ДЕКЕМВРИ 2006 отмина и наш`та палава дружина бебенца вече си има

• 18 372
  • 278
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
благодаря ви много за пожеланията !  Blush

честит именник Антон на VELLA с малко закъснение, честито и на всички останали именници!
моя шкембак още не се е прибрал напълно .имам около 2см разстояние между мускулите и кожена престилка Confused като на снимката в 18седмица съм  Joy
айде корема ще се прибере ама за тая кожа се чудя  Thinking
нищо старо не ми става -къде гъзът къде циците пречат- а новите дънки започнаха да ми хлопат Rolling Eyes

# 196
Честит рожден ден, Вержи. Много здраве и схтастие ти желая пък другото ще си го напазаруваш.  newsm51
Ние вчера бяхме на док, имаме хрема Sad
лек ден на всички

# 197
  • Düsseldorf
Niki: Аз какво да кажа, снощи взехме пак везна да проверим как наддава беба и не беше качила и 20 грама за 5 дена! ...  WearyТ.е. 120 грама за 20 дена....  smile3518
А и на мен все ми се струва, че ми се е вувеличила кърмата, но явно е само сутрин... И вечер не й достига. Сутринта беше със 180 грама повече от снощи! Много е относително това  теглене, но явно сме зле, почнах и аз да дохранвам ... Sad
Вержи: ЧРД, жива, здрава, а най-хубавия подарък вие вече си го направихте!!! И много късмет, любов и разбирателство! И да ви е здравичка малката Лора да ви радва!

# 198
Честит рожден ден, Virginity !
Нека живота ти бъде едно непрестанно парти, без грижи и клишета! 

Абе ти с таз торта нещо по тънката лайсна минаваш  Laughing  Я метни някоя мешана скара, салатка...... Уффф гони ме огромен глад, отварям очи и бързам да се натъпча с нещо   261uu Ако ядях толкова, колкото съм гладна щях да кача набързо изгубените 13 кг  Laughing Май запецнах и свалям по половин кило на седмица само, а имам още доста нещо за смъкване  Confused

Питах гимнастици и ми казаха, че тялото не трябва да се натоварва 6 месеца след секцио, най-опасни са коремните преси.

Абе виждам вашите бебета растат с по 2-3 см на месец, моето за 26 дни порастна с 6см  Shocked тва дете гигант ли ще става, как ще насмогнем с дрехите, вече прибрах куп дрехи  Joy

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 10:53 от shrew

# 199
  • София
Ч. Р. Д. Вержи! Здраве, късмет и много усмивки ти желая!

Ники за наддаването - и ние сме от много наддалите - кило и триста и 5 см! Но сме изцяло на кърма - вода и чай не давам, а ти доколкото си спомням май даваш вода на бебо? С баткото, който беше доста по-лакомо бебе от сестра си, давах вода и чай и той беше наддал по-малко от нея първия месец Rolling Eyes - водата им пълни коремчетата, но от нея не се расте - незнам какви са ти разбиранията, но от опит бих те посъветвала да махнеш водата или поне да ограничиш даваното количество за сметка на кърмата.  А и друго си мисля - все пак известна разлика  може да идва и от различните кантари!
Ето ти една статия за наддаването: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19325

# 200
  ura newsm59  ura Вержи - Грижи и неволи забрави,празника с усмивка посрещни!
Дните да минават и да не тежат,годините да се трупат, но да не личат!

Честит имен ден на всички именници!

За кг.на децата ще ви цитирам от сп.Мама ориентир за средно месечно наддаване на тегло
- І тримесечие - по 800гр. или общо 2400-2500гр
- ІІ тримесечие - по 600 гр.или общо 1800гр.
- ІІІ тримесечие - по 400 гр. или общо 1200 гр.
- ІІІІ тримесечие - по 100-200 гр. или общо300-600гр.
Но все пак всичко е индивидуално за всеки човек или човече.

Иначе аз съм пак сополива заради синузита,Лорка пак не е ходила по гол.нужда от вторник вечерта и незнам от какво се е запекла,но чайчето от копър и водичка си пие.

За коремчето чесно да ви призная дори искам малко да остане,а той почти се е прибрал,май пак ще стана плоска като дъска.Кг. ми са под всякъква критика т.е 48кг.с мокри гащи,никакъв спомен че съм била бременна.

# 201
  • Варна
Shrew специално за тебе сготвих и сега ако кажеш че не те обичам  Wink 

# 202
Вержи, Честито   bouquet. Миналата година на Атанасов ден, със съпруга ми се грабнахме до Пловдив да празнуваме -аз свърших работа в 7:30, газ на колата, в 2 през нощта се бяхме прибрали доволни и щастливи - просто си мисля какво безгрижие е било  Crazy леле. да ама сега какво злато лежи отатъка  Heart Eyes
Nikki, ако бебчо е спокоен - кърмата му стига. Ако не излиза и капка като се изцеждаш това означава, че той те е регулирал. Шрю, ще ти задам един въпрос, който на мен постоянно ми го задават и откачам " откъде знаеш, че нямаш кърма? ако кърмиш постоянно, ще имаш". А ето какво се получава при нас - добавка и имаме един щастлив, ухилен бебок, който или спинка или се кокорчи доволно. така, опитваме се да минем на изключително кърмене и получаваме едно ревящо и недоволно бебе, на което забравихме красивата физиономия Sad. Можело да са колики, ми казват. Да бе, колики, които му носят 4 часа сън след даването на шише, я не на мене тия. Ама добавка, как така, ужас  Sick, имам чувството, че някои хора смятат това за въпрос на живот и смърт. Вече почвам да се питам дали нещо, което става с толкова клизми е добре за детето ми?
Та така, и ние след няколко часово кърмене, сме доволно наядени от шишето и се пулим на мама  baby_neutral. Цунки на бебоците.

# 203
  • София
Привет момичета Simple Smile
Вержи честит рожден ден, мн здраве и радост с малката Лорка ти пожелавам Hug
Честито на всички именници  bouquet

Днес водихме Ева на консултация- 4 300 е и 57 см.
Мн съм доволна, че вече сме от наддаващите (и вече нямам скрупули, че е постигнато с помощта на добавка), важното е беба да е здрава и да папка и спи.
Бях се притеснила, че разреди тоалетната- на 24 часа ака един път и се омазва до ушите, но док каза, че е нормално и за сега няма да правим нищо- стомаха вече усвоявал храната, щом не е твърдо, не било запек.
Дадоха и направлението за ортопед, а Хепатитаната ваксина ще поизчака още малко.
Имаме и нещо като крусти по веждите и малко на челото- едни твърди корички, при вас как е?
Можело да е лека форма на алергия към нещо(атопичен дерматит  #Crazy), препоръча да вземаме хипоалергенно мляко, също ще сме с късно захранване, за да се избегнат алергични реакции.
Хубав и слънчев ден  bouquet

# 204

Шрю, ще ти задам един въпрос, който на мен постоянно ми го задават и откачам " откъде знаеш, че нямаш кърма? ако кърмиш постоянно, ще имаш".

Мила моя, detelini, ето как :

добавка и имаме един щастлив, ухилен бебок, който или спинка или се кокорчи доволно. така, опитваме се да минем на изключително кърмене и получаваме едно ревящо и недоволно бебе, на което забравихме красивата физиономия

smile3521

Ние вече сме изцяло на АМ, имам няколко капчици кърма, давам му ги, колкото да кажа, че кърмя  Laughing
Спрях да се притеснявам, по-важно за мен е, че детенцето ми е доволно и нахранено. Много е кротък и не искам да го дразня с моите опити за кърмене. А на хората........айде няма да се изразя като каруцарка  Mr. Green

Вержи никаква обич не е това, а женска злоба.....искаш да надебелея, знам аз smile3502

Аре отивам да готвя, а ме мързииииии......

# 205
  • Варна
Ники Иванова , щом детето спи след като го нахраниш и има поне веднъж на ден пълен памперс значи , че детето е нахранено. Не слушай никой друг а само детето си ! То само ще ти покаже какво става с него .

Аз дълго време отказвах да давам добавка и плачкането на бебето го отдавах на колики . Да ама не - детето е било гладно . То изобщо не заспиваше след хранене , само подремваше докато дойде ред за следващото . Ние за месец бяхме наддали около 300-400 гр. ( незнам точно защото като ни изписваха са пропуснали да ни претеглят и аз незнам беба колко е спаднала ) и бяхме пораснали само с 1 см. Тя се роди 2900 гр. , а след месец тежеше 3150гр. При нас дори имаше и 6 дни през които нямахме ако на памперса , а от клизмите нямаше резултат .
Започнох дохранване с Милумил 1 , 30мл-60 мл. след като се накърмим и резултата е налице . Наддали сме за 10 дена 450 гр. и имаме веднъж на ден пълен памперс.
Изпитвах ужасни угризения , че не съм се справила с кърменето , а толкова много исках ! Но тово какво чуствам аз няма никакво значение пред това детето ми да стои гладно !

# 206
  • Бургас
Честит Рожден Ден Вержи   newsm67 nbirthday  bigdance2
Желая успешна 2007 година, късмет от тук нататък, любов и здраво семейство!

maiche, ina_nk, detelini, troia, soseress, Virginity, bulgarka, bla-bla, alex_shu Благодаря ви момичета за отговорите, и че намирате времеда се тревожите заедно с мен  Hug
maiche, когато ни теглиха бяхме на 25 дена, педи каза, да не се тревожа, защото бебетата надавали най-много в последната седмица.
bla-bla да давам водичка, макар, че ми се струва, че количеството е изключително малко, разбирай давам вода като хълца само. Обаче ми писна от баби и дядовци и всякакви разбирачи, дето постоянно ми натякват, че ще се обезводни детето. Даже мозъка на мъжа ми промиха. Вчера случайно докато бях във форума,той седна до мен и попаднахме на пост тука в нашия форум, не помня коя мама беше, споделяше че са качили 1600 грама за първия месец и то на изключително кърмене, изрично пишеше без вода, чай..... Той беше ошашавен......
Сега съм предприела друг начин на кърмене - давам да изцоцка едната гърда и след това предлагам другата за да видя дали е още гладен. Освен това предлагам папу всеки път като си поиска, па да видим ефекта......
Не съм пробвала никога да се изцедя за да видя колко кърма като мл имам.... а може би е трябвало. Решила съм ако другата седмица се окаже, че не сме наддали много да поискам едно пробно кърмене......и вече след него ще склоня да дохранвам. Съгласна съм с Shrew и detelini,че е по-добре спокойно,  дохранвано бебе с пълно коремче, отколкото гладно, недохранено кърмено бебе! Но първо искам за себе си да знам че съм положила мах усилия, пък после ще вдигна ръце в знак на предавам се  Wink Щото моя мъж все ме бъзика: Ти щото нямаш кърма, за това сутиена и нощницата са ти постоянно мокри..... Laughing и е така. Абе на 22-23 квото сабя покаже. Хайде няма да ви занимавам повече с моите тревоги. Благодаря още веднъж за разбирането и лек и хубав ден на всички.

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 14:57 от Nikki_Ivanova

# 207
  • София
Четсит Рожден Ден Вержи!!! newsm59  bigdance2

Имаме и нещо като крусти по веждите и малко на челото- едни твърди корички, при вас как е?
Можело да е лека форма на алергия към нещо(атопичен дерматит  #Crazy)
macko, ние имаме същите корички и педиатърката ми каза че е от храната ми. Препоръча ми да сменя кравето сирене, кавкавал и мляко с овче и козе  Sick Та съвсем вече не остана какво да се яде. А аз не се сещам да съм въвеждала нова храна в менюто си и се чудя от къде се взеха тези корички - при нас са между веждичките и на едната вежда и малко над нея. Предписа ни едно балсамче на dr. theiss и от няколко мазания вече има подобрение.
Ники, ние сме тези с 1600гр, и да ти кажа почти постоянно си виси на мен защото имам чувството че все е гладна. И я оставям да цока колкото си иска, заедно с придрямването. Супер изморително ми е, но ще правя така докато мога, пък после ще го мисля. Поне това ме успокои че е наддала, защото с цокане от 1 час после заспива за час и пак е ококорена - единствения ми извод беше че остава гладна. Ако имаш възможност от някъде да вземеш кантар у вас (на нас педиатърката ни даде) за две пробни кърмения и да видиш колко горе-долу изцоква. Успех ти желая!

# 208
Честит Рожден Ден на Vergy! Да си много здрава и Лорка да ти е здрава и всички любими хора да са около теб и да сте щастливи![/color][/b]
 bdbaloniNiki - наистина, щом имаш кърма, давай си на бебко всеки път щом иска, ако не знаеш защо плачка, то проверявай независимо кога е бил на гърдата. Аз така правя и моята яде в различно време през деня, иначе нощем спазва разстояние от 3 часа между храненията (не питайте аз как съм #Crazy), но през деня е различно...понякога и през час, час и половина иска. Нормално е и да повърне малко, тогава огладнява по-скоро..., или пък от памперса да се разреве и тогава пак с папкане се успокоява...И си расте нормално. А за това колко имаш, ами може да се пробваш веднъж да видиш в шише колко се изпомпва, но според мен, по-добре се цеди след като е папкало бебото, от гърдата, от която е папкал, а от другата - само до омекване, т.е. 20-тина мл. А аз понякога давам и от двете, както ми подскаже сърцето, то от беба зависи.

И аз като bla_bla не давам ни чайове, ни вода, само три-четири пъти досега съм пробвала да дам вода, но няколко глътки, уж заради хълцането, но то не минава с водата. похълцва си 10-тина мин и си спира от само себе си. И против млечница не давам, щото я плюе и се дави, а като гледам - добре си хапва и не й се развива млечница.

Жълтеницата - да, пише така във форума, че може само с кърмене да мине, но аз на втората седмица, като се върнах от болницата, давах глюкоза, въпреки, че бях против, заради педката и майка ми, които ме докараха до рев, че можело да се увреди и мозъчето и не знам си какво още..., та давах 4-5 дни някъде, е - мина й, но беше съпроводено със страшни колики, които минаха веднага, щом спряхме глюкозата.

Да ви се похваля - днес си влязох в дънките от 5 месец! Смъкнала съм до 58 кг, имам още 4-5 и това ще е. Тазът се е поприбрал малко, но не от колана (щот` не го нося), а от само себе си. bisa, казват, че до 6 месец е най-трудно смъкването - после ставало от само себе си.

detelini, много сладко го описваш това доволно Крис-бебо   Nature Sun With Face
shrew, какво правите вие, бе, ако така наддавате, втори месец ще проговорите още малко!...  Hands Clap
soseress - и Елисавета така ръмжи и се огъва като червейче, дори проплаква за малко, мисля, че това са или колики, или по-трудно акане - четох, че дори и да няма запек, тъй като мускулатурата на перинеума не е силна още, се случва да имат затрудненя бебетата при акане, трябвало да им се прави гимнастика, като за велосипедно въртене на крачетата.

Аз днес ще ходя на зъболекар, щото май от последните месеци на бременността съм завъдила 100 хиляди кариеса и не мога да ям!

Хайде, целувки и се пазете от грипот!!!

Последна редакция: чт, 18 яну 2007, 15:32 от Sarra

# 209
  • София
Ох, писах, писах, системата го затри...за кой ли път.
Дани е по-добре, не ме пуснаха при него, а само да го видя през стълкото, заради грипната епидемия. Надявам се до 1-2 дни да се гушкаме в стая.
За спорта след секцио, има различни мнения, аз избрах това, което ме устройваше и нямах проблеми. Т.е. послушах съвета на една познатра гинеколожка /самата тя с две секции/, да започна упражненията тогава, когато спра да усещам раната. Е, изчаках до 39 ден и отидох на аеробика.  Joy На 40 започнах коремните преси, а на 42 ден на фитнес. Коремът ми се прибра и стана такъв, какъвто никога до тогава не съм го виждала -  завъдих едни плочки, едно чудо...дай боже и сега така. За кожата на корема, не се притеснявайте, ще се прибере, с мазане става по-бързо стягането. Иска време да придобие предишния вид, но става. Иначе аз днес се гледам - ами вече нямам никакъв корем. Има половин см подкожна мазнинка, кяото трябва да стопя и да се съберат съвсем коремните мускули, но корем определено няма, много съм доволна за което. И аз съм 58кг, имам да сваля още 5 и съм тип-топ.

Общи условия

Активация на акаунт