ДЕКЕМВРИ 2006 отмина и наш`та палава дружина бебенца вече си има

• 18 363
  • 278
  •   1
Отговори
# 210
офф наи накрая и на мен ми остана време да седна пред компа моето мишле следобед ми спи по 30 минути видяла съм се в чудо,но както и да ечестит рожден ден Virginity много щастие ти желая на теб и твоите любими хора!

# 211
ЧРД Вержи, да си жива и здрава! А бирата къде е ? Поне едно джинче не ти ли се откъсна от сърце!?
Вчера бяхме 5 часа навън, днес сме оф, щото тая къща не се самопочиства за съжаление, пък ламите като си додат ще искат и да ядат - нахалниците му с нахалници!

# 212
Здравейте и от мен щастливи мамчета.
  bouquetДа са ни живи и здрави бебчетата и само да ни радват.  bouquet

Ние след едномесечно отсъствие с Алекс намерихме време да ви напишем някой ред.На 16 направихме 1 месец и сме +1.300 кг и +6 см.Папкаме карма и за сега ни стига,пиеме чайче на ХИП и двамата но колики имахме много и затова вече сме на капчици Еспумизан и Лефакс.

През другото време се кокорим и спинкаме по 2-3 часа.Нощем папкаме и ще пробвам метода с даването на 120-150 мл.кърма.,че мама и тати все не си доспиват.
Излизаме винаги когато има слънце а вече и  по 2 часа.

С коремчето аз май няма да имам проблем,и вече правя леки упражнения тип аеробика-каланетика,тъй ката родих секцио заради немирника Алекс,уплел се в пъпната връв.и сега е доста енергичен и ме учудва със силите си.

Имаме също от 2 дни доста пъпчици по брадичката но още не съм го мазала с нищо,моля мамите да споделят това кремче FUCIDIN помага ли на пъпчици с гнойно връхче,като пубертетски.На мама тинейджърчето. Heart Eyes

Приятни моменти с бебчетата ни.

Вержи ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!!!!!

# 213
  • WA, USA
Момичета, които от вас кърмите, можете ли да ми кажете кога минава болката в зърната? Дясното ми е добре - има лека болка при засукването, но после не е епроблемно, но лявото направо ми се насълзяват очите като го сложа да яде. Оглеждах го, но не забелязах да има рани или нещо подобно, просто много ме боли. Мажа ги с Ланолин, крема на Лансинох, но не знам дали помага. Вече около 10-ина дни се кърмим, не би ли трябвало да загрубеят зърната досега?
Иначе оняден бяхме на първата консултация и сме надали половин килограм за една седмица! На мама прасенцето няма проблем с яденето и като огладнее започва да ръмжи - направо е като зверче. Вчера яде на всеки час по половин час и съвсем ми разказа играта на зърната, но пък за първи път си видях гърдите изпразнени:) Аз също не му давам вода, те тук и изрично ти казват да избягваш ако искаш да е на изключително кърмене. Дори биберон не препоръчват, но ние му го даваме като вземе много да се лигави. Вечер спи по 4 часа непробудно и ме оставя да си почина малко. Абе добричък ми е общо взето Praynig

# 214
  • София
ВЕРЖИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН - МНОГО ЩАСТИЕ ТИ ЖЕЛАЯ, МИЛИЧКА И МНОГО УСМИВКИ ОТ БЕБКА ЗА МАМА!!

ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСКА СОФИЯ НА MOPPIE!!!

(Да не чете на Nikki_Ivanova мъжа Wink!) Мацки, при нас положението е страшно - на 36тия ден - 5 280 г и 58 см Shocked За един месец от изписването сме наддали 1 600 г #Crazy Педито каза, че е много и да спрем веднага нощното хранене...хе хе, да го обясни това на бебето - то през нощта като обезумяло докато не го сложа да яде, като тигър ръмжи!! Все пак се стараем - целта е да имаме 7 хранения на денонощие, а не 8....А сме само на кърма, вода и чай като му давам все едно отрова му бутам!! Дайте идея как да го отказвам - просто детето си е гладно!!!

sipirumi, при мен около десетия ден беше най-ужасно положението. Не издържах на болката и кърмих 2-3 дни със силиконови зърна - направо ми спасиха живота (по-скоро циците Laughing)!

Ники, при положение, че имаш кърма, бебчето яде и спи после и наддава - защо трябва да му даваш добавка, че не схванах newsm78

Честито на имениците! И моят мъж е Атанас и дори успях да му купя подарък. Но общо взето не мога още да се организирам и това неспане ми разказва играта...

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 17:21 от pontes

# 215
Честито на именниците!
И наша беба му ръмжи на "Ачко" (така му викаше Каро като беше малък и си остана нарицателно), но това не са колики. Като се нагърчи и проплаква тогава. Иначе като вземе да му ръмжи за мене  е сигнал да чакам включване.
Понтес, дай му водичка - няма да е доволен , но това ще е няколко дни (нощи де), после като види че няма да го огрее ще спре изобщо да се буди. 1600 наистина е много и не е шега. Не дай боже и рахит и какви ли не усложнения от бързия растеж се получават. И наче браво ти си герой ( и вела също) само от кърма - супер е!
Ники, не е страшно и 500 гр. да наддаде - щом е само от кърма, и не изглежда гладно. щом наддава не умира от глад със сигурност. Ако имаш откъде намери едно кантарче и го мери за да не се тревожиш. Или иди на няколко пробни кърмения. Малко е наистина но наддава , а това е най важното. ( Леле как я намразих тая тъпа реклама!)

# 216
Привет!
Аз като отсъствам някой и друг ден от форума, както обикновено , вие през това врема изписвате километри разстояние информация и трябва да чета, да чета да чета.......
 smile3529 smile3529 smile3529
Уви, виждам, че болести разни върлуват Sad
Да оздравяват бързо всички бебоци пожелавам и да се успокоят майките ! Peace
То за майките мира никога няма ама..... Party
При нас накратко: правихме погача - много добре мина, събрахме 15- тина каки, лели и баби; Жижи получи много подаръци и благопожелания......

Аз съм доволна също, въпреки, че накрая не знаех вече на кой свят се намирам от умора.....таткото го няма, цялата организация на мой гръб...пазарувай, чисти, води дете на църква сутринта в 8...уф....важното  е , че всичко беше О.К. Simple Smile
sipirumi , за болката каква е точно, моля те опиши....?!
Значи, когато детето засуква е нормално една остра, рязка болка / все едно те захапва със зъбчета/ и тя преминава за няколко минути.
Вече ако дечко има млечница, може и на теб да окаже влияние и да се възпали зърното .
Аз по едно време имах едно сърбене, скоро след кърмене, без Жижи да има проблем с тази гадна млечница ( мисля ,че се възпаляваха зърната от това , че изтича по малко мляко, облекчавах , като сменях сутиена да не запарва)

За кърменето и коликите, да ви споделя моята метода....
Аз не давам на поискване, тоест опитвам се да правя криво ляво някакъв режим на  2,5 - 3 часа и не сме съвсем без колики, но положението мисля е овладяно....
Ако го свият коликите, аз го взимам на ръце , успокоявам и затоплям, съответно поставям обратно в кревата както е бил увит заспал и не сменям поза.....иначе се буди и плаче.
Пробвах на свободен режим и резултата беше : час , час и половина след като се нахрани почва рев ( от колики явно) , слагам на гърда...яде до пръсване ..след 1 час отново и така цял ден висим на гърда , а междувременно се скъсваме да плачем.
Хайде, после пак ще се включа при възможност Hug

# 217
  • WA, USA
Ей сега се нахранихме и хълцаме като луди, целия се тресе и го взех в мен докато му помине малко.
Magesta, болката е точно както я описваш, все едно ме пронизват с игли и после стихва постепенно, но лявото зърно е доста по-болезнено и чувствително. Сменям позите за кърмене, но мисля че не е от неправилно засукване защото той още от първия ден сукане го прави доста добре. Малко се притеснявам да не е млечница наистина. Какви са симптомите? Гледах му устчката, но нищо му няма. А на мен зърната ми  изглеждат нормално, не знам по какво да разбера дали е това или просто още свикваме един с друг.

# 218
  • Варна
ех вечно някой недоволен  Laughing човек ви подава ръка а вие я отхапвате до лакътя, лами такива, с това темпо никога няма да отслабнем  Joy

сега сериозно:
бебчето понякога плаче без видим апричина и се успокоява на цицка. не че е гладно просто се успокоява от самия допир с мама  Heart Eyes
ние вчера бяхме така 1час спим, събуждаме се, ревем, цокаме, спим 1 час и т.н. явно беше нервна нещо, заради хремата  Thinking също не е задължително да са колики , просто понякога акаме трудно  Rolling Eyes и цокането помага и за това, не знам каква е връзката уста-дупе  newsm78 но пънем, пънем и като засуче - прррррр - мармалада е готов  Mr. Green

Ники не се тревожи че наддава малко, може да е по-дребен бебок а после да порасне бързо  Wink
момчетата в махалата ми пораснаха за едно лято  Shocked
pontes колко процента масленост ти е кърмата  Mr. Green наистина доста е наддал,а наднорменото тегло не е полезно за никого  Confused
и ние не кефехме на чайчето ама свикнахме стига да е топло успех! Peace
sipirumi за болката в зърната - още ме наболява от време на време ак обебка е много гладна ръба много злобно  #Crazy
пробвай силиконови зърна или да я храниш преди да се е разревала от глад, това вече значи ЩЕ ТЕ ИЗЯМ С ПАРЦАЛИТЕ и доста боли #Crazy  Mr. Green моите зърна ги мазах с Авент, ама като се сетя. та сами си загрубяха май Rolling Eyes
другия вариант е да цедиш гърдата която те боли и да даваш от шише докато се оправи зърното  Peace поне помпата не хапе  Joy
а също и сърбеж имам след кърмене но по гърдата не по зърното, сякаш изтръпва или бебка захапва некви неврончета дето причиняват сърбел  Thinking

аз също държа много на кърмата, н опонякога ако съм много уморена или ме болят зърната и правя едно шишенце АМ да си починат млекоцентралите  Wink давам и чайче от копър също ако заподозра че се заформят колики  Thinking
но иначе си се кърмим  Peace ! имаме си достатъчно, даже като се цедя ми писва  Tired изцеждам 125 мл и спирам щото колкото пъти дръпна то си пуска  Rolling Eyes
да не дърпам Дявола за опашката  Praynig

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 18:31 от Virginity

# 219
За зърната - мен също ме наболяват още и мажа от време на време с крема на Авент  Peace
Наближава 40ия ден и много се чудя какво да правя - иска ми се да си спазим традициите, но с този грип не знам  newsm78 За момента сме си постоянно навън, но вече се замислям какво да правя newsm78 Вие продължавате ли да излизате?
Честито на всички именници!   bouquet

# 220

Имаме също от 2 дни доста пъпчици по брадичката но още не съм го мазала с нищо,моля мамите да споделят това кремче FUCIDIN помага ли на пъпчици с гнойно връхче,като пубертетски.

Помага, Алекс имаше по цялото лице, гушката и главичката. Нямаше отърване от тия гадории. Днес ни е трети ден от как се мацотим и повечето пъпчици изчезнаха.

И аз като pontes се чудя.....такъв пъпчив с падаща коса, че и без зъби за капак, коя мома ли ще го вземе моя мушморок Joy

# 221
Ние утре правим 40 дни и ще ходим на църква.  А що се отнася за храненето - и ние се кърмим, но явно следобяд и вечер не ни стига и бебе дърпа и се напъва и реве и цялата почервенява. Първо мислех, че са колики, но след 2-3 пъти като я нахраня, тоест дохраня с 60 мл АМ и бебето се успокоява и кротва.  А и докато папа от шишето не се свива - значи не са колики.  Ми и аз исках само да кърмя, но колкото-толкова.  Старая се да ям доста, да пия течности, купих си чайчето на ХИП за кърмачки, но засега явно не стига.
Вержи, ЧРД! Честит имен ден на именниците!

# 222
  • sofia
Привет момичета!
  Отдавна не съм писала, но все нещо има да се върши...днес ходих да ми издадат третия болничен и като се прибрах у дома видях че са ми объркали датите, а чаках 2 часа и сега  в понеделник пак - за поправка...С тези 315 дни големи недоразумения - болничния ми го издадоха до 135 дни, за другите  до 315 не било болничен, а отпуск с молба до работодателя?!?! А бе тия хора четат ли закони..Незнам кой го е измислил това, но подозирам че ще имаме големи административни неуредици с тия болнични Cry
   Verolinka, macko - ние ги имаме същите корички и лющене, при нас беше и с обриви - педиатърката каза алергия към белтъка в адаптираното мляко, а дерматолога - себореен дерматит. Сменихме млякото и мажех Стефи само с овлажняващо кремче на Себамед и вече сме много добре...да не чуе.... Praynig Личната докторка каза за алергията, а дерматолога каза че няма общо това с храната, че е адаптивна реакция и минава от само себе си, и го получават много често бебчетата. Каза още да не се втурвам да го мажа с мехлеми , ще мине от само себе си...незнам къде е истината, послушах и двата съвета и сега бебо е добре вече...
   Ех, аз мислех, че само мойто маймунче пъшка и се превива докато спи, но явно е нормално.... Crazy
   Момичета, аз заради грипа не съм водила малкия на черква за 40 дни, не ми се разнасяше детето и погача не сме правили по същата причина, сега като чета, всички сте правили и започвам да имам угризения вече.... Rolling Eyes

# 223
Мацки, за все пак днес успях да се замъкна на зъболекар. Но не се виждали никакви признаци на  развалени зъби. Ходих и на снимки на зъбите - пак не излиза никакъв проблем. Можело да са някакви проблеми около вече направени пломби там, но те не били спешни, щом не се виждат още.

И като разбрах - накупих си шоколад и сега ям на корем, дано не навредя на бебка  Rolling Eyes, щот ми се яде зверски!

И аз се чудя за тоя трети болничен - на мен трябва да ми отчетат и това, че родих две седмици по-рано  newsm78
Каква е тая молба до работодателя, бе!?  #Crazy

Зърната - мен вече не ме болят, а си бях купила още едно кремче на Авент, преди даже да ми свърши предишното. Е, още не съм изразходила предишното. Новият ще гледам да го подаря на някоя бременна приятелка. Не знам как така не ме болят?! До две и седмици и нещо след раждането, ме боляха жестоко при кърмене и дори и след това, бяха силно чувствителни, но вече - не.

# 224
Да се запишем и ние Павел се роди на 6.12.2006 г. в Плевен /иначе сме от Свищов/ тежи 3190 и  49 см.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт