# 122
  • Варна
Честита месечинка набори!!!   Hug

Муце, иди по-добре на ортопед, че и аз ги чух такива, за гънките  newsm78

Вчера ядох леща и Лора пак орева орталъка  ooooh! явно съвсем без бобови "изделия" ще трябва да я карам, че ми писна от проба-грешка и после цяла вечер на черешата  Shocked Crossing Arms
Мъж е болен  yu5. на мен ми мина, ама той ме притеснява  Confused
днес съм на контролен преглед да видим какво ще каже АГ-то  Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 09:52 от Virginity

# 123
  • Düsseldorf
Здравейте най-сетне и от мен!
Не знам как са минали толкова дни без да пиша, но времето нещо все ми бяга напоследък и сме в безкрайна гонитба...
В сряда на първата консултация ме шашардисаха като казаха, че беба не само н е наддава, но е свалила малко от теглото си при изписване!! Sad И се почна едно здраво цедене, мерене, дохранване, повръщане, пак цедене, опити все пак само на кърма... До петък бяхме качили 100 грама и се зарадвахме много, но сега пак няма достатъчно кърма.  А пия чай  на ХИПП, бирена мая, едно хомеопатично лекраство, Церукал - едно от страничните му действия било да стимулира образуването на хормон, който помагал за лактацията - и нищо! Един ден имах повечко, после пак намаля, но пък мен се опита да ме свали един грип, може от това да е намаляла, или??...  Днес съм по-добре, да видим какъв ще е ефекта...
Инак вече се разхождаме навън, онзи ден 20 мин, вчера час и половина...
На Мерри и емски: Никоя дума няма да ви утеши, но знайте, че духом сме с вас и вярвайте - ще бъдем достатъчно силни заедно да предизвикаме Вселенската Енергия да ви помогне бързо да осъществите най-хубавата си мечта за рожба!!!  Hug

# 124
здравейте мамета благодаря за поздравленията.klanG и ние сме така с кърмата 10на дни изцеждах с помпа ии давах и после край.сега сме на Аптамил.Emski Meri най искрени съболезнования

# 125
Привет, много ще съм кратка , че трябва да се яде....GlanG,намери ли Драганов ?
Аз току що записах час за 30.01. при него.......
За гънките не се шашкайте, рано е още да се правят изводи, но си заведете бебоците на профилактичен преглед при ортопед за всеки случай....

Девойки,  Wink....за мензиса, вярно бе....аз съвсем бях изключила, ама нали е един невероятен друг цикъл при нас и нещо се сдухах и реших да се притесня и аз за нещо... Laughing
Тhanks! Hug

# 126
Честита месечинка на малката Лора
За кърмата Бих искала да споделя скромният си опит относно кърмата. Забелязала съм, че когато се храня с месо предимно свинско и телешко гърдите ми направо ще се пръснат от кърма. Беше ми трудно да го повярвам, но като си направих експеримент и се оказа вярно. Другото, което ми е помагало е лактогонния чай  - българския, но него съм го пила точно два пъти.
Слънчев ден за всички
http://snimka.bg/album.php?album_id=95413

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 12:12 от gery_bery

# 127
Честити месечинки на Лора и Бояна! Simple Smile
Муце, аз смятам да водя Вела при д-р Райков другата седмица. Ако искаш кординати свиркай  Peace
Откакто прочетох разказа на emsski, ми е много мъчно, постоянно ми се насълзяват очите Cry Cry Cry В каква държава живеем  #Cussing out

# 128
Ina_nk, не остана съвет за кърмата дето не съм го прочела, бебчо суче по два часа през половин час и после лакомо изгълтва 120мл  newsm78. Кърмаческия форум ме депресира много - все едно другите не се отказвали и им дошла кърмата, а аз понеже не мога да издържа 16 часа кърмене на ден и не може да ми рукне  Cry.
Досега Кристиян беше доволен от сутрешното кърмене около девет, днес и това не му стигна и изяде 100мл след това  baby_neutral. Мисля че Клеми е права - по-добре спокойна дохранваща майка или само на АМ отколкото изнервена "кърмеща".
ClanG, бъркотиха ни в съседна стая и искаха да ходя там по голо дупе и аз съответно правех вадички наоколо  Embarassed
Вечра бяхме два часа навън и днес имаме намерение пак Hug

# 129
Alex Shu  и ние сме така, минали петък като отидох на преглед при неонатолог за повръщането се оказа, че Лазар е спаднал със 100 гр от изписването, пък се кърмим на поискване, той си спи и се буди на 3 часа, ака 3,4 пъти на 24 часа и тя ми обясни, че имало такива бебета, които липсата на достатъчно манджа компенсират със сън и трудно се открива проблема. Добре че не изчаках редовната консултация след месец, че направо не знам. Сега се дохранваме и постепенно увеличавам добавката с 10 мл на два дни, за да усложним повръщането. Тя ми обясни, че клапата между стомаха и пилоре не им е затворена докрай на бебеците и затова връщат, но ние връщаме и през носа, което ме притеснява и винаги някой дежури край бебо - разбирай денонощно.
На мен най ми действа българския лактогонен чай, от HIPP ефект няма. И аз пих разни хомеопатични, ама пак така. Дано като зекрепне бебо има повече сила да суче и сам да си регулира кърмата.

# 130
  • София
Здравейте, мацки. Гледам на въпросчетата ми никой не отговорил, затова няма да питам много днес Wink

Та проблемът ми е - излязоха ми някакви червенини по лицето (забележете - на мен, не на бебето Joy) - сърбят ме и изглеждат ужасно Sick - нещо като лишеи или обрив...бе кошмар - та кажете - само аз ли съм с такава екстра! По принцип нямам проблеми с кожата, нещо хормонално ли е това! Няма на кой да оставя бебо да ида на дерматолог...макар че ако не минава....

Чета как бебчетата заспивали в 10 и ставали в 7 и не вярвам на очите си - ние ядем в 9, 1, 5 и 8 - цяла нощ ядем и после се приспиваме Shocked Как го постигате тоя рахат!!

А, забравих - на нашето пиле му окапва перушинката - това нормално ли е? Коя мома ще ни хареса плешиви!!

ClanG - ти сега да не навиваш мъжо за четвърто, та да можеш да пробваш новите еднократни гащи Simple Smile

А, Лиа 25 - ние вчера купихме кенгуру - можело от навършен 1ви месец.

И къде е Сара!!?

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 12:44 от pontes

# 131
Pontes, за косицата знам че е нормално  Peace. за твоите красоти идея нямам  newsm78.
И ние сме взели да повръщаме и да ядем две минути след това - това не знам нормално ли е. определено ни си е загладил косъма та няма да бързам с извънредна консултация. и ние доста спим - снощи от 12 до 5 30 защото беше изял много папо.

# 132
Може ние да ви вземеме плешивички  Joy А и мойте бузи нещо се бяха шашнали та ги намазах с обикновено кремче нивеа за лице и ми мина. Ако искаш опитай. Simple Smile

# 133
  • Бургас
pontes това със спането от 22 до 7 и на мен не ми е е много ясно как става!? Викам си мойто гълъбче ли нещо.... аз ли нещо??? Ние сме почти като часовник, ако спи 4 часа непрестанно и всички се строяваме и ръкопляскаме. Освен това режим никакъв. Всеки ден, всяка нощ е индивидуална, пълна каша с една дума. Днес ошашках всички, включително и себе си, като измерих на Петър температура 37.7 и сега май ще го водим при педито.... Стискайте палци да не ми е болничко момчето.

# 134
Здравейте и от мен,
в събота правихме питка за 40-те  дни на беболина Виктория. Дойдоха много орисници и много хубаво се получи. Ето 1 снимка:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=1968522

pones4e, за твойте чевенини нямам информация от какво са, ако не минат скоро, намери начин да отидеш на лекар. За бебшката коса - при повечето бебета пада първата коса и израства нова, но при някои не пава, а само същата косица се променя. За нощните хранения не се безпокой, а напротив - казват че те най-много стимулират производството на кърма. За имунизациите, първата е ясна - противохепатитна  - на 1-я месец при консултацията при педито. Обаче оттам нантатък 2-я, 3-я и 4-я месец има разни варианти на комбинации от капки или Пентаксим, които и аз все още проучвам - ако някой е запознат, да пише. Ето 2 линка все пак:
http://pramed.com/imuniz_kalendar.htm
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121246.msg2266756#msg2266756

Лиа25, аз лично досега се съм се цедила и смятам, че трябва да се прави само при наличие на проблем. Кога е необходимо е описано тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21129.0

Мила detelini, наистина ли малкия толкова време стои и суче? Моля те не се депресирай, пиши на някоя от кърмаческия форум да ти помогне, ако може. Доколкото четох при необходимост ходят и на място за да помогнат. Не знам само в София ли живееш или в Кърджали?

Сарра, наистина къде изчезна?

Последна редакция: пн, 15 яну 2007, 14:09 от tini-mini

Общи условия

Активация на акаунт